Sivunvalintanappi Sivu: [1] 2  Lähetä aihe | Tulosta
Ulkokissa ja punkit (Luettu 10334 kertaa)
Viljami
Ex-jäsen


Ulkokissa ja punkit
04.05.2008 klo 16:21:00
 
Eli meidän Vilillä on ollut jo pari punkkia, punkkipanta tai jokin muukin niiltä suojaava vaihtoehto olisi nyt ajankohtainen. Eli osaako joku suositella jotain merkkejä tms. Eläinkaupassa pitäisi mennä käymään ja voin sieltäkin samalla kysellä.  Hymiö
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
kissaperhe
Ex-jäsen


Re: Ulkokissa ja punkit
Vastaus #1 - 22.05.2008 klo 09:55:57
 
Meillä löytyi koiralta eilen kaksi punkkia. Olivat sormen pään kokoisia eli olivat ehtineet imeä verta.
Osaako joku sanoa mitä kaikkia toimenpiteitä kotona nyt pitäisi tehdä?
Petivaatteet pesin eilen ihan vaan senkin takia että pelkän punkin näkeminen sai karvat nousemaan pystyyn ja teki pahaa pelkkä ajatuskin punkeista.
Miten punkin munat saa parhaiten tapettua koska sitähän ei tiedä missä niitä on.
Tänään olisi tarkoitus mennä apteekkiin ja ostaa punkki lääkettä koiralle sekä kissoille.
Yritin netistä löytää infoa mutta huonolla menestyksellä  Nolostunut
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Kumkvatti
Ex-jäsen


Re: Ulkokissa ja punkit
Vastaus #2 - 22.05.2008 klo 14:51:28
 
Ei punkki ole mikään täi, josta tarvitsee pelätä sen munien leviämistä. Punkin vaara on sen levittämät taudit (borrelioosi ja puutiaisaivokuume). Mitään sänkyvaatteiden pesua ei tarvitse tehdä, jos punkin löytää. Vähän sama juttu kuin hyttysen kanssa, ethän silloinkaan desinfioi koko kämppää Silmänisku Onhan punkit tietysti yököttäviä, mutta tärkeää on vain irroittaa ne nopeasti (mutta rauhallisesti ettei punkin pää jää kiinni ihoon).


Onko jollain kokemusta punkkikarkoitteen tai -pannan käytöstä ja tarpeesta valjaissa ulkoilevalla kissalla? Ennen omistin koiran ja sillä käytin aina punkkikarkoitteita, koska muuten se keräsi punkkeja hiukan turhan paljon. Kohta taloon on tulossa kissa ja mietin vain, että kuinka herkästi punkit "hyökkäävät" kissan kimppuun?
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Ebel
Ex-jäsen


Re: Ulkokissa ja punkit
Vastaus #3 - 22.05.2008 klo 15:59:59
 
Mitä haittaa siitä on jos punkista jää pää jäljelle eläimeen? Onko siinä "vain" se tautiriski vai voiko punkki kasvattaa itselleen uuden kehon? Tätä tietoa olen etsinyt turhaan netistä vaikka aina varoitellaan siitä, että punkki on saatava kokonaisena pois.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
anneli
Leijonakuningas
*****
Poissa


Pössiäinen Kissiäinen

Viestejä: 5172
Sijainti: Varsinais-Suomi
Liittynyt: 08.01.2006
Sukupuoli: Nainen
Re: Ulkokissa ja punkit
Vastaus #4 - 22.05.2008 klo 17:05:37
 
Ei punkki suinkaan ole mikään meritähti joka kasvattaa irronneen osan tilalle uuden Hymiö Ihoon jäänyt pää saattaa aiheuttaa tulehduksen puremakohtaan, siksi se olisi hyvä saada irti.

Katsoppas vain, jos vastaisin samaan syssyyn vielä Kumkvatin kysymykseen. Meillä on kerran kissat olleet mukana, kun olemme olleet Turun saaristossa mökillä. Laitoin kissoille edellisenä iltana Frontline-annokset niskaan. Mökkiviikonlopun aikana kissat pääsivät valjaissa ulos pari, kolme kertaa. Vähän väliä rapsuttelimme kissoja oikein huolellisesti, mutta ainuttakaan punkkia ei ollut niissä kiinnittyneenä. En tiedä johtuiko se vain hyvästä tuurista, Frontline-käsittelystä vai ulkoilun vähäisyydestä, ehkä vähän kaikista niistä Hymiö
  

