"Veriset ruvet" (Luettu 9827 kertaa)
Vilma
Ex-jäsen


"Veriset ruvet"
15.06.2010 klo 21:37:18
 
Huomattiin Vilmalla korvien läheisyydessä kolme "veristä rupea". Osaisiko joku fiksu kuvien perusteella sanoa, mistä voisi olla kysymys?

Soitettiin jo Viikkiin, ja ohjeistuksena oli putsailua ja seurailua. Pienenä epäilyksenä on, että olisivat Siirin kanssa riehuneet ja Vilma sitä kautta itsensä satuttanut. (Kynnet tytöillä on melko lyhyet, mutta hampaat toki asia erikseen.) Mutta tulisikohan jäljistä silloin niin samanlaiset keskenään? Yksi "rupi" oli tänään auennut, ja aavistuksen verran syvältä tuo haava sen alla näyttää.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
nip
Ex-jäsen


Täällä on kivaa. :)

Re: "Veriset ruvet"
Vastaus #1 - 15.06.2010 klo 21:59:32
 
Arvailua:
- Sieni
- Punkki joka on kissan toimesta raavittu irti ja rupea on raapimalla suurennettu. (punkit yleensä kissoilla korvien seuduilla)
- Normaali tappeluarpi jota kissa on raapinut isommaksi.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Tehi
Karvinen
**
Poissa


I love my coons!

Viestejä: 257
Liittynyt: 30.07.2007
Sukupuoli: Nainen
Re: "Veriset ruvet"
Vastaus #2 - 16.06.2010 klo 14:12:37
 
Neljäs arvaus:
Allergia... kissa rapsuttaa itse ruvelle asti kohdan joka kutiaa. Allergiat eivät välttämättä aina näy ihottumana tai vatsaoireina nimittäin.
  

MCO x 4
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Oanna
Mörökölli
***
Poissa


Meidän murut Peppi -08
ja Pinna -09

Viestejä: 682
Liittynyt: 16.03.2009
Re: "Veriset ruvet"
Vastaus #3 - 16.06.2010 klo 15:27:36
 
Meillä on myös taas Pepille ilmestynyt vähän samanlaiset ruvet, toinen silmänpäälle ja toinen korvan taakse.
Sillähän oli noita rupia viime kesänä enemmänkin ja silloin epäilin allergiaa. Jäettiin sianliha ja Mjau-ruuat pois koska ne tuntuivat pahentavan kutinaa/rupia ja viikossa-parissa kaikki oireet hävisivät... Jossain vaiheessa syksyn mittaan kuitenkin kokeilin taas varovasti possun sydäntä ja sitä Mjauta eikä kummastakaan tullut oireita. Koko talvi onkin nyt nassutettu Mjauta päivittäin ja possua monta kertaa viikossa joten ilmeisesti se nyt ei johtunutkaan niistä...

Tällä kertaa veikkauksena olisi ehkä lähinnä hyttysen tai muun ötökän puremat jotka kissa on raapinut verille. Meillä on ainakin mökillä miljoonia hyttysiä joten olisihan se kumma jos ei joku kissaakin imaisisi..
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Vilma
Ex-jäsen


Re: "Veriset ruvet"
Vastaus #4 - 23.06.2010 klo 20:06:32
 
Suuri kiitos kaikille vastaajille!

Tappeluarvet ja punkit ollaan jätetty laskuista ihan oma-aloitteisesti pois.. Toisen puolen kaksi rupea ovat parantuneet hyvin, mutta toisella puolella karvaa on lähtenyt jo aikamoinen laikku > rupi (tai mikä ikinä onkaan) on levinnyt ja irrotessaan vienyt karvaa mukanaan. Enää ei siis näytä samalta kuin kuvissa.

Raapimalla ei varmasti oo paremmaksi jälki muuttunut, ja vielä kun Siiri käy Vilman naamaa nuolemassa, eikä olla aina vieressä kieltämässä.

