Sivunvalintanappi Sivu: [1] 2 3 ... 45 Lähetä aihe | Tulosta
 25 Kollikissan kastraatio (Luettu 289873 kertaa)
romppu
Leijonakuningas
*****
Poissa


Elämä ilman kissoja ei
ole elämää...

Viestejä: 8653
Sijainti: Helsinki, Kallvik (Vuosaari)
Liittynyt: 22.06.2004
Sukupuoli: Mies
Kollikissan kastraatio
24.02.2006 klo 18:59:16
Tulosta viesti  
Keskitetään kaikki kastraatiokeskustelu tähän ketjuun. Linkkejä arkistossa oleviin vanhoihin keskusteluihin:

Kissojen kastrointi
Aggressiivisuus kastroinnin jälkeen, kokemuksia?
Aapo kastroitu
« Viimeksi muokattu: 24.02.2006 klo 20:04:54 Kirjoittaja romppu »  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Frye
Ex-jäsen


Kollin leikkaus
Vastaus #1 - 28.08.2005 klo 21:11:34
Tulosta viesti  
Minkä ikäisenä kollikissa kannattaa leikata, tai mikä on minimi ikä?
Kasvaako kollikissa vielä leikkauksen jälkeen kuinkakin paljon?
Neuvoja!!!
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
tine
Ex-jäsen


Re: Kollin leikkaus
Vastaus #2 - 28.08.2005 klo 21:33:04
Tulosta viesti  
Kollinhan voi leikata 3 kk vanhana. Meidän poika leikattiin noin 6 kuukautta vanhana, kun meille oli tulossa tyttökissa ja poika alkoi olla levoton.

Mielestäni kannattaa miettiä ihan tapauskohtaisesti, mikä on paras vaihtoehto. Jos kolli aloittaa merkkailun on vaarana, ettei tapa unohdukaan leikkauksen jälkeen. Kasvaa ne ihan normaalisti leikkauksen jälkeen.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Piuku
Ex-jäsen


Re: Kollin leikkaus
Vastaus #3 - 06.09.2005 klo 14:10:59
Tulosta viesti  
Tänään kysyin että voisinko leikkauttaa Kaapon jo melko pian, niin sanottiin että pitäisi malttaa vielä odottaa. Kaapo on hitusen yli neljä kuukautta ja painaa 2,4kg. Yritin selittää, miten se kiusaa Misua, mutta koska kotona ei ole  leikkaamatonta tyttöä, niin ei ole hätätilannetta, eli pitää odottaa vielä pari kuukautta  ??? Outoa!

Minä kyllä aioin Kaapon leikkauttaa heti kun mahdollista, eli varmaan sitten 6kk ikäisenä viimeistään. Onko kellään tietoa paljonko pojan leikkaus maksaa? Tytöistä maksoin noin 80€/kpl.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
ujopiima
Ex-jäsen


Re: Kollin leikkaus
Vastaus #4 - 06.09.2005 klo 17:37:48
Tulosta viesti  
Morris koki mysteerisen pallukoiden katoamisen hiukan alle 6 kk ikäisenä, kun meille tuli. Ei ollut vielä kollin elkeitä ja ihan kiva, ettei oppinut merkkailua ym. Kasvua jatkoi kyllä vielä kastroinnin jälkeen ja on ihannepainoltaan sellainen 5 kilon luokkaa eli ihan normaalin kokoinen poika. Varhain leikattu kissa kasvaa yleensä vähän pidempään kuin leikkaamaton.

Kastrointi-ikähän on ehkä eniten kiinni eläinlääkärin taidoista. Muita merkittäviä kriteereitä eri "ehdoille" ei taida loppujen lopuksi olla. Jotkut vetoavat vähimmäispainoon, mutta anestesia annetaan kyllä pienemmillekin eläimille, joten... Kyse on siis lähinnä siitä, mitä eläinlääkäri itse osaa/haluaa tehdä.

Piuku: Kerrottiinko, mitään syytä siihen, että pitäisi odottaa? Eihän kastrointeja yleensäkään tehdä hätätilanteiden vuoksi vaan siksi, että halutaan kastroida kissa. Oletko kysellyt asiaa muilta eläinlääkäriasemilta?

Kastroinnin hinta vaihtelee eri paikoissa, yleensä kai siinä 40-100 euroa eli senkin takia kannattaa kysellä vähän eri paikoista hintoja ja toimenpiteen ikä-/painovaatimuksia.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Piuku
Ex-jäsen


Re: Kollin leikkaus
Vastaus #5 - 06.09.2005 klo 19:18:37
Tulosta viesti  
Eipä sanonut syytä miksei voisi leikata, sanoi vaan että jos sitä leikkaamatonta tyttöä ei kotoa löydy, niin pitäisi odottaa pari kuukautta  ???

