Kissamaailma
KISSAN HYVINVOINTI >> Terveydenhoito >> Kilpirauhasen liikatoimintaa?
http://www.kissamaailma.net/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1328886117

Aiheen aloittaja jammi 10.02.2012 klo 17:01:57

Aihe: Re: Kilpirauhasen liikatoimintaa?
Kirjoittaja hazelnutz 21.06.2018 klo 17:23:22
Aww, suloiset! :-* Ihanaa että on muutakin kuin kauluria ja kärsimystä ja odottelua. Toivon minäkin että teillä menee kaikki hyvin. Kamalaa se odottaminen sinne hoitoon, vielä kamalampaa odottaa kissaa kotiin, mutta sitten kun se on ohi, ja toivottavasti kerrasta ohi, niin se kaikki on ollut sen arvoista.

Uteliaisuudesta kysyisin tuosta teidän kortsonista, minkäniminen, millä annostuksella ja millainen tiputus. Meillä Prednicortone 1/2 tabl kerran vrk:ssa kaksi viikkoa jonka jälkeen 1/2 tabl joka toinen vrk kaksi viikoa jonka jälkeen 1/4 tabl joka toinen vrk kaksi viikkoa ja lopuksi 1/4 tabl joka 3. vrk viikon ajan. Ei ole muunkaltaista kokemusta kortisonista muuta kuin silloin allergioiden alussa kun Sessan sai kortisonipiikin ja kerran vielä tehosteen. Sitten koko kortisonihomma jäi kun ei sekään ole hyväksi. Kai luin siitäkin että voi tappaa kissan/lyhentää kissan elämää. Kerrotiinko teille mitään sivu-/haittavaikutuksia? Sessanin kutina on hieman rauhoittunut mutta ei se ikinä häviä (paitsi silloin kortisonilla) mutta silti mietin että pitäisikö edes kokeilla kuuria.
Sessan syö jo tosi hyvin (3-5 kertaa päivässä) ettei sen ruokahalua ainakaan tarvitsisi nostaa, mutta ei se edes lihoakaan, alle 3 kiloinen kissa vaikka syö välillä kuin hevonen.
Vielä noista lääkkeistä ja äärettömästä ahdistuksesta että Sessanin hampaidenpoiston jälkeen meille annettiin Metacamia kipulääkkeeksi. Ja sehän on tappanut monia kissoja. Oli äärimmäisen kamalaa antaa lääkettä ja pelätä jatkuvasti että mahtaako tappaa kissan.

Sukkiskin on enemmän pelkän kastikkeen perässä tai vaihtoehtoisesti tykkää jos ruoka kuivahtaa kuppiin mikä ei sitten enää ole hyvä. Tykkäsi noista "uusista" kissan keitoista, mutta ei selvinnyt fosforipitoisuutta siitä niin jäi pois. Niin moni kissa nuolee pelkän kastikkeen niin siinähän olisi hyvä tuote alkaa kehittää täysravinto-kastiketta  :P
Hill'sin a/d on toinen mikä maistuu Sukkikselle mutta sitäkään ei voi jatkuvasti syöttää ja siinäkin korkea fosforipitoisuus.
Muutenkin tämä Sukkiksen märkäruokahommeli on vaivalloista, koska Sessan ei saisi sitä allergioidensa takia syödä (jouduttu turhan monta kertaa käymään eläinlääkärillä kun Sessan on päässyt kupille, millon maha mennyt sekaisin millon korvat raapinut verille). Sukkis ei käskystä syö, vaan syö silloin kuin haluaa, käy vähän napostelemassa silloin tällöin ja siinä taas kasvaa riski että Sessan pääsee syömään mutta yleensä on joku lautanen peittämässä ja kun Sukkis on lähestymässä ruokia niin pitää käydä nostamassa lautanen pois, mikä taas häiritsee sitä niin paljon että lähtee pois ja jää syömättä...  ::)

Tietenkin nyt kilpirauhasen liikatoiminnasta parannuttua niin huomaa miten käyttäytyminen johtui siitä. Vaikkakin on ollut nuoresta asti semmoinen "raivotautinen, huutava, hepuloiva, vauhtiapina". Se vaan huomaamattomasti lisääntyi ja iloinen asia leikkivä kissa oli kunnes syy paljastui. Nykyään enää harvemmin saa hepulikohtauksia ja sitten kun saa niin on niin lyhytkestoisia. Kauhean väsynyt on nykyään ja se johtuu varmastikin siitä munuaisten vajaatoiminnasta. Minun olisi pitäny huomata tuosta juomisesta ja pissaamisesta sekin asia. Mutta Sukkis on tosiaan ollut koko ikänsä hyvä juomaan ja totuin kai Smulanin takia isoimpiin pissoihin ja nuorihan se Sukkis on Smulaniin verrattuna kun Smulan sai muistaakseni sen munuaisdiagnoosin 15 vuotiaana eikä Sukkis ole aikaisemmin hirveästi sairastellut, ajattelin/toivoin että sillä olisi hyvät geenit ja siitä tulisi pitkäikäinen.

Kissamaailma » Powered by YaBB 2.6.0!
YaBB Forum Software © 2000-2019. Kaikki oikeudet pidätetään.