Sivunvalintanappi Sivu: [1] 2 3 ... 13 Lähetä aihe | Tulosta
 25 Vakuutus (Luettu 70758 kertaa)
Kilppis
Ex-jäsen


Vakuutus
13.02.2011 klo 20:11:00
Tulosta viesti  
En ainakaan haulla löytänyt keskustelua tästä aiheesta, joten aloitan kysymyksellä:
Onko teillä kokemuksia lemmikkien vakuutuksista?

Minua kiinnostaisi varsinkin hoitokuluvakuutus, kun edellinen kissani oli viedä perikatoon sairastuessaan kroonisesti.
Nykyisestä vakuutusyhtiöstäni saa vakuutuksia vain rotukissoille, joten pitäisi tutustua muiden tarjontaan (ja kuunnella muidenkin vakuutusten myyntipuheita).

Ilmeisen tarkkana niissä saa ainakin olla, ts. lukea huolella mitä vakuutus kattaa.
« Viimeksi muokattu: 29.08.2011 klo 14:04:47 Kirjoittaja anneli »  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
vastalause
Leijona
****
Poissa


Hilda ja Turo

Viestejä: 2081
Sijainti: Jyväskylä
Liittynyt: 12.12.2008
Sukupuoli: Nainen
Re: vakuutus
Vastaus #1 - 13.02.2011 klo 21:17:01
Tulosta viesti  
Muistelisin, että Tapiola on ainoa, jolta voi saada kotikissalle vakuutuksen ilman, että samassa puljussa on muita vakuutuksia. Ifiltä saa myös, jos on siellä kotivakuutus. Tapiolalla ainakin on useiden eläinklinikkojen kanssa suorakorvaussysteemi, joka on ilmeisesti varsin kätevä.

Meidän kissoilla ei vakuutuksia ole. Jossain vaiheessa olin aikeissa hankkia, mutta jäi hankkimatta sitten kuitenkin. Nuo vakuutukset eivät korvaa mitään sellaisista sairauksista aiheutuvia kuluja, joiden voidaan ajatella olleen kissalla jo syntymästä saakka, vaikka sairaus puhkeaisikin vasta vuosien kuluttua. Ainakin silloin kun noita vakuutusehtoja lueskelin, mulle jäi vähän sellainen fiilis, että vakuutuksesta on hyötyä pääasiassa tapaturmien sattuessa, mutta muuten aika harvoin.
  

Kotona orjuuttavat maatiaiskakarat Hilda ja Turo, molemmat syntyneet syyskuussa 2008.
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Petsku
Leijonakuningas
*****
Poissa


Nefi & Poju

Viestejä: 3047
Sijainti: Helsinki
Liittynyt: 15.09.2007
Sukupuoli: Mies
Re: vakuutus
Vastaus #2 - 14.02.2011 klo 07:52:20
Tulosta viesti  
Juu sama mielikuva mullekin on muodostunut kuin vastalauseelle. Tapiolan eläinlääkärikuluvakuutusta katselin viimeksi kun Felinaan meni yli 300 euroa mutta ei niitäkään kuluja olisi korvattu. Rupesin miettimään, että mitä siitä vakuutuksesta olisi oikeasti hyötyä... Vuosimaksultaan noin 134 e olisi se vakuutus jos ei ole muita vakuutuksia ko. yhtiössä.
  

Täällä vartioi Nefi (~03/2006) ja Poju (~04/2009).
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
PiiRoo
Karvinen
**
Poissa


Täällä on kivaa!

Viestejä: 359
Liittynyt: 06.07.2009
Re: vakuutus
Vastaus #3 - 14.02.2011 klo 09:04:48
Tulosta viesti  
Itse ajattelen asian niinpäin, että vakuutusmaksut, myös kissojen, on niitä maksuja joita maksan mielellään turhaa. Miellä on Tapiolassa vakuutettu kaikki kolme kissaa sekä lahjana veljentyttären syksyllä hankkima kissa.

Meillä tosin noi kissavakuutukset ovat maksaneet valitettavasti itsensä takaisin. Lunan pentujen kanssa jouduttiin ravaamaan usein lääkärissä ja vakuutuskorvauksen jälkeen meille jäin maksettavaksi noin tonnin pintaa. Sen lisäksi kissoilla ollut pari kertaa pahaa vatsatautia jolloin jouduttu käymään eläinlääkärissä.

