Sivunvalintanappi Sivu: [1] 2 3 ... 5 Lähetä aihe | Tulosta
 25 Kissan vessan perusteellinen siivous (Luettu 31480 kertaa)
Shayas
Maitoviiksi
PoissaViestejä: 21
Sijainti: Helsinki
Liittynyt: 03.11.2009
Sukupuoli: Nainen
Kissan vessan perusteellinen siivous
15.09.2010 klo 17:11:32
Tulosta viesti  
Miten usein siivoatte hiekkalaatikon KOKONAISUUDESSAAN, eli pesette/ desinfioitte vessan ja mahd. vaihdatte hiekan kokonaan uuteen? Vai kuuluuko koko hiekkaa edes vaihtaa, eli heitetäänkö laatikollinen ns. "käytettyä hiekkaa" pois ja täytetään uudestaan? Vai laitatteko "käytetyt hiekat" jonnekin talteen laatikon pesun ajaksi ja laitatte ne sitten takaisin vessaan? Tietenkin siivoan hiekkalaatikon joka päivä (eli poistan paakut ja papanat), joten hiekka ei siis ole täysin siivotonta.

Järki sanoo, että koko hiekka pitäisi vaihtaa tämän perusteellisen pesun yhteydessä, mutta taas toisaalta tuntuu, että menee muutama kilo hiekkaa hukkaan tällä tavoin Pyöritä silmiä Mitä olette mieltä? Kertokaas omia metodeitanne!
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Vanni
Ex-jäsen


Re: Kissan vessan perusteellinen siivous
Vastaus #1 - 15.09.2010 klo 17:29:57
Tulosta viesti  

Silloinkun meillä käytettiin normaalia hiekkaa, 1-2 kissan kanssa, vaihdoin hiekan kokonaan ja pesin laatikon kerran viikossa. Joskus käytin muistaakseni klorinia pesuaineena. Minun mielestä hiekka pitää vaihtaa kokonaan, muuten haisee.

Nyt meillä on käytössä puupelletit. Ihan hyväksi ja edulliseksi havaittu (rautakaupasta 7e 20kg). Nyt neljän kissan kanssa kun on ollut poikkeuksellisesti vain yksi laatikko käytössä, niin vaihdan sen kokonaan kaksi kertaa viikossa. Normaalisti kahden kissan kanssa vaihdan kokonaan kerran viikossa ja joka kerta myös pesen laatikon ihan vedellä.

Kakat nakkaan aina suoraan pönttöön, kun niitä ilmestyy. Hymiö Tämä on ollut suurin syy siihen miksi käytän pellettejä, normaali hiekkaisia kakkoja kun en pönttöön uskaltaisi nakata. Joskus kokeiltiin roskista, mutta ne haisi silti ja pahalta!
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
hympetti
Ex-jäsen


Re: Kissan vessan perusteellinen siivous
Vastaus #2 - 15.09.2010 klo 18:03:43
Tulosta viesti  
Mää pesen vessan kokonaan kerran viikossa. Mulla toinen kissa vaan käy vessassa ja toinen on ulkokissa niin sen kakoista ja pissoista ei tarvitse huolehtia.

Mutta tuli tässä mieleen (tai on ollu jo jonkin aikaa mielen päällä) että miten te siivoatte ne hiekat sielä pois? Siis päivittäin ku puhdistatte niin miten hoidatte asian? Minä aina kerään pieneen muovipussiin likaset hiekat ja käyn nakkaamassa suoraan roskiin mutta se on aika työlästä ja inhottavaa värkkäystä. Oisko parempia ehdotuksia miten tämänkin asian saisi hoidettua?
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
sape
Ex-jäsen


