Sivunvalintanappi Sivu: 1 2 3 [4]  Lähetä aihe | Tulosta
 25 Vinkkejä valjaissa ulkoiluttamiseen (Luettu 34904 kertaa)
chocspot
Mörökölli
***
Poissa


Heippa!

Viestejä: 937
Liittynyt: 02.11.2011
Re: Vinkkejä valjaissa ulkoiluttamiseen
Vastaus #45 - 19.04.2012 klo 12:06:46
Tulosta viesti  
mettew kirjoitti 18.04.2012 klo 15:57:23:
Chocspot, en suosittele pantaulkoilutusta, sillä niistä pääsee vielä helpommin pakoon ja pannat on muutenki vähän herkkiä.


Me käytetään nahkaista ja kunnolla lukittavaa pantaa, joka ei kyllä helpolla lähde irti (siis ei sellainen panta, jollaista itsekseen ulkoilevilla kissoilla käytetään). Tottakai valjastellessa katsotaan myös joka hetki kissan perään, ettei se jää mihinkään kiinni ja ettei flexi mene liian kireälle. Voisi kyllä harkita Vänttisten hankintaa ja varmaan sellaiset hankinkin ainakin yhdet.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Dara
Karvinen
**
PoissaViestejä: 219
Sijainti: Vantaa
Liittynyt: 07.03.2012
Sukupuoli: Nainen
Re: Vinkkejä valjaissa ulkoiluttamiseen
Vastaus #46 - 19.04.2012 klo 12:11:57
Tulosta viesti  
Ihan hyvä huomio. Mekin entisen kissan kanssa tehtiin monen tunnin reissuja ilman pissataukoja, mut hän ei ikinä pissannut boksiinkaan ja nukkui koko matkan.

Täytyy siis tarkkailla kissaa ennen lähtöä, jospa kävisi laatikolla. Pitääpi etsiä tuollainen imukykyinen alusta tai kaksikin, koska varmaan ne paniikkipissat kuitenkin jossain välissä tulee.
  

Mitä vastaan tuleekaan, toista sua ei milloinkaan

Dara 07/10
Luna 02/12
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
mettew
Karvinen
**
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 312
Sijainti: Helsinki
Liittynyt: 12.03.2011
Sukupuoli: Nainen
Re: Vinkkejä valjaissa ulkoiluttamiseen
Vastaus #47 - 21.04.2012 klo 21:54:43
Tulosta viesti  
chocspot kirjoitti 19.04.2012 klo 12:06:46:
Me käytetään nahkaista ja kunnolla lukittavaa pantaa, joka ei kyllä helpolla lähde irti (siis ei sellainen panta, jollaista itsekseen ulkoilevilla kissoilla käytetään). Tottakai valjastellessa katsotaan myös joka hetki kissan perään, ettei se jää mihinkään kiinni ja ettei flexi mene liian kireälle.


Aaa Hymiö)
  

HCS Ruu s. 11.8.2011
HCS Kessu s. 11.8.2011
Parta-Agama Saffu s. 22.8.2008
Sivun alkuun
WWW  
IP kirjattu
 
hannis
Ex-jäsen


Re: Vinkkejä valjaissa ulkoiluttamiseen
Vastaus #48 - 24.04.2012 klo 01:29:06
Tulosta viesti  
Miun kissat tykkää ulkoilla, mutta välillä jännittää kovasti. On vaan yhdet valjaat, ja aika köppäset supermarketista hommatut bestfriendit, joita on äärimmäisen ärsyttävä laittaa ja kiristellä. Kunnolliset jykevät olisi pikkuhiljaa aika hommata. Oon lukenut niistä Vänttisistä, ja tarjolla olevista valjaista varmaan parhampia. Ehkäpä ne siis?
Meijän Mimmi on niin laiha luihu, heti vähän säikähtäessään se yrittää valonnopeasti peruuttaa valjaista pois, ja vaikka ovat kireällä niin onnistuukin siinä. vähentää ulkoilunautintoa kun saa olla koko ajan lievässä stressissä ja tarrata kissaan haukkana kiinni kun se sitä yrittää.
Nuorempi taas on niin rohkea että ei edes yritä, vaan painaa menemään pelkästään eteenpäin. Kumpikaan ei piittaa valjaista paitsi sisällä sen sekunnin kun ne ehtii olla ennen lähtöä, ulkona ne unohtuu heti.
Ulos mennään silloin kun huomaan niillä olevan ehkä vähän tylsää tai kun ne hiukoo ulko-ovelle, joka on kylläkin harvoin.
Mutta siis kunnon tukevat valjaat täytyis hommata että tätä voisi tehdä useimminkin.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Oanna
Mörökölli
***
Poissa


