Sivunvalintanappi Sivu: [1] 2 3 ... 54 Lähetä aihe | Tulosta
 25 Kissojen totuttaminen toisiinsa (Luettu 272438 kertaa)
Saturnina
Ex-jäsen


Kissojen totuttaminen toisiinsa
30.09.2006 klo 15:27:38
Tulosta viesti  
En nyt tiedä ehtiikö tähän kukaan ajoissa vastata, mutta meille tuli Neron veli vieraaksi päiväksi ja yöksi, ja heti kun kantokoppa tuli ovesta sisään, Nero oli turkki pystyssä raapimassa koppaa. Veli ottaa ihan rauhallisesti onneksi, mutta Neroa ei oikein voi päästää lähelle, kun siitä seuraa vaan mäiskimistä ja puremista. Nuo sisarukset olivat viime kesänä ihan kivasti keskenään mökillä, ja Nero on joskus käynyt veljensä luona, mutta nyt kun ollaan Neron reviirillä ja ehkä liian pienessä huoneistossa, niin siellä ei tunnuta sietävän ketään nelijalkaisia vieraita.

Tällä hetkellä Nero on kopassaan, jossa on painavia kirjoja päällä, kun tämä meidän houdini raivoissaan muuten pääsee sieltä ulos, ja velikin on mennyt nukkumaan omaan koppaansa hiukan pelokkaan hämmentyneenä. Ja meidän kisu tuolla vaan jatkaa murinaa, kun näkee veljensä kopan raosta.

Onkohan tässä mitään toivoa? Miten voisi saada Neron rauhoittumaan?
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Saturnina
Ex-jäsen


Re: Kissojen totuttaminen toisiinsa
Vastaus #1 - 02.10.2006 klo 18:40:07
Tulosta viesti  
Hoijaa. Olihan tuo kokemus. Lopulta aamulla asiat sujui niin hyvin, että molemmat pystyivät olemaan vapaina, mutta pientä hyökkäilyä ja sähähtelyä oli silti.

Olisiko mitään vinkkejä, miten voisi Neron saada totutettua hyväksymään helpommin muita oman kokoisiaan otuksia? Saa nähdä mitä taas jouluna tulee kun on kolme kissaa samassa talossa, yksi varmaan maailman rauhallisin ja kaksi muuta sitten vähän... vähemmän rauhallisia. Tosin kun ei olla täällä meillä niin ehkä Nerokin on hiukan varovaisempi ja vähemmän hyökkäävä.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Nissukka
Ex-jäsen


Re: Kissojen totuttaminen toisiinsa
Vastaus #2 - 05.10.2006 klo 09:11:34
Tulosta viesti  
Toivotan kärsivällisyyttä ja jaksamista. Itse olen vähän samanlaisessa tilanteessa. Hyvät neuvot olisivat tarpeen. Toin toissapäivänä 2-vuotiaan tyttökissan kotiin. Se oli kaksi kuukautta karkuteillä (pääsi karkaamaan eläinhoitolasta). Sillä välin tilanne kotona on muuttunut ja meillä asuu nyt kaksi toukokuussa syntynyttä. Eli kun tähän asti Nissukka oli perheen ainokainen, niin nyt se joutuu jakamaan kodin kahden muun kanssa. Vielä on rauha maassa, mutta molemmin puolin kuuluu murinaa ja sähinää. Ja samassa huoneessa ei pystytä vielä olemaan.
Yritin etsiä näiltäkin sivuilta hyviä vinkkejä, mutta sitten ajattelin, että tavallinen talonpoikaisjärki on ehkä paras kytkeä käyttöön. Tietenkin vielä vaivaa se ajatus, mitä jälkiä kahden kuukauden karkumatka ja metsässä ja maatalojen navetoissa eläminen on jättänyt kissaan. Sopeutuuko se kerrostaloelämään?
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Piu
Ex-jäsen


Re: Kissojen totuttaminen toisiinsa
Vastaus #3 - 05.04.2007 klo 23:55:28
Tulosta viesti  
Nostin tämän ketjun tuolta uumenista tähän näkösälle, että me jotka koemme tämän ajankohtaiseksi, saisimme toisistamme tukea ja ehkä vinkkejä niiltä jotka ovat samojen asioiden kanssa painineet. En uskaltanut aloittaa omaa ja toisaalta ei kai liene tarviskaan jos vanhat otsikot täsmäävät. Eikös?

