Kissamaailma
KISSAN HYVINVOINTI >> Terveydenhoito >> Kilpirauhasen liikatoimintaa?
http://www.kissamaailma.net/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1328886117

Aiheen aloittaja jammi 10.02.2012 klo 17:01:57

Aihe: Re: Kilpirauhasen liikatoimintaa?
Kirjoittaja Clarice. 21.06.2018 klo 23:10:27
Meillä oli aluksi määrätty 3-4vrk juurikin tuota viikon kuuri tuota Prednicortonea 0,5 tablettia päivässä. Nooh, punoitus ja kutina ei sillä vielä loppunut, niin eläinlääkärin suostumuksella jatkoin viikon kuurin ja sain kuurin "purkuohjeiksi" tällaisen:

"Mikäli kortisonia tarvitsee jatkaa yli 5 peräkkäistä päivää, tulee lääke ns. ajaa alas hitaasti eli pikku hiljaa pienentää annosta ennen lopetusta. Tämä siitä syystä, että ulkopuolelta (lääkkeessä) tuleva kortisoni häiritsee kissan omaa kortisolituotantoa ja siksi jos pidemmän kuurin keskeyttää yhtäkkiä, ei kissan oma kortisolituotanto riitä elimistön toimintaan ja seuraukset voivat olla vakavia. Eli annoksen lasku tapahtuu seuraavasti: 0,5 tablettia ensin joka toinen päivä 4 kertaa, sitten 0,25 tablettia joka toinen päivä 4 kertaa. Sen jälkeen lääkkeen voi jättää pois. "

Nooh, tehtiin purku ohjeen mukaan ja kutina palasi sitten taas  :( Joten nyt syödään 0,25 tablettia päivässä niin kauan kuin tuota Felimazoleakin on "pakko" vielä syödä. Ja nyt riittää kuulemma kun sen jälkeen antaa muutaman kerran tuon 0,25 tbl joka toinen päivä.

Kyllähän tuon kortisoninkin mahdolliset haittavaikutukset ahdistavat, mutta nyt tuntuu tärkeimmältä sinnitellä tämä pari viikkoa jotenkin.

Meillä taas Oliver vetelee kaikki ruuat ja söisi vielä toisen lautaselta kaiken päälle. Morrison haluaisi syödä hitaasti pitkin päivää silloin tällöin. Ja seurauksena toinen lihoo ja toinen laihtuu, ellei jatkuvasti kyttää ruokailuita ja nostele lautasia pois.

Tänään yritin keksiä vaihtoehtoa tuolle kaulurille. Eläinkaupan työntekijänkin kanssa mietittiin, mutta ei noista koirien suojatossuista ole kissakäyttöön. Sain neuvon kokeilla apteekin itseliimautuvaa ideaalisidettä, ja tein siitä "tukot" takatassuihin ettei raapisi. Noooh, voi kuvitella millaista raajojen heiluttelua kävely oli  ::) Ekat viritykset sai vedettyä hampailla pois, mutta nyt istuu mielensä pahoittaneena tarhassa tassut paketissa. Jos vaan löytäisi sen sopivan kireyden ettei ole liian tiukalla ja saisi nuo pysymään, niin varmasti olisi 1000% kivempi olla noiden kanssa kuin kaulurin, jonka kanssa törmäilee, ei pysty pesemään itseään ja noh, kärsii.

Kissamaailma » Powered by YaBB 2.6.0!
YaBB Forum Software © 2000-2019. Kaikki oikeudet pidätetään.