Kissamaailma
KISSAN HYVINVOINTI >> Terveydenhoito >> Kilpirauhasen liikatoimintaa?
http://www.kissamaailma.net/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1328886117

Aiheen aloittaja jammi 10.02.2012 klo 17:01:57

Aihe: Re: Kilpirauhasen liikatoimintaa?
Kirjoittaja hazelnutz 20.06.2018 klo 16:34:55
Itsekin olen kunnon ahdistuja/stressaaja/huolehtija/katastrofiajattelija. Kun Smulanista aika jätti niin rupesin tarkkailemaan muita kissoja ja vein melkein turhaan eläinlääkäriin koska oli niin tottunut jatkuvaan huolehtimiseen. Sitten kun se vihdoin helpotti niin venähti Sukkiksen kilpirauhasdiagnoosi ja nyt on taas tilanne päällä koko ajan, molemmilla kissoilla, eri syistä. Onneksi Sessanilla vähän vähemmän pahat vaivat, ainakin toistaiseksi.

Sukkiksen munuaisten vajaatoimintaa hoidetaan ihan vaan tukihoidolla. Munuaisruokiahan pitäisi syödä muttei tietenkään suostu joten senior ruoilla mennään, mahdollisimman vähäfosforista (vähäsuolasta, korkeampi kaliumpitoisuus, korkeampi kaloripitoisuus jne) mutta sellaista mitä suostuu syömään. Harmikseni Sukkis on tietenkin raksukissa mikä ei auta asiaa yhtään. Olen yrittäny pikkuhiljaa saada sen syömään enemmän märkäruokaa mutta nyt on joku kausi ettei maistu ollenkaan, ennen sentään maistui vähän paremmin. Mutta käytän sitten hyväkseni sitä kun saa Mirtazapinia niin maistuu melkein mikä tahansa. Mirtazapinin lisäksi menee muita lääkkeitä, Cereniaa pahoinvointiin ja Pepcidiä närästykseen.

Nyt on ollut jo pidemmän aikaa pahoinvointia ja ruokahaluttomuutta ja olenkin saanut juosta eläinlääkärissä paljon. Alan pikkuhiljaa pelkäämään että taustalla on jotain muuta kun ei nesteytys enää "korjaa" tilannetta. Johan jo kerran otettiin röntgenkuvatkin kun epäilin nivelrikkoa.

Nesteytyksessä ollaan juostu jo 3 kertaa kuukauden sisällä ja kotonakin pitäisi nesteyttää. Ensimmäinen kerta meni vielä jotenkuten mutta viime sunnuntaina ei sitten onnistunut ollenkaan.
Ollaan käyty eläinlääkärillä opettelemassa sitä, olen lukenut siitä ja katsonut videoita ja kaikki saa sen näyttämään niin helpolta, eikä se todellakaan mitään rakettitiedettä ole, mutta en viimeksi onnistunut edes kolmella yrityksellä, ensinnäkin ahdisti ihan hirveästi koko tilanne sinä päivänä ja sitten vielä kun epäonnistuin niin monta kertaa niin en tiedä miten jatkossa voisin onnistua.

En ole vielä vertaillut arvoja papereista mutta Sukkis on ollut huonovointisempi aikasemmassa vaiheessa kuin mitä Smulan oli ja pahemmaksihan tämä vaan muuttuu. Jos kaikki menisi ok niin kontrollit olisi 3 kuukauden välein ja ehtihän tässä olemaankin taukoa. Helmikuussa oli paljon noita 1-2 kertaa viikossa käyntejä mutta maaliskuu meni paremmin kuin hyvin, söi tosi hyvin ja oli täysin normi oma itsensä. Huhtikuussa syöminen vähän väheni mutta oli silti edelleen ok ja toukokuussa sitten meni vaan huonompaan suuntaan koko ajan eikä siitä edelleenkään olla noustu.

Olen monta kertaa saanut pelätä että nyt menetän kun syystä tai toisesta mennyt huonoon kuntoon. Esimerkiksi Sukkis kärsii nyt ummetuksestakin niin sitäkin pitää hoitaa. Levolacin piti olla hyvä ja turvallinen jopa säännöllisessä käytössä, mutta eipä sopinut Sukkikselle. Siinäkin sitten oli oma hommansa etsiä jokin hoitokeino siihen. Nyt mennään sillä että Fiboria sekotetaan munuaisruokaan joka jatkettu vedellä 3 kertaa päivässä. Normisti sitä ripoteltaisi ruoan päälle, mutta eihän se tule syödyksi vaan ne älyttömän kovat papanat pitää ensin jauhaa jauheeksi...

Vesikippoja on 3 kappaletta ja eilen saatiin vesiautomaatti. Sukkis juo paljon ja on aina juonut hyvin pennusta asti. Mutta jos nesteytys ei onnistu niin saatiin ohjeeksi juottaa ruiskulla 20-40ml joka toinen päivä, mitä en käsitä että miten riittää kun terveen kissan pitäisi saada 0.5dl/elopaino/vrk. Pidän myös ruoka-lääke-oksu-kakka-päiväkirjaa, Ja pää hajoaa!

Ainiin, olen lukenut että omega-3 olisi hyvä munuaisvaivaiselle ja eläinlääkärikin sitä ehdotti ja ehdittiinkin aloittaa mutta hitaasta aloituksesta huolimatta iski ripuli niin siihenkin tuli paussi ja pitäisikin aloittaa uusiksi vielä hitaammin. Sessanillekin pitäisi kokeilla noihin allegiaoireisiin, ainut että se on allerginen kalalle, mutta ehkä puhdistettua voisi sietää. Ensin vaan pitää saada se tämänhetkinen tilanne rauhoitettua joten sitten tietää johtuuko se kutina öljystä vai ei, mutta ennen kortisonikuuria sen pitää parantua hampaiden poistosta. Huoh!

Kissamaailma » Powered by YaBB 2.6.0!
YaBB Forum Software © 2000-2019. Kaikki oikeudet pidätetään.