Sivunvalintanappi Sivu: [1] 2 3 ... 6 Lähetä aihe | Tulosta
 25 Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä (Luettu 76843 kertaa)
Janttu
Leijonakuningas
*****
Poissa


Sademetsän Paha Täti

Viestejä: 5363
Sijainti: Sammatin sademetsä
Liittynyt: 07.05.2004
Sukupuoli: Nainen
Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
03.05.2005 klo 22:30:42
Tulosta viesti  
Täältä löytyy varmaan henkilöitä, jotka ovat kissojensa kanssa olleet ulkomailla näyttelyissä...

Nyt kun meillekin on tullut ajankohtaiseksi käyttää kissoja muuallakin kuin kotimaassa, niin ajattelinpa kysellä käytännön vinkkejä ja ohjeita tällaiseen reissuun.

Kaikki tieto on tervetullutta! Hymiö
  

"Mikäli teet virheen, ole tarpeeksi suuri myöntääksesi sen, tarpeeksi viisas oppiaksesi siitä ja tarpeeksi vahva korjataksesi sen"
Sivun alkuun
IP kirjattu
 
minimalis
Ex-jäsen


Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Vastaus #1 - 04.05.2005 klo 01:07:56
Tulosta viesti  
Lähde ekalle reissulle jonkun kokeneen reissaajan kanssa  Virnistys  Tai vaihtoehtoisesti valmismatkalle.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
oca
Ex-jäsen


Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Vastaus #2 - 04.05.2005 klo 01:35:21
Tulosta viesti  
Kissanäyttelyissä on tullut pyörittyä vasta pari vuotta, mutta mahtuu mukaan muutama ulkomaanreissukin.  Hymiö Tallinna, Latvia, Venäjä ja Ruotsi on tullut koettua.

Matkajärjestelyt
Matkajärjestelyjen osalta pienimmällä vaivalla pääsee menemällä ns. pakettimatkalla. Matkanjärjestäjä hoitaa siis bussi- ja mahd. laivamatkat, hotelliyöpymiset + aamiaiset. Bussi vie ja hakee näyttelypaikan ovelle. Näitä järjestää ainakin kaksi eri tahoa: KingTours ja Saarikoski

Omatoimimatka tulee kuitenkin jonkun verran halvemmaksi, ainakin jos yhdellä autolla menee pari kolme henkilöä. Etenkin Ruotsin puolelle meneminen on edullisempaa omin avuin, koska laivayhtiöt tarjoavat myös hotellipaketteja.

Mitä kissalla pitää olla
- Perusrokotukset
- Rabies (otettuna vähintään 30vrk ennen maasta poistumista)
- Lemmikkieläinpassi
- Mikrosiru
- Heisimatolääkitys (lähimaiden osalta ei koske Ruotsia eikä Norjaa)

Rokotukset, siru ja passit hoidetaan luonnollisesti kotimaassa eläinlääkärillä. Heisimatolääkitys on annettava enintään 30vrk ennen Suomeen palaamista, lääkityksen voi hoitaa Suomessa eläinlääkärillä ennen reissua joko tablettina tai piikkinä (maksaa n. 30e? ), mutta se onnistuu myös täysin kitkatta Tallinnassa ja Riikassa paikallisen eläinlääkärin toimesta (ovat näyttelypaikalla jonkun aikaa päivästä). Osta valmiiksi Drontal-lääkepaketti apteekista, niin eläinlääkäri vetää vain leiman ja päiväyksen lemmikkieläinpassiin. Veloittaa muistaakseni muutamia euroja..

Ruotsiin ja Norjaan mennessä tarvitaan lisäksi vasta-ainetesti. Vasta-ainetesti voidaan tehdä, kun rabiesrokotuksesta on kulunut vähintään neljä kuukautta. Eläinlääkäri ottaa verikokeen ja se tutkitaan laboratoriossa. Vain tietyt laboratoriot saavat tehdä näitä tutkimuksia, ja tulosten saamiseen menee useimmiten 2 - 3 viikkoa. Toisin sanoen Ruotsiin tai Norjaan näyttelymatkaa suunnittelevan kannattaa aloittaa matkavalmistelut ajoissa.


