Kissamaailma
KISSAT >> Rotukissat >> Pyhä Birma
http://www.kissamaailma.net/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1311581531

Aiheen aloittaja Muulikuski 25.07.2011 klo 11:12:11

Aihe: Pyhä Birma
Kirjoittaja Muulikuski 25.07.2011 klo 11:12:11
Onkos Birmojen harrastajia yhtään?

Tutustuin viikonloppuna komeaan nuoreen mieheen nimeltä Umberto. Ihan on urbaani kaupunkilaiskatti mutta kesäisin pääsee viettämään kesäisiä kissanpäivä mökille meren rannalle. Umberton kaveri löytyy tuolta pitkäkarvaisten kotikissojen ketjusta. :)


Umberto on komea kaveri ja kun aamulla heräsimme, Umbbis nukkui välissämme. Kovin oli kotoisen tuntuista.  ;D Seurallinen kaveri jolle silitykset ja rapsutukset kelpasivat. Koko ajan läsnä seuraamassa mitä tapahtuu.Umberto seurassamme laiturilla.


Umbbis ei pelkää vettä.

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja Crowmoor 25.07.2011 klo 12:24:23
Aivan mahtava kissa ja tosi upeita kuvia!

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja lara 25.07.2011 klo 12:37:32
Mä tykkään ihan sikana pyhistä birmoista ja haaveena ois saada sellainen joukon jatkoksi. Sitten olisi mun kissaluku täynnä.  :-* Jos kaikki menee hyvin ja henkilökunta saa vakituisen työpaikan niin ehkä jo vuoden päästä...

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja Ammi 25.07.2011 klo 12:51:44
Kertokaa viisaammat että kuinka voi erottaa Pyhän Birman ja Ragdollin? Roduthan ovat selkeästi taustoiltaan erit, mutta onko räggäri jalostettu näyttämään birmalta?  :-?

Mielettömän ihania ovat molemmat rodut.  :)

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja kisumamma 25.07.2011 klo 14:09:08
Ammi: Birma on ns. alkuperäisrotuja, eli se on ihan luonnostaan ollut olemassa, tuotu Eurooppaan ja muokattu aikojen kuluessa tiettyyn suuntaan, Ragdoll taas on kehitetty jenkeissä periaatteessa yhdestä luonteeltaan hyvästä kissasta isohkolla sisäsiitoksella ja kivan näköisiä kissoja (just esim. birmoja) lainaamalla.

Ulkonäössä ero näkyy usein siitä, että räggäreillä on olemassa enemmän mahdollisia värityksiä, kolmea eri kuviontia (mitted, colorpoint ja bicolor), useita värejä (esim. creme, sininen bicolor, ruskea colourpoint), ja varsinkin jos ajattelee lemmikkitasoisia eli ei ihan standardin mukaisia värityksiä, niin variaatiota on, koska tietysti eri väristen ja kuvioisten kissojen pentuja syntyy vaikka minkälaisia. Burmilla on periaatteessa aina sama kuviotyyppi, joka olisi lähinnä ragdollien mittediä (valkoiset sukat ovat tosin vähän erilaisia). Naamat on erilaiset ja niistä itse useimmiten tunnistan: birmoilla on vähän pyöreämpi otsaprofiili ja pienehköt korvat, räggärin otsa näyttää leveämmältä ja littanammalta, korvat on vähän isommat. Ajattelen aina itse, että burman naama on sydämenmuotoinen, ja räggärin kulmikas. Eroa on myös koossa: birma on keskikokoinen rotu, ragdolleilla koko riippuu sukupuolesta ja urokset ovat ehkä isoimpia olemassa olevia kissoja.

Minusta kaverini birmat ovat kyllä hyvin saman sorttisia ulkonäöltään ja olemukseltaan kuin oma ragdollini, mutta eivät ole luonteeltaan yhtä koiramaisia. Eli meidän Neppi huutaa koko ajan, jolkottaa ihmisten perässä ja vaatii ihan vieraitakin silittämään. Kaverin kissat ovat paljon varovaisempia. Ragdolleilla kuuluu rotumääritelmään isona juttuna tuo sosiaalinen puoli, eli ne ovat kaikkein "koiramaisin" kissarotu - vähän kuin semmonen jokapaikassa läähättävä labbis. Birma on vähän enemmän arvokkuutensa säilyttävä kissa, vaikka kaveri on kyllä kertonut, että heidän kissansa ovat myös hyvin kiintyviä ja ihmisorientoituneita.

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja elosalama 25.07.2011 klo 14:31:58
Onko himalajankissa sama kuin pyhä Birma?

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja noora- 25.07.2011 klo 15:05:21
Onpas kyllä kaunis kissa ja miten muhkea turkki sillä onkaan  :o Paljon rapsutuksia kisulle!

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja Muulikuski 25.07.2011 klo 16:04:02
Kiitos Kisumamma tuosta tekstistäsi. Itse en tiedä Birmoista paljon mitään ja Umberto oli ensimmäinen rotunsa edustaja johon olen tutustunut. Kovin oli seurallinen ja ihmisrakas ja silitellessä heittäytyi välillä selälleen että "Kyllä mua saa masustakin rapsuttaa!" :) Ja vaikka olimmekkin mökillä vieraina, aamulla tosiaan löysimme Umbbiksen välistämme nukkumasta. Ihana kissa!

