Kissamaailma
ARKISTO >> Arkisto >> Pennun märkäruokinta
http://www.kissamaailma.net/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1347192502

Aiheen aloittaja Ansa 09.09.2012 klo 15:08:21

Aihe: Re: Pennun märkäruokinta
Kirjoittaja Kat 09.09.2012 klo 15:48:12
Nämä ruokintamäärät kuulostavat ihan järjettömiltä mun kokemuksiin verrattuna. Mulla on siis nyt 5 kuukautta vanha eurooppalaispentu Veera, jonka märkäruokamäärät ovat edelleen naurettavan pieniä.

Tavoitteeni olisi, että puolet päivän ruoasta olisi kuivaruokaa ja puolet märkäruokaa. Annan Sanabelle Kitten -raksuja n. 30-35 g päivässä (ruokintasuositus 4 kk vanhalle aikuisena 4 kg painoiselle kissalle 60-65 g/vrk) ja sitten märkäruokaa. Märkäruokaa ei kuitenkaan mene enempää kuin n. puoli pussia päivässä kahdelle ruokintakerralle jaettuna. Kupista vaan ei katoa enempää, vaikka antaisin ruoan seisoa yön yli.  Märkäruoan menekki tuntuu lisäksi vaihtelevan: välillä jokin ruoka kelpaa hyvin, välillä taas ei juuri ollenkaan. Raksut sen sijaan kelpaavat aina, mutta en halua tarjota pelkästään niitä.

Märkäruokaa olen yrittänyt tarjota monipuolisesti, kaapissa on Latz As Good As It Looks -penturuokaa, Animondan Rafine Soupe Kitteniä, Miamorin Ragout Royale Kitteniä sekä Animonda Carny Kitteniä, jota en tosin ole voinut syöttää, koska sen pakkauskoko on liian iso menekkiin nähden. Lisäksi olen tarjonnut välillä aikuisten märkiksistä Pirkan viljattomia kastike- ja pateeruokia sekä kasvitonta Latz Exoticia (ei maistunut). Pari kertaa Veera on saanut herkkuna Sheban pikkurasioita, ne menivät kuin kuumille kiville. Kerran viikossa olen antanut pakasteseitiä ja nyt olen ostanut myös broilerinfileesuikaleita, joita ensimmäisellä tarjoamisella meni reilusti (eli meidän tapauksessa ehkä 50 g).

Toisaalta kissan paino on noussut tasaisesti ja on tällä hetkellä 2,6 kg. Emonsa painoi ennen tiineyttään 2,7 kg ja kasvattaja ennusti Veerasta tulevan vähän yli kolmikiloisen. Kissa ei näkyvästi kerjää lisää ruokaa tai hotki koko raksuannostaan kerralla, vaikka innoissaan tuleekin kupille aina kun raksupurkki avataan. Pitäisikö näin heikoista ruokintamääristä olla jotenkin huolissaan? Veera näyttää hyväkuntoiselta eikä mitenkään liian laihalta ja on aktiivinen.

Kissamaailma » Powered by YaBB 2.6.0!
YaBB Forum Software © 2000-2020. Kaikki oikeudet pidätetään.