Omakohtaisia kokemuksia

Ensikertalaiselle Tallinna on varmasti helpoin ja halvin vaihtoehto. Siellä on yleensä yli puolet suomalaisia näytteilleasettajia, joten apua on varmasti saatavilla ja eksymäänkään tuskin pääsee.  Silmänisku Näyttelyhäkit ovat ainakin suurinpiirtein saman kokoisia kuin suomalaisetkin, mutta on syytä kuitenkin varautua muutamalla piipunstrassilla. Pääosin näyttelyt ovat euromallisia, eli tarvitaan ne kahdelta sivustalta auki olevat verhot. Useimmiten Tallinnan näyttelyt ovat pieniä: keskimäärin 250 kissan näyttelyitä.

Riikan reissu on ajallisesti pidempi ja kalliimpi, mutta käytännössä kaikki muu on hyvin pitkälti samanlaista.

Ruotsissa lisäkustannusta ensimmäiselle reissulle tekee tosiaan se vasta-ainetesti. Häkit ovat vähän eri kokoisia, mutta hyvin pärjättiin vähän reilumman kokoisilla euroverhoilla. Muuten ei juurikaan ole eroa suomalaiseen näyttelymaailmaan, paitsi että assarit eivät tosiaankaan juokse omistajien perässä ja käy pyytelemässä kissoja arvosteluun, jos omistaja huinii muualla.

Ryssistä olin kuullut niin paljon kauhujuttuja jo etukäteen, että taisin odottaa jotain totaalista katastrofia.  Virnistys Loppujen lopuksi kaikki sujui ihan ok, vaikka häkit muistuttivatkin kooltaan lähinnä jotain marsuhäkkejä, eläinlääkärintarkastusta ei ollut ollenkaan ja paikallinen ruoka oli aika elämys. Matkailu avartaa, mutta kissanäyttelyyn en kyllä Venäjän puolelle enää tunge.  Silmänisku

Tässäpä jotain alkuun.  HymiöTäydentäkää ja korjatkaa tarpeen mukaan!

  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Janttu
Leijonakuningas
*****
Poissa


Sademetsän Paha Täti

Viestejä: 5363
Sijainti: Sammatin sademetsä
Liittynyt: 07.05.2004
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Vastaus #3 - 04.05.2005 klo 09:16:35
Tulosta viesti  
Kiitos Oca! Paljon tuli tietoa Kliseinen

Kuinka tuo ilmottautumispuoli menee?
  

"Mikäli teet virheen, ole tarpeeksi suuri myöntääksesi sen, tarpeeksi viisas oppiaksesi siitä ja tarpeeksi vahva korjataksesi sen"
Sivun alkuun
IP kirjattu
 
unique
Ex-jäsen


Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Vastaus #4 - 04.05.2005 klo 09:31:34
Tulosta viesti  
Kuinka paljon nuo Saarikosken ja KingToursin matkat eroavat toisistaan (paitsi hinnalta?) , onko toinen selvästi parempi kuin toinen jne. ?
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Sputnik
Ex-jäsen


Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Vastaus #5 - 04.05.2005 klo 10:18:12
Tulosta viesti  
Mä olen käynyt yhden kerran vasta Tallinnassa ja matka tehtiin Saarikosken valmismatkana. Suosittelen lämpimästi. Homma toimi loistavasti Kliseinen Tietysti se oli paljon kiinni myös hyvästä matkaporukasta, kun kaikki hoitivat itsensä vastuuntuntoisesti ajoissa paikalle tiukasta aikataulusta huolimatta.

Eli yhden Tallinnan reissun kokeneena sanoisin, että Tallinnalla kannattaa aloittaa Hymiö
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
HELINE
Ex-jäsen


Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Vastaus #6 - 04.05.2005 klo 10:56:03
Tulosta viesti  
Omat reissuni ovat kohdistuneet tuonne itäpuolella.

Vettä tä olen varannut jo pullon varmuuden vuoksi Suomesta, aina ei ole saatavilla pullotettua lähdevettä (kissaa varten). Samoin itselle jotakin pikkupurtavaa näyttelypaikalle koska ruoka ei ole aina ihan sellaista jota söisin. Tallinnassa täytyy kyllä kehua Kristine Sporthallin ruokia, nam.

