Sivunvalintanappi Sivu: [1] 2 3 ... 31 Lähetä aihe | Tulosta
 25 Kissan vessa (Luettu 182458 kertaa)
Jennulainen
Ex-jäsen


Kissan vessa
23.07.2006 klo 18:48:41
Tulosta viesti  
Kun tässä nyt pahasti näyttää siltä, että hiekkavessaan on siirryttävä, niin millaisia vessoja teillä on käytössä? Olen joskus katsellut sellaista ritilävessaa, jossa pohjalla oleva ritilä nostetaan ylös ja kaikki paakut jäävät siihen. Onko kellään sellaista käytössä ja toimiiko se?

Haluaisin mahdollisimman helposti siivottavan vessan, josta mahdollisimman vähän pääsisi hiekat kulkeutumaan pois. Tuo pienempi kissa kun käy siellä vessassa ihan muuten vaankin välillä kuoputtamassa. Se on kai kiva leikki.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Janttu
Leijonakuningas
*****
Poissa


Sademetsän Paha Täti

Viestejä: 5363
Sijainti: Sammatin sademetsä
Liittynyt: 07.05.2004
Sukupuoli: Nainen
Re: kissan vessa
Vastaus #1 - 23.07.2006 klo 18:55:37
Tulosta viesti  
Lainaus:
Tuo pienempi kissa kun käy siellä vessassa ihan muuten vaankin välillä kuoputtamassa. Se on kai kiva leikki.

Mahdollisimman korkealaitainen vessa, jos kissa käy leikkimässä kaivuria Hymiö

Meillä on kaksi katollista vessaa, niistä kyllä hieman hiekat kulkeutuvat, mutta kaikkeen tottuu Hymiö
  

"Mikäli teet virheen, ole tarpeeksi suuri myöntääksesi sen, tarpeeksi viisas oppiaksesi siitä ja tarpeeksi vahva korjataksesi sen"
Sivun alkuun
IP kirjattu
 
Kellitys
Ex-jäsen


Re: kissan vessa
Vastaus #2 - 23.07.2006 klo 18:58:25
Tulosta viesti  
Meillä on sellainen katollinen vessa, ihan perusmallia. Ite pitää lapiolla pissapaakut ja pökäleet sieltä poistaa, mutta eipä tuo suuren suuri vaiva ole. Silmänisku Tuossa meidän vessassa on katossa sellainen "tuuletushommeli". (Miulta on suomenkieliset sanat vieläki toisinaan hakusessa, koittakaa kestää. Kieli) Siihen oli joku sellainen suodatin"lappukin", mutta itse tykkään käyttää tuota vessaa ilman sitä. Siis että on vaan sellaiset aukot vessan katossa, pääsee vähän ilma kiertämään. Ja tietty heiluriovi on vessassa. Meillä on käytössä tossa mikrohiekka, joka ei muuten meidän kissojen tassuissa kovin paljon kulkeudu, vaikkei olla vielä edes saatu aikaiseksi ostaa sitä mattoa tohon vessan eteen.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Homelo
Leijonakuningas
*****
PoissaViestejä: 3218
Sijainti: Helsinki
Liittynyt: 26.10.2005
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissan vessa
Vastaus #3 - 23.07.2006 klo 20:53:56
Tulosta viesti  
Meillä on ihan perus avonainen vessa tuolla vessan "eteisessä" (varsinainen vessa on vain sellainen huone, jossa on pönttö). Siinä kun ei ole mitään uloskäyntiä, niin kissa astuu ulos milloin mistäkin kohdasta = ei voi käyttää mattoa = hiekamuruja kaikkialla. Kieli Noihinhan on kyllä sellaisia "kouruja" jotka kaartuvat vessan sisäpuolelle eli vähentävät kai kulkeutumista. Avonainen vessa on tietenkin helpoin puhdistaa.
  

Kotikissa -02, NFO -09
Eetu & Adam
Sivun alkuun
WWW  
IP kirjattu
 
mauno-poika
Ex-jäsen


Re: Kissan vessa
Vastaus #4 - 23.07.2006 klo 21:52:55
Tulosta viesti  
Meillä on

katollinen vessa, luukku tosin teipattu kattoon kiinni, että poika uskaltaa mennä tarpeilleen.  Kliseinen

Katollinen toimii hyvin, pitää hiekat sisällä ahkerankin kopsutuksen aikana. Hiekkaa kyllä kulkeutuu pikkuisen, vaikka meillä matto onkin, mutta olen ratkaissut asian käyttämällä sisällä tohveleita, niin muruset ei tunnu.  Silmänisku
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
cezan
Ex-jäsen


Re: Kissan vessa
Vastaus #5 - 23.07.2006 klo 22:39:20
Tulosta viesti  
Lainaus:
Olen joskus katsellut sellaista ritilävessaa, jossa pohjalla oleva ritilä nostetaan ylös ja kaikki paakut jäävät siihen.


Eikös nämä ritilävessat ole tarkoitettu nimenomaan pellettien kanssa käytettäväksi? Hiekkaa tulee vessa-astiaan niin paljon, että tuommosen ritilän nostaminen olis varmasti aika hankalaa hiekan kanssa.

