Sivunvalintanappi Sivu: 1 ... 5 6 [7] 8  Lähetä aihe | Tulosta
 25 Kasvatustoiminta ja rodunjalostus (Luettu 39777 kertaa)
Hankki
Karvinen
**
Poissa


Täällä on kivaa!

Viestejä: 304
Sijainti: Helsinki
Liittynyt: 15.02.2010
Sukupuoli: Nainen
Re: Kasvatustoiminta ja rodunjalostus
Vastaus #90 - 27.07.2011 klo 10:54:36
Tulosta viesti  
NÄINPÄ! ja nyt puhutaan Ruotsin vakuutuksen tekemästä tutkimuksesta. Suomessa kenenkään ei ole pakko vakuuttaa kissaansa ja en edes tiedä mitä kautta Suomessa vakuutukseen kuolinsyyt menisivät jos eivät omistajan kautta?

Varmaan enempikin tutkittaisiin kuolinsyitä kissoilla, jos esim. Eviran taksat eivät olisi niinkin huimat kuin n.150€ per kissa avauksesta  Järkyttynyt. Ja kissan kuolema ei KOSKAAN ole omistajalle tai kasvattajalle helppo juttu.

Hannes Lohen projektiin voi osallistua verinäytteellä tai lähettää jonkinmoinen näyte kuolleesta eläimestä tutkimukseen. Mutta kun sieltä ei niitä tuloksia saa.

  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Crowmoor
Mörökölli
***
PoissaViestejä: 927
Liittynyt: 10.03.2010
Re: Kasvatustoiminta ja rodunjalostus
Vastaus #91 - 27.07.2011 klo 11:07:59
Tulosta viesti  
Tutkimus ei suinkaan ole vakuutuksen tekemä vaan vakuutusyhtiön tietoihin pohjautuva.

Kuolinsyyt menevät perille eläinlääkärin kautta. Tästä selittyy myös puuttuvien syiden määrä, koska eläinlääkärit eivät ilmeisesti halua "arvailla" jos selkeää syytä ei ole joten sydänviat yms saattavat jäädä diagnosoimatta. Näin siis tutkimuksessa kerrottiin.
  

GIC FI*Draconian HarmonyDivine, "Darwin" || NFO n, s. 1.2.2010
GIC FIN*Kharn-Ka Thuban Draco, "Dawkins" || SOM n, s. 8.4.2010
FIN*Cat'omatic Snöhetta, "Huxley" || NFO ns 03, s. 31.1.2012
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
willicon
Karvinen
**
Poissa


Täällä on kivaa!

Viestejä: 443
Liittynyt: 27.01.2010
Sukupuoli: Nainen
Re: Kasvatustoiminta ja rodunjalostus
Vastaus #92 - 27.07.2011 klo 11:08:36
Tulosta viesti  
Varmasti ovat jossain määrin perinnöllisiäkin munuais- ym. virtsatievaivat, sekä alttius sairastua erilaisiin syöpiin, mutta toisaalta elleivät kissat kuole autojen alle, niitä jää suurempi otos kuolemaan muista syistä, eikö? Tutkimushan vain osoittaa, että rotukissoista pidetään parempaa huolta - ne eivät samassa määrin altistu ympäristön vaaroille, kuten kotikissat ja niiden kuolinsyy halutaan selvittää.

Kasvaimet, virtsatievaivat, munuaisten pettäminen lienevät yleisimpiä kuolinsyitä rodusta ja roduttomuudesta riippumatta, mutta minkään yksittäisen rodun perinnöllisiin terveysongelmiin eivät nuo referoimasi kohdat viittaa. Elleivät maatiaiset olisi jääneet auton alle ja tai niiden kuolinsyy olisi haluttu selvittää, ehkä se olisi ollut sama kuin simskujen ja persialaisten. Mistä muuten pääsee lukemaan nuo rotukohtaiset luvut ja kuolinsyyt?