Muuten on matkavarustut ollut kutakuinkin sama kuin Suomen näyttelyissä, huomioon ottaen tietysti matka-ajan pituus.

Niin ja ihan kellon tarkkoja aika tauluja esim. paluun suhteen ei kannata tehdä joskus luonnonvoimat hieman hidastavat matkan tekoa. Helmikuussa mm. seilasimme pari tuntia satama altaassa ennen kuin paatti saatiin kiinni laituriin ja aikataulut sitten venyi huollella.


"poistettu tekstiä"
« Viimeksi muokattu: 31.10.2005 klo 18:39:41 Kirjoittaja »  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Maikki1
Ex-jäsen


Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Vastaus #7 - 04.05.2005 klo 14:33:57
Tulosta viesti  
Yhdyn edellisiin kirjoittajiin, että Tallinna on kaikkein helpoin ensimmäiseksi ulkomaannäyttelyksi. Näyttelyt siellä ovat suhteellisen pieniä ja tosiaan suurin osa näyttelleasettajista on suomalaisia..lisäksi vielä osa järjestäjistäkin puhuu selkeää suomea.
Itse olen ollut Tallinnassa muutamaan otteeseen ja ihan omatoimimatkalla. Ollaan kerätty autollinen porukkaa ja lähdetty..tulee huomattavasti halvemmaksi kuin nuo valmismatkat. Pari kertaa olen ollut jopa kuskina.  Hymiö
Ehkä tuollainen valmismatka kuitenkin on ensikertalaiselle se helpoin vaihtoehto. Tai sitten kokenut seura, kuten minulla oli ensimmäisellä kerralla.

Riikassa olen ollut kaksi kertaa..ensimmäisellä kerralla KingToursin mukana ja toisella kerralla ihan omatoimimatkalla. KingToursin järjestämä reissu sujui oikein hyvin, eikä tarvinnut itse pähkäillä mitään hotelli- tai ruokailujuttuja. Näyttelyn jälkeen vietiin kissat hotellille ja lähdettiin kaikki yhdessä bussilla syömään.

Venäjällä olen käynyt kerran, eikä toista kertaa tarvitse mennäkään! Aivan kamalaa!

Nyt pääsiäisenä oltiin Arnhemin näyttelyssä Hollannissa omatoimimatkalla. Onhan siinä hieman enemmän hommaa, kun pitää itse varata lennot ja hotellit. Kyllä siinä hotelleja netissä etsiessä meni tovi.
Matka meni kuitenkin todella upeasti ja näyttely oli aivan mahtava (527 kissaa).
Kuvia näyttelystä löytyy osoitteesta:
http://www.ninellis.com/Holland/
Vähän puolueellista, mutta lähes kaikki kuvat ovat burmista..Arnhemin näyttely oli burmien erikoisnäyttely. Hymiö

Tuosta ilmoittautumisesta ulkomaannäyttelyyn..kissaliiton nettisivuilta http://www.kissaliitto.fi/lomakkeet.php
löytyy ilmoittautumislomakkeita sekä kotimaisiin, että ulkomaisiin näyttelyihin. Tallinnan ja Ruotsin näyttelyihin on ainakin aiemmin hyväksytty tuo kotimainen ilmoittautumislomake.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
oca
Ex-jäsen


Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Vastaus #8 - 04.05.2005 klo 18:08:22
Tulosta viesti  
Lainaus:
Kiitos Oca! Paljon tuli tietoa Kliseinen

Kuinka tuo ilmottautumispuoli menee?


Eipä kestä, kiva kertoilla jotain vinkkejä, vaikken konkari olekaan. Itsekin olisin kaivannut alussa tukevampaa tietopakettia.  Silmänisku

Ilmoittautuminen
Pääosin ulkomaisiin näyttelyihin ilmoittaudutaan ulkomaisella kaavakkeella - jälleen ainoana poikkeuksena Tallinna, joka on pitkälti suomalaisten tai ainakin suomea ymmärtävien järjestämä. Tallinnaan voit ilmoittautua kotimaisella ilmoittautumiskaavakkeella.

Oma kokemukseni on, että ruotsin puolella moniin näyttelyihin on rajattu kissamäärä 300:aan tai jopa alle. Näin ollen kannattaa ilmoittautua ajoissa, jos todella tahtoo ao. näyttelyyn päästä.