Re: Kissan vessan perusteellinen siivous
Vastaus #3 - 15.09.2010 klo 18:50:20
Tulosta viesti  
Meillä asustaa 2 kissaa, joiden suolisto toimii todella hyvin.. Putsaan ne pissat ja kakat kerran tai kaksi päivässä, pieneen muovipussiin, jonka suljen kunnolla ja nakkaan parvekkeelle. Ei pussi haise sitten siellä ja voin viedä sitten muiden roskien kanssa esim. töihin lähtiessä.
Käytetään kahta laatikkoa, putsaan ne kunnolla ns. vuorotellen. Kun toisessa hiekka alkaa olla tosi vähissä, tyhjennän loput hiekat sieltä ja muovipussiin --> parvekkeelle odottelemaan, pussi tietysti kiinni, ettei haise. Käytä klorinia putsauksessa, poistaa viimeisetkin hajut ja haihtuu itekseen. Uudet hiekat tilalle, ja kissit voi tyytyväisenä mennä taas sotkemaan sen!  Kliseinen
Hiekan vaihtoväli riippuu tosiaan hiekasta. Jos käytössä on hyvin hajuja imevää ja kunnolla paakkuuntuvaa hiekkaa, niin vaihtoväli voi olla jopa 1-2 kk:tta, jos taas on kaupasta ostettua hiekkaa (kuten mulla nyt väliaikaisesti) niin kerran viikossa/joka toinen viikko on hyvä väli.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Purrrna
Leijona
****
Poissa


.

Viestejä: 1393
Liittynyt: 31.07.2009
Re: Kissan vessan perusteellinen siivous
Vastaus #4 - 15.09.2010 klo 19:35:28
Tulosta viesti  
Öhöm. Meillä ei hiekkaa vaihdeta kokonaan varmaan oikein koskaan Kliseinen Jos jostain syystä se alkaa haisemaan ihan järkyttävästi, niin sitten tietenkin, mutta harvemminpa sitä tulee vaihdeltua.

Hiekkiksiä pesenkin todella laiskasti nykyjään. Ennen pesin & desinfioin kerran kuukaudessa ,mutta nyt saattaa vierähtää yli parikin kuukautta...  Pyöritä silmiä Hiekkaa on kuitenkin sen verran reilusti varsinkin nykyisissä laatikoissa, ettei pohja edes sotkeennu.
  

Jerry, s. 05/06, Pelastetaan Koirat Ry
Tuhka, s. 05/07, Ylivieskan eläinsuojeluyhdistys
Mato, s. 05/07, Navetasta Nivalassa
Sivun alkuun
WWW  
IP kirjattu
 
sadettaja
Leijona
****
PoissaViestejä: 1894
Sijainti: Turku
Liittynyt: 30.12.2008
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissan vessan perusteellinen siivous
Vastaus #5 - 15.09.2010 klo 20:17:16
Tulosta viesti  
Pesen laatikon kyllä aika hävyttömän harvoin kokonaan.  Kliseinen Ehkä joka toinen tai kolmas kuukausi...?  Pyöritä silmiä Meillä on kolmella kissalla vain yksi iso jumbovessa käytössä, mutta putsaan sen 2-3 kertaa päivässä ja hiekkana on käytössä Ever Clean. Hiekan hintakin on ihan yksi syy miksen pese vessaa usein, koska sitä menee silloin paljon hukkaan, mutta Ever Clean myös paakkuuntuu niin hyvin ettei vessa tule kovin äkkiä likaiseksi.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
henni
Leijonakuningas
*****
Poissa


