Sivunvalintanappi Sivu: 1 ... 7 8 [9] 10  Lähetä aihe | Tulosta
 25 Kissan valjaat (Luettu 56524 kertaa)
Vilperi
Leijona
****
PoissaViestejä: 1490
Liittynyt: 09.03.2010
Re: Kissan valjaat
Vastaus #120 - 30.10.2012 klo 15:03:40
Tulosta viesti  
Löytyykö noita Kesomaan ja Joken valjaita hyvin eläinkaupoista tai voiko niitä tilata jostain?
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
4Cats
Leijona
****
Poissa


Miau

Viestejä: 1323
Sijainti: Helsinki
Liittynyt: 16.11.2009
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissan valjaat
Vastaus #121 - 30.10.2012 klo 17:52:24
Tulosta viesti  
Enpä muuten ole nyt käynyt katsomassa. Aiemmin löytyi hyvin Mustista & Mirristä ja Stockalta, mutta molemmissa tainut olla sen verran paljon muutoksia, etten uskalla enää sanoa varmaa.

  
Sivun alkuun
WWW  
IP kirjattu
 
Toscana
Leijonakuningas
*****
PoissaViestejä: 2864
Liittynyt: 21.11.2010
Re: Kissan valjaat
Vastaus #122 - 30.10.2012 klo 19:55:10
Tulosta viesti  
^^  Jokke kissanvaljaita saa ainakin tilattua Peten Koiratarvikkeesta    http://www.petenkoiratarvike.com/tuotteet/kissat/ulkoilu/11130/
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
olde
Leijona
****
PoissaViestejä: 1344
Liittynyt: 22.12.2011
Re: Kissan valjaat
Vastaus #123 - 31.10.2012 klo 07:57:09
Tulosta viesti  
Meillä on pari viiden metrin flexiä, mutta Puhiksella käytän pitkää narutalutinta. Kesällä nimittäin sattui äksidentti jossa flexi irtosi kädestäni ja Puhis meni ihan paniikkiin. Juoksi pitkin pihoja flexi perässä kolisten. Lopulta takertui polkupyörään josta sain sen irrotettua, pissatkin tuli alle Surullinen Pariin kuukauteen ei lähtenyt ulos ollenkaan mutta pimeiden iltojen turvin on taas innostunut ja katsoin tuon narun nyt paremmaksi. Ei taida olla varaa toista kertaa laskea flexiä lapasesta.
  

Olivia s. ~00-02
Nalle Puh s. ~02-04
Juuso s. 16.5.09
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Minerva
Karvakorva
*
PoissaViestejä: 82
Liittynyt: 26.05.2012
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissan valjaat
Vastaus #124 - 10.04.2013 klo 21:17:30
Tulosta viesti  
Nyt on laitettu typyille ekat Vänttiset (mitta)tilaukseen.
Alkaa piha sulaa ja kissat kiinnostua ulkoilusta, pentuvaljaat alkaa olla turhan niukat ja.. no, pilipalit  Järkyttynyt
Kiva saada kunnolliset ja laadukkaat valjaat.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Tabby
Ylläpitäjä
*****
Poissa


Valvova silmä

Viestejä: 10182
Sijainti: Lohja
Liittynyt: 04.05.2004
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissan valjaat
Vastaus #125 - 11.04.2013 klo 09:44:47
Tulosta viesti  
Me hankittiin myös Traksille Kesomaan nahkavaljaat. Musti & Mirri ei muuten enää myy Kesomaan valjaita, tilalle on tullut joku liikeketjun oma malli. Muuten ihan vastaava, mutta niissä on säädöt nylonnauhalla ja mitä katselin niin säädöt ei pysy yhtään eli meille ei todellakaan päivittäiseen käyttöön tule sellaisia rimpulavaljaita. Hinta oli sama kuin Kesomaan valjaissa.

Vänttisiä en edes harkinnut, Traks on sellainen luikero, että varmasti tulee niistä ulos hetkessä. Jos Peku kerran tuli sopivan kokoisista Vänttisistä ulos ennen kuin ehti kissaa sanoa niin entäpä sitten Traks, joka on ihan toista maata kuin kömpelö Peku. Mulle ei muutenkaan ole vielä selvinnyt, että mikä niissä Vänttisissä nyt on niin erinomaista Hymiö Makuja on toki monia, mutta omasta lähipiiristä niistä on kuulunut vain negatiivista palautetta.