Meillä asuu Kessu (11/05) ja Simppa (08/06). Koko porukan kuulumiset löydät osoitteesta www.anneli81.vuodatus.net
Sivun alkuun
WWW  
IP kirjattu
 
kissaperhe
Ex-jäsen


Re: Ulkokissa ja punkit
Vastaus #5 - 22.05.2008 klo 17:50:02
 
Ostin nyt kissoille ja koiralle punkkilääkettä, mutta jäi häiritsemään yksi asia. Kissojen lääkkeessä ei lukenut mihin tarkoitukseen se on, luki vaan että paikallisvaleluliuos. Pakettia apteekissa ei voinut avata ja nyt kun avasin niin sisällä luki, että on tarkoitettu kirppujen häätöön. Kai se auttaa myös punkkeihin? Lääke on Frontline Vet.
Mitä nyt netistä punkkiin tutustuin niin siellä annettiin ymmärtää, että punkit munii helposti sisälle ja sit niitä on oikein riesaks asti, niin ajattelin jos siihen jotain konsteja olis, että niitä ei tulisi.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Kumkvatti
Ex-jäsen


Re: Ulkokissa ja punkit
Vastaus #6 - 22.05.2008 klo 18:22:28
 
Siis riippuu tietysti punkista, jotkut munivat ja lisääntyvät riesaksi asti, mutta jotenkin oletin että tässä ketjussa puhutaan puutiaisista, koska ne ovat juuri nyt kesäkaudella yksi riesa ja sopivat kuvaukseesi. Tietysti nekin munivat, mutta niiden elinkierto on hyvin pitkä enkä oikein usko, että ne sisäoloissa pystyisivät pärjäämään. Ei tästä ongelmasta ainakaan missään koskaan puhuta, joten tuskinpa se on mikään ongelma. Käy vaikka netissä katselemassa puutiaisen kuvia, niin uskoisin, että se on juuri se punkki, jonka koiraltasi löysit.

Ainakin Frontline vetin nettikäyttöohjeessa http://www.punkki.net/kuvat/Frontline2net.pdf mainitaan käyttötarkoituksena myös punkit, joten hyvin se soveltuu käyttötarkoitukseesi Hymiö


Kun nyt tarkemmin vielä tutkin, niin huomasin, että koiran puutiainen eli ruskea koirapunkki näyttää olevan myös yksi vaihtoehto ja se näyttää olevan sellainen, että kyksenee lisääntymään sisätiloissa ikävän helposti. Meillä koirassa oli kuitenkin aina vaan ihan tavallisia puutiaisia. Mutta jos vielä muistat, miltä poistamasi otukset näyttävät, niin voit käydä vertailemassa kumpi oli kyseessä.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
kissaperhe
Ex-jäsen


Re: Ulkokissa ja punkit
Vastaus #7 - 22.05.2008 klo 20:03:27
 
Joo, no mitä yritin tuolla netissä katsoa niin löysin samannäköisen, mutta mikä meidän koiralta löytyi oli sinertävän vihreä, kun taas netissä kaikki ovat muka ruskeita tai mustia, että en sitten tiedä.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Kumkvatti
Ex-jäsen


Re: Ulkokissa ja punkit
Vastaus #8 - 22.05.2008 klo 23:24:39
 
Ei kannata liikaa huolestua, suurin osa on kuitenkin ihan niitä "tavallisia" puutiaisia, jotka ei valloita koko kämppää Hymiö Eihän nekään kivoja ole, koska levittävät noita tauteja ja saattavat siirtyä koiran/kissan turkista myös ihmiseen Nolostunut Jos käyt lukemassa koirapalstoja, niin puutiaisongelmia on kesäsisin paljon ja monet pahoilla alueilla asuvat nyppivät niitä päivittäin koiristaan, mutta ei ne silti asunnoissa lisäänny, vaan uudet kyytiläiset tarttuu mukaan lenkkireittien varrelta. Huonolla tuurilla ne tietysti voi olla noita koirapunkkejakin, mutta toistaiseksi Suomessa peruspuutiaiset on kuitenkin yleisempiä.

Jos haluaa jatkossa minimiin rajoittaa punkkisalamatkustajat, niin kannattaa käyttää Frontinen paikallisvaleluliosta, joka siis ennaltaehkäisee (Frontlinellahan on myös se torjuntasuihke, en nyt tiedä kumpaa olet ostanut) punkkeja. Ei se 100 % varmuudella toimi, mutta ainakin edesmenneellä koirallani vastaava valmiste toimi tehokkaasti. Koiralla voi käyttä myös Exspot liuosta, mutta se on EHDOTTOMASTI KIELLETTY kissoilta. Perheessä, jossa on molempia eläimiä, niin kannattaa varmaan valita Frontline Hymiö


  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
millal
Ex-jäsen


Punkit
Vastaus #9 - 03.07.2008 klo 13:26:32
 
Ollaan nyt sitten kesän aikana lähdössä itäsuomeen mökkeilemään, mökkimme on suurella peltoaukiolla (paljon pitkää heinää, jossa viihtyy paljon punkkeja). Vaikken kissoja vapaana siellä pidä, tulevat kuitenkin varmasti ulkoilemaan paljon. Mikä olisi paras tapa suojautua punkeilta?