Korjaan: Olihan tuolla erikseen maininta ragdollien suurimmasta kuolinsyystä. Haluaisin tosiaan nähdä nuo rotukohtaiset tilastot, en pelkkää tiivistelmää.
  
Sivun alkuun
WWW  
IP kirjattu
 
Crowmoor
Mörökölli
***
PoissaViestejä: 927
Liittynyt: 10.03.2010
Re: Kasvatustoiminta ja rodunjalostus
Vastaus #93 - 27.07.2011 klo 11:16:05
Tulosta viesti  
Multa menee nyt vähän ohi. Siis se, että toisten rotujen edustajista useampi kuolee alle 13-vuotiaina, ei kerro MITÄÄN rodun yleisestä terveydentilasta? Otoshan on siis kymmeniä tuhansia kissoja!

Lisäksi mielestäni juuri kirjoitin, että tämä ei sinänsä kerro kuolisyistä kovinkaan paljon vaan YLEISESTÄ KUOLLEISUUDESTA. Ja tuota yleistä kuolleisuutta laskettaessa muuten otetaan huomioon erilaisia statistiikan perussääntöjä joten sattuman piikkiin näitä eroja EI voi laittaa - muuten niitä ei olisi julkaistu tutkimustuloksina ylipäätään...

Tutkimus on muuten myöskin julkaistu ihan oikeassa eläinlääketieteellisessä julkaisussa, joilla on myös kriteerejä jotka juttujen on läpäistävä jotta ne edes julkaistaan.

Selitin jo yhdessä aiemmassa viestissä miten kaivoin esiin sen koko tekstin. Muuta tapaa päästä käsiksi kuolinsyihin jne en tiedä.
  

GIC FI*Draconian HarmonyDivine, "Darwin" || NFO n, s. 1.2.2010
GIC FIN*Kharn-Ka Thuban Draco, "Dawkins" || SOM n, s. 8.4.2010
FIN*Cat'omatic Snöhetta, "Huxley" || NFO ns 03, s. 31.1.2012
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
willicon
Karvinen
**
Poissa


Täällä on kivaa!

Viestejä: 443
Liittynyt: 27.01.2010
Sukupuoli: Nainen
Re: Kasvatustoiminta ja rodunjalostus
Vastaus #94 - 27.07.2011 klo 11:41:27
Tulosta viesti  
Elä hermostu, hyvä ihminen. Luin kirjoittamasi uudelleen.

Ok. Itämaisrotujen osalta ongelma on kyllä tiedostettu. Kasvaimet (lymfooma) ja virtsateiden ongelmat (munuaiset pettää) menevät jossain määrin suvuissa, mutta periytymismekanismi on vielä tuntematon. Tuskin kukaan kasvattaja haluaa sairaita kissoja kasvattaa eli kyllä jalostusvalinnoilla pyritään pahimmat sudenkuopat väistämään, mutta sattuma silti puuttuu välillä peliin ja lopputulos on sitten kaikkien kannalta surullinen.

Muista roduista en sitten uskalla sanoa hutun hajua, kun en niiden ongelmista muuta tiedä kuin tässä referoimasi. Selkeästihän, jos nuoria kissoja kuolee paljon, on ongelma olemassa ja siihen puututtava. Jokaisella rotuyhdistyksellä (ja loppukädessä kasvattajilla) on sitten oma strategiansa. Minun strategiani on karsia jalostuksesta ne kissat, joiden sukurasite on keskimääräistä korkeampi, sen tiedon valossa, mikä minulla sukulinjoista sillä hetkellä on.

Kaikkea ei kuitenkaan voi varoa eikä pelätä, sillä niin kauan kun kaiken kattavaa geenitestiä ei ole kehitetty, on jokainen pentue enemmän ja vähemmän arpapeliä (vaikkei vanhempia arvalla valitakaan) - kuinka luontoäiti geenit arpoo ja mikä vaikuttaa mihinkin. Ja kuinka suuri vaikutus niillä ympäristötekijöillä sitten lopulta on.
  
