Sivunvalintanappi Sivu: 1 [2] 3 4 ... 54 Lähetä aihe | Tulosta
 25 Kissojen totuttaminen toisiinsa (Luettu 272820 kertaa)
Murray
Mörökölli
***
PoissaViestejä: 733
Liittynyt: 19.05.2005
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissojen totuttaminen toisiinsa
Vastaus #15 - 21.05.2007 klo 12:03:47
Tulosta viesti  
Olen tuosta omasta viestistäni lähtien myös tipotellut tippoja (Rescue Remedy) kaikkien kissojen juomaveteen. Ei tunnu vaikuttaneen vanhan Roope-kissan käytökseen nuorempia kohtaan, mutta "villipennuista" arempi Roosa on rohkaistunut selvästi. Liekö tippojen ansiota vai ei. Aamulla kun herätyskello soi, Roosa tulee tervehtimään ja sitten on n. 5 minuutin kiehnäys-silitys-sessio. Nostelua harjoitellaan ja katsotanpa kuinka kauan menee, kun saa jo syliin ottaa. (Pikkukatit metsäläiset ovat siis olleet minulla 4.11. lähtien.)

Mainitsemani aitaviritys on myös käytössä n. 20.00 - 07.00. Se on laajentanut pikkukissojen tilaa ja sallii paremmat juoksurumbat aamuneljältä... Hymiö
Systeemi sallisi myös lähemmän tutustumisen Roopeen. Mutta kun ei.

Parvekeverkotus uusittiin myös eilen. (Nyt vaan isännöistijän ukaasia odottelemaan...) Pikkukissojen vuoksihan se tehtiin, vaikkeivät Roopen takia vielä pääsekään nauttimaan ulkoilmasta. Joten eipä muuta kuin lisää kompostikehikoita ostamaan ja kulkuväylä niistä parvekkeelle / este Roope-kissalle. Aivan vakavissani moista suunnittelen.

Osanottoni vaan Emppujannu. Hullua on monenlaista, on lohdullista tietää etten ole ainoa  Silmänisku  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Murray
Mörökölli
***
PoissaViestejä: 733
Liittynyt: 19.05.2005
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissojen totuttaminen toisiinsa
Vastaus #16 - 23.05.2007 klo 11:02:32
Tulosta viesti  
Kynsien leikkuun tärkeydestä muistutti Emppujannu ja tulipa se konkreettinen muistutus minullekin.

(Vanhat kissat: Roope n. 8 v. päällepäsmäri, Rudolf n. 8 v. kaikkien kaveri
Nuoret: luonnosta 4.11. pyydystetyt villikissanpennut: Rafael n. 1 v. rohkea pikku "kolli", Roosa n. 1 v. vielä hieman arka neiti)

Eilen illalla Pikku-Rafael livahti verkko-ovesta eteisen puolelle, alueelle jossa saavat verkkoaidan turvin liikkua illasta aamuun. Mutta liian aikaisin... verkkoaita ei ollut vielä paikoillaan. Roope oli kytiksessä ja iski kimppuun kuin sika limppuun. (Olen tullut näppäräksi estämään ison Roopen kulkua ovesta, mutta Rafaelin liikkeitä en osannut varoa.)

Kesti tovin, ennen kuin sain karvamylläkästä erotettua päällepäsmärin. Rafael pakeni pikkukissojen huoneen hyllylle muassaan siskolikka Roosa. Siellä napottivat tunnin, kunnes uskaltautuivat taas liikkua. Rafael on jo aivan sylivauvaksi kesyyntynyt, joten pääosin valkoisesta turkista oli helppo tutkia mahdolliset vammat. Mitään naarmuja ei näkynyt.

Olin ensimmäisen kerran itse napsinut Roopen etukäpälien kynsistä kärjet 2 viikkoa sitten. Se taisi nippa nappa riittää, ettei tullut vammoja Rafaeliin. Takatassuissa oli vielä kunnon sapelit, mutta eipä ehtinyt onneksi käyttää niitä täysillä. Nyt on otettava jämäkämpi ote kynsienleikkuuseen ja ottaa tuo Emppujannun VERSAALILLA kirjoittama vakavasti.

Feliway-haihdutin on taas pöhissyt loppuun (vissiin viides pullo menossa). Verkotetun parvekkeen ovi on kuitenkin päivät auki -- kissojen ja kuumuuden takia. Ei olisi siksi mitään järkeä tuulettaa uutta pullollista Feliwayta pihalle. Nyt on vaan seurattava muuttuuko käytös ja alkaako Roope esim. ruikkia (SE tästä nyt vielä puuttuisi).