Hertta saa vielä käyttää Ninjan vanhoja Kesomaan valjaita, ostetaan omat väreihin ja tyyliin sopivat sitten kun nähdää miten iso Hertasta tulee Hymiö Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että M-koko voisi riittää kun Hertta on yläselästä aika lyhyttä mallia. Pekulla, Ässällä, Ninjalla ja Traksilla on käytössä L-kokoiset valjaat. Ninjahan on poikien kanssa aivan eri sarjaa, mutta ihan uskomattoman pitkää mallia yläselästä. M-kokoiset valjaat olivat muuten Ninjalle tosi hyvä, mutta ne tulivat ihan väärään kohtaan. L-koko on oikein hyvä, tosin jouduin kyllä tekemään aika reilusti lisää reikiä remmeihin kun Ninja on niin hoikka tyttö Kliseinen
  

HCS n 09 Laku R.I.P.
HCL n 09 Peku
HCL n 24 09 Lula
HCS n 02 Ässä
HCS n 24 Ninja
HCL n 24 Traks
HCL n 23 Hertta
HCL n 09 Kelmi
Sivun alkuun
WWW | Facebook | ICQ  
IP kirjattu
 
4Cats
Leijona
****
Poissa


Miau

Viestejä: 1323
Sijainti: Helsinki
Liittynyt: 16.11.2009
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissan valjaat
Vastaus #126 - 11.04.2013 klo 16:29:31
Tulosta viesti  
Samat sanat eli en todella ole noiden Vänttisten erinomaisuutta tajunnut, yhdet löytyy Yanishalta ja nyt ostin täältä palstan kautta parit pentuvaljaat.

Onhan nuo Vänttiset helppo pukea ja hyvän näköiset ja siis meilläkin tuolla pikkuneiti olkapääkoristeella ihan ok jossain käytössä. Silloin kun valjastellaan pitkällä fleksilla en itse Vänttisiin luottaisi.
  
Sivun alkuun
WWW  
IP kirjattu
 
Nilda
Karvakorva
*
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 73
Liittynyt: 11.12.2012
Re: Kissan valjaat
Vastaus #127 - 13.04.2013 klo 13:10:56
Tulosta viesti  
Jonkun pitäis varmaan tulla tänne demonstroimaan millaset säädöt valjaissa pitäis olla että olis hyvät, sano kissat mitä vaan. Varmaan kaikkia malleja on koitettu ja tuntuu ettei ikinä ole hyvä, asiaa ei tietenkään auta valjashalvaukset. Täällä toisen rinnanympärys on n. 35-38 cm (selällään tassut kurotettuna hoikistuu tuohon 35 cm:iin ja istuessa/seistessä lähempänä tuota 38) ja toinen on tuon 35-36 cm istuessa/seistessä. Kaulan ympärysmitta on isommalla n. 22 cm ja pienemmällä n. 20 cm. Tarvittavan selkähihnan pituus on sitten taas vähän kysymysmerkki. Mutta kuinka tiukalle ylipäätään valjaat pitäisi pistää? Tuo torson kohta varmaankin napakasti kiinni, mutta eikö kaulalenkki jo kurista ja rajoita liikkumista jos se on napakasti kiinni? Toisaalta jos ne on löysällä, mahtuu sitten pää heti helposti pois siitä. Onko se sitten selkäkappaleen pituudesta kiinni?

Turvavyövaljaat: se selän X asettuu jotenkin lapaluiden etupuolelle niskaan. En tiedä miten sen oikeasti pitäisi asettua, mutta tuolla tavalla ei tunnu turvalliselta. Ja se vielä että kun on niin leveät noi kaikki hihnat ja soljet niin ei asetu millään nätisti. Näiden kanssa kävely ei luonnistu, mutta autossa oli rauhallisempaa sen yhden kerran kun pidempi reissu on ollut.

Vänttiset: löytyy L (vihreät) ja M (turkoosit) koot. Periaatteessa voi vatsalenkin laittaa niin tiukalle etten itse saa vetämällä niitä pois (tosin jos paniikki tulee niin varmasti kissa onnistuu niistä pois vetäytymään jos itsekin saa ne melkein vetämällä pois). Mutta toinen puoli on kaulalenkki. En oikein hahmota tuota "Riisuessa kaulaosan tulisi hiukan ottaa korviin kiinni"-ohjenuoraa. Verkotetulla parvekkeella en ollut niin huolissani että noista valjaista karkaisi kumpikaan, mutta nyt ollaan maatasossa ja on vaan terassi.

