Sivunvalintanappi Sivu: 1 ... 3 4 [5]  Lähetä aihe | Tulosta
 25 Mistä tunnistat rotukissan? (Luettu 83696 kertaa)
kisumamma
Ex-jäsen


Re: Mistä tunnistat rotukissan?
Vastaus #60 - 03.01.2011 klo 13:02:22
Tulosta viesti  
Meeti: sehän siis on jännä asia, että jos ostaa kasvattajalta sosiaalistetun kissan, ei se ole "pilalla" vaikka on aikuinen. Meidän Neppi on hyvinkin sosiaalinen ja leikkisä, kulkee kaikista kissoistani parhaiten valjaissa. Siksi kannattaa juuri käydä kasvattajan luona, jutella ja tutkailla asiaa, koska oikein hoidettu kissa on aivan erilainen kuin säikky ja sairas pentu joltain tehtailijalta. Minullakin tämä nykyinen setti on liian aikaisin vieroitettu maatiainen ja tuo rotukissa, niin tietyt asiat on selvästi paremmin rotukissan kanssa, maatiainen on mennyt pitkän tien että on päässyt pentuajastaan eroon.

Ja osa kissoista ei vain ole luonteeltaan sosiaalisia, eli se, että ostaa aikuisen kissan, ei välttämättä ole huono asia, kun sen luonne tulee jo esiin.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Edina
Leijonakuningas
*****
PoissaViestejä: 4549
Liittynyt: 29.07.2006
Sukupuoli: Nainen
Re: Mistä tunnistat rotukissan?
Vastaus #61 - 03.01.2011 klo 13:45:01
Tulosta viesti  
Aikuisten kissojen kaveriksi ehkä se pentu on varmempi vaihtoehto noin niinkuin sopeutumisen kannalta, mutta koska sinulla on jo kissoja ennestään, kannattaa olla erityisen tarkka, mistä pennun hankkii. FIV ja FelV ovat tarttuvia tappavia tauteja, eikä calici, herpes, giardia ja muut tarttuvat taudit ole kovin mukavia tuliaisia. Siinä menee sitten äkkiä se rotukissan hinta eläinlääkärikuluihin, kun koko konkkaronkan hoitaa kuntoon. Siksi on ihan älytöntä ostaa rekisteröimätön "rotukissa" säästösyistä.

Mitä tuohon leikkisyyteen tulee, niin tämä työkaverin aikuinen kissa on hyvin leikkisä ja hauska kissa, vaikka edellisessä kodissaan olikin vähän syrjäänvetäytyvä. Kun ei nyt ole muita kissoja ahdistelemassa, niin saa hassutellakin rauhassa Hymiö Ja tuo minun aikuisena tullut kissani on edelleen leikkisä, ikää se 18½v  Silmänisku
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
neko
Ex-jäsen


Re: Mistä tunnistat rotukissan?
Vastaus #62 - 13.04.2012 klo 13:49:58
Tulosta viesti  
Kannattaa mieluiten ottaa ihan rehellisesti kotikissa, jos ei ole valmis maksamaan rotukissojen hintaa. Mistään pentutehtaista ei kannata paperitonta kissaa ottaa. Kuten tässäkin keskustelussa on useasti mainittu rekisteröinti ei maksa paljoa ja vaikka olisi paperit kissalla niin se ei velvoita näyttelyssä käyntiä vaikka kissa olisikin näyttelytasoinen. Kasvattajilla on myös usein lemmikkitasoisia pentuja, koska niitä syntyy väistämättä pentueisiin vaikka vanhemmat olisivat kuinka palkittuja hyvänsä. Lemmikkitasoisissa pennuissa ei myöskään ole mitään vikaa sinäänsä ja ovat usein kauniita ihan samalla tavalla Hymiö Rekisteröidyn rotukissan ottamalla tietää hyvin kissan taustat ja kissa on varmasti tutkittu hyvin ja usein sirutettukin. Ihan peruskotikissojakaan vastaan minulla ei ole mitään, ihania nekin, mutta rotukissa on rotukissa ja kotikissa on kotikissa, ei ole mitään puoliksi rotukissoja. Jos joku kauppaa halvalla "rotukissoja" ilman papereita niin hälytyskellot pitäisi soida. Jos haluaa rotukissan niin pitää olla valmis maksamaan se summa mikä niistä pyydetään. Ei kasvattajat myöskään suurista summista huolimatta rahaa kissoilla tee, vaan kulut kattavat eläinlääkäri tarkastukset ja muut. 