Meillä on käytössä kaksi katollista vessaa. Toinen suodattimilla ja toinen ilman. En tiedä onko tuosta suodattimesta sen kummempaa hyötyä, meillä ainakin kissat käyttävät molempia yhtä paljon. Noista hiekkaa kulkeutuu jonkin verran. Tämän hetkinen mikrohiekka vielä enemmän, kuin aiemmin käytetyt. Siivoaminen käy ihan nopsaan mielestäni. Kansi vaan pois ja lapiolla pissit ja kakat pois.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
mushio
Ex-jäsen


Re: Kissan vessa
Vastaus #6 - 24.07.2006 klo 05:54:24
Tulosta viesti  
Meillä on kaksi avonaista vessaa kissoille, jotka pitäisi vaihtaa umpibokseihin, sillä meidän nappulat tykkäävät leikkiä sitä kaivuria   Kliseinen. Vanhassa kämpässä oli vessa ja suihku samassa tilassa, joten kaivettu hiekka jämähti aina paakuiksi lattialle. Siivouspäivänä oli ihana aina ruveta kuuraamaan sentin paksusta hiekkakerrosta pois  Pyöritä silmiä.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Maarit
Ex-jäsen


Re: Kissan vessa
Vastaus #7 - 24.07.2006 klo 11:25:33
Tulosta viesti  
Meilläkin on avonaisia vessoja, 3 kpl korkealaitaisia. Tuo ritilähomma kuullostaa aika hyvältä, eihän sen ritilän ja pohjan välillä tarvitse olla väliä juuri lainkaan. Tosin ritilän takaisin paneminen vaatinee sitten vähän kikkailua. Silmänisku
Mistähän niitä saisi, onko kenelläkään tietoa ? Täh
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
e-maria
Ex-jäsen


Re: Kissan vessa
Vastaus #8 - 24.07.2006 klo 13:09:46
Tulosta viesti  
Hieman sivuraiteille pompaten kysyn...Saako EUROPETin katettuja hiekkiksia mistään muualta kuin nettikaupasta? Meillä on yksi sellainen ja ollaan oltu tosi tyytyväisiä. Eteen vaan on tulossa toisen hiekkiksen hankinta kun noi murut on pian täyskasvuisia. En ole löytänyt EUROPEtin katettua jumboa mistään ja me ollaan tarkkoja värin suhteen, eli pitäisi saada vihreävalkoinen tai vihreäharmaa katettu vessa. Netin kautta tuo kyseinen hiekkis vaan vaikuttaa tosi kalliilta ja muistaakseni sain meijän nykyisen vessan näyttelystä huomattavasti halvemmalla...
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Lurt
Ex-jäsen


Re: Kissan vessa
Vastaus #9 - 24.07.2006 klo 19:39:51
Tulosta viesti  
Meillä on kahdelle kissalle yksi umpiokäymiö. Ihmisten kylppäriin se ei mahdu, joten sitä pidetään sijoitettuna eteiseen. Käytössä oleva mikrohiekka lienee kelpo tavaraa, sillä hajua ei liiemmin tunnu (- eivätkä kaveritkaan ole mitään sanoneet Hymiö).

Ovea emme voi kissavessassa käyttää, sillä Alli pelkäsi mustaa heiluria kovasti. Hiekankulkeutumisongelman olemme ratkaisseet pienellä eteismatolla. Lisäksi kissavessa on sijoitettu niin, että sieltä poistuvat kissat joutuvat hiukan kaartamaan ja hidastamaan niin, että ylimääräiset hiekat rapistellaan matolle- mitään syöksyviä hiekkapommikissoja meillä ei siis nähdä. Kliseinen

Vielä täytyy kertoa, että muovikuuppaiseen vessaan on tulossa luonnonmukaisia modifikaatioita: olen antanut eräälle käsistä kätevälle työnannon, jonka mukaan kissavessan ylle on tulossa vanerinen "kakkakuutio - poop cube" -suoja. Puu on kivempaa kuin muovi, sanon minä. Niinpä odottelen vanerista, päädystä auki olevaa härveliä meille saapuvaksi. Ja alle pyörät, totta kai, jotta voi hurauttaa vanerikuution muovipömpelin ylle. Pintakäsittelysuunnitelmakin on: pähkinänsävyä vahana pintaan ja mahdollisesti jonkinlaisia kissa-aiheisia pelkistettyjä kuvajaisia. Luulisi kateille kelpaavan.  Virnistys
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
anneli
Leijonakuningas
*****
Poissa