Liivivaljaat vaikuttaa liian leveiltä kaulan kohdalta.

Sitten on vielä tällaiset missä ei ole vatsakappaletta. Se välikappale näissä on kokonaisuudessaan n. 9 cm pitkä, tai 6 cm se varsinainen välikappale jos ei oteta huomioon noita osia mitkä on vatsa- ja kaulalenkkien päällä. Eli jos haluaisi kaulaosan turvallisen kireälle niin pitäisikö sitten olla pidempi selkäkappale? Ehkä tän malliset sitten kuitenkin tällä hetkellä vaikuttaa parhaimmalta. Materiaalina ei vaan ole kovin hyvää tavaraa (ja varsinkin toi kiiltävä liila on aika kamala, luulin tilatessa oikeasti violetiksi), nahkaiset olisi kivemmat.

H-valjaita ei meillä taida tällä hetkellä olla. Eiks niitä voisi joku keksiä säädettävillä selkä- ja vatsaosilla niin olisi vähän helpompaa? Kesomaan valjaita olisi hauska kokeilla, mutta ei ole mitään hajua mikä koko pitäisi tilata.

Tässä vielä jotain epäselviä kuvia meidän valjassovituksista http://imgur.com/a/hf0Dv#0

Niin joo ja tuntuu myös että kaikki soljet sun muut mötikät osuu aina kainaloihin, mikä ei ainakaan mukavuutta ja istuvuutta edistä.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
4Cats
Leijona
****
Poissa


Miau

Viestejä: 1323
Sijainti: Helsinki
Liittynyt: 16.11.2009
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissan valjaat
Vastaus #128 - 13.04.2013 klo 13:27:01
Tulosta viesti  
Noita vänttisiä/turvavyövaljaita en ole itsekään saanut tarpeeksi tiukalle, että pitkällä fleksillä valjasteluissa voisi luottaa, että kissa ei venkuilisi irtikin, jos taas laittaa tarpeekis tiukalle, niin todella epämukavat. Meillä löytyy noitakin molempia, mutta yleensä muussa käytössä kuin valjasteluissa mm. matkustaessa ihan käteviä, koska helpommin puettavia.

Muuten meillä toimivimmiksi todettu Joken valjaat, joissa parhaat liukuvat säädöt. Nuo saa melko tiukallekin, ilman että kissan liikkuminen kärsii kunhan nimenomaan tuo selkähihna on tarpeeksi pitkä, näitä välistä vaikeata löytää, jotkut valjaat olen yhdistellyt, eli XL-koosta selkähihna ja pentuvaljaista muut, jotta sopivat meitin kolleille Hymiö.

Yleensä valjaissa ongelmana se, että selkähihnat liian lyhyitä ja kaula- ja vatsahihnat liian pitkiä, eli saa fiksailla.
  
Sivun alkuun
WWW  
IP kirjattu
 
Ansi
Leijonakuningas
*****
PoissaViestejä: 4619
Sijainti: Nastola
Liittynyt: 11.09.2009
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissan valjaat
Vastaus #129 - 13.04.2013 klo 17:42:24
Tulosta viesti  
Meillä on maatiaiset niin innokkaita valjastelijoita ja niin tottuneet Vänttisiinsä, että valjaat voi pistää niin tiukalle, että itseä melkein hirvittää, mutta kissat ei ole moksiskaan. En siis usko, että hirveän herkästi pääsisivät niistä karkuun. Ainakaan tähän saakka ei ole ollut vaaratilanteita, vaikka muutamia säikkyhepuleita on ulkoillessa sattunut.
  

Mökö ja Luru, maatiaissisarukset, s. 20.6.2009
IP FI*Draconian Ataegina "Hippu", NFO, s. 10.4.2011
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Nilda
Karvakorva
*
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 73
Liittynyt: 11.12.2012
Re: Kissan valjaat
Vastaus #130 - 13.04.2013 klo 21:02:36
Tulosta viesti  
Noi taas ei oo ollenkaan tottuneita. Oikeastaan toista ei ainakaan valoisaan aikaan ulkona oleminen kiinnosta, pitäisi varmaan antaa sen olla rauhassa tyytyväinen täyssisäkissailuun. 