Kukkatipoista unohdin mainita, että minun ei-niin-toimiva kokeiluni maksoi 14 euroa. (Bachin Rescue Remedy -tipat luontaistuotekaupasta) Se onkin ollut varmaan halvin (toimimaton) konsti kaikkeen muuhun verrattuna.

Parasta olisi jos Roopelle saisi hyvän kodin. Vaatimukset ovat vain melko kovat: ainoaksi kissaksi, paljon läsnäoloa ja huomiota, verkotettu parveke. Jotta asia ei olisi liian helppo, pitäisi olla myös molemminpuolinen sopimus palautusoikeudesta, jos Roope alkaisi ikävöidä pitkäaikaista kaveriaan Rudolfia, vaikkeivät mielestäni olekaan niin tiivis pari. Tai jos Roopen kanssa tulisi ongelmia uudessa kodissa. Mutta tämä ei ole oikea keskusteluketju asialle.
(Yleensä saisi olla niin, että viimeksi tulleet saavat lähteä, mutta vielä vaikeampaa olisi löytää koti villikissanpennuille.)

Kaikki on kokeiltu. Eipä olekaan. En ole kokeillut noituutta vielä. Pikkasen arveluttaa näin jossain-määrin-uskovaista. Rukkoiltu kyllä on.  Hymiö
Mites wicca-jäsenet. Onko hyvejä neuvoja. Voipi laittaa vaikka johonkin muuhun ketjuun  Hymiö

  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
iitukka
Leijonakuningas
*****
PoissaViestejä: 3880
Liittynyt: 12.03.2006
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissojen totuttaminen toisiinsa
Vastaus #17 - 11.06.2007 klo 18:39:44
Tulosta viesti  
No niin, täällä sitten on meilläkin monen mutkan jälkeen päästy vihdoin tähän alkuperäiseen suunnitelmaan, eli Romeo on kotiutunut ja kun nyt Iineskin karkumatkaltaan kotiutunut, niin päästiin tähän jännittämääni kissojen tutustumisvaiheeseen.  Silmänisku

Iines tietenkin on varmaan karkureissustaan vähän "sekaisin" ja sitten kun kotiin tullessa oli vielä vastassa uusi pentu, niin sehän riitti saamaan neidille aikaiseksi pienoisen hepulin. Ihan mieletön sähinä ja murina. Romeon lähelle Iines ei mene, vaan sähisee ja murisee parin metrin päästä. Romeo ei ole moksiskaan. Ei kyllä uskalla Iinestä lähestyä, mutta tuossa joku aika sittenkin Romeo selvästi kyllästyi Iineksen rähinään ja päätti muina miehinä heittäytyä nokosille.  Virnistys

Nyt teiltä kokeneemmilta kysyisin, että mitä mieltä olette Iineksen reaktiosta? Siis kun neiti sähisee ja murisee, mutta jos Romeo ottaa askeleenkin kohti Iinestä, niin Iines juoksee karkuun, eikä suinkaan (ainakaan vielä) hyökkää! Iines on kuitenkin myös sähistessään korvat terhakasti pystyssä ja kuuntelee ja tarkkailee Romeota. Eikä Iines myöskään pörhistele karvojaan. Olenko ihan hakoteillä, kun ajattelen, että jos Iines olisi vihainen, niin se olisi korvat luimussa ja karvat pörhöllään? Eli onko Iines nyt enemmän käytöksensä mukaan peloissaan, vihainen, hämmentynyt, vai mitä?
Tuossa jossain vaiheessa alitoin Romeon hetkeksi meidän makkariin ja oven kiinni, että Iines rauhoittuisi. Mutta en mä nyt kai jatkuvasti voi pientä teljettynäkään pitää.  Epävarma
Iines kyllä myös syö/juo Romeon nähdenkin, joten ei ainakaan vielä ole syömälakkoa tekemässä.

Huh huh, yhdestä murheesta kun pääsee, niin toinen tulee. Jokohan pian huomaatte, millainen stressaaja olen?  Virnistys

Voinko antaa Iineksen huoletta sähistellä ja murista, vai kiellänkö sitä? Menenkö "väliin"? Vai pitääkö asiaan puuttua vasta, jos Iines käy Romeoon kunnolla kiinni?
  

