Kissamaailma
KISSAN HYVINVOINTI >> Terveydenhoito >> Kilpirauhasen liikatoimintaa?
http://www.kissamaailma.net/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1328886117

Aiheen aloittaja jammi 10.02.2012 klo 17:01:57

Aihe: Re: Kilpirauhasen liikatoimintaa?
Kirjoittaja Clarice. 18.08.2018 klo 14:21:51
Tämä ei nyt enää kuuluisi edes kilpirauhasketjuun, mutta jatkan tänne. On ollut mieli niin maassa, ettei ole tullut päivitettyä tilannetta  :(  Käytiin 2,5 viikkoa sitten eläinlääkärissä, ultrassa ja röntgenissä näkyi vatsaontelossa "jotain", mikä voi hyvin todennäköisesti olla kasvain. Paino oli tippunut ja oli enää 3,9 kiloa. Suolistossa näkyi runsaasti kaasua ja ulostetta, mikä oli yllätys koska kissalla oli ollut maha löysällä sillä viikolla. Noh, tilanne jäi nyt sitten hieman auki, koska verikokeet oli ok (syöpä ei tosin kuulemma niissä näy juuri ikinä) ja kissan vointi virkeä, tosin ruokahalu hieman aaltoileva.

Kotona sitten aloin miettiä sitä suoliston tilannetta ja annoin varmuudeksi Levolacia ja parafiiniöljyä. Ja siis huhuhuh mitä karvakertymiä tuli ulos   :o  Isoja kovia karvapötköjä, jotka olivat siis ilmeisimmin olleet ihan tukkeena suolistossa! Karvaa tuli ulos kaikkiaan viikon, vaikka en parafiiniä antanut kuin kerran! Kävin sitten kyselemässä klinikalla että entäs nyt, ja hoitaja sanoi että syy laihtumiseen voi löytyä ihan tuosta karvastakin, kun ravinto ei ole päässyt imeytymään. Nyt ollaan yritetty ruokkia Morrisonia superahkerasti mutta ruokahalu ei ole kovin kummoinen, tai välillä on ja välillä ei. Ei ole esimerkiksi suostunut syömään enää mitään kuivaruokaa, vaikka ennen se oli suurinta herkkua  :(  Saatiin ruokahalulääkettä, jota olen antanut jos näyttää että syöminen ihan loppuu. Siinä on ohjeistettua pienemmälläkin annoksella vaan aika voimakkaat sivuvaikutukset, joten levoton käytös, rauhattomuus, naukuminen.

Todella raskas kesä ollut ja tämä kyllä viimeistelee tilanteen. Kissa voi muuten hyvin, on virkeä, jaksaa ulkoilla valjaissa, leikkiä jne. Mutta ruoka ei vaan maistu niin hyvin kuin saisi maistua. On myös tosi vaikeita päätöksiä että mitäs nyt. Koepalojen otto vaatisi kissan avaamista ja jos ennuste on huono, se on. En haluaisi enää yhtään lisää kärsimyksiä Morrisonille.

Niin ja se päivystänyt klinikka... Sieltä tarjottiin minulle KAHTA KYMMENEN EURON LAHJAKORTTIA! En ymmärrettävästi suostunut tähän, mutta eipä ole taas yli viikkoon sieltä mitään vastausta kuulunut   ::)

Kissamaailma » Powered by YaBB 2.6.0!
YaBB Forum Software © 2000-2020. Kaikki oikeudet pidätetään.