Sivunvalintanappi Sivu: 1 ... 52 53 [54]  Lähetä aihe | Tulosta
 25 Kissojen totuttaminen toisiinsa (Luettu 272699 kertaa)
tiitii
Maitoviiksi
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 2
Liittynyt: 28.09.2016
Re: Kissojen totuttaminen toisiinsa
Vastaus #795 - 28.09.2016 klo 17:46:17
Tulosta viesti  
Uusi käyttäjä tässä hei. Rekisteröidyin kyselemään neuvoja totuttamisasiaan, tämä kun on niin pitkä ketju että en ole jaksanut kokonaan läpi kahlata.

Tilanne on siis se, että 1-vuotiaan leikatun kollin kaveriksi tuli kuukausi sitten luovutusikäinen tyttöpentu. Alkuun mentiin omissa huoneissa hajuja vaihdellen, sitten vaihdettiin huoneita, sitten nuuskittiin oven raosta ja lopulta päästin ne tapaamaan toisensa kun molemmat oli niin malttamattomia. Kumpikaan ei sähissyt tai osoittanut aggressiivisuutta joten ehdin jo iloita että kävipä helposti, mutta nyt 4 viikkoa myöhemmin ei olla kuitenkaan juuri edistytty.

Kolli pitää siis pentua leluna. Kun ne päästää yhteen, kolli hyökkää heti kiinni. Pentukin selvästi tahtoisi leikkiä, mutta yli puolet isomman otteessa se ei voi mitään, varsinkin kun kolli puree niskasta tai kurkusta. Pennun vikinä kaikuu kuuroille korville ja jos se pääsee karkuun, kolli jahtaa sen kiinni. Pennulla on useita "piilopaikkoja", mutta jos se ehtii pujahtaa johonkin niistä, kolli päivystää lähistöllä ja käy heti kiinni jos pikkuinen uskaltautuu esiin. Välillä kolli on väsymystään luovuttanut ja siirtynyt makoilemaan kauemmas, mutta heti kun pentu liikkuu, se lähtee perään. Huomion vieminen lelulla tai herkuilla ei toimi, koskaan mikään ei ole yhtä jännää kun tämä uusi elävä lelu. Olen yrittänyt väsyttää kollia leikittämällä, mutta sekään ei auta. Se lähtee vaikka kuono tulipunaisena ja kieli ulkona läähättäen pennun perään joka kerta.

Nyt eletään siis vieläkin eri huoneissa ja päästän kissat 1-2 kertaa päivässä samaan tilaan. Siitä seuraa edellämainittu skenaario, jonka jälkeen erotan ne taas. Tapaamiset kestävät ehkä 5-10 minuuttia, pisimmillään ovat olleet ehkä tunnin samassa huoneessa ja koko ajan on ollut paini tai saalistuskyttäys käynnissä.

Kysymys kuuluukin että miten tässä edetään? Olen kuullut niin erilaisia neuvoja, että en tiedä mitä uskoa. Pitäisikö antaa kissojen itse hoitaa välienselvittely? Entä täytyisikö kollia rangaista pennun päälle käymisestä? Siihen en ole lähtenyt, vaan olen erottanut kissat ihan vain nostamalla toisen pois ja siirtämällä eri huoneeseen. Vesisuihku ei sekään oikein toimi kun kolli käy niin kierroksilla, että ei siinä mitkään suihkimiset hetkauta. Onko vaan niin, että jatketaan tällä linjalla ja homma ratkeaa ajan kanssa? Toistaiseksi ei ole siis minkäänlaista rauhoittumista tapahtunut ja on aika kaukainen haave, että nämä kaksi esimerkiksi ottaisivat torkut yhdessä. Ruokailut sentään hoituu aika nätisti, kissat syövät vierekkäin omista kupeistaan, mutta kolli kyllä hotkii omansa ja sen jälkeen siirtyy pennun kupille, joten siinäkin täytyy olla vahtimassa että pentu saa omansa.

Myös Feliway on käytössä kun sitä kuitenkin kysytään esimmäisenä Hymiö pyrin viettämään suurimman osan ajasta kollin kanssa, että sille ei tulisi "unohdettu" olo.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
tiitii
Maitoviiksi
Poissa


Täällä on kivaa. :)

Viestejä: 2
Liittynyt: 28.09.2016
Re: Kissojen totuttaminen toisiinsa
Vastaus #796 - 03.10.2016 klo 16:39:07
Tulosta viesti  
Vastaankin itselleni jos jotakuta kiinnostaa Hymiö

Yllämainittu tilanne ratkesi päästämällä kissat yhteen. Yhden illan, eli ehkä 5 tunnin ajan vanhempi kissa myllytti pentua (pidin toki niitä silmällä koko ajan että ei ihan mahdottomaksi mennyt) mutta pikkuhiljaa painin luonne muuttui leikkisämpään suuntaan. Yö vietettiin erillään ja seuraavana aamuna, kun kissat pääsi taas yhteen, oli rauha laskeutunut maahan. Nyt on pari päivää kulunut ja meno vaan paranee. Eilen ottivat ensimmäiset torkut kylki kyljessä. Leikkivät toki, mutta nyt se on sellaista molemminpuolista, eikä pentu enää ole riepoteltavana. Oon niin tyytyväinen, mutta myös vähän harmissani, kun taisin jarruttaa kissojen kaverustumista omalla hermoilullani  Pyöritä silmiä
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Sivunvalintanappi Sivu: 1 ... 52 53 [54] 
Lähetä aihe | Tulosta
 
  « Koti ‹ Alue Sivun alkuun