"Kissat osaavat matemaattisen tarkasti arvioida juuri sen paikan, missä istuessaan ovat eniten tiellä." -Pam Brown-
"Kissa sallii sinun nukkuvan vuoteessa. Sen reunalla."-Jenny de Vries-
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Heviatar
Ex-jäsen


Re: Kissojen totuttaminen toisiinsa
Vastaus #18 - 11.06.2007 klo 19:10:32
Tulosta viesti  
Neuvon puuttumaan tilanteeseen vasta jos tulee nujakka, kissojen pitäisi antaa sopia arvojärjestys keskenään ja jos ihminen on aina välissä ne eivät saakaan sovittua sitä. Eli liikaa ei saa välissä hosua, vaan tutustumisen pitää antaa suua omalla painollaa. Iineksen reaktio on täysin normaali, Romeo on uusi asia hänen reviirillään ja Iines tuntee tämän uhkaksi. Kyllä se siitä ajan kanssa.  Hymiö
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
anneli
Leijonakuningas
*****
Poissa


Pössiäinen Kissiäinen

Viestejä: 5172
Sijainti: Varsinais-Suomi
Liittynyt: 08.01.2006
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissojen totuttaminen toisiinsa
Vastaus #19 - 11.06.2007 klo 19:28:24
Tulosta viesti  
Meillä taas ei kovin paljoa muristu eikä sähisty poikien tutustuessa, jonkun verran tietenkin mutta melko pian kissat aloittivat painimisen. Ja koska se ei tuntunut hirveän rajulta, en pahemmin puuttunut siihen. Välillä vähän rauhoittelin Kessua, kun sen käsittelyssä Simppa alkoi vikisemään.

Tutustuminen sujui meillä tavallaan aika kivuttomasti, mutta kului silti lopulta useampi viikko, ennenkuin Kessu vihdoin "rentoutui". En tiedä, osaanko selittää miten Kessu käyttäytyi alkuvaiheessa, mutta sen vain huomasi, ettei se ollut ihan oma itsensä ja sitä tosiaan kesti oma aikansa.
  

Meillä asuu Kessu (11/05) ja Simppa (08/06). Koko porukan kuulumiset löydät osoitteesta www.anneli81.vuodatus.net
Sivun alkuun
WWW  
IP kirjattu
 
hyndla
Ex-jäsen


Re: Kissojen totuttaminen toisiinsa
Vastaus #20 - 11.06.2007 klo 20:16:06
Tulosta viesti  
Yhdyn pariin edelliseen, että kannattaa antaa kissojen keskenään sopia "välinsä" ja puuttua vasta, jos alkaa kunnon rähinät. Luulen, että tulkitset myös oikein Iineksen reaktioita, että se on enemmänkin peloissaan ja hämillään kuin vihainen.
Meillä Allu ja Wilkku olivat Kukkaa kohtaan aika lailla samanlaisia alussa, mutta Kukka ei paljon välittänyt Virnistys
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
iitukka
Leijonakuningas
*****
PoissaViestejä: 3880
Liittynyt: 12.03.2006
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissojen totuttaminen toisiinsa
Vastaus #21 - 11.06.2007 klo 22:47:21
Tulosta viesti  
Kiitoksia neuvoista.  Hymiö
Tuossa jonkun aikaa oli rauhallista, kun Romeo nukkui sohvan nurkassa, eikä Iines sitä huomannut. Mutta äsken Romeon herättyä alkoi taas kauhea sähinä ja murina.  Epävarma Romeo ei edelleenkään sähise takaisin, katsoo vain silmät tapillaan, että mitä ihmettä tuo toinen tossa touhuaa. Ja sitten lähtee jatkamaan leikkejään.
Toivon mukaan tuo Iineksellä on vaan tuollaista alkuhämmennystä ja menee pian ohi, eikä muutu vihamieliseksi kuitenkaan.
Nyt Iines kiipesi takan päälle omalle paikalleen ja katseli aikansa sieltä Romeon touhuja, kunnes alkoi sekin pesemään itseään kaikessa rauhassa. Että jospa se siitä.  Pyöritä silmiä
  

"Kissat osaavat matemaattisen tarkasti arvioida juuri sen paikan, missä istuessaan ovat eniten tiellä." -Pam Brown-
"Kissa sallii sinun nukkuvan vuoteessa. Sen reunalla."-Jenny de Vries-
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
mushio
Ex-jäsen


Re: Kissojen totuttaminen toisiinsa
Vastaus #22 - 12.06.2007 klo 08:38:51
Tulosta viesti  
Meillä kissojen toisiinsa tutustuttaminen on aina ollut kauhea show. Minttu pistää sellaset murinat ja ärinät päälle, että ihmisetkin saavat oman osansa. Parhaaksi ollaan todettu eristää kissat pariksi päiväksi ja antaa Minun tottua uuden tulokkaan hajuun rauhassa ennenkuin ollaan päästetty kissat toistensa luo.