Meidän murut Peppi -08
ja Pinna -09

Viestejä: 682
Liittynyt: 16.03.2009
Re: Vinkkejä valjaissa ulkoiluttamiseen
Vastaus #49 - 24.04.2012 klo 09:15:06
Tulosta viesti  
mettew kirjoitti 18.04.2012 klo 15:57:23:
Vänttisissähän pitäisi takajalat saada pois vatsaremmin kautta, niin uskon, että pako on ainakin vaikeampaa.


Etujalat kun kiskaisee läpi niin on vapaa.. Pepille ei valjaita saa millään niin tiukalle ettei pääsisi läpi. Paitsi ehkä jos olisi sellaiset joissa on erikseen lukittava kaulaosa..?
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Varjo
Karvakorva
*
PoissaViestejä: 156
Sijainti: Valkeakoski
Liittynyt: 10.11.2012
Sukupuoli: Nainen
Re: Vinkkejä valjaissa ulkoiluttamiseen
Vastaus #50 - 07.12.2012 klo 13:37:00
Tulosta viesti  
Tänään saapu valjaat postissa ja kun päälle sujautin - tuskin huomasi koko asiaa. Mitenniin meillä on kiltti tyttö?  Silmänisku

Nuo on ne zooplussan, jotka saa turvavyöhön kiinnitettyä, jospa alettaisiin autoilemaan ilman koppaa.  Hymiö Ja mikäli osoittautuvat hyväksi, niin saapi niihin remmin/flexinkin kiinni tulevia ulkoilukertoja varten.  Kliseinen
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
ankkaumunkero
Maitoviiksi
PoissaViestejä: 8
Liittynyt: 23.01.2014
Re: Vinkkejä valjaissa ulkoiluttamiseen
Vastaus #51 - 14.04.2014 klo 19:48:41
Tulosta viesti  
Hei!

Minulla sydän tykyttää edelleen ja siksi haenkin nyt tukea ja neuvoja täältä.

Olimme juuri äksen ensimmäistä kertaa 1-4-vuotiaan leikatun kollikissani kanssa ulkona valjaissa. Ulkoilu ei mennyt ihan niinkuin olin toivonut.

Olen totuttanut Eemeliä valjaisiin pitkin talvea. Meillä on valjaita kahdenlaiset: yhdet kahden nipsun naruvaljaat ja toiset kangasvaljaat tarroilla ja kaulassa varmistusnipsulla.

Jostain syystä koin, että kankaiset ovat Eemelille mukavammat. Tokihan molemmissa se hieman pyöri ja hyöri, mutta lopulta aina alistui siihen, että nyt on valjaat päällä. Uskoin, että nyt Eemeli olisi valmis käymään ulkona. Eemeli on ottokisu, eikä tietääkseni ole aikaisemmin elämässään ulkoillut.

Olimme käyneet aikaisemmin jo tutustumassa talomme rappukäytävään. Ajattelin nyt kuitenkin, että parempi olisi kantaa Eemeli valjaissa suoraan pihalle, jotta se ymmärtää mahdollisimman pian palkkion, eli ulkoilman, eikä turhaan pelästy rappua. Kiltisti ja ihmeissään se pysytteli sylissä aina ulos asti.

Ulkona laskin sen maahan ja noin 20 sekuntia haisteltuaan se yritti heti sännätä pakoon. Onneksi minulla oli valjaiden nauha turvasidottuna omaan takkiini, joten Eemeli ei päässyt mihinkään. Nostin sen takaisin syliini ja siinä se sitten kökötti peloissaan.

