Kissamaailma
KISSAN HYVINVOINTI >> Terveydenhoito >> Kilpirauhasen liikatoimintaa?
http://www.kissamaailma.net/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1328886117

Aiheen aloittaja jammi 10.02.2012 klo 17:01:57

Aihe: Re: Kilpirauhasen liikatoimintaa?
Kirjoittaja hazelnutz 13.07.2018 klo 18:20:14
Eikä! Mikähän on? Toivottavasti olisi "vaan" stressistä johtuvaa. Nyt on sopivasti viikonloppukin alkamassa.

Täälläkin on omat haasteensa. Piti keskiviikkona antaa ruokahalulääkettä kun syöminen jo monta päivää heikkoa ja sitten juu taas söikin mutta jo eilisestä alkoi vähenemään. Tänään Sukkiksella sitten ollut pahoinvointia, oksensi ja sai pahoinvointilääkettä. Pelkään jatkuvasti että kuivuu ja tuo kotona nesteyttäminen ei onnistu, edellisen kolmen epäonnistumisen takia en edes uskalla kokeilla enää.
Yksi huono asia tuossa meidän vakiklinikalla on, kun käydään niin monella eri eläinlääkärillä siellä (se joka on vapaa silloin kun sinne pääsee, koska on kuitenkin matkan päässä ja kuskia ei aina ole). Kaikilla on hieman eri näkemykset. Yksi sanoi että nesteyttää pitäisi silloin kuin kun siltä tuntuu, kissa menee syömättömäksi ja pahoinvoivaksi pari-kolme kertaa peräkkäisinä päivinä. Toinen sanoi että 1-2 kertaa viikossa eikä missään nimessä samasta pussista jollei käytä alle vuorokaudessa sitä ja sitä ei tämän mukaan tehdä joten aina menee hukkaan. Kolmas sitten että jos nesteyttäminen ei kotona onnistu niin 20-40ml ruiskulla suuhun jokatoinen päivä. Mutta miten ihmeessä semmoinen määrä riittää kun kissan pitäisi saada 0,5dl nestettä/elopaino. Noh, olen sitten antanut joka päivä  yhteensä 20ml samalla kun truttaan sen ummetuksenestomönjän suuhun kolme kertaa päivässä. Enpä tiedä onko siitä hyötyä kun siinä on kuitua joka imee itseensä nestettä.

Muutenkaan Sukkis ei ole täysin normalistoitunut pitkäksi aikaa nesteytytsten jälkeen niin kuin silloin maaliskuussa. Miksi? Mikä on? Tämä on jatkuvaa taistelua ruokahaluttomuuden ja pahoinvoinnin kanssa ja jatkuva pelko että kissa kuivuu. Miksei kotona nesteytys vaan voinut onnistua. Syytän itseäni.

Miksi Sukkiksen ptii ylipäätään näin nuorena jo sairastua munuaisten vajaatoimintaan?

Kissamaailma » Powered by YaBB 2.6.0!
YaBB Forum Software © 2000-2020. Kaikki oikeudet pidätetään.