Käytiin eläinlääkärissä näyttämässä tuota, ja saatiin mukaan Fuciderm vet-rasvaa (14 päivän kuuri). Lisäksi ollaan putsailtu päivittäin Betadinella. Onko näistä sitten apua, mene ja tiedä. Kovasti näin toivotaan! Vilma on reipas ja ihan oma itsensä, ei kyllä minkäänlaisia merkkejä kipuilusta ole liikkeellä, vaikka aika kurjalta tuo korvan alus näyttääkin.

Toista vaivaa sitten ollaan saatu mukaan matkaan.. Surullinen Kaliki-virus löytyi Siiri-neidon nielusta otetusta näytteestä. Mutta siitä sitten toiseen paikkaan enemmän. Vai onkohan näillä kahdella mahdollisesti jokin yhteys toisiinsa? Koska mitä luultavamminhan se myös Vilmalla on, jos Siiriltäkin löytyy.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Vilma
Ex-jäsen


Re: "Veriset ruvet"
Vastaus #5 - 15.07.2010 klo 19:33:52
 
Vielä päivityksiä Vilman tilanteesta > ruvet/näpyt alkoi leviämään naamaan, joten otettiin suunta luottoeläinlääkärille. Kissat tunteva lääkäri kertoi, että allergisesta reaktiosta on mitä luultavimmin kyse. Vilma sai kortisonipiikin (mikä muutti neidon käytöstä hetkellisesti aika ihmeelliseksi, mutta meni onneksi ohi nopeasti), ja kotiin vielä varalta kortisonia tabletteina. Piikki onneksi on auttanut, ja ruvet alkavat olemaan pikku hiljaa menneen talven lumia. Jäljellä on karvattomia laikkuja, mutta karva onneksi kasvaa takaisin. Kaikki siis hyvin täällä suunnassa! Kala on jätetty ainakin toistaiseksi pois ruokavaliosta, eikä uutta näppylää ole ilmestynyt.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
meimei
Ex-jäsen


Re: "Veriset ruvet"
Vastaus #6 - 16.07.2010 klo 10:10:04
 
Nuunuulla on juuri samannäköistä rupea ihan samassa paikassa eli päässä/korvan juuressa. Ainoa ero, että se on vähän pienempi ja näyttää enemmänkin näppylältä, joka on raavittu auki, tiedä sitten... Kuitenkin, Nuunuulla on vain yksi rupi ja olen miettinyt että pitäisikö sen takia mennä eläinlääkäriin, kun rahat ovat todella tiukalla tällä hetkellä. Soitan ainakin maanantaina, kun oma eläinlääkäri palaa lomilta.

Mitä pitäisi tehdä jos se onkin punkki joka on raavittu pois? Ollaan nyt kuitenkin ahkerasti valjasteltu niin voisi hyvinkin olla.

Voisikohan tässäkin olla kyse allergiasta? Ainoa allergia, mikä voisi olla niin on juuri tuo kala-allergia, koska muita allergisoivia ruokia Nuunuu ei syö.

Niin ja Nuunuukin on ihan normaali käytökseltään ollut.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Ansi
Leijonakuningas
*****
PoissaViestejä: 4619
Sijainti: Nastola
Liittynyt: 11.09.2009
Sukupuoli: Nainen
Re: "Veriset ruvet"
Vastaus #7 - 16.07.2010 klo 11:35:59
 
Meillä tuli Mökölle näppyjä korviin ja ohimoille ilmeisesti antibiootista ja ohimolla oli yksi isompi paukama joka oli aivan tuo näköinen kuin kuvassa. Hoidettiin paukamaa eläimille tarkoitetulla desinfiointiaineella ja Bepanthenilla ja estettiin rapsuttelu aina kun satuttiin se huomaamaan. Viikossa tuo sitten parani.

Toivottavasti Nuunuu ja Vilma tulee kuntoon ja allergian aiheuttaja saadaan eliminoitua.
  