Tein virheen ja päätin laskea Eemelin uudestaan maahan. Nyt se sai yhtäkkiä sellaisen sätkyn, että meinasi minultakin sydän pysähtyä. Se hyppi etujaloilta takajaloille, ripuili ja retkui niin paljon, että muutamassa sekunnissa se oli päässyt irti kaikista muista valjaiden osista paitsi kaulan varmistusnauhasta. Sitä se nyt kovakouraisesti (tai kovatassuisesti) repi irti aivan paniikissa.

En onneksi jäänyt maanittelemaan Eemeliä vaan jotenkin refleksinomaisesti hyppäsin "sen päälle" ja otin siitä tukevan otteen. Pelästyin tosissani, että se pääsee karkuun ja tämä on viimeinen kerta kun näemme toisemme.  Itku

Eemeli onneksi rauhoittui ja kapusi syliini kiltisti (se ei yleensä ole sylikissa, mutta nyt sitä pelotti niin paljon, että syli näköjään tuntui turvallisemmalta). Kannoin Eemelin takaisin kotiin ja päästin sen vapaaksi valjaista. Se säntäsi heti sängyn alle itseään pesemään ja nukahti sinne. Se ei pelkää minua tai kosketusta, mutta minä pelästyin kuollakseni.

Kysymys kuuluukin, voiko valjaisiin totuttelemista vielä jatkaa. Onko siinä mitään järkeä, kun Eemeli pelästyi ulkoilmaa niin kovin? Olimme ulkona kerrostalon sisäpihalla, mikä on oikein hijainen, ei ihmisiä, eläimiä tai autoja pelästyttämässä. Eemeli selkeästi pelästyi vaan ympäristöä, tilaa ja ulkoilmaa. Ja sekin tapahtui aivan yhtäkkiä, kun se tajusi olevansa vangittuna valjaisiin.

Luulin tosiaan, että tämä alku olisi jotenkin helpompi. Eemelin lempipuuhaa on tuuletusikkunan läpi ulkoilman nuuskiminen, joten ajattelin Eemelin olevan vain innoissaan ulkoilusta. Valjaisiinkin se oli suht tottunut, mutta ei näköjään siihen, että kun ne päällä pelästyy, ei pääsekään juoksemaan pakoon.

En tiedä mitä tehdä! Luovutanko heti (tuntuisi tyhmältä ja Eemeliäkin kohtaan epäreilulta) vai yritänkö uudestaan samaa? Se taas tuntuisi, kun pelaisin riskipeliä sen kanssa, että Eemeli pääsee vapaaksi ja juoksee auton alle. En voi testata valjaiden pitävyyttä yhtä varmasti muuten kuin tositilanteessa, sillä vain tosissaan pelästyneenä Eemeli rimpuilee kuten tänään teki. Näistä valjaista Eemeli olisi kyllä lopulta päässyt vapaaksi.

Onko jollekin toiselle käynyt näin? Mitä suosittelisitte? Onneksi olemme nyt kotona turvassa. En olisi voinut elää itseni kanssa, jos Eemeli olisi päässyt vapaaksi.
  

Leikkivä kisu ei sammaloidu.
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
puspu
Maitoviiksi
PoissaViestejä: 30
Sijainti: Tampere
Liittynyt: 28.09.2012
Sukupuoli: Nainen
Re: Vinkkejä valjaissa ulkoiluttamiseen
Vastaus #52 - 14.04.2014 klo 21:43:25
Tulosta viesti  
^ Voi Eemeli-parkaa! Hyvä että kuitenkin palautui eikä tainnut jäädä kovin pahoja traumoja ulkoilusessiosta. Minä kokeilisin uudestaan käydä ulkona valjaissa, mutta ehkä alkuun voit kävellä kissa sylissä pitkin pihaa ja vähän näyttää paikkoja sille. Hymiö Tietysti kissan eleitä seuraten, mutta näin me tehdään Tildan kanssa, jos sitä kovin pelottaa uudessa paikassa. Jossain vaiheessa se haluaakin jo itse mennä maahan, kun on saanut katsella ensin maisemia turvallisesta sylistä. Se on kyllä usein ihan rauhassa ulkona, mutta viime viikolla säikähti pahanpäiväisesti (isoja oksasaksia, leikattiin marjapensaita..). No pidin sitä sitten sylissä ihan rauhassa siinä lähellä, eikä kissa ollut enää jännittynyt. Yritin myös näyttää sille saksia ja ettei niissä ole mitään pelättävää, mutta ne oli silti liian pelottavat.

