Sivunvalintanappi Sivu: [1] 2 3 ... 8 Lähetä aihe | Tulosta
Raaka liha (Luettu 65122 kertaa)
Destinova
Mörökölli
***
Poissa


Lilja & Jasper

Viestejä: 710
Sijainti: Tampere
Liittynyt: 23.09.2008
Sukupuoli: Nainen
Raaka liha
24.09.2008 klo 18:49:32
 
Hei! Olen seurannut tätä foorumia nyt jo jonkin aikaa mutta nyt vasta tuli ihan asiaakin. Minulla on pian 10-viikkoinen kissanpentu Leevi (juu tiedän että se luovutusikä on 12 viikkoa, Leevin luovutukseen oli hyvä syy mitä en koe tarpeelliseksi selostaa juuri tässä yhteydessä) jolle olen toistaiseksi syöttänyt Whiskasin penturuokaa märkäruokana ja Royal Canin -penturaksuja.

Olen ymmärtänyt, että kissalle olisi hyvä antaa myös raakaa lihaa silloin tällöin. Minkä ikäisenä tämä kannattaisi aloittaa? Kyllä tuolle on ainakin nyt jo jauheliha maistunut ja kalakin, mutta en ole uskaltanut kauheasti kokeilla kun en ole ollut varma, saako niitä jo antaa.

Yritin myös etsiä tästä jotain tietoa muista ketjuista mutta en löytänyt. Mikäli tästä on jo keskusteltu, viitsisikö joku laittaa linkin ko. keskusteluun? Kiitos. Hymiö
  
Sivun alkuun
WWW  
IP kirjattu
 
mushio
Ex-jäsen


Re: Raaka liha
Vastaus #1 - 24.09.2008 klo 20:32:33
 
Raa'an lihan totuttaminen kannattaa aloittaa mahdollisimman nuorena, eli hyvin voit jo kokeilla. Mitä nuorempana kyseiseen evääseen tottuu, sitä suuremmalla todennäköisyydellä syö sitä vastaisuudessakin. Muista kuitenkin, että pentu tarvitsee esim. kalkkia enemmän kuin aikuinen. Nyrkkisääntönä on, että jos raaka liha ylittää 50 % ruokinnasta, tarvitaan lisävitamiineja (esim. Pirskatti, taitaa nykyisin olla Multicap?) Hyvin voit siis kokeilla erilaisia lihoja, nautaa, possua, kanaa, kaikkea raakana.

Myös kanan voi hyvin antaa raakana, koska salmonella riski suomalaisesta kanasta on häviävän pieni ja kissan ruuansulatuselimistö on vahvempaa tekoa kuin ihmisen. Meillä suurta herkkua on naudan ja porsaan sydän, sitä suosittelen kokeilemaan. Pennulle en vielä antaisi maksaa, enkä munuaisia. Maksa on aika tuhti A-vitamiini paukku, joten sitä ei aikuisellekaan suositella kuin harvakseltaan, pennulle ei ollenkaan.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
mustakatti
Ex-jäsen


Re: Raaka liha
Vastaus #2 - 24.10.2008 klo 18:55:35
 
Raaka liha tosiaankin sopii jo ihan pentuikäisillekin. Tosin mielestäni ei ihan joka päivä kannata päivän ravintomäärää näin tarjota. Markkinoilla lukuisia purkkiruokia josta tarvittavat vitamiinit saa. Raaka broilerin jauheliha on helppo silpoa pieneksi,  pennunkin suuhun sopivaksi. Itse olen lisännyt siihen kananmunan keltuaista ja sekoittanut "sörsseliksi". Pennut syö, isommat kissat nyrpistää nenujaan... Silmänisku
« Viimeksi muokattu: 24.10.2008 klo 23:38:55 Kirjoittaja »  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Emma
Ex-jäsen


Re: Raaka liha
Vastaus #3 - 25.10.2008 klo 18:56:04
 
Meillä kävi niin, että 12-viikkoinen Maisa-vauva varasti heti ensimmäisenä iltana Emman kupista isoja naudanlihan rötköjä ja pisteli ne poskeensa silminnähden tyytyväisenä Järkyttynyt Maisa ei ollut maistellut kuin hiukan jauhelihaa syntymäkodissaan, joten olin ihan ällikällä kun näin miten se jäysti isoja lihapaloja kuin vanha tekijä! Ajattelin nyt sitten antaa noin jokatoinen päivä yhden annoksen raakaa lihaa.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
mustakatti
Ex-jäsen