Mökö ja Luru, maatiaissisarukset, s. 20.6.2009
IP FI*Draconian Ataegina "Hippu", NFO, s. 10.4.2011
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Vilma
Ex-jäsen


Re: "Veriset ruvet"
Vastaus #8 - 16.07.2010 klo 13:18:05
 
Vilmallakin alkutilanne oli nimenomaan se yksi näppy, josta sitten parin viikon aikana kehkeytyi oikein kunnon näppyrykelmä, jota neiti tietenkin raaputteli. Kiellettiin, kun satuttiin raaputtelua näkemään, mutta eihän tuota voi jatkuvasti vahtia. Ei varmasti parantanut asiaa, ja nuo näppyalueet tosiaan oli aika hurjan näköisiä jo jossain vaiheessa.

Meimei > Alkuohjeistukseksi parin näpyn suhteen puhelimen kautta saatiin putsailu (Betadinella putsataan edelleen päivittäin) ja seurailu. Ja sitten jos lähtee leviämään, niin näyttämään ell:lle. Punkki-asiasta mulla ei kyllä ole minkäänlaista tietoa, kun meillä ei sellaisia ole koskaan vielä ollut (kopkop).

Mutta tuo meidän luottolääkäri tosiaan on kissa-asiantuntija (toisin kuin se ensimmäinen jolla Vilmaa käytettiin), ja ihan saman tien näppylät nähdessään totesi, että aivan allergiselta reaktiolta näyttää. Meillä myös ainoa allergisoiva ruoka-aine kaiken järjen mukaan pitäisi olla kala, joten se on Vilmalla nyt kiellettyjen listalla.

Antibiootteja Vilma on noihin näppylöihin syönyt, pitäisi lievittää iho-oireita. En tiedä, auttoiko asiaan, mutta ei ainakaan pahentanut.

Kerrohan Meimei sitten Nuunuun tilanteen etenemisestä - toivottavasti tilanne lähtee pian parempaan päin!

Ja Ansille suuri kiitos paranemistoivotuksista Hymiö
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Flou
Ex-jäsen


Re: "Veriset ruvet"
Vastaus #9 - 23.08.2010 klo 21:16:54
 
Meidän Elvikselle on ilmestynyt vatsaan aika iso rupi, mitä voi tehdä sen parantamiseksi vai kannattaako vain antaa olla ja pittää silmällä?
Rupi on todennäköisesti tappelusta tullut.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
kisumamma
Ex-jäsen


Re: "Veriset ruvet"
Vastaus #10 - 24.08.2010 klo 00:00:58
 
Bepanthen auttaa ihmisillä haavojen paranemista. Mutta siinä on muistaakseni lanoliinia ja kasa kaikkea muuta ja kun kissa nuolee, ottaisin ensin selvää, ettei saa suuhunsa mitään myrkyllistä. Siis kissalle myrkyllistä, punaista bepanthenia käytetään imettäjille kyllä nänneihin eli vastasyntynyttä ihmisvauvaa ei haittaa.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Ansi
Leijonakuningas
*****
PoissaViestejä: 4619
Sijainti: Nastola
Liittynyt: 11.09.2009
Sukupuoli: Nainen
Re: "Veriset ruvet"
Vastaus #11 - 24.08.2010 klo 10:31:42
 
Suvi Pohjola-Stenroosin kissan matkustusohjeissa http://clinivet.fi/artikkelit/kissa_artikkelit/artikkeli_20.html lääkekaapin varustukseen oli listattu Bepanthen naarmujen yms. hoitoon. Samoin sain omalta eläinlääkäriltä luvan sen käyttöön Mökön näppylöissä. Eikä Pohjola-Stenroosin artikkeli kuin oma lääkärikään varoittanut mitenkään erikseen tuosta punaisesta Bepanthenista. Ja näyttääpä lanoliinia pikagooglauksen perusteella olevan myös sinisessä Bepanthenissa.

No, hengissä tuo Mökö nyt joka tapauksessa edelleen on eikä munuais- tai maksa-arvoissakaan ollut mitään poikkeavaa edellisessä tsekkauksessa  Hymiö. Toivotaan, että jatkossa ei tule tarvetta minkäänlaisille rasvoille...
  