Onhan noita punkkipantoja ja jotain suihkutettavia aineita ymmärtääkseni, onko kenelläkään kuitenkaan käytännön kokemusta näistä?

edit: tämä oli jäänyt huomaamatta, mutta kiitos anneli kun siirsit  Hymiö
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Clarice.
Leijona
****
PoissaViestejä: 1575
Liittynyt: 25.07.2006
Sukupuoli: Nainen
Re: Ulkokissa ja punkit
Vastaus #10 - 03.07.2008 klo 18:38:21
 
On muuten ollut melkoinen punkkikesä, huh. Lehdessä ja televisiossakin oli kuulemma ollut juttua että punkkeja on ollut ennätysmääriä. Ensimmäistä kertaa itsekin törmäsin ongelmaan kissojen suhteen: vanhempieni luona kun saavat valjaissa remuta pihamaalla ja metsänreunassa, niin jatkuvalla syötöllä saa olla poistamassa punkkeja kiipeämästä turkista. Ostettiin sellaista suihkutettavaa liuosta, jonka pitäisi estää punkkien tuleminen/kiinnittyminen, mutta siitä huolimatta niitä ajoittain kömpii poikien turkissa. Lisäksi molemmat kissani inhoavat aineen hajua ja suihkutusta, joten pienimuotoinen tappelu senkin suhteen.

Lisäksi tuon aineen kanssa miinuksia on se, että sitä ei saa missään nimessä joutua korvien/silmien/suun alueelle. Noh, eikö Oliverinkin korvan sisältä sitten löytynyt iso punkki  Epävarma Yhtälailla kissa ei saisi nuolla itseään suihkeen laittamisen jälkeen. Plussaa siitä, että keston pitäisi olla kuitenkin melko pitkä, eli jokailtainen projekti tuo ei ole.

Iuh, inhoan punkkeja ja pelkään niitä, enkä tahtoisi nähdä semmosta enää ikinä!
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Jyrge
Ex-jäsen


Re: Ulkokissa ja punkit
Vastaus #11 - 13.07.2008 klo 21:56:23
 
Niinpä. Tarkistan määrävälein oman kissani turkin ja jos löytyy epäilyttävää niin pinseteistä on apua. Silmänisku Ei ole vähään aikaan löytynyt punkkeja kun ei ole vapaana ollut, mutta viime vuonna valjaissa ollessaan se oli saanut punkin. Punkkipantaa en ole hankkinut enkä hankikkaan koska en näe tarpeelliseksi hankkia sellaista. Hymiö
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Maiju
Ex-jäsen


Re: Ulkokissa ja punkit
Vastaus #12 - 13.07.2008 klo 22:53:23
 
Olen kuullut, että kissalle ei kannata punkkipantaa laittaa. Se saattaa aiheuttaa hengitysvaikeuksia tai oksentelua, ym. Meillä on käytössä Frontlinen "punkkilitku", mutta se on kamalan vaikea laittaa koko kissaan ja se vaikuttaa vain n. 1-3 vko. Epävarma
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
anneli
Leijonakuningas
*****
Poissa


Pössiäinen Kissiäinen

Viestejä: 5172
Sijainti: Varsinais-Suomi
Liittynyt: 08.01.2006
Sukupuoli: Nainen
Re: Ulkokissa ja punkit
Vastaus #13 - 14.07.2008 klo 07:14:42
 
^Eikö Frontline ole sellainen tökötti, että se pieni ampulli ruutataan kissan niskan iholle ja se leviää siitä itsestään muualle kissan ihoon Täh Tämmöistä Frontlinea minä ainakin olen kerran käyttänyt.
  

Meillä asuu Kessu (11/05) ja Simppa (08/06). Koko porukan kuulumiset löydät osoitteesta www.anneli81.vuodatus.net
Sivun alkuun
WWW  
IP kirjattu
 
Maiju
Ex-jäsen


Re: Ulkokissa ja punkit
Vastaus #14 - 14.07.2008 klo 10:37:36
 
^Kyllä se Frontline on sellainen.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Sivunvalintanappi Sivu: [1] 2 
Lähetä aihe | Tulosta
 
  « Koti ‹ Alue Sivun alkuun