Haluisin kyllä tuolla käyttää kissoja, kun se on ihan tuossa nurkan takana, eli pääsen sinne yksinkin, en tarvitse ketään kyyditsemään. Olen kyllä huomannut, että joka kerta kun tulen kyseisestä paikasta kotiin, niin toivon, että minua olisi asiakkaana palveltu hitusen paremmin. Tuntuu joskus ettei saa rahoilleen vastinetta, kuitenkin kun ell ei ole mitään halpaa lystiä  Pyöritä silmiä

Tänäänkin rokotukseen kuuluva terveystarkastus kesti varmaan alle minuutin, ei kysellyt mitään, vaan kurkkasi suuhun, katsoi korvat, navan ja kivekset. Kuitenkin kun pentu on kyseessä, niin olis vaikka kysellyt ruokinnasta jne. Viimeksikin sain itse pyytää että Kaapo punnittaisi, muiden kohdalla en pyytänyt, eikä sitä myöskään kysytty, että haluanko että nekin punnitaan.

No niin meni vähän avautumiseksi ja ot, sori  Nolostunut
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Haisu_Vanukas
Ex-jäsen


Re: Kollin leikkaus
Vastaus #6 - 09.09.2005 klo 08:34:11
Tulosta viesti  
Kokeilin huvikseni soittaa tuonne meidän pieneläinklinikalle. Kyseessä on kaupungin vaikutusvaltaisin ja taitavin eläinlääkäri, joka ei poikien pallien napsautuksesta vaadi kuin 42€. Kyselin huvikseni että minkä ikäisenä poikakissa leikataan. Minulle sanottiin että 8kk iässä. Sanoin että jos kissani on puoli vuotias [mitä hän ei vielä ole] niin voidaanko hänet leikata. Ei. No entäs jos on pari kk vanhempi tyttökissa tulossa [ei ole Hymiö]? Silloin kissa voidaan viedä leikkaukseen välittömästi! Hmmm...? Tästä siis voisi päätellä jotain Hymiö Eli kissa voidaan leikata jo tuossakin iässä, mutta sitä tietoa vähän "pihdataan". Eli tuntuu vähän siltä, että minun pitää mennä tälle eläinlääkärille ja vähän huijata tuossa asiassa, tämä kun leikkaisi Vilin kuukautta aikaisemmin kuin vakioeläinlääkärimme. Teenkö nyt eettisesti ihan väärin, ja ajattelenko omaa napaani? Nolostunut Vili kun ei onneksi vielä ole ruvennut merkkailemaan, tms...
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Murray
Mörökölli
***
PoissaViestejä: 733
Liittynyt: 19.05.2005
Sukupuoli: Nainen
Re: Kollin leikkaus
Vastaus #7 - 09.09.2005 klo 09:48:51
Tulosta viesti  
Hain netistä tietoa, kun hämmästytti ystävien löytöeläinkodista hankkiman tyttöpennun varhainen leikkaus. Kattimus luovutettiin leikattuna, tarkkaa ikää en nyt muista, mutta saattoi olla jopa se normaali luovutusikä eli 12 viikkoa.
Äiti-muorinikin oli hämmästynyt (sekä vähän tuohtunutkin...), kun kerroin käytännöstä, mutta tokeni sitten kun puhelimessa luin tuon oheisen seminaarin tiivistelmän:

http://www.sey.fi/elaintenviikko/varhainensterilointi.html

Mutta koska tuokin seminaari on ollut jo vuonna 2002, lienee täälläkin aiheesta aiemmin keskusteltu. Joten sorry, jos tulee toistoa. Murray on vasta Maitoviiksi  Virnistys
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Wilpustin
Leijona
****
Poissa


Wilma, Kikku ja Töpö,
rakkaat karvapallot

Viestejä: 2136
Sijainti: Hämeenlinna
Liittynyt: 06.07.2005
Sukupuoli: Nainen
Re: Kollin leikkaus
Vastaus #8 - 09.09.2005 klo 15:24:36
Tulosta viesti  
Jossain sanottiin että 7kk on sopiva ikä. Kyllä se kissa siitä vielä jonkin verran kasvaa muttei varmaan niin paljon kun mitä se kasvaisi leikkaamatta..
Wilmasta tuli melko isokokoinen vaikka se leikattiin aika pienenä. Leikkaus makso sillon 38e.
  

Kissat ovat fiksumpia kuin koirat. Et millään saa kahdeksaa kissaa vetämään rekeä lumessa. - Jeff Valdez -
Sivun alkuun
IP kirjattu
 
Tallikissa
Ex-jäsen


Kastraation "jälkihoito"
Vastaus #9 - 12.01.2006 klo 11:13:41
Tulosta viesti  
Miten kauan teillä on ollut ulkona liikkumiskieltoa?