Sehän tietysti ihan riippuu kissasta ja siitä, miten voimakkaasti kissa toiseen suhtautuu. Jos aggressiivista käytöstä ei esiinny, en menisi väliin vaan antaisin kissojen itse ratkaista arvojärjestyksensä. Kannattaa tosin hieroa tulokkaan hajua (esim. jotain vaatetta, joka haisee Romeolle) niihin paikkoihin, missä Iines tykkää oleskella, sekä pöytien jalkoihin, sohvaan jne. Silloin Iines tottuu Romeon hajuun nopeammin. Tsemppiä ja onnea sekä uudesta pennusta että Iineksen kotiinpaluusta Hymiö.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
iitukka
Leijonakuningas
*****
PoissaViestejä: 3880
Liittynyt: 12.03.2006
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissojen totuttaminen toisiinsa
Vastaus #23 - 12.06.2007 klo 17:32:20
Tulosta viesti  
Täällä sähistään ja muristaan edelleen. Mutta selvää aggressiivista käytöstä ei ole. Eilen illalla Iines kerran tassun kanssa huitaisi Romeota, mutta sekin siksi, kun Romeo pääsi vahingossa yllättämään Iineksen ja tuli liian lähelle. Hyökkäillyt Iines ei sen kummemmin ole, vaan jonkun matkan päästä pitää sähinäänsä.
Romeo on selvästi käsittänyt, että Iines on pomo ja ei ole yrittänytkään "hyppiä nenille", vaan perääntyy hissuksiin, kun Iines alkaa sähisemään. Kuitenkin Romeokin jää jonkun matkan päähän katsomaan mihin tilanne kehittyy.
Iines syö hyvin myös Romeon ollessa samassa huoneessa, se kai on hyvä merkki?

Yöksi minä linnoittauduin Romeon kanssa pojan huoneeseen nukkumaan, jotta Iines sai olla rauhassa ja liikuskella miten haluaa ja aamulla sitten jatkettiin tutustumista. Nyt olen jo luottavaisempi, että Iines vielä Romeoon tottuu.  Hymiö

mushio: Onko teillä kuitenkin aina ajan kanssa kissat hyväksyneet toisensa, varsinkin Minttu, vaikka alku onkin ollut rähinää?
Kiitos myös noista neuvoista, joita annoit, pitääkin heti kokeilla.  Hymiö
  

"Kissat osaavat matemaattisen tarkasti arvioida juuri sen paikan, missä istuessaan ovat eniten tiellä." -Pam Brown-
"Kissa sallii sinun nukkuvan vuoteessa. Sen reunalla."-Jenny de Vries-
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Heviatar
Ex-jäsen


Re: Kissojen totuttaminen toisiinsa
Vastaus #24 - 12.06.2007 klo 20:03:36
Tulosta viesti  
Olisiko täältä josta olen joskus lueskellut myös sellaisesta neuvosta, että kannattaa silittää kissoja vuorotelleen samalla kädellä jotta kisujen hajut alkavat sekoittua ja toisen haju tulee tutuksi, itse olen josksu kokeillut tätä ja ei tästä ainakaan haittaakaan ole ollut.  Hymiö

Edit: Joskus ei joksu.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
iitukka
Leijonakuningas
*****
PoissaViestejä: 3880
Liittynyt: 12.03.2006
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissojen totuttaminen toisiinsa
Vastaus #25 - 17.06.2007 klo 21:19:45
Tulosta viesti  
Tässä muutama päivä meni, etten päässyt koneelle, kun olin mökillä. Mies oli täällä kotona kissojen vahtina.  Hymiö
Iines jatkaa edelleen sähinäänä, mutta murina on ehkä vähentynyt. Ja Iines myös uskaltautuu jo lähemmäs Romeota. Siis menee haistelemaan. Mutta jos Romeolla viiksikarvakin värähtää, niin Iines pomppaa ilmaan, huitaisee tassulla ja sähähtää. Tosin ei minusta enää ihan niin kovasti, kuin aiemmin. Että ehkä se siitä.  Silmänisku
Muutoin Iines on aika levoton, eikä sellainen oma itsensä. Ruokakaan ei oikein hyvin maistu, paitsi Romeon kupista tietenkin.  Pyöritä silmiä Mutta varmaankin tuokin on ihan normaalia. Vastahan tässä ollaan viikon verran yritetty totutella uuteen tilanteeseen.

