Sivunvalintanappi Sivu: 1 [2] 3 4 ... 8 Lähetä aihe | Tulosta
 25 Näyttelyvinkkejä aloittelijoille ja konkareille (Luettu 82003 kertaa)
MaoMao
Ex-jäsen


Re: Helsinki 1.-2.4.06
Vastaus #15 - 31.03.2006 klo 19:43:05
Tulosta viesti  
En oo ikuna käyny kissanäyttelyissä, kertoisko joku viisaampi miten siellä pitää olla? Epävarma Saako kisuja käydä katsomassa tai ottaa kuvia läheltä? Siis olen tulossa kun paikka on ihan nurkan takana.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Homelo
Leijonakuningas
*****
PoissaViestejä: 3218
Sijainti: Helsinki
Liittynyt: 26.10.2005
Sukupuoli: Nainen
Re: Näyttelyvinkkejä aloittelijoille ja konkareill
Vastaus #16 - 08.05.2006 klo 18:02:52
Tulosta viesti  
Minähän en ole ikinä näyttelyyn kissaa vienyt, mutta ihan tulevaisuutta ajatellen muutama kysymys. Silmänisku

1. Siis pitääkö kotikissanäyttelyissä kuulua johonkin yhdistykseen? Entä rotukissanäyttelyiden kotikissaluokassa (jos siis vie sinne kotikissan)?

2. Koskeeko tuo esittelyikäraja (16 vuotta) siis kaikkia kissänäyttelyitä - myös kotikissanäyttelyitä?

3. Pitääkö näyttelyissä käytettävä hiekka olla valkoista? Ja kannattaako hiekka-astiaa pitää häkissä kokoajan? Millaista hiekkaa ei kannata käyttää/millaista kannattaa? Mitä käytätte hiekka-astiana? Mitä jos kissa on iso, onko ollut ongelmia, astianhan pitää kuitenkin olla pieni, jotta häkkiin mahtuu muutakin?

4. Pidättekö juoma- ja ruokakuppia häkissä kokoajan, vai vain välillä, suurimmanosan ajasta?

5. Täytyykö häkissä olla kissalle leluja - siis kannattaako olla?

6. Voiko kotikissa, jota ei ole ehkä aina kohdeltu hyvin (se on esim. otettu jostain eläinsuojasta, joten tautoja ei tiedetä) osallistua näyttelyihin? Esim. pentuna ei ole annettu rokotuksia tai madotuksia yms. (Mietin vaan, jos Eetun joskus vien, niin sitähän alettiin hoitamaan "kunnolla" vasta kun se muutti meille)
  

Kotikissa -02, NFO -09
Eetu & Adam
Sivun alkuun
WWW  
IP kirjattu
 
Kellitys
Ex-jäsen


Re: Näyttelyvinkkejä aloittelijoille ja konkareill
Vastaus #17 - 08.05.2006 klo 18:35:27
Tulosta viesti  
MaoMao: Kyllä kuvia varmaan saa ottaa, tietenkin on kohteliasta kysyä omistajalta, jos tämä sattuu olemaan paikalla. Meidän kissoja on ainakin saanut kuvata ihan mielin määrin. Hymiö Kuvaamisesta tuskin on niin paljon häiriötä näyttelyissä kuin ihmisistä, jotka tunkevat sormensa sinne kissan häkkiin ilman omistajan lupaa. Jotkut eivät edes usko, vaikka lukisi, ettei saa koskea kissaan.