Ulkomaiset ilmoittautumiset lähetetään aina oman yhdistyksen sihteerille. Ota huomioon, että posti kulkee mutkan kautta joten lähetä ilmoittautumisesi hyvissä ajoin ennen deadlinea.

HUOM! Ulkomaisiin näyttelyihin ei makseta näyttelymaksua etukäteen, vaan vasta paikan päällä. Joitakin poikkeuksia tästäkin on nähty, mutta pääasiassa juttu menee näin, koska pankki nyysii sievoisen summan välistä ulkomaanmaksujen kanssa.

Kutsuja
Kutsuja on mielestäni ihmeen nihkeästi saatavilla. Fifen näyttelykalenterista voi yrittää bongailla, mutta kaikilla yhdistyksillä ei ole nettisivuja tai sitten vaan linkitys tökkii.  Silmänisku Tässä muutama linkkivinkki näihin lähimaihin:
Ruotsin näyttelyt löytyy kätevästi kutsuineen Sverakin sivuilta
Täällä lisänä Norjan näyttelyt
Felix - Tallinna (näyttelykutsut löytyy yleensä Uudised tai Näitused-linkkien alta)
Riikassa Rebuss ja toinenkin järjestävä yhdistys löytyy, jonka nimeä ei nyt tule mieleen..  Pyöritä silmiä
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
oca
Ex-jäsen


Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Vastaus #9 - 04.05.2005 klo 18:30:33
Tulosta viesti  
Lainaus:
Kuinka paljon nuo Saarikosken ja KingToursin matkat eroavat toisistaan (paitsi hinnalta?) , onko toinen selvästi parempi kuin toinen jne. ?


Onhan niitä eroja. Molemmille kuitenkin löytyy vannoutuneet kannattajansa, jotka eivät toisen bussiin menisi, joten tiedä näistä sitten..  Kliseinen Paljon vaikuttaa varmasti sekin, että ketä samaan bussiin on menossa.

En ole Saarikosken kanssa mennyt, johtuen lähinnä siitä, että heidän bussinsa kurvaa harvoin Turun kautta. Kun menen KingTourssilla bussi tulee hakemaan tuosta linja-autoasemalta, tai jos lähtijöitä ei ole tarpeeksi niin he maksavat expressbussikyydin Hesaan. "Ylimääräiseen" matkaan menevät rahat saa kuittia vastaan heti kun nähdään järjestäjät, koska alkuperäisessä matkasuunnitelmassa Turku on aina yhtenä vaihtoehtona.

Jonkun verran aikataulut eroavat myös toisistaan, esimerkkinä vaikkapa tämä Tallinnan reissu. KingTours ylittää lätäkön nopeilla katamaraaneilla ja näin ollen ollaan Tallinnan puolella jo pe-illalla. Saarikoski lähtee 21 iltalaivalla, mutta Vikingin isolla paatilla eli yöpyvät laivalla. KingTourssilaiset nukkuvat pe-la yön Tallinnassa hotellilla kun taas Saarikoskelaiset tulevat näyttelypaikalle suoraan laivasta.

Paluu sujuu samaan tyyliin: Saarikoskelaiset lähtevät iltalaivalla ja yöpyvät jälleen menomatkan laivassa. KingTourssilaiset menevät n. klo 18 laivalla yli ja ovat kotona jo su-illalla.

Itse pidän myös ehdottoman hyvänä palveluna sitä, että KingTours kuskaa jokaikinen kerta halukkaat näyttelypäivän jälkeen kaupunkiin/syömään, tai mihin sitten päätetäänkin mennä. Ketään ei jätetä oman onnensa nojaan niin että pitäisi mennä yksikseen etsimään ruokapaikkaa tms.  Hymiö

Viime hetken aikataulumuutoksiin kannattaa varautua, joskus luonnonoikkujen takia, joskus jonkun muun mokan vuoksi (väärän kellonajan katsominen milloin pitäisi olla näyttelypaikalla tai vaikkapa oikealta tieltä harhaantuminen). Aina on kuitenkin päästy perille turvallisesti ja näyttelypaikalle siinä määrin ajoissa, että on päästy vielä sisälle.  Hymiö Tuulien vuoksi voi olla kinkkistä paattien kanssa, mutta sitähän ei tosiaan pysty ennakoimaan.

