Kissamaailma
KISSAN HYVINVOINTI >> Psykologia ja käyttäytyminen >> Kissan kiintyminen vain toiseen omistajaan
http://www.kissamaailma.net/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1453076266

Aiheen aloittaja Andelena 18.01.2016 klo 02:17:46

Aihe: Kissan kiintyminen vain toiseen omistajaan
Kirjoittaja Andelena 18.01.2016 klo 02:17:46
Hivenen nololta tuntuu aihe nostaa pöydälle, mutta jonkinlaiset neuvot tosiaan tulisivat tarpeeseen. Meille tuli hieman ennen joulua kissanpentu, joka on edelleen hyvin sosiaalinen ja huomiota rakastava, varsin villi ja utelias tapaus. Saapuessaan kissa vietti hyvin paljon aikaa sylissäni/vieressäni, mutta ei varsinaisesti osoittanut mitenkään silmiinpistävää välinpitämättömyyttä kumppaniini. Kiintymys minuun oli kuitenkin niin selkeää, että se oli puheenaiheena useampaan otteeseen, jolloin myös ystävät kommentoivat tilanteen tasaantuvan – ja niinhän lopulta kävikin.

Jouluna vietimme aikaa erossa suunnilleen kaksi viikkoa siten, että kissa oli kumppanini mukana, ja minä eri paikassa. Tämä järjestely oli valitettava, mutta välttämätön, ja mielellämme olisimme ottaneet kissan ylipäätään joulun jälkeen vasta, mutta järjestely ei onnistunut näin (pentu tuli meille ylipäätään vain 10 viikkoisena, koska hänestä haluttiin nopeasti eroon). Osasin odottaa kissamme kiintyvän kumppaniini tuona aikana – mikä myös oli mielestäni hienoa! – mutta nyt kun olemme kaikki kotona, tilanne on aika ikävä. Kissa ei välitä minusta laisinkaan. Yritän suhtautua tähän kypsästi, ja tiedän kissan ”valitsevan ihmisensä”, ja koska kissa ei ole minua kohtaan kuitenkaan mitenkään vihamielinen tai aggressiivinen, tässä ei pitäisi olla ongelmaa. Paino sanalla pitäisi, sillä kyllähän tämä tilanne on aiheuttanut paljon mielipahaa, ja jopa kinastelua meidän välillemme.

Tiedostan itse, kuinka naurettavaa on olla mustasukkainen, mutta olisiko teillä jonkinlaisia vinkkejä tai kokemuksia aiheesta? Luulen kissan aistivan tämän minun jännityksen, joka tuskin ainakaan houkuttelee häntä minun lähettyvilleni. Toisaalta olen yrittänyt olla kiinnittämättä asiaan liikaa huomiota, mutta koska minä olen meistä kahdesta enemmän se, joka ylipäätään kissaa halusi, on tilanne siinäkin mielessä hivenen epäreilu. En kuitenkaan ole mielestäni toiminut mitenkään väärin, ja tuskinpa siitä kyse onkaan, mutta voisiko tämä esimerkiksi olla vain vaihe? Onko toivoa tasaantumisesta?

Olemme myös pohtineet toista kissaa, koska pentumme tosiaan on aika villi ja kaipaisi leikkikaveria. Minua hiukan arveluttaa toinen pentu erittäin itsekkäästä syystä: mitä jos tilanne vaan pahenee? En ole oikein kehdannut puhua aiheesta kenenkään kanssa, mutta asia vaivaa minua, vaikka kyse näin turhanpäiväisestä ongelmasta onkin. En haaveile siitä, että kissa olisi kiintynyt minuun enemmän, ja hyväksyn kyllä hänen ihastuksensa kumppaniini, mutta tämä aiheuttaa tosiaan kotosalla ongelmia, joiden kanssa on toki opeteltava elämään, mutta tällä hetkellä asia vaivaa hieman meitä kaikkia, joten kokemuksia ja mielipiteitä otetaan vastaan!

Kissamaailma » Powered by YaBB 2.6.0!
YaBB Forum Software © 2000-2021. Kaikki oikeudet pidätetään.