Meillä yhteiseloa ollut nyt kaksi viikkoa. Manu saapui siis kaksi viikkoa sitten Pönnin reviirille. Pönni on ollut Manua vastaaan alusta asti. Rauhoittumista on tapahtunut ja sitten taas yhtäkkiä otettu takapakkia. Pönni sähisee (ei kuitenkaan enää murise  Hymiö) Manulle päivittäin ja vetelee käpillä päin näköä säännöllisesti. Silloin tällöin (kahden viikon aikana ehkä neljä kertaa) haistelevat toistensa neniä ohimennessään eikä siitä synny käppien viuhtomista eikä sylkeä ja sähinää.

Felifriend-suihe on hankittu, mutta ajoittain sen vahva tuoksu näyttäisi jopa provosoivan Pönniä. Käytössä myös Aputipat. Kissat ovat meidän poissaollessamme eri huoneissa lähinnä hiekkalaatikko ongelmien takia (käyvät kiusaamassa toisiaan toisen ollessa laatikkoasioilla, josta syystä Pönni on alkanut reippaasti vähentää laatikkokäyntejään), mutta muuten ovi on auki. Pitäisikö pitää enemmän erikseen vai yhdessä? Tästä tuntuu olevan kaksi koulukuntaa.

Kertokaa ihmeessä kokemuksianne ja tarinoita ja vinkkejä kissojen sopeutumisesta toisiinsa. Kauanko on mennyt ja mihin tuloksiin päästy? Yhdeltä ystävältäni kuulin sellaisen tarinan, jossa kissojen tottuminen toisiinsa oli ottanut toista kuukautta ja lukuisia kunnon tappeluita, mutta tänä päivänä nämä kisulit ovat toistensa pesijöitä ja unikavereita. Ollaan mietitty, että vaikkei noista nyt toistensa kainalokavereita tulisikaan, niin tarkoitus kuitenkin on, että niistä on seuraa ja iloa toisilleen eikä stressiä ja huolta ja ahdistusta. Missä vaiheessa voidaan tietää onko niistä toisilleen enemmän stressiä kuin seuraa.

Joo. Onhan kaksi viikkoa varsin lyhyt aika kissan elämässä ja kyllähän yhdenkin kissan sopeutuminen uuteen paikkaan vie kauemmin aikaa kuin pari viikkoa. Olen vaan niin huolissani Pönnin hyvinvoinnista ja kyllä tietysti Manunkin viihtyvyydestä. Vaikka Manu onkin tämän lauman altavastaaja se on selvästi reipas sellainen, eikä mikään herkkis (kuten Pönni).

Hitsiläinen. Olisi alunperinkin pitänyt ottaa kaksi otusta samalla kertaa. Silloin reviiririitoja luulisi olevan vähemmän.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
romppu
Leijonakuningas
*****
Poissa


Elämä ilman kissoja ei
ole elämää...

Viestejä: 8653
Sijainti: Helsinki, Kallvik (Vuosaari)
Liittynyt: 22.06.2004
Sukupuoli: Mies
Re: Kissojen totuttaminen toisiinsa
Vastaus #4 - 06.04.2007 klo 08:26:21
Tulosta viesti  
Lainaus:
ei kai liene tarviskaan jos vanhat otsikot täsmäävät. Eikös?

