Sivunvalintanappi Sivu: [1] 2 3 ... 12 Lähetä aihe | Tulosta
 25 Kissan kulut? (Luettu 71371 kertaa)
Elsa
Ex-jäsen


Kissan kulut?
06.08.2009 klo 09:00:42
Tulosta viesti  
Tänään pitäisi tehdä päätös, otanko minulle tarjotun pennun vai en. Aamu on mennyt laskeskellessa opiskelijan budjettia riittääkö, vaiko eikö? Paljonko kissaan menee keskimäärin kuukaudessa? Jos varaan 20e/kk, saako sillä ruokittua kissan keskivertohyvin? Muutaman vuoden päästä, ehkä jopa jo keväällä kyllä pystyisin parantamaan ruokavaliota. Olen ottanut huomioon myös rokotusmaksut ja muut ensimmäisen kuukauden kustannukset.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Suvi
Ex-jäsen


Re: Kissan kulut?
Vastaus #1 - 06.08.2009 klo 11:56:14
Tulosta viesti  
Ainakin säästössä kannattaa olla rahaa tai luottokortti yllättäviä eläinlääkärikuluja varten. Mulla menee pelkästään kahden kissan hiekkaan 20e/kk koska halpismerkit pistävät koko kämpän haisemaan. Ruokaa kuluu pennulla yllättävän paljon. Suosittelisin ehkä kuitenkin odottamaan jos tilanne on todella tiukka. Ja ruokavalion vaihtaminen myöhemmin voi olla aika hankalaa, jos pentu on pienestä pitäen totutettu markettimerkkeihin. Jos olet juuri muuttamassa omilleen niin kannattaa seurata ensimmäisinä kuukausina paljonko sitä rahaa muutenkin menee. Itsekin harkitsin kissan ottamista opiskelun alussa mutta otin vasta kun taloudellinen tilanne alkoi näyttää hyvältä ja tasaiselta. Mahtava
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
elosalama
Leijonakuningas
*****
Poissa


Kaksin aina kaunihimpi

Viestejä: 5099
Sijainti: Rovaniemi
Liittynyt: 09.03.2009
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissan kulut?
Vastaus #2 - 06.08.2009 klo 12:02:29
Tulosta viesti  
Käytä pari tuntia aikaasi ja lueskele tämän palstan aiheeseen liittyviä juttuja, niin pääset jyvälle kissanhoidon kulungeista.
Madotus, rokotus, sterilisointi, hiekat, laatikko, ruoat, valjaat, leikkikalut, kupit yms. kulut vievät huolelliselta hoitajalta aika tavalla sitä rahaa, jonka opiskelija saa kulumaan muutenkin elämiseen, vuokraan, ruokaansa yms.
Entäpä loma-ajan hoito? hoitolat maksavat. Matkustaminen kissan kanssa maksaa ja on hankittava kantokoppa. Entäs asunto, saako ottaa lemmikin? muuttaminen? kesä-ajan opiskelijan asunto? muutatko kotiin vai pidätkö asuntosi?
Kissa on kaikkea muuta kuin suloinen karvapallo, se vaatii aikaa, huolehtimista, harjausta, lääkintää, eläinlääkärikäyntejä, loma-ajan hoitoa, yöllisiä konsertteja, kakkaongelmia, pissiä nurkissa yms. elämän varjopuoliin kuuluvia ilmiöitä.
Kiva juttu, kun mietit asiaa ennenkuin sorrut sen ihanan karvakasan suuriin silmiin ja pieneen naukaisuun.
  

Kuka kaipaa telkkaria, kun talossa on kissoja?
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Murray
Mörökölli
***
PoissaViestejä: 733
Liittynyt: 19.05.2005
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissan kulut?
Vastaus #3 - 06.08.2009 klo 12:08:00
Tulosta viesti  
Täällä:
http://www.kissamaailma.net/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1221041389/0
on vanhoja keskusteluja aiheeesta.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Elsa
Ex-jäsen


Re: Kissan kulut?
Vastaus #4 - 06.08.2009 klo 12:30:49
Tulosta viesti  
Omillani olen asunut nyt vuoden bordercollieni kanssa. Yllättäviin tohtorikäynteihin olen varautunut kokemuksen kautta.. Viime syksynä rapsahti nätti summa tililtä, kun koiralta murtui jalka. Harkinnassa kissa on ollut jo useamman vuoden, nyt alkaa vain paisua pahemman kattikuumeen puolelle. Mutta siis onko 20e/kk ihan ok, vai pahastikkin alakanttiin? Täh
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Clarice.
Leijona
****
PoissaViestejä: 1575
Liittynyt: 25.07.2006
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissan kulut?
Vastaus #5 - 06.08.2009 klo 13:08:10
Tulosta viesti  
Minusta 20 euroa kuussa ei riittäisi kyllä oikein mitenkään. Ihan jo ruuankin suhteen: tuolla budjetilla ruokaan olisi käytettävissä päivässä alle euro. Lisänä tulee kuitenkin kustannuksia juuri esim. hiekasta jota kuitenkin kuluu väkisin.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Jemilia
Ex-jäsen