Homelo: Kotikissanäyttelyihin osallistuakseen ei tarvitse olla rotukissayhdistyksen jäsen, mutta rotukissanäyttelyn kotikissaluokkaan osallistuminen edellyttää jäsenyyttä. Rotukissanäyttelyissä siis samat säännöt pätevät niin kotikissoihin kuin rotukissoihinkin ja näiden omistajiin. Tuosta esittelyikärajasta en osaa sanoa, kun en ole siihen sen kummemmin perehtynyt. Mutta sen tiedän, että näyttelyissä saa käyttää ihan sitä hiekkaa, kuin itse haluaa. Hymiö Toisilla on kissanhelmiä, toisilla pellettejä, joillakin mikrohiekkaa... Mistä kukin tykkää. Me saimme Seinäjoella huomata, että paakkuuntuvalla kissanhiekalla on huonot puolensa näyttelyissä. Elli kaatoi vesiastian häkkiinsä ja viskeli päälle vielä hiekkaa. Kieli Arvaa vaan, oliko häkin alunen minkä näköinen sen jälkeen. Silmänisku Elli protestoi näin yksin jäämistä... Jatkossa teemme varmaankin niin, että laitamme hiekka-astian välillä häkkiin, jotta Elli voi käydä astialla, jos tarvetta on. Tai sitten tarjoamme sille vettä aina välillä, mutta emme pidä astiaa koko aikaa häkissä. Isojen kissojen omistajat tekevät usein juuri niin, että hiekka-astia ei ole koko aikaa häkissä: mahtuu kissa paremmin. Hymiö Ja hiekka-astiana olen monilla nähnyt sellaisen mustan muovisen rasian, joissa on myyty broileria tai lihaa. Ne ovat varsin hyvän kokoisia. Hymiö Me vaan ei olla löydetty sellaisia, olisivat käteviä. Meillä onkin sitten sellaiset kannelliset rasiat, joissa saa kyllä kätevästi kuskattua hiekkaa.

Ruoka- ja juomakuppeja olemme pitäneet koko ajan häkissä, mutta kuten sanoin, saa nähdä, kuinka jatkossa. Kissoille olemme antaneet vain raksuja näyttelyissä, kätevämpiä siellä kuin purkki- tai tuoreruoka. Hymiö Elli yleensä vaan nukkuu häkissä, joten sille ei ole laitettu leluja sinne. Sirulle on ajanvietteeksi. Joku lelu on kuitenkin aina mukana, että Elliäkin voi välillä leikittää, ettei käy aika turhan pitkäksi. Ja kyllä sie miun mielestä voit Eetun huoletta viedä kotikissaluokkaan/-näyttelyihin. Hymiö Rokotustenhan pitää olla kunnossa, mikä tarkoittaa, että täytyy olla voimassa oleva kissarutto- ja kissaflunssarokote. Sen kun tulet Eetun kanssa mukaan näytelmiin vaan. Silmänisku
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Tabby
Ylläpitäjä
*****
Poissa


Valvova silmä

Viestejä: 10182
Sijainti: Lohja
Liittynyt: 04.05.2004
Sukupuoli: Nainen
Re: Näyttelyvinkkejä aloittelijoille ja konkareill
Vastaus #18 - 09.05.2006 klo 20:25:47
Tulosta viesti  
Homelo: 1) Kotikissanäyttelyyn osallistuttaessa ei tarvitse kuulua mihinkään yhdistykseen, ei edes kotikissayhdistykseen. Rotukissanäyttelyn kotikissaluokkaan osallistuminen edellyttää kuulumista rotukissayhdistykseen (esim. kotikissayhdistyksen tai vaikkapa ragdollyhdistyksen jäsenyys siis ei käy).

2) Olen luullut että koskee, mutta aika nuoria kissanomistajia on ainakin Suvakin näyttelyissä näkynyt esittelemässä omia kissojaan.

3) Ei tarvitse olla valkoista. Jos kissa tuntuu vain nukkuvan hiekkiksessä, ei hiekkistä ole ehkä järkevää pitää häkissä koko ajan. Mulla on parissa näyttelyssä ollut hiekkis Pekun näyttelykassissa ja olen sitä välillä tarjonnut Pekulle häkkiin, mutta poika on liian siveellinen käydäkseen vessassa suuren yleisön edessä Silmänisku Peku ei kyllä enää nykyään nuku hiekkiksessä joten ollaan annettu hiekkiksen varuiksi olla näyttelyhäkissä. Hiekkana meillä on kissanhelmien tapaista hiekkaa, muut hiekat takkuunnuttavat Pekun turkin jos poika sattuu makaamaan hiekkiksessä. Hiekkiksenä meillä on kaneille ja kissanpennuille tarkoitettu hiekkis.