Juuri näin. Eihän ole mitään tolkkua pyörittää kahta tai jopa useampaakin ketjua samasta asiasta. Hymiö
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Varicella
Ex-jäsen


Re: Kissojen totuttaminen toisiinsa
Vastaus #5 - 10.04.2007 klo 23:39:10
Tulosta viesti  
Tungenpa minäkin tähän ketjuun omine ongelmineni... Tänään haettiin Mikkelin eläinsuojeluyhdistykseltä Marille kaveri, Raita-kisu. Raita on kuulemma tottunut kissoihin ja koiriin. Jännitimme eniten Marin suhtautumista Raitaan, koska Marin menneisyydestä ei ole mitään tietoa, paitsi että se on ollut metsässä todella kauan eikä ihmisten kanssa kai juuri ollenkaan. Koirakin pyörii mukana kuvioita sotkemassa... Eka ilta on mennyt sikäli mukavasti, että kissat eivät ole repineet toisiaan kappaleiksi. Itse asiassa Mari suhtautuu todella hyvin. Se on utelias eikä ole sähissyt kertaakaan. Koirakin ottaa tilanteen ihmeen rauhallisesti. Raita taas sähisee Marille muttei hyökkäile. Mitenkähän nopeasti sähinä loppuu jos on loppuakseen? Mie niin toivon, että näistä tulisi sydänystävät. Marin puolelta se ainakin näyttäisi mahdolliselta.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
emppujannu
Ex-jäsen


Re: Kissojen totuttaminen toisiinsa
Vastaus #6 - 12.04.2007 klo 10:02:19
Tulosta viesti  
Hei Kaikki!

Meillä on nyt ollut Vilipoika 2 viikkoa uutena kissana kahden kissamme kanssa (Jannun 5v ja Emilian 8v) ja Jannu ei tahdo millään hyväksyä uutta tulijaa perheeseen. Nimenomaan Vili-pojan vessassa käynti ja leikkiminen tai ylipäätään vapaasti touhuaminen aiheuttaa ongelmia Jannulle. Emilia on jo tottunut uuteen poikaan, ja osaa suhtautua Viliin ihan rennosti. olen hankkinut Feliwayn seinään ja yrittänyt olla puuttumatta kissojen taisteluihin. Vili-poika on vähän arka, eli en tiedä vaikuttaako tämä Jannun pomottelu taipumukseen. Olen myös miettinyt muuttuisiko tilanne jos Vilin leikkaisi, hän on vasta 9 kk ja kastroimaton, kun taas Jannu on kastroitu. Ja Vili on meillä se, joka Jannun hyökätessä kimppuun murisee ja sähisee oikein kunnolla, mutta Vili ei koskaan mene häiriköimään Jannua. Eniten harmistuttaa se, kun Vili on vasta pikkupoika ja ei nyt Jannun takia uskalla leikkiä tai tutkia paikkoja vapaasti, vaan aina kun Jannu ilmestyy lähipiiriin Vili jähmettyy ja Jannun tullessa lähelle alkaa murista sille, (koska Jannu on jatkuvasti höykyttämässä häntä).  Onko jollain samankaltaisia kokemuksia ja osaako joku sanoa jotain keinoja mitä voisi tehdä tilanteen helpottamiseen?  Epävarma

  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Murray
Mörökölli
***
PoissaViestejä: 733
Liittynyt: 19.05.2005
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissojen totuttaminen toisiinsa
Vastaus #7 - 13.04.2007 klo 15:26:18
Tulosta viesti  
Sen verran on kokemusta, etten meinaa jaksaa enää kirjoittaa  Hymiö Sinetöidyt huulet

Minulla sama tilanne, paitsi että arkoja tulokkaita on kaksi. Vanhemmista kissoista toinen on "hyvis" ja toinen "pahis" tulokkaille. Kämppä (pikkukaksio) on jaettu verkko-ovella. Jaettu on liian kaunis sana, käytännössä pikkukissat ovat olleet muutaman kuukauden 9 neliön huoneessa, joka on puolillaan kiipeilypuita ja hyllyjä. Nukun huoneen lattialla ja valvon aamuyön tunnit leluhiirenheittäjänä. Huono omatunto on koko ajan tilanteesta. Muutto suunnitelmissa, muttei vielä mahdollinen.