Sivun alkuun
WWW  
IP kirjattu
 
Talisman1
Karvakorva
*
PoissaViestejä: 59
Liittynyt: 29.06.2011
Re: Kasvatustoiminta ja rodunjalostus
Vastaus #95 - 27.07.2011 klo 13:32:57
Tulosta viesti  
Tuohon korkeaan kuolleisuuteen löytynee selitys PKD:sta.

Tietoa sairaudesta täältä:
http://www.felinepkd.com/

Itsekin menetin ko. sairaudelle ensimmäisen EC:ni, kissa oli vasta 6-vuotias.
Kissan vanhemmat oli ultrattu negatiivisiksi, mutta dna-testi kertoi muuta, miltei 50 % terveeksi ultratuista osoittautui positiivisiksi.
Jokainen voi miettiä, mitä se teki kasvatukselle.
Onneksi kissaani ei ehditty käyttää jalostukseen.

Nykyään kaikki Suomessa rekisteröidyt pennut ovat PKD-DNA-negatiivisia, joten nykyinen, oikea tilanne on nähtävillä siinä kymmenen vuoden kuluttua Hymiö.
  
Sivun alkuun
WWW  
IP kirjattu
 
Edina
Leijonakuningas
*****
PoissaViestejä: 4549
Liittynyt: 29.07.2006
Sukupuoli: Nainen
Re: Kasvatustoiminta ja rodunjalostus
Vastaus #96 - 27.07.2011 klo 17:38:50
Tulosta viesti  
Ansi kirjoitti 27.07.2011 klo 08:35:21:
^Eikö nuo rotustandardit olekaan samat maasta riippumatta? Eli voiko jossain muussa maassa jalostaa rotua ulkonäöllisesti ihan johonkin toiseen suuntaan kuin vaikka täällä Suomessa? Aika hölmöä  Surullinen. Minä olen sinisilmäisesti kuvitellut, että kaikkialla maailmassa (poislukien ehkä Amerikanihme) rotukissojen kasvatuksessa tulee noudatta samoja sääntöjä jonka myötä kaikki tietyn rodun edustajat muistuttavat ulkoisesti toisiaan. Mutta en kyllä tiedäkään yhtään mitään näistä kasvatus- ja jalostusjutuista.

Vaikka tietysti jos rotumääristyksessä lukee vaikkapa "Korvat ovat suuret ja lähellä toisiaan" niin meneekö missään tosiaan rajaa siihen, että kuinka suuret ja lähellä toisiaan ne korvat sitten lopulta on. Voisiko tuollaisesta Edinan mainitsemasta tapauksesta esim. näyttelyssä tuomari kommentoida että sen ulkonäkö ei ole sellainen kuin Maine Coonilla kuuluisi olla ja sitä myöden kissa ei pärjäisi näyttelyissä.

No niin, hipsin taas pois tästä keskustelusta kun en asiasta mitään ymmärrä  Hymiö.


Standardit on samat juu, mutta niitä tulkitaan hyvin eri tavoin ja eri tuomareilla on usein oma makunsa, minkätyyppisestä kissasta pitävät. Kyllä coonien tyypeissä on täällä Suomessakin paljon vaihtelua ja monenlainen tyyppi kuitenkin istuu standardiin. Esim meidän Kauko edustaa vanhaa tyyppiä ja on standardin mukainen cooni, mutta tuskin enää pärjäisi näyttelyissä tuon vanhan tyypin takia. Sertinsä varmasti saisi, mutta tuskin sen enempään rahkeet riittäisi. 