möhmöset <3

Viestejä: 2592
Sijainti: Salo
Liittynyt: 17.07.2008
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissan vessan perusteellinen siivous
Vastaus #6 - 15.09.2010 klo 21:00:20
Tulosta viesti  
Härregyyd, en kyllä edes muista milloin oon a) hiekat vaihtanut kokonaan, ja b) desinfioinut laatikon Järkyttynyt Todennäköisesti molemmat on tehty samalla kertaa, ehkä joskus keväällä (?). Ja hiekkaakaan ei tosiaan vaihdeta juuri koskaan, oon sen verran vähätuloinen että tuntuu hirveältä tuhlaukselta heittää niin paljon hiekkaa pois. Jos vaan millään jaksaisin niin hiekkiksiä voisi olla hyvä pestä useammin, meillä kun nuo kissat tuppaavat kuoputtaa ennen asioimistaan hiekkaa niin paljon, että lopulta pissivät lähestulkoon sinne pohjalle eikä suinkaan hiekan päälle...
Mutta en kyllä ainakaan joka pesun yhteydessä raaskisi vanhoja hiekkoja pois heittää (ellei taktikoi pesua niin että vessojen hiekat on tosi vähissä), laittaa ne vaikka pesun ajaksi johonkin ämpäriin tai toiseen hiekkikseen. Kloritella on hyvä pestä, käsittääkseni sen haju houkutteleekin kissoja pissaamaan.
  

NFO BeautyHill By the Way, "Nikki" (04/2008)
NFO BeautyHill Blue Angel, "Nuno" (04/2008)
RAG Mirandos Frodo Baggins, "Nemo" (11/2010)

RIP RAG Mirandos Surprisingly Blue, "Ruusa" (11/2006 - 6/2008) <3
Sivun alkuun
IP kirjattu
 
Crowmoor
Mörökölli
***
PoissaViestejä: 927
Liittynyt: 10.03.2010
Re: Kissan vessan perusteellinen siivous
Vastaus #7 - 15.09.2010 klo 22:33:00
Tulosta viesti  
Meillä käytössä Extreme Classic ja Vapon puupelletit, vessoja 3.

Vessa 1 on keskikokoinen varastolaatikko, normaalia kissanhiekkalaatikkoa syvempi ja isompi. Tässä laatikossa hiekkaa on tosi reipas kerros koska ottaa päähän kaapia pissapaakkuja irti laatikon pohjasta. Meidän pojat meinaan kaivaa pissakuoppansa Kiinaan asti...

Vessa 2 on katollinen kulmavessa ovella. Tätäkin käytetään, ilmesisesti tyypit menevät siihen boksiin joka on lähimpänä.

Vessa 3 on tavallinen, pinehkö avoin kissanhiekkalaatikko. Siellä on puupellettejä lähinnä huvin vuoksi (käytän niitä myös rotilla kuvikkeena joten samalla vaivalla niitä voi pitää kissojenkin käytössä). Tässä laatikossa pienempi ei osaa käydä ollenkaan ja isoimman periaate tuntuu olevan että laatikossa on oltava aina yhdet pissat. Jos sen siivoaa, tulee uusi pissa välittömästi, jos antaa olla niin mitään ei ilmesty. 3 laatikkoa kahdelle kissalle tämän kokoisessa asunnossa on ehkä hiukan liioittelua mutta tykkään kuvitella että pojat eivät sitten ylly merkkailemaan kun niitä luvallisiakin pissapaikkoja piisaa.

Extreme Classicia sisältävät laatikot putsaan vuorotellen, putsattavasta laatikosta laitetaan vanhat hiekat toiseen lootaan niin että sihtaan ne erittäin tiuhalla hiekkalapiolla. Tulee sitten ne pienimmätkin paakunmuruset pois sieltä. Kissat eivät ainakaan tunnu pitävän hiekkaa liian likaisena koska käyvät molemmissa laatikoissa tasapuolisesti vaikka toinen olisi juuri putsattu. Ehkä kerran kuukaudessa putsaan yhden laatikon.
  