Tässä Psykologia ja käyttäytyminen -osiossa on pari vanhaa valitustani otsikolla
Vanha kissa uuden kimpussa (27.12.2006 ja 28.12.2006).
Huomaanpa, ettei meillä tilanne ole siitä kovin paljoa paremmaksi muuttunut.

Muutosta vuodenvaihteen tilanteeseen sen verran, että tyttökissakin on suunnitellusti nyt leikattu.
Vanhan Roope-kissan käytös ehkä promillen verran vähemmän aggressiivista.
Edelleen eletään verkko-ovella jaetussa pikkukaksiossa, mikä on vaivalloista elukoille ja emännälle.
Roope vaatii paljon huomiota, mutta saa sitä vähemmän juuri siksi ettei voida olla koko ajan samassa tilassa.
Pääsiäisenä eläintenhoitaja-tuttu leikkasi pääpukari Roopen kynnet (kävi kyllä näppärästi!) Nyt pitäisi itse opetella sama homma.
Taidan ostaa vielä Serene Um -valmistettakin, vaikkei tämä tilanne ostelemalla parane. Paitsi jos voisi ostaa asunnon...  Kieli Lottolappua siis vain täyttämään.

Erilaisia ratkaisuja olen tilanteeseen pohtinut. Josko viikonloppu hieman piristäisi, jotta jaksaisi taas niitä pähkäillä täälläkin. Toisten kokemuksista ja konsteista on aina -- jos ei muuta niin lohtua.


  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
emppujannu
Ex-jäsen


Re: Kissojen totuttaminen toisiinsa
Vastaus #8 - 22.04.2007 klo 00:47:35
Tulosta viesti  
Nyt on Vilipoika kastroitu, eli kohta pitäis ilmeisesti helpottaa, jos helpotusta on siltä osin tulossa kissojen reviirikiistaan. Nyt kissat sähisee toisilleen vieläkin enemmän kuin ennen, en tiedä johtuuko se kolmen päivän takaisesta Vilin leikkaamisesta vai mistä. Vanhempi poikakissamme ei anna mitään rauhaa kymmenkuiselle Vilille, vaan kyörää kokoajan perässä ja yrittää estää vessassa käynnit. Entä jos tilanne ei paranekaan koskaan? Jos kissat vaan sähisevät toisilleen vuosikaudet ja toinen ei pääse kunnolla edes vessassa käymään? Alan olla jo aika väsynyt  tähän.  kyse on kuitenkin vielä rotukissasta, josta on kuitenkin maksettukin sievoinen summa rahaakin hankintavaiheessa. Ollaan toki puhuttu kasvattajan kanssa että voidaan Vili palauttaa jos tilanne ei muutu miksikään. Mutta milloin on se hetki, että pitää todeta, ettei tilanne parane? Kuukausi alkaa kohta tulla murinaa täyteen, ja nyt vaikuttaa, että ainakaan paranemista ei ole näkyvissä.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
riiviöt
Ex-jäsen


Re: Kissojen totuttaminen toisiinsa
Vastaus #9 - 22.04.2007 klo 10:33:04
Tulosta viesti  
Tässä  kokemusta siitä kun otimme Elsan, Kasperille kaveriksi. Tiesin sen suhtautumisen muihin kissoihin;siskon kissaa sieti kyllä mökillä ,jos se vaan siellä oli,mutta jos minä erehdyin sitä nykäisemäänkään niin johan sai kyytiä.Eli meillä oli Elsallla "palautusoikeus".Kaikki meni kuitenkin hyvin,Kasper vaan sähisi ja murisi kaikille,mutta kun emme huomioineet pentua liikaa vaan jatkuvasti nimenomaan talon herraa niin muutaman päivän päästä tekivät jo tuttavuttaa.Elsa oli saunassa(siinä on vielä lasiovi)yöt ja ne ajat jolloin emme olleet kotona,eli näkivät toisensa ja silti olo oli turvallinen.Pikkuhiljaa sitten ei enää tarvinnut laittaa saunaan..Luulen että sillä oli suuri merkitys ,kun Kasper tunsi ettei hänen paikkaansa kukaan vie.Eli olen todennut sen keinon jatkossa muidenkin kisujeni kohdalla tepsineen; 300% enemmän huomiota talon edelliselle/edellisille kingeille,eipähän synny turhaan mustasukkaisuutta...
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Heviatar
Ex-jäsen