Maine coonien tyyppi on muuttunut tämän vajaan kuuden vuoden aikanakin jo tosi paljon, vaikka standardi on pysynyt koko ajan samana. Noiden typättykorvaista dobberia muistuttavien coonien näyttelytuloksista en kyllä tiedä, luulisi ainakin, että tuomarit liian ylhäällä olevista korvista huomauttaisivat.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Crowmoor
Mörökölli
***
PoissaViestejä: 927
Liittynyt: 10.03.2010
Re: Kasvatustoiminta ja rodunjalostus
Vastaus #97 - 27.07.2011 klo 20:39:42
Tulosta viesti  
Pahoitteluni willicon, kirjoittelin kiireessä ennen töihin lähtöä enkä ehtinyt hioa edes pahimpia särmiä. Meinasin eittämättä ottaa vähän hernettä nenuun siitä ettei tuollainen tutkimus olisi luotettava koska tuon luotettavampia ei valitettavasti taida oikein olla luvassa - isojen aineistojen kerääminen on äärettömän hankalaa kun ns. tavalliset lemmikinomistajat eivät yleensä paljon mitään mihinkään ilmoittele.

Tietenkään muuta ei voi kasvatuksessa kukaan tehdä kuin parhaansa, mutta tokihan sekin jotain kertoo kunkin rodun ongelmista jos vaikka raggareilla yleisin kuolinsyy on virtsatieongelmat, kotikissoilla tapaturmat, simskuilla kasvaimet jne. Tapaturmat kertonee omistajan ominaisuuksista ehkä enemmän kuin kissan, mutta kun suuria eroja löytyy vaikka virtsatieongelmiin sairastumisesta, kasvainten saamisesta jne niin kyllä itse epäilisin roduilla olevan vaihtelua perinnöllisessä alttiudessa sairastua ko. vaivoihin (ihan niinkuin sanoitkin). Hymiö Joka tapauksessa ihanteellisinta olisi varmaan se, että jokaisen rodun kuolleisuus olisi pienempi kuin esim. kotikissoilla. Ja toki kuolemaan johtavien ongelmien lisäksi on tärkeää ottaa huomioon vähemmän akuutit, kissan elämänlaatuun vaikuttavat ongelmat kuten vaikka allergiat.

Ja tosiaan Talismanin, kuten sanoinkin niin olen samaa mieltä siitä että perskien tilanne varmasti paranee nyt kun PKD:hen on niin voimakkaasti puututtu testin saamisen myötä. Itse toivoisin kovasti että norskeillekin saataisiin HCM-dna-testi, vaikkei sekään toki yksin kaikkea kerro.
  

GIC FI*Draconian HarmonyDivine, "Darwin" || NFO n, s. 1.2.2010
GIC FIN*Kharn-Ka Thuban Draco, "Dawkins" || SOM n, s. 8.4.2010
FIN*Cat'omatic Snöhetta, "Huxley" || NFO ns 03, s. 31.1.2012
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
fiona
Karvakorva
*
PoissaViestejä: 125
Liittynyt: 17.01.2008
Re: Kasvatustoiminta ja rodunjalostus
Vastaus #98 - 28.07.2011 klo 21:34:54
Tulosta viesti  
Crowmoorin linkittämä tutkimus vaikuttaa kiinnostavalta - kiitos siis siitä! Ainakin itse luen mielelläni kaikki silmiin osuvat kissojen terveyteen liittyvät tutkimukset, niitä kun ei liikaa tosiaan ole.

Liioiteltu jalostus on kieltämättä herkkä aihe rodussa kuin rodussa. Harva äärityyppiä kasvattava myöntää, että kyllä tämä vähän tulella leikkimistä on, mutta kun pokaaleja sataa ja kissat näyttää hienoilta. Äärityyppejä löytyy varmastikin useimmista roduista standardeista viis. Jotenkin standarditulkinnat tuntuvat monesti menevän niin, että tietyt tuomarit lukevat "punainen nenä" -kohdat "erittäin punaisina neninä", ja tietyt kasvattajat samoin.

Jaksan aina purnata siitä, että kasvatuksessa olisi hirveän tärkeää edetä vauvanaskelin. Hidasta, pitkästyttävää ehkä, mutta pidemmän päälle järkevää. Jokainen äärityyppi on potentiaalisesti vaarallinen, eikä tässä todellakaan tarkoiteta vain perskejä. Esimerkiksi omassa itämaisrotuporukassa korvien koko on ollut pitkään jo puheenaihe, seuraavaksi voisi mielestäni käynnistää keskustelua pään muodon muutoksista ja niiden vaikutuksista esimerkiksi hengityselimistöön (esim. suora tyyppi ja sen vaikutukset tai vaikutuksettomuus johonkin tai mihinkään).