Pössiäinen Kissiäinen

Viestejä: 5172
Sijainti: Varsinais-Suomi
Liittynyt: 08.01.2006
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissan vessa
Vastaus #10 - 24.07.2006 klo 20:40:45
Tulosta viesti  
Mulla taitaa olla edessä kahden katetun veskin hankkiminen Kessun vakihoitopaikkoihin, eli molempiin "mummoloihin". Olen vienyt kumpaankin hiekkikseksi tavallisen pesuvadin, mutta kun sitä hiekkaa pitää niin perkeleesti kaivaa niin sitä on sitten ensin lattialla / sanomalehdellä hiekkiksen ympärillä ja siitähän se kulkeutuu pitkin kämppää. Äiti jo "tilasi" katetun vessan, kun seuraavan kerran tulemme Kessun kanssa kylään, niin että täytyy varmaan pian käydä katselemassa, mistä saisi kohtuuhintaisen ja sopivankokoisen kissan wc:n. Niin ja tänään toisessa "mummolassa" oli Ökon murusia siellä sun täällä Kessun viikonloppukyläilyn jäljiltä, että ehkä pääsen helpommalla kun hankin sinnekin kunnon hiekkalaatikon ennenkuin mahd. tuleva anoppi sovittaa pölynimuria mulle käteen Kieli

-muoks- mitähän sieniä mä oikein olin syönyt tätä kirjoittaessani...
« Viimeksi muokattu: 25.07.2006 klo 16:27:23 Kirjoittaja anneli »  

Meillä asuu Kessu (11/05) ja Simppa (08/06). Koko porukan kuulumiset löydät osoitteesta www.anneli81.vuodatus.net
Sivun alkuun
WWW  
IP kirjattu
 
Hetzu
Ex-jäsen


Re: Kissan vessa
Vastaus #11 - 25.07.2006 klo 16:13:09
Tulosta viesti  
meillä on käytössä katollinen vessa ja olen ollut siihen hyvin tyytyväinen ja niin on tuntunut olevan kissakin. Muutama päivä meni kun opetettiin Tommy käyttämään luukkua, mutta sen jälkeen ei ole mitään ongelmia ollut. Luukku estää hyvin meidän hiekkoja lentämästä lattialle, kun kaivuri on hiekkiksessään työn touhussa ja hiekkamatto oviaukon edessä kerää loput muruset  Hymiö. Hajut pysyy mielestäni paremmin kurissa kuin kannettomassa. Ainoa huono puoli kannellisessa laatikossa on, että se on hitusen hankalampi siivota kuin kanneton.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Mempsu-
Leijona
****
PoissaViestejä: 1401
Sijainti: Tampere
Liittynyt: 16.10.2006
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissan vessa
Vastaus #12 - 28.11.2006 klo 10:23:04
Tulosta viesti  
Nyt kyllä *ituttaa ja pahasti. Tilasin pennuille umpinaismallisen sisävessan ja tämmmöisen sitten sain  Järkyttynyt


Vessan alaosassa oli kaksi kulmaa rikki oikein kunnolla  Vihainen  Tuon on täytynyt lähteä jo rikkinäisenä, koska kuljetuspahvilaatikossa ei näy yhtään runtelujälkiä, eikä yksikään laatikon kulma ole mennyt lyttyyn. Ja on tuo kuitenkin sen verran kovaa muovia, että ei nyt ihan heti mene rikki ja pakkasiakaan ei ole ollut niin paljoa, että se vaikuttaisi tuohon muovin kestävyyteen kuljetettaessa. Muu tavara mitä mukana tuli, oli kyllä ihan asiallisessa kunnossa.

Juuri lähti vihaista viestiä kyseiseen paikkaan parin kuvan kera.
  

Nenna ja Nelli 9/06
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Qkiss
Ex-jäsen


Re: Kissan vessa
Vastaus #13 - 28.11.2006 klo 15:04:31
Tulosta viesti  
Meillä on käytössä se Ferplastin avonainen sininen allas, irrotettavalla valkoisella reunalla, mikä estää enimpien hiekkojen lentämisen ympäriinsä.  Eteismatto on vasta kylppärin kynnyksellä koska kyllästyin siihen kun mussukka repi aina sen altaan läheltä pois.  Virnistys
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Heviatar
Ex-jäsen


Re: Kissan vessa
Vastaus #14 - 28.11.2006 klo 15:42:55
Tulosta viesti  
Meillä on Lemikkiexpressistä tilattu katettu malli, alaosa vaaleanvioletti ja yläosa vaaleansininen. Pitää hajut hyvin, ja kansi on helppo irroittaa puhdistusta varten. Muovi on sen verran kovaa, että ei mene raaputtamisesta ja kuopimisesta miksikään. Toimii meillä hyvin, kun oven luukun ottaa pois, jos luukku on paikallaan poika ei uskalla mennä laatikoon.  Virnistys

Katettu seinällinen malli on mielestäni hyvä, koska ainakin meillä kuopiminen on sen verran kovaa, että avomallissa hiekka lentäisi ympäriinsä ja siinä mukana myös kikareet. Laatikon edustalla meillä on myös pieni matto, eläinkaupan "nystyrämatot" pelottavat meidän poikaa, mutta tavallinen pikkuruinen matto ajaa asiansa varsin hyvin (meillä oikein itämainen matto  Silmänisku), isommat hiekat jäävät hyvin tuohon tavalliseen mattoonkin, eikä kissa täten levittele hiekkaa jaloissaan ympäri asuntoa.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Sivunvalintanappi Sivu: [1] 2 3 ... 31
Lähetä aihe | Tulosta
 
  « Koti ‹ Alue Sivun alkuun