Scottish fold (Luettu 11966 kertaa)
Boli
Ex-jäsen


Scottish fold
18.10.2009 klo 18:36:21
Tulosta viesti  
Minulla on scottish foldin tyttö, joten etsisin sille poikaa paritettavaksi. Tiedän ettei Scottish foldeja saa parittaa keskenään, joten toivoisin niitä muita rotuja. Eikös yksi niistä ollut lyhytkarvainen britti?
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
zz^
Mörökölli
***
PoissaViestejä: 749
Sijainti: Turku
Liittynyt: 19.11.2008
Sukupuoli: Nainen
Re: Scottish fold
Vastaus #1 - 18.10.2009 klo 21:33:00
Tulosta viesti  
Onko sulla siihen kasvattajan lupa?
  

Luna (11/2008) HCL d 03 Ramses (5/2009) MCO n 22, Tiuku (n.6/2010) HCS n 03, Taavetti (3/2011) HCS n 03 + villikissa "Villikko"
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Boli
Ex-jäsen


Re: Scottish fold
Vastaus #2 - 18.10.2009 klo 22:05:48
Tulosta viesti  
Kissanpentuni on minun, mutta jos kysytään vanhempani lupa niin on. Vanhempani itse huomasi, että kissanpentu pitää viedä paritettavaksi, minä vain kysäisin muilta vielä. Mutta jos taas puhutaan ihan siellä missä kissanpentu syntyi niin kyllä on myös, hän tosiaan asuu Venäjällä ja kissa on tuotu sieltä. Hymiö
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
PiiRoo
Karvinen
**
Poissa


Täällä on kivaa!

Viestejä: 359
Liittynyt: 06.07.2009
Re: Scottish fold
Vastaus #3 - 18.10.2009 klo 22:18:20
Tulosta viesti  
Rotukissojen kohdalla on yleensä tapana keskustella kissan käytöstä jalostukseen sen kasvattajan kanssa.

Sinä siis haluaisit teettää pentuja kissallasi eikä sinulla taida oikein olla perustietoja kasvatukseen liittyvistä asioista. Ei siis kissoja tuosta vaan "yhdistetä" ja kuvitella että syntyvät pennut sitten myydään rotukissoina eteenpäin. Jos pentuja ei rekisteröidä, niin mahdollisista rotukissavanhemmista huolimatta ne ovat "maatiaiskissoja". Rotukissa siis tarkoittaa kissaa, joka on rekisteröity johonkin kattojärjestöön, sillä on rekisterinumero ja -kirja.

Scottish fold ei ole Fifessä eli Kissaliitossa hyväksytty rotu, en muista miten nämä kaksi muuta Suomessa toimivaa järjestöä eli CFA ja Tica sen hyväksyvät. Joka tapauksessa ennen rotukissojen kasvattajaksi ryhtymistä sinulla tulee olla kasvattajanimi. Ja siihen tarvitaan sitten täysikäisyyttä.

Kissojen asiallinen kasvattaminen ei ole välttämättä mitään helppoa ja siihen uppoaa paljon rahaa! Pentueen emolla ja isällä on teetettävä tietyt terveystutkimukset, tiineysaikana on kissan saatava hyvää ruokaa. Kannattaa varautua siihen, ettei synnytys mene välttämättä hyvin, vaan voidaan tarvita esim. keisarinleikkausta. Sen hinta on vuorokauden ajasta ja viikonpäivästä riippuen 500 eurosta ylöspäin.

Aina emolta ei tule maitoa, joko ollenkaan tai ei tarpeeksi sen saamaan pentumäärään nähden. Silloin pentuja pitää syöttää parin tunnin välein, oletko valmistautunut siihen? Entä jos pennuilla on jotain vikaa, niin oletko varautunut siihen että niiden hoitaminen maksaa sekä se vaatii myös aikaa sinulta? Samoin pentujen rokottamiset, madottamiset sekä hyvä ruokinta maksaa. Oletko varautunut näihin kaikkiin kuluihin?

Jos haluaa teettää pentuja, kannattaa miettiä hyvinkin tarkkaan sitä, mitä se todella tarkoittaa. Ei kannata pelkästään ajatella, että jee kissanpennut on sulosii ja sit kun ne myy, niin niistä saa rahaa...
  

