Sivunvalintanappi Sivu: 1 [2] 3 4 ... 93 Lähetä aihe | Tulosta
 25 Kiipeilyteline (Luettu 448302 kertaa)
Nenna
Ex-jäsen


Re: Kiipeilyteline
Vastaus #15 - 29.01.2007 klo 12:38:47
Tulosta viesti  
Mitä mieltä olette näistä? Elloksen kiipeilypuista?


  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
ksoin
Leijona
****
Poissa


Karvatassut

Viestejä: 1970
Sijainti: Lapinlahti
Liittynyt: 04.12.2005
Sukupuoli: Nainen
Re: Kiipeilyteline
Vastaus #16 - 29.01.2007 klo 16:43:08
Tulosta viesti  
Telineet voi sopia hyvin pienemmille kissoille.  Itse en ehkä ostaisi meille ainakaan tuota korkeaa, koska se ei saattaisi pysyä pystyssä rajuimmissa leikeissä  Virnistys , kun vielä Veetilläkin on tuota painoa 7,5 kg ja Moonalla liki 5 kg.
Meille ostettin joululahjaksi Mustista & Mirristä tälläinen teline (lähinnä mies tykästyi tuohon).  Kovasti ovat kyllä kisut tykänneet.  Moona nukkuu aina nykyään päiväunet tuossa tassun päällä. Tuo teline on kyllä ollut ihan tukeva näille meidän kissoille  Hymiö

  

Rakkaat kissani: Veeti (10/2004),  Moona (1/2005) MCO f 09 22, Zico (1/2009) MCO ns 22, Zorro (7/2010)
sekä pohjanpystykorvat Ibasan Hero (12/2007) ja Golden Heroes Forest Spirit (10/12)
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Murray
Mörökölli
***
PoissaViestejä: 733
Liittynyt: 19.05.2005
Sukupuoli: Nainen
Re: Kiipeilyteline
Vastaus #17 - 30.01.2007 klo 10:11:10
Tulosta viesti  
Lainaus:
Mitä mieltä olette näistä? Elloksen kiipeilypuista?


Hommasin joulukuussa Ellokselta sellaisen kaksiosaisen häkkyrän, enpä nyt ehdi kuvaa kaivamaan tähän. Joka tapauksessa hinta-laatusuhteltaan surkea (117 euroa tms.). Sen kyllä arvasinkin, mutta veronpalautusten huumassa päätin, että yksi p****puukin on hommattava niin oppii...

"Puurunkoisuutta" taisivat mainostaa, mikä tarkoittaa, että levyt toki ovat lastulevyä, mikä on kaukaista sukua puulle... Silmänisku. Putket (pystypuut) ovat sen sijaan pahviputkea. Olen kahteen otteeseen koettanut tukea keikkuvaa hökötystä kulmaraudoilla, muta eihän ruuvit pahviin pure niin että tulisi tukeva. Loppujen lopuksi ruuvasin häkkyrän väliaikaisesti kirjahyllyyn kiinni. Tarkoitushan ei ollut ostaa keinua, vaan kiipeily/raapimapuu.

Oikea puutavara odottaa sängyn alla kun vain ehtisi sisalmaton metsästykseen. Ts. kattoon asti ulottuva puu tulee pikkukissojen huoneeseen lähiakoina ja Elloksen rähjän puran varaosiksi.
« Viimeksi muokattu: 30.01.2007 klo 12:56:33 Kirjoittaja romppu »  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Murray
Mörökölli
***
PoissaViestejä: 733
Liittynyt: 19.05.2005
Sukupuoli: Nainen
Re: Kiipeilyteline
Vastaus #18 - 18.02.2007 klo 12:26:20
Tulosta viesti  
Askaroin toissa viikolla tällaisen yksinkertaisen harjoituskappaleen. Ihan ok, vaikka itse sanonkin, kun ottaa huomioon, että ekaa kertaa olin pappia kyydissä. Vissi tarkoituskin rakenteella on: pelkkä tolppa ja yksi taso katon rajassa siksi, ettei vanha Roope pääse joka paikkaan pikkukissojen perässä. (Elämme vielä verkko-oven jakamassa kämpässä, mutta teen näitä puita siinä toivossa, että pian voisi kokeilla ovien avaamistakin.)