4) Juomakuppi ja kuivaruokakuppi ovat häkissä koko ajan (juomakuppi on Atlas-boxien mukana tuleva malli, jonka voi kiinnittää näyttelyhäkkiin joten se ei pääse kaatumaan). Purkkiruokaa Peku saa vasta kun ei enää tarvitse mennä tuomarille. Peku on saanut purkkiruokaa vasta muutamassa näyttelyssä, pelkäsin ensin että se sotkee itsensä mutta ei ole sotkenut - sen sijaan purkkiruoka maittaa näyttelyssä kuivaruokaa paremmin.

5) Ei kai niitä nyt täydy olla, mutta onhan ne kivoja jos tulee leikkimiskohtaus Hymiö Pekua ei kyllä vois lelut vähempää kiinnostaa näyttelyissä. Silti häkissä on aina pari lelua.

6) Voi. Näyttelyissä käy paljon löytökissoja Hymiö
  

HCS n 09 Laku R.I.P.
HCL n 09 Peku
HCL n 24 09 Lula
HCS n 02 Ässä
HCS n 24 Ninja
HCL n 24 Traks
HCL n 23 Hertta
HCL n 09 Kelmi
Sivun alkuun
WWW | Facebook | ICQ  
IP kirjattu
 
unique
Ex-jäsen


Re: Näyttelyvinkkejä aloittelijoille ja konkareill
Vastaus #19 - 18.05.2006 klo 00:57:12
Tulosta viesti  
Hiekkana kannattaa käyttää ihan sitä samaa mitä kotonakin. Laatikon pito häkissä riippuu ihan tapauksesta, suurimmalla osalla lienee hiekkalaatikko jatkuvasti. Kissan koon en katso olevan minkäänmoinen ongelma, oma ISO 8kg kastraattiuros pystyy hyvin käymään n. 25x 17cm loodassa asioillaan ja mahtuu nukkumaankin siellä...  Pyöritä silmiä

Omilla kissoillani on hiekkalaatikko tarjolla aina heti aamusta näyttelypaikalla, turkinlaiton ja tuomarillakäynnin väliseksi ajaksi otan loodan useimmiten pois. Myöskään ruokaa en tarjoa ennen kuin kissa on ollut pöydällä, vesikulho on esillä muutaman minuutin valvottuna (meillä kun näitä vesikulhouimareita löytyy useampiakin  Virnistys). Poikkeuksena toki tilanteet, joissa kissa on tuomarilla vasta ihan iltapäivästä tmv. Yleensä en muutenkaan tarjoa näyttelyissä märkäruokaa, illalla hotellilla tai kotona sitten saavat Hymiö Siperia opettaa, ruskeassa möhnässä olevaa perusväriltään valkoista/vaaleaa puolipitkäkarvaa ei ole kiva kuurata kiireessä  Nolostunut

Rotukissanäyttelyitten (Suomen kissaliiton) säännöt kieltävät ylimääräisen romun häkissä ('Näytteilleasettaja varustaa näyttelyhäkin verhoilla ja pohja-alustalla. Häkkiin ei saa panna tarpeettomia esineitä eikä peittää häkin etuosaa verhoilla. Häkkeihin ei saa ripustaa aikaisemmin voitettuja ruusukkeita tai mitaleja. Järjestävällä yhdistyksellä on oikeus rajoittaa myynti- ja mainostoimintaa, mikäli se osoittautuu häiritseväksi.'). Käytännössä lelun tai pari voi häkkiin somisteeksi laittaa, mutta melko harva kissa niillä näyttelypaikalla leikkii  Hymiö Omista kissoista ainoastaan Welmulla on häkissä 30cm korkea pehmotiikeri kaverina, Daisylle on suunnitteilla joku vaaleanpunainen my little pony - pehmo prinsessa-parishilton-verhoteemaan sointuvana  Pyöritä silmiä

Kellitys: musta "broilerirasia" on nimeltään dyno, niitä saa ilmaiseksi kaupan lihatiskeiltä Hymiö Yleensä ovat vieläpä iloisia päästessään niistä eroon, muutenhan nuo joutuvat roskikseen.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
perdita
Ex-jäsen


Re: Näyttelyvinkkejä aloittelijoille ja konkareill
Vastaus #20 - 22.05.2006 klo 11:04:05
Tulosta viesti  
Mitenkäs muuten olette kissan kanssa odottaneet vuoroanne tuomarille? Onko kissa ollut sylissä vai kantokopassa? Pyöritä silmiä
Ajattelin jos Hyvinkäälläkin Missen kanssa ollaan kaukana tuomarista niin voisiko sitten sitä omaa vuoroa kissa odottaa kantokopassa vai näyttäisikö se ihan hölmön hommalta?