Joten meillä pysyy toistaiseksi vakuutukset voimassa. 
  

Exlibris Plena Luna 5.12.2006 SOM n
Exlibris Sirius 18.11.2008 SOM n
Exlibris Titan 2.1.2010 SOM n
somaleita kolmessa polvessa!
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Ansi
Leijonakuningas
*****
PoissaViestejä: 4619
Sijainti: Nastola
Liittynyt: 11.09.2009
Sukupuoli: Nainen
Re: vakuutus
Vastaus #4 - 14.02.2011 klo 10:24:29
Tulosta viesti  
Meilläkin on Tapiolan vakuutus valitettavasti ollut hyödyksi Mökön pissavaivojen hoidossa. Pissanäytteitäkin kun on kiikutettu tutkittavaksi yksi jos toinenkin, niin onhan se kiva kun siitä ei tarvitse itse maksaa kuin 25 % laskun loppusummasta.

Miksi Petsku olet sitä mieltä että Tapiolasta ei olisi Felinan kuluja korvattu? Kyllä meillä on tosiaan mennyt kaikki Mökön pissavaivakulut vakuutukseen ihan kivuttomasti, samoin kuin Lurun syömättömyyden takia käynti, joka sekin oli kivan kallista kun laajat verikokeet otettiin. Samoin vakuutus korvasi Mökölle tehdystä sydänultrasta sen omavastuun ylittävän osuuden. Meidän Ell-asemalla on vielä tuo suorakorvaus joten varsin näppärää on.

Eli varsin tyytyväinen olen ollut Tapiolan vakuutukseen joka käsittääkseni on tällä hetkellä markkinoiden laajin.
  

Mökö ja Luru, maatiaissisarukset, s. 20.6.2009
IP FI*Draconian Ataegina "Hippu", NFO, s. 10.4.2011
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Petsku
Leijonakuningas
*****
Poissa


Nefi & Poju

Viestejä: 3047
Sijainti: Helsinki
Liittynyt: 15.09.2007
Sukupuoli: Mies
Re: vakuutus
Vastaus #5 - 14.02.2011 klo 12:58:18
Tulosta viesti  
Ansi, jaa luulin ettei pissavaivat ole semmoinen "sairaus" jota korvattaisiin. Että vain esim. sydänvaivat ja krooniset vaivat korvattaisiin. Mutta hyvä jos olen väärässä, koska siinä tapauksessa voisi sen vakuutuksen ottaakin. Kun tosiaan on noita pissavaivoja hoideltu nyt useammankin kerran.
  

Täällä vartioi Nefi (~03/2006) ja Poju (~04/2009).
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Clarice.
Leijona
****
PoissaViestejä: 1575
Liittynyt: 25.07.2006
Sukupuoli: Nainen
Re: vakuutus
Vastaus #6 - 14.02.2011 klo 13:26:13
Tulosta viesti  
Itsekin suhtaudun kissojen vakuutuksiin aika epäilevästi. Siksi meillä ei niitä olekaan.

Ylipäätään kokemukseni kaikista vakuutuksista on se, että aina löydetään joku syy, miksei tapaturmia tai rikkoutumisia korvata. Esimerkkinä äitini, jolla on niin kotivakuutus kuin jonkinlainen tapaturmavakuutuskin. Löi sitten vintillä tavaroita etsiessään päänsä kattoon (!) ja toinen etuhammas irtosi. Hirveä lasku, mutta mikään vakuutus ei korvannut tapahtunutta, selitys oli juurikin joku että "voi voi, kun tämä vakuutus olisi pitänyt ottaa laajennettuna, että juuri tämän tapaiset tapaturmat katettaisiin". Ja vuosikausia noita vakuutuksia on maksellut, saamatta mitään takaisin  Surullinen

Meni jo aiheen vierestä, mutta en tosiaan ole saanut keltään kovin hyvää kuvaa vakuutuksista, niin ihmisten kuin eläintekään.