Olen huolestuneena katsellut myös rotujen koon nopeaa kasvua. Huolenaiheeni ei liity pelkästään cooneihin vaan kaikkiin rotuihin, jossa viime vuosina on kokoa kasvateltu. Kysyn kuitenkin, että kuinka paljon cooniporukassa on ollut keskustelua kissojen keskimääräisen painon nopeahkosta kasvusta ja sen mahdollisista vaikutuksista esimerkiksi tuki- ja liikuntaelimistöön? Ihan mielenkiinnosta, sormea heristämättä. Usein nimittäin kuulee "maallikkojen" suusta, että olisi ihana saada se jättiläiskissa - ainakin omassa tuttavapiirissäni on useita superisosta kissasta haaveilevia. Haaveet tuntuvat vain aina olevan kovin kultareunaisia eivätkä sisällä minkäänlaista varoitusvaloa terveysseikkojen suhteen.
  
Sivun alkuun
WWW  
IP kirjattu
 
Crowmoor
Mörökölli
***
PoissaViestejä: 927
Liittynyt: 10.03.2010
Re: Kasvatustoiminta ja rodunjalostus
Vastaus #99 - 28.07.2011 klo 21:50:21
Tulosta viesti  
Samoin olen itsekin kiinnostunut kaikista tutkimuksista - hyvistä, huonoista, laajoista, suppeista. Eihän yhdestä tutkimuksesta ikinä koko totuutta löydy, vaan vasta sitten voi kunnolla muodostaa oman käsityksen asioista kun tutkimuksia on luettuna pinoittain. Yliopiston tunnuksia on tullut näin kesälomallakin käytettyä silloin tällöin ihan vaan kissatutkimusten etsimiseen.

Cooniyhdistyksen sivuillahan on hyvinkin avoimesti tarjolla tietoa lonkkadysplasiasta (HD, hip dysplasia). Myönnän olettaneeni ikäänkuin automaattisesti, että asia liittyisi jossian määrin rodun suureen kokoon (ns. peruskissaan nähden), samaan tapaan kuin huomattavasti keskivertokoiraa suuremmilla ja raskaammilla koiraroduilla tuppaa herkemmin ilmenemään lonkissa häikkää. Itse asiassa epäilen kyllä, että vähemmän ideaalia lonkkaa löytyy sieltä sun täältä ja coonien massa vain tuo asian esiin, mutta tokihan on myös mahdollista, että koon kasvulla itsessään on osuutta lonkkien löystymiseen, ken tietää?

Todella harmillinen asia kaiken kaikkiaan, tunnustan nimittäin kuuluvani itsekin niihin joiden mielestä sellainen 10kg kollinjötikkä olisi ihan mahtava Hymiö Tosin sitten tarttis jo punttisalitreeniä, kun jo tuon 6kg pötkylän kanssakin alkaa pitkässä TP-valinnassa herkästi käsivarret tutista.  Virnistys
  