Toki kannattaa olla varovainen, ettei kissa rimpuile valjaista irti, se käy silmänräpäyksessä. Minä laittaisin päälle ne varmemmat ja kestävämmät valjaat, ettei käy vahinkoa. Mutta jos ensin kävelee kissa sylissä tai menee vaikka kisun kanssa istumaan jonnekin. Siinä näkee jo hyvin, mitä mieltä toinen on ulkoilmasta. Vähitellen, kissan käyttäytymisen mukaan. Eiköhän se siitä lähde sujumaan. Hymiö
  

kotikissa Tilda (7/2012)
tulossa coonipoika Hugo (12/2013)
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
ankkaumunkero
Maitoviiksi
PoissaViestejä: 8
Liittynyt: 23.01.2014
Re: Vinkkejä valjaissa ulkoiluttamiseen
Vastaus #53 - 14.04.2014 klo 22:04:30
Tulosta viesti  
Voi kiitos vastauksesta!

Meillä tosiaan Eemeli ei yleensä tykkää olla sylissä. Se ei ilmeisesti ole koskaan aikaisemmassa kodissa oikein totutellut siihen, joten kannan sitä aina vain lyhyitä matkoja (tai jos on pakko lääkitä ym.) ja annan muuten itse kävellä. Voisin toki kokeilla, jos ehdottamasi tapa toimisi. Pelkään vain, että ensin Eemeli rimpuilisi pois sylistä, sen jälkeen taas pelästyisi sitä ulkona olemista ja yrittäisi pois valjaista.

Voisin ehkä kokeilla ostaa sellaiset Vänttiset, jos ne olisi varmemmat valjaat. Eemelikin kun on todella hoikka kissa ja näköjään rimpuilee helposti irti noista nykyisistä valjaista.

Ja onneksi Eemeli näyttää tosiaan olevan ihan kunnossa. Mitä nyt on hieman väsynyt, kun on ollut niin jännä päivä. Ja minäkin alan jo vähän rauhoittua. Yllätyin, miten paljon pelästyinkään tapahtunutta. Eemeli on ollut meillä vasta muutaman kuukauden, mutta jo nyt näen usein painajaisia siitä, miten se karkaa tai sille käy jotain pahaa. Huh!  Epävarma

Yritämme ehkä uudestaan vasta, kun olen hankkinut meille sellaiset valjaat, joista Eemeli ei pääse pois vaikka mikä olisi. Ehkä sitten minäkin uskallan uudestaan ulos yhdessä.  Hymiö

Ja voi pientä Tildaa! Joskus saksetkin voivat olla yllättävän pelottavat, ymmärrän hyvin! Onneksi se kuitenkin pääsee aina välillä syliin turvaan, jos käy liian jännäksi. Pyöritä silmiä


  

Leikkivä kisu ei sammaloidu.
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
puspu
Maitoviiksi
PoissaViestejä: 30
Sijainti: Tampere
Liittynyt: 28.09.2012
Sukupuoli: Nainen
Re: Vinkkejä valjaissa ulkoiluttamiseen
Vastaus #54 - 15.04.2014 klo 22:08:00
Tulosta viesti  
Niin joo. No jos kokeilet mitä mieltä Eemeli on ulkona sylissä olosta, jos vaikka siellä vähän jännemmässä paikassa syli olisikin turvallinen. Hymiö Suosittelen kuitenkin että menette vielä uudestaan kokeilemaan ulkoilua, luulen että alkujärkytyksen jälkeen se siitä lähtee sujumaan!
  

kotikissa Tilda (7/2012)
tulossa coonipoika Hugo (12/2013)
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Sivunvalintanappi Sivu: 1 2 3 [4] 
Lähetä aihe | Tulosta
 
  « Koti ‹ Alue Sivun alkuun