EDIT: Mutta onko eläinten kohdalla kuitenkin niin, että vakuutusta ottaessa suljetaan korvauksen piiristä kaikki ne vaivat, joita kissalla on ollut jo ennen vakuutuksen ottamista? Näin olen käsittänyt.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
pikkujellona
Ex-jäsen


Re: vakuutus
Vastaus #7 - 14.02.2011 klo 13:48:23
Tulosta viesti  
Voisiko joku kertoa muutamalla rivillä, mitä tuollainen eläinvakuutus oikeasti korvaa ja sitten vuosikustannukset.
Siis oleellisimmat asiat, kun vakuutusyhtiöiden ehdot ovat tosi raskasta luettavaa.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Ansi
Leijonakuningas
*****
PoissaViestejä: 4619
Sijainti: Nastola
Liittynyt: 11.09.2009
Sukupuoli: Nainen
Re: vakuutus
Vastaus #8 - 14.02.2011 klo 15:12:38
Tulosta viesti  
Pitää paikkansa tuo, että vakuutuksesta suljetaan pois sellaiset sairaudet jotka on ollut ennen vakuutuksen ottamista, eli Petskun Nefillä ei pissavaivoja vakuutuksen korvattavaksi enää saisi. Tuohan nyt on ihan ymmärrettävääkin, mikäpä vakuutusyhtiö sitä nyt todennäköistä riskiä lähtisi vakuuttamaan.

Meillä on tosiaan positiivinen kuva Tapiolan eläinvakuutuksista kun kaikki on korvattu mitä on lääkärissä käyty, enkä nyt ihan heti keksi mitä voisivat kieltäytyä korvaamasta noiden vakuutusehtojen pohjalta. Perus terveydenhuoltoa ei tietenkään korvata kuten terveystarkastuksia, hammashoitoja, rokotuksia ja sterilisaatiota/kastraatiota. Kaikki muu sairaudesta tai tapaturmasta johtuva korvataan ja omavastuu on ensin 50 euroa + 25% kuluista ja sitten jos saman vaivan takia käydään uudestaan kuten Mökön tapauksessa on käynyt, niin jatkohoidoista menee vain se 25% omavastuuta. Ulkoa en nyt muista kaikkia vakuuutusehtoja, mutta Tapiolan vakuutuksessa oli mielestäni korkein tuo vakuutuskautta kohden korvattava kokonaissumma / kissa ja vakuutus on myös voimassa ihan kissan kuolemaan saakka (eläinlääkärikuluvakuutus) kohtasi se sitten minkä ikäisenä tahansa, muistaakseni vain tuo korvauskatto putoaa iän lisääntymisen myötä. Mutta ihan samoja ehtojahan sitä on ihmistenkin vakuutuksissa.

Ja toki on niitä ulkopuolelle rajattuja juttuja jotka kannataa kuitenkin sieltä vakuutusehdoista tavailla niin ei tule yllärinä. Isoin miinus on se, että noita hammashoitoja ei korvata koska niistähän voi tulla isot kulut. Joka tapauksessa ottipa mitä tahansa vakuutuksia niin ehdot kannattaa lukea että ei sitten tule yllärinä kun jotain ei korvatakaan. Monesti ihmiset vaan ajattelee että nyt kun on vakuutus niin mitä vaan saa sattua ja rahaa tulee. Bisnestä se vakuutusyhtiön pyörittäminenkin kuitenkin on, niin onhan se selvää että vakuutuksissa on rajoitteensa.

Niin ja meillä on kyllä oikein hyviä kokemuksia muutenkin siitä, että vakuutuksista on hyötyä ja korvauksia on maksettu mukisematta kun on muutakin haaveria sattunut. Ainahan sitä tietysti kuitenkin toivoo että niitä korvauksia ei tarvitsisi ikinä hakea kun kaikki onnettomuudet, vahingot ja sairaudet on epätoivottavia asioita, mutta niiden varalle kyllä kannattaa mielestäi vakuutuksia ottaa. Todennäköisemmin sitä korvauksia ja apua saa vakuutusten kanssa kuin ilman vakuutuksia.

Mielestäni Tapiolan kissavakuutuksessa on ihan selkeä tuo vakuutusehtoselostus, oleellisin kohta taitaa olla juuri tuo vakuutuksen ulkopuolelle rajattavat jutut.

http://www.tapiola.fi/NR/rdonlyres/2F5BD8D3-D11E-4225-AA99-DC18D8E3C866/0/Kissav...

Sitten kannattaa huomioda se karenssiaika, eli kun vakuutuksen ottaa niin tietyn ajan sisällä siitä syntyneet kulut ei ole korvattavia, Tapiolassa näyttäisi olevan 20 vuorokautta.

Meillä kulut on jotain pikkasen päälle 100 euroa / kissa / vuosi kun on täydet keskittämisalennukset.
  

