Kissamaailma
KISSAN HYVINVOINTI >> Kasvattaminen >> Muiden kissojen testaaminen
http://www.kissamaailma.net/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1361184732

Aiheen aloittaja Mintan 18.02.2013 klo 12:52:12

Aihe: Re: Muiden kissojen testaaminen
Kirjoittaja Estel 26.02.2013 klo 23:33:25
Meille muutama vuosi takaperin kyseltiin sijoituskissaa ja kun vihdoin kasvattaja otti lopulta yhteyttä että hänellä olisi tällainen naaraspentu etsimässä sijoituskotia. Ennen kuin sovimmekaan vierailusta kissaa katsomaan, kysyin haluaako hän jotain muita testejä otettavaksi meidän kotikissalta kuin FeLV & FIV. Hän ei edellyttänyt edes noiden testien tekemistä, mutta sen suuremman vaikutuksenhan meidän vastuullisuutemme ja oma-aloitteisuutemme asiaan liittyen teki varmasti. Hän lopulta suositteli yhtä hänelle tuttua eläinlääkäriä testien ottoon, FeLV & FIV -pikatestausta, sekä virustestejä (herpes, calici, mycoplasma, klamydia).

Onni todellakin, että meidän Onni-herralta sitten saatiin negatiivisena kaikki tulokset, vaikka esimerkiksi jatkuva silmien rähmiminen ja se, että kissa kuitenkin oli suhteellisen epämääräisistä oloista peräisin, jännittikin aikalailla.

Ymmärrän hyvin, jos kasvattaja haluaa että ehdottomasti perheen muut kissat testautetaan. On nimittäin nähty tapaus, jossa emo sai calici ja mycoplasmatartunnat, tuhoisin seurauksin (puolet pennuista menehtyi jne, selvinneet jouduttiin erottamaan kokonaan emosta jo varsin nuorina, etteivät saisi tartuntaa). Siinä vain oli sekin, että toinen noista virustartunnoista oli myös perheen toisella kissalla, toisen, tai käytännössä kyllä ehkä kummankin, alkuperä on mystinen.

Kissamaailma » Powered by YaBB 2.6.0!
YaBB Forum Software © 2000-2021. Kaikki oikeudet pidätetään.