Se kun voisi olla neidille parempi vaihtoehto, ettei vaikutteita olisi niin paljon ennen arvosteluun menoa. Suvakissa kun se odotus pilasi jo neidin hyvänmielen, eräs kissa kun meinasi käydä melkeinpä tuomarin kimppuun niin neiti meni ihan pois tolaltaan.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Hipsu
Ex-jäsen


Re: Näyttelyvinkkejä aloittelijoille ja konkareill
Vastaus #21 - 22.05.2006 klo 11:32:36
Tulosta viesti  
Varmaan puolet odottaa kantokopassa eli ei näytä hölmölle. Waksun kanssa näin tehdään aina.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
perdita
Ex-jäsen


Re: Näyttelyvinkkejä aloittelijoille ja konkareill
Vastaus #22 - 22.05.2006 klo 12:44:38
Tulosta viesti  
Hyvä tietää! Kiitos Hipsu! Hymiö
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
perdita
Ex-jäsen


Re: Näyttelyvinkkejä aloittelijoille ja konkareill
Vastaus #23 - 23.05.2006 klo 22:06:38
Tulosta viesti  
Mitenkäs muuten arvostelusetelit on tuolla rotukissanäyttely puolella. Tuodaanko ne vai haetaanko ne sitten jostain? Pyöritä silmiä Entäpä sitten mahdolliset ruusukkeet?
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
cezan
Ex-jäsen


Re: Näyttelyvinkkejä aloittelijoille ja konkareill
Vastaus #24 - 24.05.2006 klo 18:35:22
Tulosta viesti  
Arvostelusetelit haetaan itse ja ne löytyvät yleensä ruusukepöydän läheltä tuomareittain järjestettynä sellaisiin laatikoihin. Ruusukkeen saat viemällä arvostelusetelin näytille siihen ruusukepöydän tädeille. He leimaavat sen ja neuvovat millainen ruusuke kuuluu ottaa.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
perdita
Ex-jäsen


Re: Näyttelyvinkkejä aloittelijoille ja konkareill
Vastaus #25 - 24.05.2006 klo 21:31:29
Tulosta viesti  
Nyt homma selkeni kokonaan minulle. Kiitos cezan! Hymiö
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Karkki
Ex-jäsen


Re: Näyttelyvinkkejä aloittelijoille ja konkareill
Vastaus #26 - 03.07.2006 klo 09:47:13
Tulosta viesti  
Hei!

Ajattelin viedä kaksi kotikissaani rotukissanäyttelyn kotikissaluokkaan ja pari kysymystä tuli mieleen.

Jos kissa on sisäkissa ja täysin puhdas ja siisti ja puhtaantuoksuinenkin, niin pitääkö se silti kylvettää? Tuli vaan mieleen, että voi olla aika mahdoton tehtävä meidän neitien kohdalla. Ennemmin ehkä lehmätkin lentäisi kuin että selviytyisi siitä hommasta ilman suurempia vaurioita.  Silmänisku

Toinen asia koskee väriä. Kotikissaluokissahan ei kissoja ilmeisesti erotella värien mukaan, mutta jos ei itse ole satavarma oman kotikissansa "virallisesta" värinimityksestä, niin onko ihan pöllöä viedä se värimääritykseen vai nauretaanko meidät kotiin?  Epävarma Minähän kuitenkin maksan siitä erikseen, että joku toinen paremmin tietävä kertoo, että onko kissani tabby vai tiikeri vai mikä. Ihan itseni ja oman mielenkiintoni takia sen tekisin.