Exlibris Plena Luna 5.12.2006 SOM n
Exlibris Sirius 18.11.2008 SOM n
Exlibris Titan 2.1.2010 SOM n
somaleita kolmessa polvessa!
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
lendi
Ex-jäsen


Re: Scottish fold
Vastaus #4 - 18.10.2009 klo 22:23:33
Tulosta viesti  
Sinun tosiaan kannattaisi tutkia asioita enemmän vanhempiesi kanssa eikä tehdä hätiköityjä päätöksiä. Kissojen kasvattaminen ei ole mikään kovin yksinkertainen ja halpa juttu, joka toteutetaan vain koska kissa nyt tuli kiimaan.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Boli
Ex-jäsen


Re: Scottish fold
Vastaus #5 - 19.10.2009 klo 00:32:49
Tulosta viesti  
Mietimme asiaa perheen kanssa. Juttelen vanhempien kanssa ja kyselen miten kannattaisi tehdä. Ite äitini oli samaa mieltä, että tehtäisiin leikkaus. Katsotaan mitä tehdään. Kiitoksia neuvoista!
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
iitukka
Leijonakuningas
*****
PoissaViestejä: 3880
Liittynyt: 12.03.2006
Sukupuoli: Nainen
Re: Scottish fold
Vastaus #6 - 19.10.2009 klo 21:48:33
Tulosta viesti  
Tuolla toisessa ketjussa jo mainitsinkin, että kuulostat siinä mielessä fiksulta nuorelta, että kyselet asioista ja otat kokeneempien neuvoja hyvin vastaan.  Hymiö
Tärkeintä on kuitenkin varmasti sinullekin kissasi hyvinvointi ja mahdollisien tulevien pentujen hyvinvointi? Sitä varten kannattaa asioita selvitellä hyvin tarkkaan koko perheesi kanssa, niin tiedätte sitten, mihin olette ryhtymässä. Kiirettähän teillä ei sinänsä ole, koska kissasi on vielä niin nuori.  Hymiö
  

"Kissat osaavat matemaattisen tarkasti arvioida juuri sen paikan, missä istuessaan ovat eniten tiellä." -Pam Brown-
"Kissa sallii sinun nukkuvan vuoteessa. Sen reunalla."-Jenny de Vries-
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Boli
Ex-jäsen


Re: Scottish fold
Vastaus #7 - 29.10.2009 klo 21:21:40
Tulosta viesti  
Kissani on jo lakannut melkein kokonaan maukumisen (Paitsi aina ruuan perään:)) Tietenkin mietin kaiken ensimmäiseksi kissani ja hänen pentujenssa hyvinvointia. Kissa on nuori ja samoin minä. Kunnes kasvamme molemmat on parempi vain odottaa. Ja minun itsenikin pitäisi varmasti kerätä hieman rahaa noita lääkärin käynneille. Vanhempani tietenkin maksavat jos on jokin hätänä kissalla tai pennuilla, mutta muuten käynnit, ( Jotkut ovat äitini mielestä turhia ) minä maksan itse.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Filthy
Ex-jäsen


Re: Scottish fold
Vastaus #8 - 06.11.2009 klo 17:11:27
Tulosta viesti  
Mihin yhdistykseen kissasi on rekisteröity? Sillä on aika paljon merkitystä siinä vaiheessa kun aletaan siitoskollia etsimään.
Minkälaista kollia etsitte, mitä vaaditte kollilta ja sen omistajalta, missä yhdistyksessä teillä on kasvattajanimi? Onko kissaa käytetty näyttelyissä, jos on niin mitä tuomarit ovat siitä sanoneet? Tiedättehän että kollin omistajille kuuluu maksaa astutusmaksu joka on useamman satasen?
Mikäli vanhempasi eivät ole perehtyneet foldejen genetiikkaan, ei missään tapauksessa kannata projektiin ryhtyä. Tämän rodun kanssa myös lääkärikuluja tulee keskivertoa enemmän sillä kissa on käytettävä röntgenissä ennen astutusta (tärkeää!!), tämän lisäksi Dna-PKD testi ja perinteiset Felv, FIV & veriryhmän määritys ainakin.

Olisi kyllä mukavaa jos Suomessa näitä oikeasti kasvattaisivat (siis ihan puhdasrotuisia, terveitä ja rekisteröityjä) muutkin kun keltaisen pörssin venäläiset pentutehtailijat feikkipapereineen..! Kieli
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Alli
Karvinen
**
Poissa


Täällä on kivaa!

Viestejä: 297
Liittynyt: 04.03.2007
Re: Scottish fold
Vastaus #9 - 08.11.2009 klo 17:19:31
Tulosta viesti  
Voi olla että tämän kyseisen kissan kohdalla paras vaihtoehto olisi viedä se leikattavaksi, ja sitten aikanaan perehtyä kasvatusasioihin kunhan ensin olet rauhassa ottanut asioista selvää. Hymiö
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
 
  « Koti ‹ Alue Sivun alkuun