Re: Kissojen totuttaminen toisiinsa
Vastaus #10 - 22.04.2007 klo 13:03:01
Tulosta viesti  
Lainaus:
Nyt on Vilipoika kastroitu, eli kohta pitäis ilmeisesti helpottaa, jos helpotusta on siltä osin tulossa kissojen reviirikiistaan. Nyt kissat sähisee toisilleen vieläkin enemmän kuin ennen, en tiedä johtuuko se kolmen päivän takaisesta Vilin leikkaamisesta vai mistä.


Nukutuksen jälkeen kissan "ominaishaju" hetkeksi muuttuu, johtuen nukutusainnesta, jolloin toinen kissa ei tunnista toisen hajua. Minun vanhempieni kissat ovat kavereita keskenään olleet pienestä lähtien, mutta kun toiselta leikattiin ja hammas ja tuotiin kotiin, niin auta armias seuraavan melkein neljän päivän ajan terve kissa kävi jatkuvasti toisen kimppuun ja sähisi hullun lailla. Äitini joutui erottamaan välillä kissat eri huoneeseen, mutta tilanne rauhoittui ajan kanssa ja palasi normaaliksi.  Hymiö
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Piu
Ex-jäsen


Re: Kissojen totuttaminen toisiinsa
Vastaus #11 - 23.04.2007 klo 15:26:46
Tulosta viesti  
Meillä ei onneksi tarvita verkko-ovia kuin esim Murraylla. Silti täälläkin aletaan olemaan vähän epätoivoisia.

Pönnillä ja Manulla nyt reilu kuukausi yhteiseloa. Tilanne ei ole juurikaan edistynyt. Manu vahtii Pönnin potalla käyntiä niin, että viimeksi juuri äsken näin Pönnin peruvan potta-aikeensa ja kipuavan potasta pois tarpeitaan tekemättä Manun kytätessä siinä vierellä.

Pönni sitten taas puolestaan komentaa ja käpittää Manua aina tilaisuuden tullen. Saattaa ajaa sen nurkkaan oven taakse ja vahtii siinä sitten ettei Manu yritä karkuun. Ja jos yrittää niin käpistä tulee.

Pari kertaa olen nähnyt niiden leikkivän jahtausleikkiä. Se eroaa radikaalisti tästä kaikesta muusta niin, että Manu jahtaa Pönniä. Ja siinä juostaan toisen perässä, kumpikaan ei sähise tai käpitä tai ahdista toista mihinkään.

Pitkät päivät ovat vielä eri huoneissa, mutta jos ollaan pois kotoa pari tuntia niin jätetään ovi auki. Eri tilassa pidämme vielä siis lähinnä tuon pottaongelman vuoksi. Että näin Pönnillä olisi rauhallista potta-aikaa meidän poissaollessamme. Ongelmana vaan se, että prinsessa nukkuu tämän ajan eikä näin siis hyödy potta-rauhasta.  Epävarma

Yksi aamu oli pakko jättää ovi auki, sillä en saanut kumpaakaan kiinni tai houkuteltua toiseen huoneeseen. Olivatkin sitten pitkän päivän keskenään samassa tilassa ja sen kyllä huomasi illalla ja vielä seuraavana päivänäkin: Pönni oli aivan hermoraunio ja käpitti ja sähisi minkä kerkesi. Manu hiipi matalana seiniä pitkin paikasta toiseen. Ilmeisesti hyötyvät kuitenkin noista omista huoneista. Saa prinsessa olla omissa oloissaan ja kerätä voimia.