Mietiskelin kyllä tuossa, että kannattaisiko kokeilla sitä feliway-haihdutinta, jota muutamat ovat kokeilleet? Että onko siitä oikeasti hyötyä?
Ja sellainen kiinnostaisi, että mitä se maksaa? Tietenkin varmaan riippuu paikasta, mutta edes suunnilleen? Onko kyse euroista vai kymmenistä euroista.
  

"Kissat osaavat matemaattisen tarkasti arvioida juuri sen paikan, missä istuessaan ovat eniten tiellä." -Pam Brown-
"Kissa sallii sinun nukkuvan vuoteessa. Sen reunalla."-Jenny de Vries-
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
hyndla
Ex-jäsen


Re: Kissojen totuttaminen toisiinsa
Vastaus #26 - 17.06.2007 klo 21:39:35
Tulosta viesti  
^Eläinklinikoilta saa yleensä halvemmalla kuin apteekista. Meidän klinikalla hinta on jossain kolmenkympin kieppeillä.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
iitukka
Leijonakuningas
*****
PoissaViestejä: 3880
Liittynyt: 12.03.2006
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissojen totuttaminen toisiinsa
Vastaus #27 - 17.06.2007 klo 23:00:08
Tulosta viesti  
Ai, eikö niitä saakaan eläinkaupoista? Mä olin ihan käsittänyt näin.
No, täytynee kysellä hintoja eläinklinikoilta vaikka heti huomenissa. Kyllä tarvisi kokeilla josko tuo toimisi, Iines on sen verran hermostunut.  Epävarma
  

"Kissat osaavat matemaattisen tarkasti arvioida juuri sen paikan, missä istuessaan ovat eniten tiellä." -Pam Brown-
"Kissa sallii sinun nukkuvan vuoteessa. Sen reunalla."-Jenny de Vries-
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
emppujannu
Ex-jäsen


Re: Kissojen totuttaminen toisiinsa
Vastaus #28 - 18.06.2007 klo 00:30:18
Tulosta viesti  
Saa apteekeistakin jos ei ole eläinklinikkaa lähettyvillä. Apteekissa oli ainakin täällä halvempi kuin eläinkaupassa ja eläinklinikalla voi olla halvempi kuin apteekissa.
Tilannetietoa meiltä: Meilläkin suhistaan vielä...  MUTTA: meidän pelokas Vili on kuitenkin alkanut jo leikkiä reippaasti, joka on tosi hyvä ja härnää meidän tyttökissaa Emppua kokoajan. MUTTA Jannua vili vieläkin keljuttaa ja viliä jannu. Mutta nyt vili saa jo toisinaan käydä vessassa.

  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
mushio
Ex-jäsen


Re: Kissojen totuttaminen toisiinsa
Vastaus #29 - 18.06.2007 klo 07:55:35
Tulosta viesti  
iitukka: Minttu on aina hyväksynyt uudet tulokkaat. Ensin tuli Roope ja neidillä kesti tasan 5 pv tottua herraan. Toisella kerralla Ninnin ja Nallen kanssa kesti myös 5 pv. Minttu ei ens alkuun siedä tulokasta ollenkaan, sähisee ja murisee, sekä on aggressiivinen. Meidän on aina pitänyt eristää Minttu uudesta kissasta, jotta neidin ei tarvitse stressata niin paljoa. Pari päivää on yleensä mennyt siihen, että neiti on haistellut uuden hajua oven alta, ja ollaan hetkeksi päästetty samaan huoneeseen. Muutaman päivän päästä ollaan uskallettu jo päästää ilman valvontaa samaan huoneeseen.

Roope kun meille tuli, Minttu oli niin stressaantunut, että sähisi ja murisi meidänkin sylissä. Neitiä ei ikinä ens alkuun kiinnosta tulokas ollenkaan, mutta jo parin päivän päästä tyttö on kuikkimassa oven luona, että mitä kummaa mielenkiintoista tuolla haisee Kliseinen.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Sivunvalintanappi Sivu: 1 [2] 3 4 ... 54
Lähetä aihe | Tulosta
 
  « Koti ‹ Alue Sivun alkuun