Itse himoitsin rotukissaa hyvinkin pitkään, mutta kallis hinta mietitytti. Onhan se kova summa laittaa  vähintään 700€ kissaan. Siksi pitkään mietittiin, että jospa kuitenkin otettaisiin ihan maatiaiskissa. Toisaalta kissa elää hyvin pitkäikäiseksi ja sijoitus haluamaansa rotuun ei siinä mielessä tunnu pahalta (jos on yhtä pinnallinen kuin minä ja tietää haluavansa jonkin tietyn rodun edustajan ulkonäön vuoksi Silmänisku) Kohtalon oikusta johtuen kuulin kaverilta pyhästä birmasta, joka oli palautunut kasvattajalle omistajan allergian vuoksi. Kyseessä oli 1 vuotias kilpparityttö, suloinen kuin mikä. Tällaiset "palautuneet" kissat myös usein myydään sitten halvemmalla, joten kiinnostuin. Otin yhteyttä kasvattajaan ja kyselin kissasta ja kerroin itsestäni. Kävinkin niin, että kasvattaja totesi ettei tämä kilpparityttö oikeastaan sovi meille (lapseton pariskunta, ei muita kissoja), mutta hänellä olisi 2-vuotias punanaamio tyttö vailla kotia. Kissa ollut hänellä pennusta asti, ja kovin rakas, mutta kasvattajalla oli kotona 6 muuta kissaa eikä tämä oikeen pärjännyt stressaavissa oloissa. Kasvattaja oli alunperin halunnut teettää tällä myös pentuja (ihanan värin vuoksi), mutta koska kissan sisarus oli kuollut perinnölliseen sairauteen kasvattaja ei halunnut ottaa riskiä, että sairaus periytyisi myös jälkeläisille. (Tämäkin kertoo kasvattajasta jotain, että haluaa karsia mahdolliset riskitekijät pois ja tekee huolella valinnan millä kissoilla pentuja teetetään). Kissa oli siis leikattu ja terve (tutkittu ettei tätä tautia hänellä ollut). Käytiin sitten tapaamassa kasvattajaa ja tätä punaista tyttöä ja rakastuttiin heti! Niinpä Eeva muutti meille ja saatiin vielä edulliseen hintaan. Asiat siis loksahti kohdilleen täydellisesti, vaikka Eeva on kyllä niin ihana, että täydenkin hinnan olisin ollut valmis maksamaan jos sen pentuna olisin jo saanut  Pusu. Eeva on myös ihan näyttelytasoinen ja näyttelyissä käynytkin. Rotukissan voi myös saada siten edullisemmin jos ei ota pentua vaan kodinvaihtajan. Tässäkin tapauksessa täytyy olla tarkkana, että kasvattaja on tietoinen kissan kodinvaihdoksesta sillä usein kasvattajalla on etuoikeus ostaa kissa takaisin.

Jos jokin tietty rotu on mielessä, kannattaa ottaa yhteyttä kasvattajiin rohkeasti ja siten voikin kuulla jostain täydellisestä kissasta vailla kotia. Eri rotuyhdistysten sivuilta voi usein myös löytää näitä kodinvaihtajia ja lemmikkitasoisista pennuistakin kannattaa kysellä, jos ei näyttelyihin halua viedä. Kasvattajien kotisivuja lukemalla myös saa hiukan käsitystä millainen kasvattaja on kyseessä.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Sivunvalintanappi Sivu: 1 ... 3 4 [5] 
Lähetä aihe | Tulosta
 
  « Koti ‹ Alue Sivun alkuun