Pentu leikattiin eilen kotona. Kissa on tallikissa, joka saa leudoilla keleillä saa liikkua vapaasti tallissa ja ulkona. Eläinlääkäri sanoi, että poika pitäisi pitää nyt kaksi päivää tallissa, ettei se paleltuisi. Siinäpä sitä hommaa onkin: Kuinka ihmeessa siitä ovesta pääseee itse pujahtamaan, ettei se ehdi ulos? Kovasti sen tekisi nyt jo mieli ulos metsälle. Onko kokemuksia, kuinka tarkasti olette tätä noudattaneet? Nyt keli on kuitenkin plussan puolella.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Tabby
Ylläpitäjä
*****
Poissa


Valvova silmä

Viestejä: 10182
Sijainti: Lohja
Liittynyt: 04.05.2004
Sukupuoli: Nainen
Re: Kastraation "jälkihoito"
Vastaus #10 - 12.01.2006 klo 12:31:15
Tulosta viesti  
Ei ulkoilua ollenkaan kahteen viikkoon oli meillä ohje sekä tytön että pojan kohdalla ja siitä pidettiin tiukasti kiinni Hymiö Pojillahan leikkaushaavat jätetään avohaavoiksi eli haavoihin pääsee helposti kaikenlaista mitä sinne ei saisi päästä - varsinkin jos kissa liikkuu ulkona. Tästä seurauksena on haavan tulehtuminen, joka sitten taas hidastaa muuten nopeaa parantumista melkoisesti Surullinen

Onko toipilasta pakko pitää tallissa? Ajattelin vain, että olisi huomattavasti helpompaa jos se olisi ihan talossa sisällä Hymiö
  

HCS n 09 Laku R.I.P.
HCL n 09 Peku
HCL n 24 09 Lula
HCS n 02 Ässä
HCS n 24 Ninja
HCL n 24 Traks
HCL n 23 Hertta
HCL n 09 Kelmi
Sivun alkuun
WWW | Facebook | ICQ  
IP kirjattu
 
Tallikissa
Ex-jäsen


Re: Kastraation "jälkihoito"
Vastaus #11 - 12.01.2006 klo 13:09:05
Tulosta viesti  
Pitänee harkita sisälle ottoa.
Onneksi talviaikaan niitä pöpöjä on paljon vähemmän kuin kesällä.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Homelo
Leijonakuningas
*****
PoissaViestejä: 3218
Sijainti: Helsinki
Liittynyt: 26.10.2005
Sukupuoli: Nainen
Re: Kastraation "jälkihoito"
Vastaus #12 - 12.01.2006 klo 15:49:45
Tulosta viesti  
Meillä myös kissa kulkee ulkona vapaana. (Tosin se on niin laiska talvisaikaan että hyvä kun ulos menee tarpeilleen Hymiö) Meillä pidettiin juuri tuo Tabbyn mainistema kaksi viikkoa sisällä, ja puolet siitä lähes eristyksissä, ettei pääsisi karkaamaan. Pojalla oli silloin vielä antibiottikuuri menossa, eli jos olisi ulos päässyt niin olisi kaikki mennyt pieleen. Sisälle kannattaa teidänkin tuo kolli ottaa.
  

Kotikissa -02, NFO -09
Eetu & Adam
Sivun alkuun
WWW  
IP kirjattu
 
Milmari
Ex-jäsen


Re: Kastraation "jälkihoito"
Vastaus #13 - 18.01.2006 klo 23:32:05
Tulosta viesti  
Myös meillä oli kaks viikkoa sisällä kokonaan. Ehkä pitempäänkin, kun olen niin varovainen poikani suhteen. Vaikka eipä tuo Ilmari pääse pihalle kyllä kovinkaan usein, vaikka maalla asutaankin. Pentuna oppi kaupunkiin, ni eihän sitä yhen äkin saakkaan ees kulkemaan pihalla turvallisesti. Mutta tosiaan tuon kaks viikkoo pidin leikkauksen takia sisällä.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Nipsu
Ex-jäsen


Leikkauttaminen/Rokotukset
Vastaus #14 - 02.12.2005 klo 20:00:36
Tulosta viesti  
Milloin poikakissa pitää leikkauttaa? Onko rokotukset välttämättömiä? En ole rokottanut enkä leikkauttanut vielä kissaani mutta kohta olisi varmaan se edessä. Kissani on nyt n.7kk vanha.
« Viimeksi muokattu: 03.12.2005 klo 11:53:17 Kirjoittaja romppu »  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Sivunvalintanappi Sivu: [1] 2 3 ... 45
Lähetä aihe | Tulosta
 
  « Koti ‹ Alue Sivun alkuun