Mutta kun ovat sisällä aina halvaantuneita missä tahansa valjaissa ja muutenkin niin kilttejä ja kohtaloonsa alistuvia etteivät pahemmin harrasta väkivaltaista rimpuilua, niin huolestuttaa vaan kun ei tavallaan voi tietää mitä tositilanteessa tapahtuu jos paha paikka tulee.

Vähän selailin vielä lisää niin löytyi V.I.Petin valjaat. Onko kellään kokemusta noista? Kuvasta ei oikein saa selvää millaiset ovat.

Ehkä oon vähän liikaa välineurheilija kun pitäisi vaan keskittyä enemmän itse suoritukseen Silmänisku
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Clarice.
Leijona
****
PoissaViestejä: 1575
Liittynyt: 25.07.2006
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissan valjaat
Vastaus #131 - 01.09.2013 klo 13:46:16
Tulosta viesti  
Meillä vapausvimmainen Morrison sitten keksi kuinka irtaantua valjaista supernopeasti. Ostin muutama vuosi sitten sille turvavyövaljaat, jotka tähän saakka olivat varmat ja hyvät. Siis tällaiset: http://www.zooplus.fi/shop/kissat/luukut/valjaat/142824

Säädöt ovat niin tiukalla kuin mahdollista kissan liikkumisen kannalta, mutta nyt tämä keksi kuinka saa kuitenkin etutassut läpi remmistä. Todella ärsyttävä ulkoiluttaa kissaa, joka koko ajan vain peruuttaa jotta pääsisi irti valjaista.

Onko kellään kokemusta tämänmallisista valjaista, onko niistä helpompi/vaikeampi karata: http://www.zooplus.fi/shop/kissat/luukut/valjaat/169808 (toivottavasti tuo mauton poliisiteksti on irrotettavissa  Pyöritä silmiä )

Kokeiltu on vaikka millaisia valjaita, nuo turvavyömalliset ovat olleet kaikista tukevimmat ja parhaat, markettirimpuloista ei ole mihinkään. (Paitsi varmaan meidän Oliverin ulkoiluun, se nyt ei tajuaisi karata vaikka ympäri olisi sitaistu pelkkä villalanka  Virnistys )
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Ansi
Leijonakuningas
*****
PoissaViestejä: 4619
Sijainti: Nastola
Liittynyt: 11.09.2009
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissan valjaat
Vastaus #132 - 02.09.2013 klo 13:08:44
Tulosta viesti  
Jaa, jotenkin kun noita valjaita katsoo niin tulee mielikuva, että noista on aika helppo muljahtaa pois, en nyt osaa selittää miksi, mutta jotenkin vaikuttavat epävarmoilta.

Oletteko kokeileet myös Kesomaan valjaita tai saman tyyppisiä, joissa menee myös se remmi etutassujen välistä? Monet vannoo sen tyyppisten valjaiden nimen houdini-kissojen kohdalla.
  

Mökö ja Luru, maatiaissisarukset, s. 20.6.2009
IP FI*Draconian Ataegina "Hippu", NFO, s. 10.4.2011
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Iines
Karvakorva
*
PoissaViestejä: 191
Sijainti: Hyvinkää
Liittynyt: 17.09.2011
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissan valjaat
Vastaus #133 - 02.09.2013 klo 15:18:52
Tulosta viesti  
Meillä on käytössä molemmilla Vänttiset ja hyvin kissat niillä valjastelee  Hymiö Ei oo ollu mitää ongelmia..  Kliseinen
  

Maatiaissisarukset Iines ja Rambo 4.7.2011
Canth's Xavier "Rocky" SBI d 21   10.7.2013

http://kissaklaani.blogspot.com
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Clarice.
Leijona
****
PoissaViestejä: 1575
Liittynyt: 25.07.2006
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissan valjaat
Vastaus #134 - 02.09.2013 klo 17:44:47
Tulosta viesti  
Ei auta täällä valitettavasti etutassujen välistä menevä remmikään  Epävarma Tilasin nyt kuitenkin nuo liivimalliset valjaat, kun olen aika epätoivoinen. Eihän niistä testaamatta osaa sanoa.

En tiedä tepsisikö joku viritelmä jossa noiden lisäksi olisi vielä perinteiset remmivaljaat. Ihan älytöntä miten kissa nyt yhtäkkiä keksi että valjaista pääsee irtikin, äh.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Sivunvalintanappi Sivu: 1 ... 7 8 [9] 10 
Lähetä aihe | Tulosta
 
  « Koti ‹ Alue Sivun alkuun