Päällyste on ns. neulahuopaa (Starkista). Alhaalla säätöjalka ja kattoa vasten pala kumipohjaista kuramattoa. Pysyy tukevasti pystyssä periaatteessa mutta... (kuvan alapuolella jatkuu tarina)... eilen aamulla puu tuli alas! Seitsemältä aamusella olin juuri herännyt pikkukissojen huoneen lattialta patjalta. Ensimmäinen havainto on, että puu kaatuu, timber! Järkyttynyt
Kaatuipa nätisti niin, että sain käsin otettua vastaan. Pikkukissat olivat kerkeästi pompanneet turvaan. Siinä sitten pötköttelin puun alla ja pohdiskelin, miten kehvelissä säätöjalka on voinut löystyä noin paljon.

Selityskin löytyi. En ensin ottanut huomioon kuivumisen aiheutamaa kutistumista. Olivathan puutolpat odotelleet olohuoneen sohvan allakin jo kolme viikkoa. Makuuhuoneessa on kuitenkin lämpimämpi ja kuivempi ilma. Mm. tuttujen luokseni raahaama puutynnyri on makuuhuoneessa lähes purkautumassa vanteistaan kuivuuden takia.

Vaan olipa onni onnettomuudessa, ettei käynyt kuinkaan. Ei kissoille eikä emännälle (esim. hyllyn terävä kulma ohimoon tms.). En silti luovu säätöjalkatekniikasta. Eteiseen tulee ensi viikolla kahden vastaavanlaisen tolpan kannattelema huopapäällysteinen kaksi metriä pitkä hylly. Täytyy vaan ottaa rutiiniksi tolppien koettelu ja kiristys.

Lapinlahden lintuja lainaten:
"...Ukko oli itse veistänyt nupin
joka oli päässä tangon tuon
sama ukko oli heittää nurin kupin
kun päähänsä sai tämän käsiensä työn

Nuppi nuppi lipputangon nuppi
Isoisän päähän putosi..."


  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Javacoo
Ex-jäsen


Re: Kiipeilyteline
Vastaus #19 - 22.02.2007 klo 13:24:02
Tulosta viesti  
Hei kaikille,uusi ilmoittautuu! Kliseinen Meillä on maine coon ja tulossa pieni itämainen pitkäkarva vauva. (Lisäksi kolme koiraa.)Nyt sitten ostin eilen läheisestä eläinkaupasta kiipeilytelineen, sellaisen lattiasta kattoon version, joka tuossa edellisessä viestissä oli jonkun itsetekemänä. Kaikki välipalat on päällystetty köydellä, mutta ovat sisältä sellaista paksua pahvia. Surullinen Kolme tasoa ja mökki, jotka on päällystetty vaalealla tassukuviollisella karvakankaalla. Nyt vain jännään miten kestää tuon meidän coonin vauhdissa. Hintaa oli 100 euroa, toisen satasen kun olisi heittänyt mukaan olisi saanut jo catmaxin. Mutta kun nyt ei liikene millään. Surullinen

Sellaista vaan, että olisiko kellään kuvaa ulkotarhoihin väsätyistä kiipeilytelineistä tai tasoista? Linkkejä ja muita voisi laittaa myös. Sinne pitäisi myös saada kasattua jotain riehumateriaalia.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
ksoin
Leijona
****
Poissa


Karvatassut

Viestejä: 1970
Sijainti: Lapinlahti
Liittynyt: 04.12.2005
Sukupuoli: Nainen
Re: Kiipeilyteline
Vastaus #20 - 22.02.2007 klo 17:37:39
Tulosta viesti  
Sivulta kaksi löytyy "Ulkotarha" -osio, jossa kuvia rakennelmista, mm. meidänkin kissojen tarhasta
  

