Kissamaailma
KISSAN HYVINVOINTI >> Kasvattaminen >> Muiden kissojen testaaminen
http://www.kissamaailma.net/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1361184732

Aiheen aloittaja Mintan 18.02.2013 klo 12:52:12

Aihe: Muiden kissojen testaaminen
Kirjoittaja Mintan 18.02.2013 klo 12:52:12
Täällä ei nyt ole ainakaan kovin tuoretta keskustelua siitä, miten kasvattajat testaavat kasvatuksen ulkopuolella olevia kissojaan(vanhoja kasvatuskissoja tai lemmikki/näyttelykastraatteja) tai miten haluavat sijoituskissansa asuinkumppanit testattavan.

Itse aloittelen kasvatusta ja sen takia testasin koko kolmikkoni FIV ja FeLV varalta, koska kaikki ovat hiukan epämääräisistä oloista (2x navettakissan pentu ja 1x esypentu, nykyinen EUR). Valitettavasti kotikissakollini paljastui FIV positiiviseksi, vaikka tytöt olivat negatiivisia. Kolli on tullut mulle alle 8-viikkoisena sisäkissalta eli tartunta on saatu emolta. Nyt kolli onkin eristyksessä ja etsii uutta kotia ja testaan tytöt uudelleen 2-3kk jälkeen eristyksen alusta.

Juuri tämän takia mietin miten muut kasvattajat testaatte esim. kotonanne ekana olleita kotikissoja tai haluatte kissat testattavan siellä, mihin teiltä menee kissa sijoitukseen. Itse ainakin tämän kokemuksen takia haluan muilta kuin testatuista vanhemmista syntyneistä FIV+FeLV testit mahdollisissa sijoituskodeissa.

Käytännössähän kukaan ei pakota edes testaamaan kasvatuskissoja, jos muutenkin saa esim. kollin käyttöönsä. Perheen muissa kissoissahan on se suositus, että edes kerran niiden elämässä ja mua vaan kiinnostaa, miten ihmiset on toimineet tai aikovat toimia tulevaisuudessa ketään tuomitsematta. Jokainenhan toimii niin kuin parhaaksi näkee ja oman tietämyksensä pohjalta. Sekin kiinnostaa miten suhtaudutte kolliin käyttöön, jonka asuinkumppaneita ei ole testattu (ja naaraanne menee viettämään vaikka häitä samaan asuntoon).

Kissamaailma » Powered by YaBB 2.6.0!
YaBB Forum Software © 2000-2021. Kaikki oikeudet pidätetään.