GIC FI*Draconian HarmonyDivine, "Darwin" || NFO n, s. 1.2.2010
GIC FIN*Kharn-Ka Thuban Draco, "Dawkins" || SOM n, s. 8.4.2010
FIN*Cat'omatic Snöhetta, "Huxley" || NFO ns 03, s. 31.1.2012
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
vastalause
Leijona
****
Poissa


Hilda ja Turo

Viestejä: 2081
Sijainti: Jyväskylä
Liittynyt: 12.12.2008
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissan vessan perusteellinen siivous
Vastaus #8 - 15.09.2010 klo 23:57:24
Tulosta viesti  
Mä siivoan kokonaan 4-8 viikon välein suurin piirtein. Siinä vaiheessa, kun se alkaa näyttää tai haista ällöltä. Extreme Classic ei sellaisenaan juuri haise pitkään aikaan. Yleensä taktikoin niin, että kun tiedän pesun olevan lähellä, niin en lisää hiekkaa paakkuja poistaessa ehkä viikkoon. Näin hiekkaa menee mahdollisimman vähän hukkaan ja se mitä menee, on jokseenkin saastaista (mies ei ihan yhtä kunnianhimoisesti yritä poistaa jokaista pissamurua niin kuin minä Kliseinen). Usein on silloin muutenkin hiekka lopussa (nyt ei sitä ongelmaa kyllä tule, laskin, että meidän tämänhetkiset hiekkavarastot kestää 10 kuukautta!).

Kakka- ja pissakökköjen säilytykseen meillä on sellainen ilmatiivis laatikko, jonka olen vuorannut muovipussilla. Sitten kun pussi täyttyy, viedään se roskiin (no ette varmaan tätä arvanneet Kliseinen). Sen laatikon läpi ne ei haise eikä tarvitse joka päivä olla juoksemassa mitään pikkupusseja ulos. Lisäksi säilytetään laatikkoa parvekkeella, niin se ei sisällä näytä rumalta missään.
  

Kotona orjuuttavat maatiaiskakarat Hilda ja Turo, molemmat syntyneet syyskuussa 2008.
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Vanni
Ex-jäsen


Re: Kissan vessan perusteellinen siivous
Vastaus #9 - 16.09.2010 klo 00:11:48
Tulosta viesti  
No on mulla hieman tiuha putsausväli muihin verrattuna.   Epävarma Ois kyllä kiva jos voisi käyttää normaalia hiekkaa ja nakata kaksut pikkuroskikseen (ilmatiivis vois toimia niin ei haisis ulospäin), mutta minä varmaan pökräisin kun sen kannen avaisin.  Järkyttynyt Meidän poikien jätköset haisee aiva karmialle.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Crowmoor
Mörökölli
***
PoissaViestejä: 927
Liittynyt: 10.03.2010
Re: Kissan vessan perusteellinen siivous
Vastaus #10 - 16.09.2010 klo 00:17:30
Tulosta viesti  
Mä käytän pieniä pakastepusseja. Varmaan hirveää luonnon tuhoamista, mutta kerran-kaksi päivässä kun keräilee paakut ja kakkarat pakastepussiin ja solmu päälle ja pistää sitten vasta roskakaapissa olevaan kissanhiekkaroskapussiin niin hajut pystyy aivan siedettävällä tasolla. 100kpl rulla 2l pusseja (joissa pakastan myös poikien liha-annokset) maksaa alle 2€.
  

GIC FI*Draconian HarmonyDivine, "Darwin" || NFO n, s. 1.2.2010
GIC FIN*Kharn-Ka Thuban Draco, "Dawkins" || SOM n, s. 8.4.2010
FIN*Cat'omatic Snöhetta, "Huxley" || NFO ns 03, s. 31.1.2012
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
kisumamma
Ex-jäsen