Rakkaat kissani: Veeti (10/2004),  Moona (1/2005) MCO f 09 22, Zico (1/2009) MCO ns 22, Zorro (7/2010)
sekä pohjanpystykorvat Ibasan Hero (12/2007) ja Golden Heroes Forest Spirit (10/12)
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Mecinda Mellow
Ex-jäsen


Re: Kiipeilyteline
Vastaus #21 - 25.02.2007 klo 00:03:35
Tulosta viesti  
Upeita kiipeilytelineitä olette tehneet.  Hymiö
Itse rakentelin muutama vuosi sitten villikissasta kesyttämälleni maatiaiskollille kiipeilytelineen;  koivunrungoista ja puulevystä rungon. Pyörösahalla tein reijät levyihin ja pehmustin levyt superlonilla, jotka puolestaan päällystin 2-kertaisella fleecekankaalla ja siihen vielä yksi kangas päällimmäiseksi. Tunnelin tein K-raudasta löytyneestä lattiamattorullan hylsystä sahaamalla ja vuorasin sen fleecekankaalla. Koivunrungot päällystin osin narulla. Rungot kiinnitin pitkillä nauloilla pohjaan ja levyt naulasin koivunrunkoihin.

Telineestä tuli melko painava, varsin tukeva ja se ylettyi kattoon saakka. Se ei kaatunut eikä huojunut hurjimmassakaan menossa, vaikka villikissa-perua oleva kattini olikin melkoinen riiwiö  Virnistys ja antoi melkoista kyytiä ja satikutia sille. Tasoja oli useita eri puolella telinettä ja siihen tötteröä sun muuta lisä-hilavitkutinta vähän joka lähtöön. Kissani kuitenkin viihtyi suurimmaksi osakseen ulkona lintuja metsässä jahdaten ja sitten lopulta jäi emäntänsä suureksi suruksi niille retkilleen.

Nyt kun on aikaa suunnitella, niin aion tehdä erilaiset ja kattavammat systeemit. Saan vasta kesäksi ragdollivauvat kotiin. Nyt on aikaa suunnitella ja alkaa valmistelemaan kaikessa rauhassa huvikeskusta. Olenkin ajatellut rakentavani kiihdytysrata-kiipeily-rapimatelinesysteemin olohuoneen kahdelle pisimmälle seinälle, josta se edelleen jatkuisi eteiseen ja sieltä makuuhuoneeseen. Laskeskelin että radan pituudeksi tulisi noin 25 metriä ja jos vielä lisäisi makuuhuoneeseen ympäri liikuttavan lenkin, niin saisi lisätä muutaman metrin puun tarvetta.

Pystyrungon aion tehdä tällä kertaa männystä; lattialta seinille, aina kattoon saakka. Eli ihan kunnon petäjäiset 2,5m korkeat pötikät kaikkiin nurkkiin ja kulmiin, tarvittaessa sirompaa honkapölkkyä välille tukea antamaan (vaihtoehtoisesti kelosta). Ehkä makuuhuoneeseen koivua (se ei roskaa).
Itse rataan 2cm paksua ja riittävän leveätä (30-40cm) liimalautalevyä jonoon. Täällä myydään edullisesti kirpparilla 2-laatuista puutavaraa 2-3m pätkinä levyittäin. Siihen kontaktiliimalla ja niiteillä / pikku nauloilla joku kestävä lattiamateriaali"kangas" eli mattohuopa-muovikuitu sekoite (tai mitä ainetta lienevätkään?) ja ehkä osittain käytän omatekoisia LP-lanka räsymattojakin. Kirpputoreilta saa varmasti myös paljon erittäin edullista ja silti ihan kelvollista mattomateriaalia ja pehmustetta. Tulee samalla kierrätettyä ja säästettyä luontoakin.  Silmänisku