Re: Kissan kulut?
Vastaus #6 - 06.08.2009 klo 14:13:25
Tulosta viesti  
Ei meillä ainakaan 20 riittäisi kissoilla mitenkään, ruokaan ja hiekkaan menee kun eläinkaupasta ollaa ne ostettu. Ovat ainakin laadukkaita ja hiekkakin on paljon parempaa kuin markettien omat, ja entäs jos tulisi yllättäen vaikka joku eläinlääkäri ja sinne uppoaisi useampi satanen. Itse en tossa tilanteessa kyllä kissaa ottaisi mutta jokainenhan tekee niin kuin parhaakseen näkee  Hymiö
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Elsa
Ex-jäsen


Re: Kissan kulut?
Vastaus #7 - 06.08.2009 klo 14:45:20
Tulosta viesti  
Jep, pitää nyt katella vielä hetki miten teen.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
kissamummo
Ex-jäsen


Re: Kissan kulut?
Vastaus #8 - 06.08.2009 klo 18:42:09
Tulosta viesti  
Tuosta hiekasta sanoisin, että halpismerkit vievät rahallisesti enemmän kuin hyvälaatuiset hiekat. Niitä kuluu suhteessa vähemmän paremman imukykynsä vuoksi. Itse tilaan hiekat Zooplussalta, tulevat paljon edullisemmiksi sitä kautta.

Kuitenkaan ei tuo 20 € riitä mitenkään. Vaikka tekisit kimppatilauksia jonkun kanssa Zooplussalta ja hankkisit tuoreruoat liikkuvista  autoista, siis Kennelrehu ja Vauhti-raksu. Koiran myötä olet jo oppinut nuo yllättävät kulut, hyvä.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Murray
Mörökölli
***
PoissaViestejä: 733
Liittynyt: 19.05.2005
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissan kulut?
Vastaus #9 - 06.08.2009 klo 21:46:09
Tulosta viesti  
Taannoisessa keskustelussa arvioin pelkät ruokakulut neljälle 115 euroksi (= 28,75 / kissa). Hiekoista ei em. ketjussa ollut puhetta, eikä muista kuluista.

Laskin pikaisesti uudestaan, mitä kulut meillä neljän kissan taloudessa nykyään ovatkaan:

Ostan kerralla 40 litran säkin Öko Plus -"hiekkaa". Säkki kestää neljällä kissalla niin pitkään, etten meinaa iljetä sitä täällä edes myöntää. Pakko kuitenkin paljastaa, että yhdellä kissalla se kestäisi lähes vuoden! (Seuraavaksi kun avaan uuden säkin, lupaan merkata avauspäivän, niin tiedän miten kauan se todellisuudessa kestää.) Öko-säkki maksaa nelisenkymmentä euroa. / Kuukaudessa 14 euroa neljälle kissalle yhteensä.

Kuivamuonaan (vehnätön eläinkaupan ruoka) menee n, 40 euroa ja pehmytruokiin (vehnätön markettiruoka) myös n. 40 euroa / 4 kissaa, lihoihin (joita syö vain yksi) n. 10 euroa.

Lisäksi tulee kaikenlaisia maitonappeja ynnä muita höperyyksiä, joita ei lasketa varsinaisiin kustannuksiin.

Taitava ja asiaan paneutunut kissanomistaja voisi hyvinkin suoriutua perusasioista 30 eurolla / kk / kissa.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
lendi
Ex-jäsen


Re: Kissan kulut?
Vastaus #10 - 06.08.2009 klo 22:28:07
Tulosta viesti  
^Meillä on kaksi kissaa ja ruokakulut on n. 50€/kk. Lisäksi 20€ hiekkasäkki joka kestää 1.5kk. Tuo 50€ on todella laskettu, ruokalistat suunniteltu ja kissojen ruokintaan on perehdytty tarkasti.
Lisäravinteet maksavat myöskin, eli Multicat- purkki, joka kestää n. 1.5kk (n. 8€/ purkki) sekä kalaöljy joka kestää 3kk (n. 15€). Nämä ovat kuvioissa mukana vain jos yli puolet on raakaa lihaa.
Sitten jos tulee jotain herkkuja ja leluja ostettua, saati kiipeilypuita, niin nopeasti kulut pompsahtaa.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
kisumamma
Ex-jäsen