Reissuun kannattaa varata mukaan aimo annos huumoria ja toinen annos seikkailumieltä. Tiukkapipoilusta ei ole mitään hyötyä eikä se nopeuta asioita millään tavalla. Jos minuuttiaikataulut ovat elämän tarkoitus niin kannattaa varmasti lähteä omatoimimatkalle ennemmin kuin bussiin, jossa on useimmiten parisenkymmentä muutakin ihmistä joitten tekemiset saattaa vaikuttaa matkan kulkuun.  Silmänisku


  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
HELINE
Ex-jäsen


Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Vastaus #10 - 04.05.2005 klo 21:36:09
Tulosta viesti  
"poistettu edellinen kommetti"
« Viimeksi muokattu: 31.10.2005 klo 18:42:16 Kirjoittaja »  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
oca
Ex-jäsen


Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Vastaus #11 - 05.05.2005 klo 10:21:44
Tulosta viesti  
Taisinpa olla peräti samalla reissulla - koirien läsnäolo bussissa tuli yllätyksenä, mutta jokaiselle kyllä mielestäni riitti istumapaikka ja koirat lastattiin auton takapäähän siinä missä etupäähän jäi mielestäni osa boxeista? Olisi luullut näiden etupään boxeihin laitettavan niitä koira-arkoja kissoja. Noh, omani olivat koirien kanssa takapäässä enkä minä itse sen enempää kuin kissatkaan kokeneet tilannetta ongelmaksi, mutta varmasti oli niitä joille se oli kauhistus.  Silmänisku

Terminaalilla oli tosiaan epäselvyyksiä siitä kuka menee milläkin bussilla yli, mutta itse satuin ilman sumplimista samaan paattiin kuin kissatkin..

Samaten helmikuussa tultiin tosiaan samalla paatilla kuin Saarikoskelaiset - koska myrskytuulen takia katamaraanit eivät lähteneet mihinkään. Ao. laivakin lähti pahasti myöhässä johtuen siitä että katamaraaneilta bookattiin valtaosa ylimenijöistä tähän nimenomaiseen laivaan ja näin ollen lähtöselvitys oli yhtä sekasortoa. Pidempi matka tunkkaisten koko viikonlopun kännänneiden kanssa oli mielestäni paljon epämukavampi kuin parin tunnin nopea veto veden yli, mutta kyseinen osoitti hyvin sen miten ne luonnonoikut voi vaikuttaa matka-aikatauluun.   Virnistys

  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
lelle
Ex-jäsen


Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Vastaus #12 - 05.05.2005 klo 15:47:30
Tulosta viesti  
Mahtavasti tietoa! Kiitos ystävät kalliit. Juu, elokuussa ois tarkoitus lähteä Tallinnaan....  Ekaa kertaa ulkomaille!
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Janttu
Leijonakuningas
*****
Poissa


Sademetsän Paha Täti

Viestejä: 5363
Sijainti: Sammatin sademetsä
Liittynyt: 07.05.2004
Sukupuoli: Nainen
Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Vastaus #13 - 05.05.2005 klo 15:52:46
Tulosta viesti  
Lainaus:
Mahtavasti tietoa! Kiitos ystävät kalliit. Juu, elokuussa ois tarkoitus lähteä Tallinnaan....  Ekaa kertaa ulkomaille!Tietoa on tullut todellakin mukavasti, kiitos kaikille!

Lelle : Ja heti ekaa kertaa ilman järjestettyä matkaa reissun päälle Hymiö Taidetaan silti saada kokenut opastaja mukaan!
  

"Mikäli teet virheen, ole tarpeeksi suuri myöntääksesi sen, tarpeeksi viisas oppiaksesi siitä ja tarpeeksi vahva korjataksesi sen"
Sivun alkuun
IP kirjattu
 
lelle
Ex-jäsen


Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Vastaus #14 - 05.05.2005 klo 21:30:10
Tulosta viesti  
Me ollaankii koviksii!!11!!  Virnistys
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Sivunvalintanappi Sivu: [1] 2 3 ... 6
Lähetä aihe | Tulosta
 
  « Koti ‹ Alue Sivun alkuun