Rataa olen kaavaillut rakentavani pätkittäin eri korkeustasoille, mutta kuitenkin niin, että rata on yhtenäinen. Toivon, että siitä riittää haastatta pörriäisille enemmän. Välille levähdystasoja, roikkuvia ja heiluvia erilaisia virikkeitä ja "härpyttimiä". Piilopaikkaa sun muuta lekottelupesää, sukkulatötteröä vaakatasoon ja myös viistosti pystyyn, mikäli onnistun metsästämään riittävän leveän runkoputken. Narulla ja huovalla päällystettyä tikapuunpätkää, missä voi raapia ja kiskotella.  
En ole piirtänyt tai suunnitellut kauheasti etukäteen, teen inspiraatiolla, käytän mielikuvitusta ja yritän olla mahdollisimman luova ja ennakkoluuloton eri ratkaisujen suhteen. Suunnittelen tekemisen edetessä, uskon että oman osaamisen rajatkin löytyy rataa työstäessä.  Virnistys

Nyt seinät onkin ankean kaljut, joten tilaa on runsaasti joka seinällä ja katonrajaan ilmeisesti kannattaa niitä lepopesiä myös sijoitella niin, että raggareille avautuu lokoisat näkymät pihalle. Tuskin siitä sisustussuunnittelijan mielestä mikään kovin tyylikäs kokonaisuus tulee,  Silmänisku mutta toivonmukaan mieluisa ajanvietekeskus kisukaveruksille.  Kliseinen

Onkohan ragdollit miten hanakoita roikkumaan kankaassa?
Pohdiskelen, että olisikohan kissan mielestä miten toivottu yksityiskohta sellainen roikkuva ja ilmassa kiikkuva, ylhäältä avoin, U-mallinen pussukka, jonne katti voisi syöksyä vauhdilla keinumaan ja köllöttelemään. Sellainenhan olisi helposti tehtävissä vaikkapa pienestä pehmeästä LP-lankamatosta tai paksusta huopapeitosta. Se olisi kestävä ja pestävä, siitä pörröturkit saisi helposti kynsillä tukevan otteen, kaupanpäälle se olisi vielä pehmeä ja lämmin avo-pesä.  Fleecekankasta haaveilen myös pehmotunnelia radan osuudelle.  

Oletteko huomanneet, pitävätkö kissat enemmän koppimaisesta pesästä, vaiko pelkästä kovapohjaisesta pehmustetusta tasosta? Vai olisikohan sellainen mieluisampi, jossa olisi kova levypohja kankaan alla, mutta seinät ja katto olisi pelkästään esim. paksusta fleecekankaasta, jolloin se on pehmeäseinäinen ja -kattoinen. Onhan kovalla kopilla tietysti etuna se, että sen päällekin voi loikata ja juosta sen yli, kun pussimainen pesä taas romahtaa ennenpitkää jos sen päällä jatkuvasti hypitään ja roikutaan. Tai ehkä viisainta olis tehdä niitä kaikkia vaihtoehtoja tarjolle.  Virnistys

Ex-kollini tosissaan kiipeili ja roikkui sujuvasti telineensä lisäksi myös mm. verhoissa, seinillä ryijyssä kiinni roikkuen, tuuletusikkunan verkoissa, verhotankojen ja kaiteiden päällä, kirjahyllyssä, kukkien päällä, niin ovenkarmeissa kuin ovienkin päällä. Saipa hän muutaman kerran olohuoneen ja makuuhuoneen kattolampunkin rämähtämään lattialle; loikatessaan niiden päälle kiikkumaan.  Virnistys  
Kummastelen vieläkin sitä, miten kollikas kiipesi rutikuivaa ovenkarmia ihan tuosta vaan ja sieltä leiskautti katosta roikkuvan lampuvarjostimen päälle.  Tosin usein rötkähti lattiallekin siinä tiimellyksessään, koska ei ponnistus ja tarkkuus aina osunut nappiin.  Pyöritä silmiä
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
kleo
Ex-jäsen


