LUE TÄMÄ: Miten lisätä kuva viestiin? (Luettu 25088 kertaa)
romppu
Leijonakuningas
*****
Poissa


Elämä ilman kissoja ei
ole elämää...

Viestejä: 8653
Sijainti: Helsinki, Kallvik (Vuosaari)
Liittynyt: 22.06.2004
Sukupuoli: Mies
LUE TÄMÄ: Miten lisätä kuva viestiin?
06.11.2007 klo 17:31:25
 
Tätä kysellään jatkuvasti, joten pistetään nyt kerran vielä tiedoksi kaikille.

ÄLÄ LINKITÄ KUVIA IRC-GALLERIASTA TAI KISSAGALLERIASTA

Lisättävän kuvan tulee olla jollakin www-sivulla. Paras vaihtoehto on käyttää omaa kotisivutilaa, jollaisen jokainen operaattori tarjoaa laajakaistan yhteydessä (ei tarvitse tehdä varsinaisia sivuja, sitä voi käyttää mainiosti pelkkänä kuvavarastona). Jos käytössäsi ei ole kotisivutilaa, niin voit käyttää ilmaisia kuvapankkeja. Tällaisia ovat mm. www.ripway.com ja www.photobucket.com. Näillä sivuilla on yleensä ohjeet miten koneelta siirretään kuva sinne.

Avatar, eli tuossa viestissä vasemmalla käyttäjätunnuksen alla oleva kuva voidaan lisätä profiilin määrittelyssä. Asianmukaiseen kohtaan kirjoitetaan kuvan www-osoite. Osoitteen pitää päättyä tunnukseen "gif" tai "jpg". Avattaren maksimikooksi on määritelty 110x83. Älä pistä avattareen kuvaa, johon sinulla ei ole käyttöoikeutta.

Viestiin kuva liitetään samalla tavalla, mutta osoitteen ympärille pitää lisätä img-komento hakasulkeissa: (img)kuvanosoite(/img). Siis käyttäkää hakasulkuja tavallisten sulkumerkkien sijaan; tässä esimerkissä joudun käyttämään tavallisia sulkumerkkejä, koska ohjelma yrittää epätoivoisesti mennä tuohon virtuaaliosoitteeseen.

Huomatkaa myös, ettette yritä laittaa img-komentoon sivun osoitetta; siinä pitää olla kuvan osoite. Vie kursori kuvan päälle ja napauta hiiren oikeanpuoleista näppäintä. Sitten valitset "ominaisuudet" ja kuvan osoite löytyy sieltä.

Jos haluat viestiisi useamman kuvan, niin tee jokaiselle kuvalle oma img-komento. Jätä kahden img-komennon väliin muutama tyhjä rivi, tai kirjoita siihen tekstiä.

Ja johan toimii.  Kliseinen

* * * * *

Miten saada kuva nettiin?

1. Sinun tulee siirtää kuvat koneeltasi esim. Photobucketiin.

2. Kuvat kannattaa pienentää omalla koneella halutun kokoisiksi esim. kuvankäsittelyohjelman avulla ennen Photobucketiin siirtämistä. Ohjelma kyllä lataa kuvasi suuressakin koossa, jolloin se pienentää ne itse, mutta kuvien lataaminen kestää tällöin melko kauan.

3. Rekisteröidy Photobucketin käyttäjäksi.

3. Kirjaudu sisään.

4. Klikkaa UPLOAD PHOTOS & VIDEOS (sivun vasen reuna).

5. Kirjoita haluamasi kansionimi (vaikkapa Leevi) NEW SUB ALBUM TITLE kohtaan ja klikkaa SUBMIT.
Näin olet nimennyt kuvakansiosi. Voit myös halutessasi lisätä samalla tavalla lisää kansioita tarpeen mukaan. Yhteen kansioon mahtuu 1000 kuvaa.

6. Tuplaklikkaa "Leevi" kansiota ja se avautuu. Näet tekstin UPLOAD TO Leevi (tai joku muu sinun antamasi kuvakansio nimi).

7. Klikkaa SELAA. Nyt voit alkaa lataamaan kuvia omalta koneeltasi; tuplaklikkaamalla  yksitellen haluamaasi kuvaa siitä kansiosta, missä ne sijaitsevat.  Jokaisen kuvan välissä klikkaat aina uudelleen SELAA. Mikäli haluat ladata enemmän kuin 3 kuvaa, klikkaat + ADD MORE (vasemmassa reunassa). Kuvia voit lisätä lataukseen tällä tavalla 20 kerrallaan.

8. Klikkaa UPLOAD ja jää vartoamaan kuvien latautumista. Lataus kestää muutamista sekunneista muutamiin minuutteihin koneesi kapasiteetista ja ladattavasta kuvamäärästä riippuen.

9. Lopuksi saat ilmoituksen onnistuneesta latautumisesta. Esim. 5 OF 5 IMAGE HAS UPLOADED.

10. Vieritä sivua alemmas ja näet lataamasi kuvat pienessä koossa rivissä vierekkäin. Älä avaa kuvaa tässä vaiheessa isoiksi näytölle, vaan siitä tulee siirtää pelkkä kuvan osoitekenttä silloin kun kuva on pienessä eli avaamattomassa koossa. Tuplaklikkaa haluamasi kuvan alla olevaa alinta osoitekenttää (IMG CODE) jolloin se koko kuvan pitkä osoite tule kopioiduksi. Voit kopioida sen myös CTRL + C tai hiiren oikean painikkeen KOPIOI käskyllä.

11. Nyt kannattaa avata uusi ikkuna Kissamaailman sivuille ja avata halutun topicin kirjoituskenttä auki. Säästää aikaa ja hermoja kun pitää avoimena sekä Photobucketin, että Kissamaailman sivut valmiina. Liimaa Photobucketista tuomasi kuvan osoite avoimeen tekstikenttään CTRL + V tai hiiren oikean painikkeen LIITÄ käskyllä.

12. Osoite ilmestyy kirjoituskenttään ja voit samalla tavalla lisätä useita kuvia. Kannattaa painaa kaksi kertaa ENTERiä jokaisen kuvan jälkeen = kuvat tulevat allekkain. Kapeammat kuvat saa rinnatusten, jos ei paina enteriä, vaan lisää muutama välilyönnin (SPACE) näiden kuvien osoitteiden väliin.

Voit halutessasi lisätä tekstiä kuvien väliin, - tai olla lisäämättä. Osoitteen tulee kuitenkin säilyä aina alkuperäisenä, eli jos pienikin hakanen / yksikin kuva-osoitekentän kirjain jää alusta / keskeltä / lopusta jostain syystä pois, niin kuvat eivät siirry ollenkaan. Näin voi käydä varsinkin silloin kun itse lisää tekstiä kuvien väliin jos on hieman huolimaton.

  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
 
  « Koti ‹ Alue Sivun alkuun