Mökö ja Luru, maatiaissisarukset, s. 20.6.2009
IP FI*Draconian Ataegina "Hippu", NFO, s. 10.4.2011
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Metsis
Karvinen
**
Poissa


Lepakkoluola <3

Viestejä: 309
Sijainti: Helsinki
Liittynyt: 12.11.2010
Sukupuoli: Nainen
Re: "Veriset ruvet"
Vastaus #12 - 16.12.2010 klo 19:16:14
 
Lepakon korvan eteen on ilmestynyt verinen rupi. Tätä ennen putsasimme korvat joka päivä ja laitoimme tippaa 10 päivän ajan. Onkohan tuo rupi nyt tullut siitä, että Lepsu ei tykännyt noista korvatipoista ja on sitten rapsutellut liikaa? Äsken huomattiin, että Lepsu on kaiken lisäksi raapinut tuon ruven auki ja kaikki paikat oli ihan veressä - putsattiin Aseptilla ja laitettiin Bebanthenia (kummankin käyttö sallittiin useassa eri lähteessä).

Kissa on muutenkin ollut erittäin outo viime kuukaudet. Ja nyt tämä tähän vielä päälle Surullinen
  

Laipsu (7/2010)
Lara (8/2010)
Laikku (4/1996) Vanhempieni luona
Lepsu/Lepakko (14.7.2006 - 23.12.2010) Uinu rauhassa rakkaani, näemme vielä joskus taas <3
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Ansi
Leijonakuningas
*****
PoissaViestejä: 4619
Sijainti: Nastola
Liittynyt: 11.09.2009
Sukupuoli: Nainen
Re: "Veriset ruvet"
Vastaus #13 - 17.12.2010 klo 07:25:51
 
Voi olla että tipat on kiusanneet ja sen takia Lepsu on rapsutellut, tai sitten korvavaivat ei ole parantuneet. Olikos se niin että Lepsulla todettiin joku korvatulehdus?

Nuo kutisevat paukamat on kyllä hankalia kun kissaa ei voi kieltää niitä raapimasta. Jos ei meinaa millään parantua niin kaulurin laittaminen on yksi vaihtoehto.

Eläinlääkäriinhän voisit pirauttaa ja kysyä hoitovinkkejä ja sitä että pitäisikö Lepsua käydä lääkärissä näyttämässä. Minusta on hyvä kun eläinlääkäriasemille voi aina epävarmuuden iskiessä pirautella ja kysellä että mitä kannattaisi tehdä ilman että tarvitsee heti varata aikaa.
  

Mökö ja Luru, maatiaissisarukset, s. 20.6.2009
IP FI*Draconian Ataegina "Hippu", NFO, s. 10.4.2011
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Metsis
Karvinen
**
Poissa


Lepakkoluola <3

Viestejä: 309
Sijainti: Helsinki
Liittynyt: 12.11.2010
Sukupuoli: Nainen
Re: "Veriset ruvet"
Vastaus #14 - 17.12.2010 klo 13:46:23
 
Lepsulla ei todettu suorannaista tulehdusta siellä korvissa - sieltä löytyi läjä kokkibakteereja, mutta ell ei osannut sanoa ovatko ne seurausta jostain vaivasta vai vaivan aiheuttajia.

Ajateltiin nyt hetki hoivailla Lepakkoa kotoa löytyvillä tarpeilla. Lepsu ei onneksi pese tuota haavaa tassun avulla, joten saadaan se hyvin pysymään puhtaana. Jos ei se lähde paranemaan tai jopa pahenee niin sitten täytyy taas ressua rääkätä lekurireissulla.
  

Laipsu (7/2010)
Lara (8/2010)
Laikku (4/1996) Vanhempieni luona
Lepsu/Lepakko (14.7.2006 - 23.12.2010) Uinu rauhassa rakkaani, näemme vielä joskus taas <3
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
 
  « Koti ‹ Alue Sivun alkuun