Onko deltta se paras kiipeilyteline?
Vastaus #22 - 25.02.2007 klo 11:45:46
Tulosta viesti  
Olen vakavasti harkitsemassa kissoilleni deltta-kiipeilytelinettä, mutta onko se oikeasti niin hyvä kuin annetaan ymmärtää? Catmax ei oikein mielytä mun silmää.
Onko kellään ollut ongelmia delttan kanssa?  
Kertokaa käyttökokemuksistanne?
Kuviakin otan mielelläni nähtäväksi...  Hymiö
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
anneli
Leijonakuningas
*****
Poissa


Pössiäinen Kissiäinen

Viestejä: 5172
Sijainti: Varsinais-Suomi
Liittynyt: 08.01.2006
Sukupuoli: Nainen
Re: Kiipeilyteline
Vastaus #23 - 25.02.2007 klo 16:37:45
Tulosta viesti  
Meillä on ollut kolmisen kuukautta Deltta-puu nro 13. Kissat ainakin kiipeilevät siinä ihan onnesta soikeina Hymiö Tukeva teline on, ei hirveästi huoju kun kaksi kissaa painii ylimmässä "padassa". Lisäksi telineiden valmistaja itse näytti, että telinettä täytyy tosi paljon kallistaa ennenkuin sen saa kumoon. Telineen rungosta on kangas jo jonkin verran rispaantunut kissojen kynsimisen vuoksi, mutta kankaan pystyy tarvittaessa itse vaihtamaan. Minua ei ainakaan yhtään kaduta Delttan hankkiminen Hymiö
  

Meillä asuu Kessu (11/05) ja Simppa (08/06). Koko porukan kuulumiset löydät osoitteesta www.anneli81.vuodatus.net
Sivun alkuun
WWW  
IP kirjattu
 
Vili
Ex-jäsen


Re: Kiipeilyteline
Vastaus #24 - 25.02.2007 klo 17:37:17
Tulosta viesti  
Meillä on ollut Deltan puu nro: 8, ylätaso padalla n. kuukauden. Olemme itse tykänneet puusta. Vili tykkää puusta kovasti. Nukkuu päivällä siinä ja kiipeilee/ leikkii siinä. Sohvia ei ole raapinut.

Ensin soitin sille miehelle ja kerroin millaisen puun haluan jne. Sitten laitoin sähköpostilla samat tiedot. Puun voi tilata millä väreillä vaan ja malleja voi muuttaa. Meille puu tuli rahtina. Ei ollut mitään ongelmia puun saamisen kanssa.

Kun puu on valmis, se mies laittaa kuvan siitä ja kysyy oletko tyytyväinen siihen. Ja jos et ole, niin sitä ei mun ymmärryksen mukaan ole pakko ostaa.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Iksu
Ex-jäsen


Re: Kiipeilyteline
Vastaus #25 - 27.02.2007 klo 09:31:09
Tulosta viesti  
Täällä olisi kanssa yksi kiipeilypuun teko-ohje: http://www.incat.fi/tee_se_itse_kiipeilypuu.asp
« Viimeksi muokattu: 19.04.2007 klo 22:02:59 Kirjoittaja romppu »  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Murray
Mörökölli
***
PoissaViestejä: 733
Liittynyt: 19.05.2005
Sukupuoli: Nainen
Re: Kiipeilyteline
Vastaus #26 - 27.02.2007 klo 10:58:26
Tulosta viesti  
Jälleen yksi hökötys pystytetty pikkukissojen kiipeily- ja turvapaikaksi, jotta uskaltaisivat liikkua olohuoneessakin. Säätöjalkojen kiinnitys lisäsi leveyttä niin, ettei hyllyn pituus olisi riittänyt. Niinpä puut ruuvattiin kylymän viileesti alapuolella olevaan hyllykköön kiinni. Rakennelma näyttää siksi leijuvan lattian päällä  Hymiö Näön vuoksi voisi toki jatkaa jalkoja, vaan onpa helpompi siivota kun on noin. Pystypuut ja hyllylevy on siis päällystetty neulahuovalla.