GIC FI*Draconian HarmonyDivine, "Darwin" || NFO n, s. 1.2.2010
GIC FIN*Kharn-Ka Thuban Draco, "Dawkins" || SOM n, s. 8.4.2010
FIN*Cat'omatic Snöhetta, "Huxley" || NFO ns 03, s. 31.1.2012
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Edina
Leijonakuningas
*****
PoissaViestejä: 4549
Liittynyt: 29.07.2006
Sukupuoli: Nainen
Re: Kasvatustoiminta ja rodunjalostus
Vastaus #100 - 29.07.2011 klo 15:46:11
Tulosta viesti  
Coonien koko tahtoo itse asiassa olla päinvastoin pienentynyt viime vuosia ja rakennekin keventynyt. Plus että rodun taso on muutenkin laskenut, koska coonista on tullut muotirotu. Siitä on seurannut se, että paljon on tullut uusia kasvattajia, joilla ei kovinkaan vahvaa rotutuntemusta ole (tyyliin eka cooni, jolla aletaan kasvattaa, ei olla käyty näyttelyissä jne). Siinä ei paljoa auta, jos lonkat on priimaa ja kissa testattu kaikin puolin muutenkin terveeksi, jos kissa on pieni ja tyypitön, eikä kasvattaja ymmärrä, ettei pienen kissan jälkeläisistä voi mitään jättiläisiä ja näyttelyvoittajia odottaa. Toki periytymisasiat ei ole niin yksiselitteisiä, voihan sieltä jostain takaakin isoa kokoa tulla, mutta noin pääsääntöisesti ajatellen.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Tehi
Karvinen
**
Poissa


I love my coons!

Viestejä: 257
Liittynyt: 30.07.2007
Sukupuoli: Nainen
Re: Kasvatustoiminta ja rodunjalostus
Vastaus #101 - 29.07.2011 klo 21:47:16
Tulosta viesti  
Edina kirjoitti 29.07.2011 klo 15:46:11:
Coonien koko tahtoo itse asiassa olla päinvastoin pienentynyt viime vuosia ja rakennekin keventynyt. Plus että rodun taso on muutenkin laskenut, koska coonista on tullut muotirotu. Siitä on seurannut se, että paljon on tullut uusia kasvattajia, joilla ei kovinkaan vahvaa rotutuntemusta ole (tyyliin eka cooni, jolla aletaan kasvattaa, ei olla käyty näyttelyissä jne). Siinä ei paljoa auta, jos lonkat on priimaa ja kissa testattu kaikin puolin muutenkin terveeksi, jos kissa on pieni ja tyypitön, eikä kasvattaja ymmärrä, ettei pienen kissan jälkeläisistä voi mitään jättiläisiä ja näyttelyvoittajia odottaa. Toki periytymisasiat ei ole niin yksiselitteisiä, voihan sieltä jostain takaakin isoa kokoa tulla, mutta noin pääsääntöisesti ajatellen.


Komppaan Edinaa täysin.
Itselläni on tuollainen "jättiläis"kissa eli 10kg painava uros. Ei läski, ainakaan eläinlääkärin mielestä, vaikka onkin kastraatti. Linjan lonkat on tutkittu ja samoin nuoren miehen. Hyvässä kunnossa ovat Hymiö
Kyseinen linja on ns. hitaasti kehittyvää, joten nivelet ehtivät luuston mukaan kasvuun.
Mielestäni hyvä kasvattaminen ei ole helppoa ja siinä ei pitäisi tehdä kompromisseja terveyden kustannuksella, jotta saataisiin tyypikkäitä (tai ainakin sen hetkisen "muodin"mukaisia) kissoja. Kasvattajan on tehtävä vaikeita päätöksiä, ja jos on valmis kasvattamaan kissalla, jonka sisaruksilla on ollut jotain epäilyttävää (jälkeläisillä lattarintaa, häntäknikkiä tai keskenmenoja toistuvasti, tai muuta vastaavaa) tai jonka taustat eivät ole kasvattajalle täysin selvät (niin selvät kuin vain voi olla), tällöin olisi pitänyt mielestäni vielä harkita asiaa.
Esimerkiksi coonin standardi on pysynyt vuosia samana, mutta kissat ovat kymmenessä muodessa muuttuneet aikalailla. En silti usko, että nykycoonit ovat sairaampia kuin coonit 10 vuotta sitten. Nykyään pitäisi ihmisten olla tietoisempia erilaisista periytyvistä vioista kuin tuolloin.
Pitäisi siis.. Silmänisku
  