Re: Raaka liha
Vastaus #4 - 25.10.2008 klo 21:09:09
 
Aloin ihan asiantuntijoilta ottamaan selkoa tästä raaka lihan käytöstä kissan ruokavaliossa. Suosittelivat, että joka päivä yksi kissan ateriasta olisi puhtaasti raakaa lihaa. Rinnalla voi sitten tarjota teollista purkkiruokaa ja hyvälaatuista kuivamuonaa. Maksaa ja munuaista tulisi tarjota vain kerran viikossa. Kalaakin vain pari kertaa viikossa, käsittääkseni tämä koski raakaa kalaa, vai liekö myös purkkiruokia?  Epävarma
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Eleina
Ex-jäsen


Re: Raaka liha
Vastaus #5 - 27.10.2008 klo 13:28:22
 
Meillä ollaan syöty heti pennun saavuttua possunsuikaleita ja kasvatinkin luona niihin jo oltiin totuttu. Nyt olen kuitenkin huomannut, että useasti niitä syötyään on alkanut menemään vatsa sekaisin. Olen niitä vähentänyt ja vatsakin on harvemmin kuralla. Voiko se tosiaan johtua suikaleista vai jostain muusta?
Voisiko johtua possun rasvaisuudesta? Pitäisikö koittaa nautaa?
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
mustakatti
Ex-jäsen


Re: Raaka liha
Vastaus #6 - 27.10.2008 klo 17:12:57
 
Voithan välillä kokeilla vaikka broilerin jauhelihaa. Se on kuitenkin aika vähärasvaista. Ostin tänään pienen määrän lampaan jauhelihaa, se ei oikein maistunut meidän kisuille.  Täh Munuaista, maksaa ja sydäntäkin voi välillä tarjota, meikäläinen ei kylläkään voi niihin koskea ilman yök-reaktiota.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Edina
Leijonakuningas
*****
PoissaViestejä: 4549
Liittynyt: 29.07.2006
Sukupuoli: Nainen
Re: Raaka liha
Vastaus #7 - 29.10.2008 klo 11:04:59
 
Sydäntä voi tarjota vaikka joka päivä, munuaisia ja maksaa vain kerran viikossa.

Olisikohan Eleinan pennun vatsa-vaivoihin syynä vain se, ettei possunliha oikein sovi sen vatsalle? Kannattaa kokeilla esim broilerin suikaleita (maustamattomina ja raakana tietenkin), meillä ainakin ovat suurta herkkua kaikkien kissojen mielestä. Pitää tosin olla file-suikaleita, paisti-suikaleille nyrpistetään nokkaa. Mokomat diivat  Virnistys

Mitä tahansa lihoja voi ja kannattaa kokeilla, meillä menee broiskun suikaleitten lisäksi hirveä, peuraa, hevosta, jauhettua broilerin siipeä ja tietenkin ykkösherkkua, possun sydäntä. Lammasta ostan silloin tällöin, mutta se ei oikein meinaa kelvata.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
mustakatti
Ex-jäsen


Re: Raaka liha
Vastaus #8 - 19.11.2008 klo 19:55:35
 
Tänään eläinlääkärissä käydessäni nappasin mukaan kissanhoito-oppaan. Vastoin luulojani siellä kohdassa "kissan ruokinta" sanottiin että kana pitäisi tarjota kypsennettynä, ei RAAKANA!?  Muut lihat kyllä edelleen raakana. Pitäisikö tästä edes alkaa kypsentää kana esim. keittämällä?
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
cezan
Ex-jäsen


Re: Raaka liha
Vastaus #9 - 19.11.2008 klo 22:00:41
 
Meillä on ainakin aina syötetty myös kana raakana, eikä mitään ongelmia ole ollut. Miksi tuhota kaikki tarpeelliset vitamiinit kypsentämällä liha?
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Martsu
Ex-jäsen


Re: Raaka liha
Vastaus #10 - 25.11.2008 klo 06:23:01
 
Mitenkäs se nyt meni? Pitikö munuaiset liottaa? Ihan vaan veteen lillumaan joksikin aikaa? Ennen vai jälkeen pakastuksen?
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
mustakatti
Ex-jäsen