Viime yönä toinen pikkukissa ymmärsikin jo hyllyn käyttötarkoituksen. Napotti hyllyllä ja alapuolella vaani vanha Roope-kissa turhautuneena. Kävin kurkkaamassa ja painuin takaisin pehkuihin. Ajattelin että eiköhän kissa keinot keksi, vaikka alastulo ei varmaankaan olisi yhtä helppoa kuin ylös kipaisu. Niin vain nukahdin ja seuraava havainto oli, että alashan sieltä oli tultu.

Ruma tuo häkkyrä on kuin mikä, mutta toimii. (Paljon kohentaa kun vähän tuosta siivoaa rojuja pois.) Kateilla on toki myös oikeita raapimapuita 2 kpl näiden hyllyjen lisäksi.

  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Mecinda Mellow
Ex-jäsen


Re: Kiipeilyteline
Vastaus #27 - 27.02.2007 klo 15:18:01
Tulosta viesti  
Hienohan tuo on, ihan funkkistyylinen moderni teline.  Hymiö
Millä sen neulahuovan kiinnitit, liimallako?
Onko sitä myynnissä ihan tavan rautakaupoissa/mattoliikkeissä, missä on tarjolla muitakin  sisustukseen liittyviä lattiamateriaaleja?
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Murray
Mörökölli
***
PoissaViestejä: 733
Liittynyt: 19.05.2005
Sukupuoli: Nainen
Re: Kiipeilyteline
Vastaus #28 - 28.02.2007 klo 08:49:24
Tulosta viesti  
Lainaus:
Millä sen neulahuovan kiinnitit, liimallako?
Onko sitä myynnissä ihan tavan rautakaupoissa/mattoliikkeissä, missä on tarjolla muitakin  sisustukseen liittyviä lattiamateriaaleja?


Ekaan hökötykseen (yksi tolppa + yksi taso) kiinnitin huovan EriKeeperillä. Järkeilin, että on pienessä kämpässä mukavampi käyttää kuin kontaktiliima. Läpihän se tuppasi tulemaan huovasta - kuten samantyyppinen puuliima. Tuohon viimeisimpään hyllyhäkkyrään käytin kontaktiliimaa, mutta sitä ei taas ollut tarpeeksi... Kaikissa kiinnitin huovan reunat joko pikku nauloilla tai niittipyssyllä (niitit pystysuuntaan oletetun rapimasuunnan mukaan, ettei kynnet jää väliin  Hymiö)

Nyt jos tekisin, hankkisin tarpeeksi kontaktiliimaa ja laittaisin pikku nauloilla sitten reunaan varmistuksen, että ei ala repsottaa. Tulisi siistein.

Lattiamateriaaliahan tuo on, mutta pikku kynnet ovat sitä jo vähän huovuttaneet lisää. Saa nähdä kauanko kestää.

Hyvinkään kokoisessa kylässä ainoa paikka mistä löysin huopaa oli RTV, vaikka keskustassa on kolme muutakin rautakaupan tapaista. Autottomalla se on vähän semmosta arpapeliä mistä löytää. Mutta olikin sitten mahtava värivalikoima. Olisi ollut tummaa sinistä ja punaista, harmaan eri sävyjä ja mustaa. 2 metriä leveää mattoa, n. 5.50 neliö, jos muistan oikein. Otin metrin, eli kaksi neliötä ja siitä tuli just jämptisti molemmat hökötykseni.

