Kissamaailma
KISSAN HYVINVOINTI >> Psykologia ja käyttäytyminen >> Kissa ei liiku tai leiki
http://www.kissamaailma.net/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1508000043

Aiheen aloittaja pellervo 14.10.2017 klo 19:54:03

Aihe: Kissa ei liiku tai leiki
Kirjoittaja pellervo 14.10.2017 klo 19:54:03
Hankimme kuukausi sitten 2-4v leikatun kollikissan löytöeläinkodista. Aluksi oli todella arka, säikkyi pieniäkin kolahduksia ja viihtyi sängyn alla. Nykyään antaa ottaa syliin, ok tottunut jo arkisiin ääniin, kehrää ja nauttii todella paljon rapsutuksista ja silityksistä (heittäytyy selälleen ja saattaa nukkua vieressäkin hetken.) Syö säännöllisesti, pesee itseänsä, pissaa ja kakkaa normaalisti. Kissa ei kuitenkaan liiku, vaan kyhjöttää joka päivä samassa paikassa. Illalla nukkumaanmennessä se on esim. ikkunalaudalla, ja aamulla herätessä yhä siinä. Ei myöskään innostu leikkimään. Huolettaa että onko vielä vaan alkuajan pelkoa vai onko jokin huonosti  :( Päivisin liikkuu vaan ruokakupille ja astialle, muuten pysyy samassa paikassa...

Aihe: Re: Kissa ei liiku tai leiki
Kirjoittaja Kari Häkkinen 19.10.2017 klo 23:06:28
Onko tietoa kissan taustasta ja siitä miten päätyi löytökotiin?

Sinänsä rauhallisuus kuuluu kissojen hyveisiin, eikä sitä pidetä käyttäytymishäiriönä.

Kuukausi ei ole vielä kovin pitkä sopeutumisaika, joten apaattisuus voi hoitua kun kissa on varmistunut uuden kodin turvallisuudesta ja löytänyt sieltä oman paikkansa.

Kannattaisi varmaan tarttua noihin perusaktiviteetteihin joita kissa jo nyt harjoittaa, laajentamalla ja pidentämällä niitä. Jos kissa pitää rapsutuksista, se todennäköisesti oppii nauttimaan myös harjauksesta. Syömisen kautta voisi motivoida siten, että mieleisempiä herkkuja saa vasta jonkin leikin tai muun suorituksen jälkeen.

Kaikki kissan kanssa tapahtuva toiminta on syytä hoitaa säännöllisesti. Näin kissa oppii odottamaan niitä ja sen elämä täytyy kissojen rakastamista rutiineista.

Kissamaailma » Powered by YaBB 2.6.0!
YaBB Forum Software © 2000-2021. Kaikki oikeudet pidätetään.