Re: Raaka liha
Vastaus #11 - 25.11.2008 klo 20:42:25
 
Ei mielestäni munuaisia tarvitse mitenkään liottaa  Täh Eiköhän sen voi paloitella ilman mitään käsittelyjä suoraan tarjolle. Eihän muitakaan raakatuotteita liotella, nehän on puhdasta lihaa. Eip niitä sisäelimiä kukaan liottele kisuille silloinkaan kun ne vapaasti luonnosta ravintoaan pyydystelee  Virnistys
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
anneli
Leijonakuningas
*****
Poissa


Pössiäinen Kissiäinen

Viestejä: 5172
Sijainti: Varsinais-Suomi
Liittynyt: 08.01.2006
Sukupuoli: Nainen
Re: Raaka liha
Vastaus #12 - 25.11.2008 klo 21:49:01
 
Kissat vaan harvemmin luonnossa vetävät jumalattoman kokoisia munuaisia. Ostin pakastetun munuaisen kerran ja se ainakin haisi melko "kusiselle". Liotin sitä vedessä jonkun aikaa (tarkemmin en muista), palastelin vähän pienemmäksi ja tarjosin Kessulle, mutta sille ei kelvannut, nuuhkaisi vain ja meni pois kupin luota Kieli Eli ei kelvannut sian kusisuodatin.


Lisäys: etsiskelin netistä tietoa tuon liottamisen ideasta ja luin, että liotus tehdään munuaisissa olevan virtsa-aineen poistamiseksi.
« Viimeksi muokattu: 26.11.2008 klo 00:13:13 Kirjoittaja anneli »  

Meillä asuu Kessu (11/05) ja Simppa (08/06). Koko porukan kuulumiset löydät osoitteesta www.anneli81.vuodatus.net
Sivun alkuun
WWW  
IP kirjattu
 
Martsu
Ex-jäsen


Re: Raaka liha
Vastaus #13 - 26.11.2008 klo 09:29:12
 
Mä kanssa muistelin, että jotain juttua olen lukenut liottamisesta. Pitää kokeilla kelpaisiko se meidän neidille. Viikko vielä ja sit hän saapuu meille  Hymiö
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Edina
Leijonakuningas
*****
PoissaViestejä: 4549
Liittynyt: 29.07.2006
Sukupuoli: Nainen
Re: Raaka liha
Vastaus #14 - 26.11.2008 klo 12:17:25
 
Lainaus:
Tänään eläinlääkärissä käydessäni nappasin mukaan kissanhoito-oppaan. Vastoin luulojani siellä kohdassa "kissan ruokinta" sanottiin että kana pitäisi tarjota kypsennettynä, ei RAAKANA!?  Muut lihat kyllä edelleen raakana. Pitäisikö tästä edes alkaa kypsentää kana esim. keittämällä?

Kyllä sen kanan voi ihan hyvin antaa kissalle raakana. En esim ole ikinä kuullut kissasta, joka olisi sairastunut salmonellaan  Pyöritä silmiä Ja eiköhän se suurempi salmonellariski kuitenkin oli kissojen luontaisissa saaliissa, pikkulinnuissa ja jyrsijöissä, joita se kissa tosiaan vetää raakana, ei grillattuna Silmänisku Ihmisravinnoksi tarkoitettu broileri on tarkastettua, toki ihmisten pitää se huolella silti kypsentää (koska ihmisellä ei ole järeää lihasyöjän ruuansulatusta), mutta kissa voi vedellä raakana. Siipikarjan liha on erittäin hyvin sulavaa, eli siis kissa pystyy siitä hyödyntämään suurimman osan. Miksi hävittää kypsentämällä ravintoaineita, kun lihan voi tarjota raakanakin?

Meidän mirreille maistuu nyt myös porsaan kinkkusuikaleet, kun ostin niitä kokeeksi. Porsaan lihasuikaleiden nimellä myytävä ei kelpaa jostain syystä, pitää sitten olla kinkkua  Kliseinen

Mitä tuohon munuaisten liottamiseen tulee, niin muistelen ohjeen olevan, että yön yli pitäisi liottaa, jotta se virtsa-aines sieltä lähtisi mahdollisimman hyvin. Itse en ole noille munuaisia ostanut, tiedä sitten kelpaisikokaan. Ainakaan possun sisäelinseos ei kelpaa ja siinä on hajusta päätellen jonkin verran myös munuaista.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Sivunvalintanappi Sivu: [1] 2 3 ... 8
Lähetä aihe | Tulosta
 
  « Koti ‹ Alue Sivun alkuun