Alkaa silti vaikuttaa siltä, ettei näistä kahdesta tule kainalokavereita keskenään.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
emppujannu
Ex-jäsen


Re: Kissojen totuttaminen toisiinsa
Vastaus #12 - 24.04.2007 klo 11:07:28
Tulosta viesti  
Moi taas. Vilin murina jatkuu vaan.
Tilasin kissojen psykologiaan perehtyneen eläinten homeopaatin ensi viikolle kotikäynnille (tiedoiksi: 60 euroa/käynti sis. tuotteen) jos hän osaisi neuvoa tilanteessamme ja mahdollisesti auttaa homeopaattisilla aineilla, (tai joillain kukkatipoilla), kuulostaa varmaan hassulta, mutta ilmeisesti näillä on saatu apua moneen kissa-ongelmaan. JA Ne kuitenkin ovat luonnon-aineita eikä mitään mieliala-lääkkeitä, joita en kyllä kissoilleni antaisi.

Löysin myös Incat suomen sivuilta hyvän kissojen totuttamisartikkelin, jonka neuvoja ajattelin alkaa toteuttaa, jos ei hommat luonnostaan etene. Laitan sen tähän viestiin mukaan

Kissojen käyttäytyminen: Lopeta tappelut kuusivaiheisella ohjeella

teksti: Larry Lachman, P.S.Y.D (Cat Fancy, January 2002, p. 45)
käännös: Heikki Laitala

"Sammy", 5-vuotias sininaamio Siamilainen, tappeli säännöllisesti kolmen (kaikkiaan viidestä) samassa taloudessa olevan kissan kanssa n. 6 kuukautta. Hänen huoltajansa sai Sammyn 6 viikon ikäisenä San Bernardinon kissalasta Californiasta. Sammyn omistaja haki apua eläinlääkäriltä, joka antoi ensin Valiumia (diazepam), sitten BuSparia (busbironc) ja vielä Elavil- (amitriptylene) lääkitystä. Sammy reagoi huonosti kaikkiin noihin kolmeen lääkkeeseen ja mikään niistä ei kokonaan lopettanut hänen aggressiivista käyttäytymistään. Silloin hänen omistajansa soitti minulle.

Tutustuminen toisiin kissoihin

Kun uusi kissa tulee taloon, jossa jo ennestään on kissa tai kissoja, aikaisemmin talossa ollut kissa (tai kissat) luonnollisesti hallitsee reviiriään. Aikaisemmat asukkaat eivät vain tutki tai hyökkäile uutta tulokasta kohtaan vaan ne tutkivat tarkkaan ja haistelevat toisiaankin kuin vieraita. Tämä johtuu siitä, että aikaisemmat kissat kokevat ahdistusta ja tuntevat tarvetta puolustaa itseään.

Jotta kissojen "sotatilaa" voisi vähentää uutta kissaa taloon tuotaessa, hanki eri sukupuolta oleva kissa kuin ennestään talossa oleva(t). Erota kissat toisistaan ainakin neljäksi viikoksi, että ne tottuvat uusiin hajuihin. Tällöin uusi tulokas edustaa ennustettavaa tilaa uuteen kotiin.
Aggressiivisen kissan/pennun käsittely

Noudata seuraavia kohtia, jos yksi tai useampi kissoistasi joutuu tappeluun toisten kanssa:

   1. Erota kissat kahdeksi viikoksi. Vähitellen totuttele kissat toisiinsa antamalla niiden "haistella" suljetun oven alta. Tarjoa kummallekin osapuolelle herkkupaloja ja huomiota totuttelun ajan.
   2. Valmistele näköyhteys avaamalla ovea hitusen (varmista, ettei sitä pysty avaamaan enempää). Huomioi ja kehu taas kumpaakin osapuolta. Jatka seuraavaan kohtaan vasta, kun sähinää, murinaa tai hyökkäilyä ei esiinny.
   3. Aloita kahdesti päivässä viiden minuutin sopeuttamisjaksoilla. Tuo vähemmän aggressiivinen kissa isoon huoneeseen yksinään. Istu huoneen kauimmaiseen nurkkaan ovesta katsoen ja aloita herkkupalatuokio silitellen ja kehuen kissaa.
     Pyydä toista henkilöä tuomaan aggressiivisempi kissa lyhyissä valjaissa tai boxissa (josta se voi nähdä toisen kissan).
     Jos jompikumpi kissoista osoittaa aggressiivisia eleitä - luimistaa korvia kauas taakse, häntää heiluttamalla, kyyristymällä tai sähisemällä - ohjaa kissan huomio positiiviseen suuntaan vaikka pingispallon heitolla tai minttulelulla. Jos tämä ei onnistu ja aggressiivisuus yltyy, toru hyökkäävää sanomalla: EI! Erota kissat, odota 5 - 10 minuuttia ja kokeile uudestaan. Pyrkimyksenä on saavuttaa tila, jossa kumpikaan kissoista ei sähise, murise tai hyökkäile toista kohtaan.
   4. Kun aggressiiviset kehon eleet ja käyttäytyminen vähenee, lievennä kieltoja. Ota kissa ulos boksista tai vaihda pidempiin valjaisiin.
   5. Kun kumpikin osapuoli näyttää yhdenmukaisia merkkejä toisen läsnäolon sietämiseen, anna niiden kulkea vapaasti sopeuttamishetkien ajan huoneessa. Asteittain anna kummallekin lisää vapautta kulkea koko huoneistossa / talossa.
   6. Muutaman viikon jälkeen, jos jompikumpi tai kumpikin kissoista käyttäytyy levottomasti, ota yhteyttä eläinlääkäriisi tai homeopaattiin ja käytä joko homeopaattisia tai rauhoittavia lääkkeitä tässä sopeuttamisvaiheessa.
     12 - 16 viikon jälkeen, kissojesi tulisi tulla toimeen ilman merkkejä aggressiivisuudesta. Ainakin siinä määrin että ne sietävät toisiaan, joskus jopa tulevat parhaiksi kavereiksi.

Kahden ja puolen kuukauden jälkeen ensivisiitistä Sammyn luona, hänen omistajansa raportoi tilanteen rauhoittuneen. Sammy on hyvä kaveri yhden entisen vihamiehensä kanssa ja sietää muut.

Reprinted by permission. All rights reserved. Copyright CAT FANCY / Dr. Larry Lachman

Larry Lachman, Psy.D., host of "The Family Animal Show," on KAZU-90.3FM (http://www.kazu.org), and author of "Dogs on the Couch" (1999, Overlook Press), "Cats on the Counter" (2000, St. Martin's Press) and "Birds off the Perch" (2002, Simon & Schuster, Fireside Books), and columnist for CAT FANCY magazine, is an animal behavior consultant with a doctorate in clinical psychology who uses family systems therapy to treat dog, cat and pet bird misbehavior.

  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Murray
Mörökölli
***
PoissaViestejä: 733
Liittynyt: 19.05.2005
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissojen totuttaminen toisiinsa
Vastaus #13 - 25.04.2007 klo 11:57:57
Tulosta viesti  
Kerrohan Emppujannu sitten kokemuksiasi homaopaatista/valmisteita ja vaikutuksista.