Seuraava projekti on parvekeverkon uusiminen pikkukissoja läpäisemättömäksi. Verkkoa sellaiseen tarkoitukseen ei löydykään ihan keskustasta.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Mecinda Mellow
Ex-jäsen


Re: Kiipeilyteline
Vastaus #29 - 28.02.2007 klo 15:49:05
Tulosta viesti  
Murray :
Miten olisi pari metriä korkea panssariaita?  Virnistys

Itsekin olen mietiskellyt, että pikku nauloilla ja kontaktiliimalla saisi varmaankin siistin lopputuloksen (ellen sitten ole muuttunut nakkisormeksi). Hieman tarvitsen neuvoja, että mitenkä paljon sitä liimaa sitten laitetaan levylle sen mattokankaan alle? Pitääkö liimapintaa olla ihan kauttaaltaan koko päällystettävän levyn leveydeltä ja pituudelta? Vai riittääköhän, että puristaa tuubista (vai myydäänkö sitä myös purkkitavarana?) liima-viivoja sinne tänne ja vähän levittää sitä, mutta niin, että reunoille tulisi yhtenäinen kerros liimaa?  

Itse kävin edellispäivänä hakemassa metsästä muutamia keloja asuntoon sulamaan ja kuivumaan. Oli siinä naapureilla  Pyöritä silmiä ilmeitä, kun niitä raahasin perässäni lumessa ja varsinkin  Järkyttynyt , kun näkivät, että vien ne sisälle.   
Olikin oikein aikamoinen urakka, koska ne painoivat melkoisesti.  Hakkasin ne ensin irti maasta kirveellä ja sitten paloitin (edelleen kirveellä) ne  3-3,5m pituisiksi paloiksi. Vaikka niiden halkaisija on vain (leveimmästä kohdin)vajaat 20 senttiä, niin turkasen painavia ovat. Hyvä että pystyin niitä perässäni vetämään; etanan vauhtia tosin, lepotaukojen kera.    Mahtava

Niistä saankin tuleville raggareilleni luonnonmukaisia ja melko hulppeita raapimapuita olohuoneeseen ja makkariin. Nostin ne nyt alustavasti ihan vaan vinosti pystyyn seinää vasten kuivumaan. Kanta on lattialla kirjahyllyn tukevaa pohjalaatikostoa vasten ja yläpää jäi puolisen metriä katosta. Eli sinne ylös saa tehtyä sitä kiipeilyrataa levähdyspaikkoineen, pesineen tötteröineen jne.  

Mikä olisi sopiva korkeus seinillä, minne kiihdytysrata  Silmänisku kannattaa rakentaa?  Ragdollit on isoja, että onkohan n. 50-60cm katosta alaspäin sopiva? Eihän sekään kaiketi ole mistään kotoisin, mikäli rata on liian korkealla ja kissanwutkuloitten päät kolahtelee kattoon siellä juostessaan tai löntystellessään.  Täh

Kissat kuulemma arvostaa enemmän keskeisellä paikalla olevaa rapimispuuta ja telinettä, kuin nurkassa olevaa. Onko teillä kokemuksia asiasta? Vaikka eipä noita isoja rankoja oikein voi keskelle huonettakaan laittaa viistoon lattiasta kattoon kulkemaan, koska sen jälkeen koirien ja oma kulkeminen (siivous jne) hankaloituisi huomattavasti. Ikkuna näkymä onkin taattu yläilmoissa radan joka suunnalta.

Tosin en tiedä, miten innokkaita ragdollit ovat kiipeilemään ja juoksentelemaan yläilmoissa? Vai rötköttelevätkö mieluummin paikoillaan jossain tasanteella?  
Onko kokemuksia? Vaikka lienee hajontaa eri yksilöiden luonteiden välillä ja ehkä ikäkin saattaa  vaikuttaa asiaan.   Hymiö
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Sivunvalintanappi Sivu: 1 [2] 3 4 ... 93
Lähetä aihe | Tulosta
 
  « Koti ‹ Alue Sivun alkuun