Kissamaailma
KISSAN HYVINVOINTI >> Terveydenhoito >> Kilpirauhasen liikatoimintaa?
http://www.kissamaailma.net/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1328886117

Aiheen aloittaja jammi 10.02.2012 klo 17:01:57

Aihe: Re: Kilpirauhasen liikatoimintaa?
Kirjoittaja Clarice. 30.07.2018 klo 01:08:26
Minua on jäänyt vaivaamaan, että mistä ne Morrisonin oudot oireet sitten johtui. Nyt taisin vihdoin googlettaa oikeilla hakusanoilla, kun löysin englanniksi tietoa:

"The signs of vestibular disease in cats can be quite alarming to owners, who often believe their feline friend is having a stroke. These signs include:

Nystagmus, or eyes that oscillate back and forth
Leaning against walls or furniture in order to walk
Falling down
Vomiting
Seeming "out of it"

These clinical signs usually appear suddenly, many times in less than an hour. Idiopathic vestibular disease is a short-term, self-resolving condition."

Morrisonhan meni muutamassa tunnissa täysin normaalista huonoon kuntoon, oksenti, takapää heitti, oli ihan sekaisin ja oli nystagmusta silmissä. Ja tosiaankin aivoverenvuotomaiset oireet. Kun löysin vihdoin nimen ja mahdollisen selityksen oireille, katsoin jonkun YouTube-videon jossa eläinlääkäri diagnosoi tuon katsomalla verikokeista että kaikki arvot ok ja kun se nystagmus eli silmien pakkoliike loppuu pahoinvointilääkkeellä niin se kuulemma on myös merkki että tuo on yleensä syynä eikä aivokasvain tai aivoverenvuoto tms. Siis elimistö tavallaan vaan hakee liioitellusti tasapainoa ja tulee paha olo siitä. Morrisonillahan verikokeet oli ok, paitsi se erikseen otettu ja jollain tapaa väärin analysoitu kilpirauhasarvo.

Voi siis olla, että jos olisin vaan pystynyt katsomaan tuolloin aamulla kissaa kotona aamuun, oireet olisi loppunut itsestään ja oltaisiin vältytty väärältä diagnoosilta ja koko kesän piinalta ja tuskailulta ja ihottumalta  >:(

Nyt sitten ahdistaa vielä se, että kissa on todella laihassa kunnossa  :'( Pelottaa, että syynä on syöpä tai jotain muuta kamalaa. Ihan hyvin on syönyt ja muuten ollut normaali, mutta luut tuntuu käteen ja on erittäin laiha. Eipä tietenkään kuulunut mitään sieltä päivystyspaikasta tällä luvatulla viikolla. Pitää varmaan käydä vakkariklinikalta kysymässä mitä ovat mieltä, voiko ihan vaan se lääkkeen aiheuttama ripuli ja muu vieläkin vaikuttaa. Eihän se suoliston tasapaino kai hetkessä palaudu, mutta huolestuttavan kuivakaksi on mennyt.

Kissamaailma » Powered by YaBB 2.6.0!
YaBB Forum Software © 2000-2020. Kaikki oikeudet pidätetään.