Mökö ja Luru, maatiaissisarukset, s. 20.6.2009
IP FI*Draconian Ataegina "Hippu", NFO, s. 10.4.2011
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Karvalapset
Ex-jäsen


Re: vakuutus
Vastaus #9 - 15.02.2011 klo 21:31:53
Tulosta viesti  
Meillä on myös kaikki kissat vakuutettu Tapiolassa ja vaikka muuten onkin kitsasta ollut vakuutusyhtiöitten kanssa, kissojen vakuutuksen suhteen ei ole ollut ongelmia ja suoravakuutuslääkäreissä homma on sujunut helposti, kun vakuutuspäätös saadaan odotellessa ja osuudet vähennetyksi hinnasta pois jo maksettaessa.

Meillä on vakuutuskatto tullut vastaan yhden kissan kanssa kerran - kahden muun kanssa ei ole vielä korvattavaa ollut. Mutta aika pitkään saisin maksella vakuutusmaksuja ottaakseni kiinni jo saadun säästön. Vakuutuskattohan ei ole kovin suuri per vuosi, jos jotain vakavaa sattuu, mutta kyllä sekin säästönä kukkarossa tuntuu kuitenkin.

Plussaa on myös se, että vakuutus kattaa myös kroonisen sairauden (esim. astman) lääkekuluista valtaosan, jos sairauden puhkeaminen tapahtuu riittävän kauan vakuutuksen ottamisen jälkeen.

Ennen kaikkea saan mielenrauhan siitä, että yllättävissäkin tilanteissa eläinlääkärikuluihin löytyy ainakin vähän tilannetta taloudellisesti helpottava "puskuri".
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
vastalause
Leijona
****
Poissa


Hilda ja Turo

Viestejä: 2081
Sijainti: Jyväskylä
Liittynyt: 12.12.2008
Sukupuoli: Nainen
Re: vakuutus
Vastaus #10 - 15.02.2011 klo 22:55:41
Tulosta viesti  
^Miten mä muistelisin, että silloin kun noita vakuutusehtoja luin, niin esim. astmasta koituneita kuluja ei olisi korvattu, koska sen voidaan katsoa olleen kissalla syntymästä saakka? Vai olikohan se Ifin vakuutus? Pitäisi varmaan uudemman kerran katsella noita vakuutusehtoja, kun on päässyt unohtumaan.
  

Kotona orjuuttavat maatiaiskakarat Hilda ja Turo, molemmat syntyneet syyskuussa 2008.
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Ansi
Leijonakuningas
*****
PoissaViestejä: 4619
Sijainti: Nastola
Liittynyt: 11.09.2009
Sukupuoli: Nainen
Re: vakuutus
Vastaus #11 - 16.02.2011 klo 14:15:52
Tulosta viesti  
^Astmaa ei suoraan mainita Tapiolan ehdoissa, mutta onhan siinä tuo lause, että ei korvata piileviä vikoja jotka ovat olleet jo ennen vakuutuksen ottamista riippumatta siitä koska vika havaitaan. Tuo on tietysti niin monitulkintainen ehto, että kaipa sillä periaatteessa voisi astman rajata pois (ja paljon muutakin jos v-mäiseksi vakuutusyhtiö haluaa heittäytyä, silloinhan toisaalta esim. virtsakiteiden muodostumistaipumuskin voitaisiin luokitella synnynnäiseksi viaksi). Toisaalta kun Mököllä epäilin astmaa niin eläinlääkäri sanoi, että ei se niin nuorella vielä puhkeaisi tai on ainakin tosi harvinaista, eli ei kai astmaakaan voi suoralta kädeltä synnynnäiseksi sairaudeksi luokitella?
  

Mökö ja Luru, maatiaissisarukset, s. 20.6.2009
IP FI*Draconian Ataegina "Hippu", NFO, s. 10.4.2011
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
henni
Leijonakuningas
*****
Poissa


möhmöset <3

Viestejä: 2592
Sijainti: Salo
Liittynyt: 17.07.2008
Sukupuoli: Nainen
Re: vakuutus
Vastaus #12 - 16.02.2011 klo 15:24:08
Tulosta viesti  
Meillä ei ainakaan toistaiseksi olla jouduttu eläinlääkärissä ravaamaan, mutta viime kesänä näiden neitien saatua pissatulehdukset, vähän kadutti etten ollut Nunolle ottanut vakuutusta heti kun sain sen. Olisi Nunonkin pissavaivat voitu korvata jos vakuutus olisi ollut. Nikkillä vakuutus silloin jo oli, ja päästiin kyllä paljon vähemmällä kuluilla sen ansiosta, varsinkin kun Nikkiltä vieläpä kolme kertaa rauhoituksessa otettiin se virtsanäyte ja tutkittiin labrassa.