Tuo ohje oli tuttu, löysin mm. sen kun käänsin Internetin ympäri katit saatuani. Ohjeessa kuitenkin oletetaan, että kissat ovat jotakuinkin käsiteltävissä. Minulle tulleet "villipennuthan" eivät olleet alkuun edes siliteltävissä. Olen joutunut laittamaan etusijalle arkojen otusten tottumisen ihmiseen. En tiedä oliko järkevää, mutta sillä logiikalla kävisivät ainakin kotikissasta jos pitäisi yrittää hommata niille uusi koti. Toinen jääneekin araksi, ja ovat lisäksi kuin paita ja peppu -- joten mistäpä sellainen superhyvä koti johon molemmat...

Vielä tuosta homeopatiasta ja/tai kukkatipoista. Aika hankala on löytää yksityiskohtaista tietoa kissoille käytettynä. Hommasin nimittäin tuossa viime viikolla Rescue Remedy -tippoja. Olen muutaman tipan laittanut kattien juomakuppeihin aina veden vaihdon yhteydessä, mutta enpä osaa sanoa nyt vielä vaikutuksesta. Liekö hyvä vai paha käyttää niitä jatkuvasti? Kiinnostaisi myös tilata kotikäynti. (Liekö kyseessä Mirjam Numminen? Hänen/Ipsitillan nettisivuilla ei ole mitään ohjeita tilaamisesta eikä hintoja. Mutta muita vastaavia en tiedä. Tilaisin ehkä jos tietäisin.)

Lähdenpä tästä pitkälle ruokatunnille talsimaan kohti HongKong-myymälää. Ostan sieltä metallisen lehtikompostorikehikon. Teen siitä matalahkon aidan (90 cm) jolla laajennan pikkukattien reviiriä ja vastaavasti supistan ökykissa-Roopen elintilaa. Toiminee valvottuna.

Vapun aikoihin saanen myös vihdoin haettua rautakaupasta korotetun parvekeverkon tarvikkeet, kun Ex-ukko-nykyinen-hyvä-ystävä-joka-kuskasi-minulle-ne-villipennut  Hymiö tulee autoineen kylään n. viikoksi.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
emppujannu
Ex-jäsen


Re: Kissojen totuttaminen toisiinsa
Vastaus #14 - 19.05.2007 klo 09:48:15
Tulosta viesti  
Nyt on Vilille ja Jannulle kokeiltu reilu viikko kukkatippoja, mutta niistä ei juurikaan ollut vaikutusta kissojen sopeuttamiseen. Vilistä tuli ehkä hiukan aktiivisempi ja rohkeampi, joka on hyvä, mutta Jannun ja vilin sopeutumiseen niillä ei ollut vaikutusta. Kahden kissan käsittely maksoi 60 euroa kukkatippoineen. Eli 30 e per kissa.

Tilanne on kuitenkin nyt taas yllättävä, Vilin Jannun kanssa tappelussa saama pieni haava tulehtui pahasti ja levisi, ja  jouduimme käyttämään viliä eläinlääkärissä. Haava puhdistettiin ja koska oli niin tulehtunut se piti jättää auki, eli sitä ei voitu tikata. Nyt on vilillä sitten kaukalo kaulassa ja 10 päivän antibioottikuuri ja puhdistettava haava vähintään 4 kertaa päivässä, eli huutomerkkisävyyn sanon: PITÄKÄÄ KISSOJEN KYNNET TOSI TOSI LYHYINÄ! MINÄ LUULIN PITÄNEENI; MUTTA OLISI PITÄNYT OLLA TARKEMPI ja tarkistaa useammin.
Eläinlääkärilasku oli nimittäin sata euroa ja tikkaus tulee luultavammin maksamaan toisen sata euroa päälle...( Mulla on kissojen totuttamiseen toisiinsa mennyt nyt noin 300 euroa rahaa, eli rotukissan hinta alkaa tuntua vähitellen aika minimaaliselta verrattuna tähän muuhun kissoihin liittyvään rahanmenoon...)


  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Sivunvalintanappi Sivu: [1] 2 3 ... 54
Lähetä aihe | Tulosta
 
  « Koti ‹ Alue Sivun alkuun