Re: Kissan kulut?
Vastaus #11 - 06.08.2009 klo 22:50:20
Tulosta viesti  
Minä ostelin pitkään kissoille Royal Caninin raksua 10 kilon pussissa. Sen sai messuilta 40e, eläinkaupasta 56-64 euroa. Jos ajatellaan, että sitä kuluu ohjeen mukaan syötettynä 70g/5-kiloinen kissa/pv, siitä saa 142 päiväannosta (eli kestää yhdellä kissalla laskennallisesti lähes 5kk!). Royal Canin ei ole ihan parasta laatua, eli hifistellä toki voi, mutta moni kasvattaja käyttää sitä pääruokana ja kissansa voivat hyvin, joten ei ehkä ole huonoin mahdollisuus, varsinkaan rahapulassa.

Tuon Caninin ympärille kun lisää sitten jotain muuta, pärjää jo hienosti. Markettiruuissa on ongelmana se, että ruuan sisällöstä suurikin osa voi olla täyteaineita, joista tavallaan maksaa turhaan. Mutta esim. yksi iso tilaus zooplussalle ja sieltä tarjousmärkäruokia, joita antaa yhden annoksen päivässä (noin 0.5-1,5e annos), niin ruoka on monipuolisempaa.

Jos pystyy harkitsemaan pellettivaihtoehtoa, ja ostaa pelletit muualta kuin eläinkaupasta, voi selvitä todella halvalla.

Sanoisin, että yhden kissan osalta voi hyvin selvitä alle 30e/kk, mutta tuskin ihan kahdellakympillä.

Eläinlääkärikulut nielevät paljon, jos lemmikillä on häiriökäyttäytymistä, sairauksia jne. Niihinkin on tietysti hyvä varautua, mutt lähtökohtaisesti kissa pärjää myös ilman kalliita telineitä ja superruokia.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
monna83
Ex-jäsen


Re: Kissan kulut?
Vastaus #12 - 06.08.2009 klo 23:32:17
Tulosta viesti  
Mä totesin tossa yksi päivä että meillä menee viiden kissan perusjuttuihin kuukaudessa n. 200e. Tuo sisältää hiekat, nappulat (myös Tarmon erikoisruuan), märkäruuat, lihat, vitamiinit, Plaque Offin sekä Feliwayn:n.

Mielestäni 20e ei riitä mihinkään.

Kannattaa odottaa niin kauan kunnes elämäntilanne sallii paremmin kissanoton.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Kanabira13
Ex-jäsen


Re: Kissan kulut?
Vastaus #13 - 07.08.2009 klo 00:32:07
Tulosta viesti  
Mä taidan olla huono kissanomistaja, kun mulla meni ennen pikkukissaa vain 15-30e/kk ruokaan ja hiekkaan.
Eikä sitä mene nykyäänkään kauheesti sen enempää. En hifistele ell-ruoilla tai ell-hiekoilla.
8kg pussi Friskiesiä (maksoi 8e ehkä?) on kestänyt jo jonkin aikaa. Käytän puupohjaista hiekkaa, koska se ei haise ja se on miellyttävämpi siivota. Se pussi kestää 1,5:een täyttöön, eli toisinanoen täyttö ja vaihto"hiekka" kuukaudeksi. Pussi maksaa alle 4 euroa.
Mutta pikkukissan tullessa ei summa ole mihinkään muuttunut, ellei laske ell-kuluja.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
monna83
Ex-jäsen


Re: Kissan kulut?
Vastaus #14 - 07.08.2009 klo 02:29:48
Tulosta viesti  
Lainaus:
En hifistele ell-ruoilla tai ell-hiekoilla.
8kg pussi Friskiesiä (maksoi 8e ehkä?) on kestänyt jo jonkin aikaa.


Niin, kyllähän se kissa elää tuollaisellakin ruokavaliolla mutta eri asia voiko se hyvin. Kyllä ihminenkin elää pelkkää kaurapuuroa syömällä mutta..  Pyöritä silmiä

Se ei ole mitään hifistelyä jos ruokkii kissaansa oikea oppisesti.

Kissa tarvitsee lihaa, se ei pysty käyttämään kasvikunnan tuotteita hyväkseen. Ja markettinappulathan ei sisällä juuri muuta kuin viljaa, väri- ja säilöntäaineita.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Sivunvalintanappi Sivu: [1] 2 3 ... 12
Lähetä aihe | Tulosta
 
  « Koti ‹ Alue Sivun alkuun