MCO x 4
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Crowmoor
Mörökölli
***
PoissaViestejä: 927
Liittynyt: 10.03.2010
Re: Kasvatustoiminta ja rodunjalostus
Vastaus #102 - 16.08.2011 klo 23:34:08
Tulosta viesti  
http://rantahiekkaa.wordpress.com/2011/04/06/koirakuvia-sadan-vuoden-takaa/

Väärä laji, mutta aihe kuitnekin oikea Hymiö Täytyy sanoa, että vaikka en ole koskaan oikein tykännyt kaikkein lyhytjalkaisimmista mäykyistä niin enpä tiennytkään että niilläkin on nykyiseen verrattuna joskus oikeasti ollut jalat.
  

GIC FI*Draconian HarmonyDivine, "Darwin" || NFO n, s. 1.2.2010
GIC FIN*Kharn-Ka Thuban Draco, "Dawkins" || SOM n, s. 8.4.2010
FIN*Cat'omatic Snöhetta, "Huxley" || NFO ns 03, s. 31.1.2012
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Elea
Karvinen
**
Poissa


HCL, HCS & SIB

Viestejä: 363
Liittynyt: 18.08.2010
Re: Kasvatustoiminta ja rodunjalostus
Vastaus #103 - 18.08.2011 klo 13:30:03
Tulosta viesti  
Musta olisi "mukava" (siis eihän nuo kuvat aina ole mukavaa katseltavaa) kerätä kissoistakin samanlaisia valokuvia. Ainakin pawpedsistä löytyy vanhojakin valokuvia. Näitä voisi sitten verrata siihen omaan kissaan. Ostin juuri brittiläisen satukirjan 1960-luvulta, jossa oli esitelty erilaisia kissarotuja väripiirroksin. Eiväthän ne ole valokuvaa vastaavia, mutta kyllä sieltä oli tunnistettavissa joitakin rotuja ennen kuin luki mistä rodusta on kyse.

Siis vähän varovasti kyselen, voisiko tänne kerätä "ennen ja jälkeen" kuvia erilaisista kissaroduista. Vanhimmista ja suosituimmista roduista löytyy varmasti enemmän kuvia ja muutosta kuin uusista ja vähemmän suosituista. Siksi siis kyselen, etten vahingossa lietso mitään uutta yhden rodun ympärillä pyörivää kinastelua.
  

♥ ♥ Rakkauspojat bloggaa! ♥ ♥

http://rakkauspojat.blogspot.com/
Sivun alkuun
WWW  
IP kirjattu
 
Purrrna
Leijona
****
Poissa


.

Viestejä: 1393
Liittynyt: 31.07.2009
Re: Kasvatustoiminta ja rodunjalostus
Vastaus #104 - 18.08.2011 klo 16:48:13
Tulosta viesti  
Höh, mä laitoin joskus linkinfoorumillekin sellaiseen netistä löytyvään1900-luvun alun kissakirjaan, missä oli kerrottu hoidosta ja roduista jne... siellä oli kuviakin aika paljon. En nyt vaan mitenkään löydä ko. opusta edes googlesta. Sen muistan, että jossain amerikkalaisessa kirjastossa se oli, ja sen sivuilta sen pystyi lukemaan virtuaalimuodossa.

EDIT: No nyt mää sen löysin ihan sattumalta!
Eli kirja on Book of the Cat vuodelta 1903, eli todellakin vanhaa juttua Silmänisku Löytyy OpenLibrary.orgista
Toinen paikka missä jonkin verran mm. persialaisiasta vanhoja kuvia ja kasvatustietoutta on http://www.messybeast.com/retrospective-index.htm
  

Jerry, s. 05/06, Pelastetaan Koirat Ry
Tuhka, s. 05/07, Ylivieskan eläinsuojeluyhdistys
Mato, s. 05/07, Navetasta Nivalassa
Sivun alkuun
WWW  
IP kirjattu
 
Sivunvalintanappi Sivu: 1 ... 5 6 [7] 8 
Lähetä aihe | Tulosta
 
  « Koti ‹ Alue Sivun alkuun