Ja tosiaan kun Nikkillä vuoden ikäisenä todettiin suolituppi, jonka leikkaaminen maksoi oikeasti tonnin luokkaa, niin silloin olin Nikkille ottanut vakuutuksen juuri tuolla samalla viikolla, eli karenssi oli vielä päällä eikä vakuutus vielä voimassa. Sen kun olisin kanssa ottanut vaikka heti Nikkin pentuna mun luokse tultua, niin olisin tuossakin harvinaisessa leikkauksessa säästänyt satoja euroja.
Meillehän on tulossa nyt uusi pentu, ja aion sillekin kyllä ottaa vakuutuksen. Elänvakuutusten vuosittainen maksu on sitten siinä vaiheessa jo reilut 300€, mutta parempi katsoa kuin taas katua. Kyllä tuosta ihan mielellään maksaa kun tosiaan nuo pissavaivahoidotkin korvaa, ja ne tuntuvat vieläpä olevan aika yleisiä.
  

NFO BeautyHill By the Way, "Nikki" (04/2008)
NFO BeautyHill Blue Angel, "Nuno" (04/2008)
RAG Mirandos Frodo Baggins, "Nemo" (11/2010)

RIP RAG Mirandos Surprisingly Blue, "Ruusa" (11/2006 - 6/2008) <3
Sivun alkuun
IP kirjattu
 
henni
Leijonakuningas
*****
Poissa


möhmöset <3

Viestejä: 2592
Sijainti: Salo
Liittynyt: 17.07.2008
Sukupuoli: Nainen
Re: vakuutus
Vastaus #13 - 24.05.2011 klo 16:27:07
Tulosta viesti  
Tällä hetkellä oon taas niin onnellinen, että meidän kissoilla vakuutukset on, kun vein Nikkin virtsanäytekontrollin (yksityiselle) eläinlääkärille. Tällä kertaa sain kyllä näytteen purkitettua itse, joten rauhoituskuluissa ja mahdollisissa nesteytyskuluissa säästettiin. Kuitenkin labratutkimukset ym. maksoivat yhteensä yli 60€, mutta Tapiolan suoravakuutus korvasi siitä niin paljon, että loppusummaksi jäi vain 15€.

Eli vakuutus (eläinlääkärikulu) kannattaa mun mielestä ottaa jo pelkästään mahdollisten tulevien virtsavaivojen takia. Ne ovat kuitenkin tosi yleisiä, ja jos niiden takia joutuu useinkin lääkärillä ravaamaan, niin vakuutus kyllä maksaa itsensä takaisin. Tietysti vakuutus kannattaa ottaa jo kissan ollessa pentu ja terve, koska jos pissavaivoja on ehtinyt jo ilmetä, niin vakuutus ei sen hoitoja taida enää korvata.
Siksi mekin otettiin Nemolle vakuutus viime viikolla, kun se on vielä ollut terve. Kastrointi on ensi viikolla, joten siitä lähtien alkaa senkin osalta tämä virtsatievaivojen jännittäminen Pyöritä silmiä
  

NFO BeautyHill By the Way, "Nikki" (04/2008)
NFO BeautyHill Blue Angel, "Nuno" (04/2008)
RAG Mirandos Frodo Baggins, "Nemo" (11/2010)

RIP RAG Mirandos Surprisingly Blue, "Ruusa" (11/2006 - 6/2008) <3
Sivun alkuun
IP kirjattu
 
metsäkissa
Ex-jäsen


Re: vakuutus
Vastaus #14 - 24.05.2011 klo 19:14:27
Tulosta viesti  
Vakuuttaako Tapiola muuten tavallisia kotikissojakin? Kysyin kissavakuutusta Pohjolasta ja sieltä sanottiin, että he vakuuttavat vain rotukissoja.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Sivunvalintanappi Sivu: [1] 2 3 ... 13
Lähetä aihe | Tulosta
 
  « Koti ‹ Alue Sivun alkuun