Pitääkö sterilointi todistaa jollakin tietyllä lomakkeella vai riittääkö eläinlääkärin kirjoittama vapaamuotoinen kirje?
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
perdita
Ex-jäsen


Re: Näyttelyvinkkejä aloittelijoille ja konkareill
Vastaus #27 - 11.08.2006 klo 21:46:27
Tulosta viesti  
Tulipa tässä mieleen saako tuomarin pöydällä antaa kissalle herkkuja? Jotkuhan ottavat oman huiskan mukaan, mutta voisikohan sen tilalle ottaa pari makupalaa. Pyöritä silmiä

Entäpä sitten jos oma kissa pärjäisi niin hyvin, että pääsisi paneeliin ja voittaisi niin haetaanko arvosteluseteliin mistä merkintä tästä?
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Homelo
Leijonakuningas
*****
PoissaViestejä: 3218
Sijainti: Helsinki
Liittynyt: 26.10.2005
Sukupuoli: Nainen
Re: Näyttelyvinkkejä aloittelijoille ja konkareill
Vastaus #28 - 12.09.2006 klo 19:19:49
Tulosta viesti  
Laitan nyt vaikka tähän ketjuun muutaman lisäkysymyksen esittelynättelyistä:

1. Täytyykö esittelynättelyyn valmistautua yhtä huolellisesti (pesu yms.) kuin oikeaan näyttelyyn? Eikö siellä ole minkäänlaista arvostelua, entäs muita "kilpailuja" kissojen kesken?

2. Täytyykö näyttelykassi pakata kuten oikeaan näyttelyyn; verhot, näyttelyhiekkis, ruokakupit, turkinhoitovälineet, tuoli ihmisille?

3. Käykö kukin rotu (meillä nyt kotikissa) vuorollaan jollain lavalla rivissä kissat omistajan sylissä, ja sitten niitä katsellaan, vai? Pyöritä silmiä Täytyykö tässä pitää kissaa venytyksessä (kyseessä Kes-Kis :in järjestämä)?

4. Saanko mä itse esitellä Eetua siellä, vaikka olen alle 16 vuotta vanha, vai onko mitään rajoituksia?
  

Kotikissa -02, NFO -09
Eetu & Adam
Sivun alkuun
WWW  
IP kirjattu
 
perdita
Ex-jäsen


Re: Näyttelyvinkkejä aloittelijoille ja konkareill
Vastaus #29 - 12.09.2006 klo 19:37:24
Tulosta viesti  
1. Täytyykö esittelynättelyyn valmistautua yhtä huolellisesti (pesu yms.) kuin oikeaan näyttelyyn? Eikö siellä ole minkäänlaista arvostelua, entäs muita "kilpailuja" kissojen kesken?
Ei tarvitse jos ei halua. Minä en Nemoa pessyt talvella esittelynäyttelyyn. Moni yhdistys järjestää esittelynäyttelyissä leikkimielisiä kisoja kuten: Kauneimmat korvat, Upein turkki jne.. Mutta pitkälti kiinnin yhdistyksestä.
Mutta muista leikata kuitenkin kynnet.

2. Täytyykö näyttelykassi pakata kuten oikeaan näyttelyyn; verhot, näyttelyhiekkis, ruokakupit, turkinhoitovälineet, tuoli ihmisille?
Kyllä. Tosin tämä esittelynäyttely päivä on sitten toki paljon lyhyempi kuin näyttelypäivä.

3. Käykö kukin rotu (meillä nyt kotikissa) vuorollaan jollain lavalla rivissä kissat omistajan sylissä, ja sitten niitä katsellaan, vai? Pyöritä silmiä Täytyykö tässä pitää kissaa venytyksessä (kyseessä Kes-Kis :in järjestämä)?
Kyllä kissta viedään sitten roduittain eteen esitteille sylissä ja joku kertoo sitten rodusta samalla. Ei tarvitse venyttää, kun kotikissoja ei tarvitse. Vapaasti vaan sylissä pitää.

4. Saanko mä itse esitellä Eetua siellä, vaikka olen alle 16 vuotta vanha, vai onko mitään rajoituksia?
Kyllä varmaankin, kun kyseessä ei kuitenkaan ole näyttely vaan esittelynäyttely.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Sivunvalintanappi Sivu: 1 [2] 3 4 ... 8
Lähetä aihe | Tulosta
 
  « Koti ‹ Alue Sivun alkuun