Re: Kissan vessan perusteellinen siivous
Vastaus #11 - 16.09.2010 klo 00:23:42
Tulosta viesti  
Meillä on yksi jättikulmavessa ja yksi perusvessa, Extreme Classicia menee toiseen 12-15kg, ja toiseen 5-7kg. En lisäile hiekkaa ja poistan paakut noin joka toinen päivä. Vaihdan koko hiekan kerralla, ja desinfioin siinä samalla Domestoksella laatikot noin 3-4 viikon välein. Sen vuoksi, että raapiintunut muovipinta on aika potentiaalinen paikka bakteerikasvustolle, haluan sen kerran kuukaudessa poistaa mahd. loiset jne laatikosta ja haluan myös, että muovipintaan ei pinty hajuja. Tämä on helppoa näin, ei tartte pulailla hiekan kanssa koko ajan, paakut lähtevät hedelmäpussissa roskiin. EC pitää sen kuukauden hajut aisoissa.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Ansi
Leijonakuningas
*****
PoissaViestejä: 4619
Sijainti: Nastola
Liittynyt: 11.09.2009
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissan vessan perusteellinen siivous
Vastaus #12 - 16.09.2010 klo 09:26:25
Tulosta viesti  
Meillä on kaksi hiekkistä ja hiekkana Extreme Classic. Paakut ja pökäleet putsaan heti kun ne hiekkiksiin ilmestyy ja kissat tuntuukin ajoittavan tarpeentekonsa tämän takia niihin aikoihin kun minä olen kotona, koska mies ei pääsääntöisesti putsaa hiekkiksiä kissa-allergiansa takia (jos esim. mies tulee töistä aikaisemmin, niin pissille mennään vasta kun minä tulen...). Hiekkaa on runsaasti joten harvoin tarpeet päätyy laatikon pohjalle.

Tämän ahkeran siivouksen ja hyvän hiekan takia hiekkiset kaipaa täydellistä siivousta meillä n. 2 kuukauden välein. Silloin vaihdan hiekan kokonaan ja putsaan hiekkiset kloriitilla ja huuhdon mahdollisimman kuumalla vedellä (ensin kylmällä, koska kloriitti höyrystyy ikävästi kuuman veden vaikutuksesta ja käy henkeen). Kun hiekkisen siivousaika lähestyy, niin en lisäile hiekkaa jotta ei menisi niin paljon roskiin.

Minäkin käytän päivittäisessä jätösten siivouksessa noita pieniä pakastepusseja. Kissoilla on niin hyvä rytmi, että aina aamulla lyhyen ajan sisällä kumpikin tekee pissat ja kakat jotka sitten saa samaan pussiin ja sitten kun tullaan töistä niin toinen pussi menee "iltapissoihin". Pussi sitten nakataan suoraan pihalle oven pieleen (asutaan siis omakotitalossa) odottelemaan ja kun seuraavan kerran menen ulos niin sitten vien sen roskiin.
  

Mökö ja Luru, maatiaissisarukset, s. 20.6.2009
IP FI*Draconian Ataegina "Hippu", NFO, s. 10.4.2011
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Lassi_ja_Lilja
Mörökölli
***
Poissa


Kaksi karvatassua NFO
7/2009

Viestejä: 996
Liittynyt: 26.03.2010
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissan vessan perusteellinen siivous
Vastaus #13 - 16.09.2010 klo 10:19:05
Tulosta viesti  
Meillä on kanssa kaksi isoa vessaa ja hiekkana Extreme Classic. Lilja on oikea neiti hienohelma, joten neidin takia kakkakikkareet ja pissapaakut putsataan aamuin illoin. Joissain vaihessa pesin vessat kloriitilla kerran viikossa ja vaihdoin hiekat kokonaan. Nyt teen sen parin viikon välein ja tämä tahtikin tuntuu neidille kelpaavan.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Ansi
Leijonakuningas
*****
PoissaViestejä: 4619
Sijainti: Nastola
Liittynyt: 11.09.2009
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissan vessan perusteellinen siivous
Vastaus #14 - 16.09.2010 klo 10:34:00
Tulosta viesti  
^Huh, teillä kyllä kuluu hiekkaa!
  

Mökö ja Luru, maatiaissisarukset, s. 20.6.2009
IP FI*Draconian Ataegina "Hippu", NFO, s. 10.4.2011
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Sivunvalintanappi Sivu: [1] 2 3 ... 5
Lähetä aihe | Tulosta
 
  « Koti ‹ Alue Sivun alkuun