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja Arlene 25.07.2011 klo 17:38:08
Auta armias jos menet räggärin omistajalle sanomaan et onpas ihana Birma. Ja sama toisteppäin. Sain kerran aikamoisen mulkaisun Turun kansainvälisessä kissanäyttelyssä, kun menin sanomaan Birman omistajalle, et onpas ihana Räggäri.  ::)
Yks kaverini kasvattaa Birmoja ja on sitä mieltä et Räggärit on vaan värivirheellisiä Birmoja :P

Itte pystyn erottamaan jotenkuten Birman ja Räggärin toisistaan, mutta vieläkin erehdyksiä sattuu :)
Mun mielestäni Birmat ja Räggärit ovat kuitenkin eri rotuja ;)

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja Chili Pepper 25.07.2011 klo 17:53:34
Meidän laumasta poistui viime vuonna kissataivaaseen Pyhä Birmamme Busu, kissa, jota edelleen muistelemme melkeinpä päivittäin  :'( Siskollani on 2 Birmaa ja isälläni 1 :) Ihana rotu kaikenkaikkiaan. Meidän hopi raggari on 7 kg ja Busu oli parhaimmillaan n. 5 kg eli koko eroa roduilla on. Busu oli kyllä räsynukkemainen myös eli syliin otettaessa veltompaa otusta sai etsiä :) Ensimmäinen Birmamme ei voinut sietää tyttöämme ja näin kissa siis asustelee tytön kummitädin luona edelleen täysissä sielun voimissaan ;D

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja willicon 25.07.2011 klo 19:55:04

elosalama kirjoitti 25.07.2011 klo 14:31:58:
Onko himalajankissa sama kuin pyhä Birma?


Ei. Jenkkien himalajankissa on colourpoint persialainen.

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja Els 25.07.2011 klo 21:02:48
Täällä asustelee vähän päälle vuoden ikäinen birma uros Rudolf. Kokoa pikkuisella on 4,5kg, mutta vasta vähän aikaa kastraattiuroksen elämää eläneenä toivomme hänen saavan lisää lihaa luittensa päälle kun ei tarvitse enää naisten perään huudella ;)


Rudolf on birmojen tapaan erittäin ystävällinen ja leikkisä tapaus. Olemme käyneet Rudolfin kanssa muutamissa näyttelyissä ja aijomme jälleen jatkaa näyttelyissä käymistä sitten kun poika on kerännyt vähän massaa ja kasvattanut turkkiaan ::)

Tässä vielä tänään napattu kuvaAihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja rii 25.07.2011 klo 21:07:10
Umberto ja Rudolf ovat molemmat erittäin komeita! Umbertolla näyttää olevan melko erikoinen väritys, tai ainakaan itse en ole tuon väristä Birmaa nähnyt. :o

Pyhä Birma on myös itselleni rotu, jonka edustaja varmaankin olisi seuraavana jonossa tulossa meille, mikäli kolmas kissa meidän kotiimme mahtuisi ja joskus saisi suostumuksen mieheltä. :D

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja Viiruska 01.08.2011 klo 20:50:07
Kiva että on tullut birma keskustelua :)

Mä olen ihastunut birman ulkonäköön joskus kauan kauan sitten ja päätin että jos joskun ottaisin kissan niin se olisi birma. Kissakuumeen tullessa viime talvena katsoin birma luonnekuvausta ja totesin että tuohan on just kun mulle. Leikkisä, seurallinen ja rauhallinen.

Meidän Sulo on nyt 8kk ikäinen leikkattu kolli jolla painoa 3,5kg. Sulo on mitä mahtavin otus. Antaa lasten käsitellä hienosti ja tulee toimeen meidän koirien ja kanin kanssa. Mitään tuhoja ei ole asuntoon tehnyt eikä merkkaillut tms. Ja mikä kehruukone Sulo onkaan! Keskällä yötä voi herätä kun se minun ja miehen välissä kehrää lujaa ;D
Ja minäkin aina kuvitellut että kissat inhoaa mahasta rapsuttamista, mutta meilläkin Sulo vaan nauttii jos mahasta rapsutetaan.

Sulo on meillä sisäkissana, parvekkeelle pääsee kyllä tuoksuttelemaan ulkohajuja halutessaan. Pari kertaa on käyty mun äidin luona pihamaalla valjaissakin. Näyttelyssä on käyty kerran ja toisen kerran mennään tämän kuun lopulla. Mutta aktiivisesti en rupea käymään.

Jos meille joskus tulee vielä toinen kissa, niin se on ehdottomasti myös birma. :-*

Tässä sininaamiomme:

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja Els 02.08.2011 klo 09:53:21
^ Ihanan tuuhea ja "pyöreä" turkki Sulolla  :) Meillä ollaan niiin ohuessa turkissa tällä hetkellä että :-/ Johtuu luultavasti hormoneista, kun kastraatiosta on vasta päälle kaksi viikkoa. Iltaiset lauleskelut ovat sentään jo loppuneet  :P

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja Morgance 17.08.2011 klo 04:55:36
Tosi kiva että birmoista on kirjoittelua :)

Itse tutustuin rotuun lähes 10 vuotta sitten ja kyllä se vaan edelleen tuntuu omalta. Raggareihin en osaa verrata luonteen puolesta. Mutta tuo birman arvokkuus pitää kyllä paikkaansa. Se vain jalostuu iän myötä. Ja aina löytyy poikkeuksia. Kyllä birmasta vauhtiakin löytyy. Se vain pulpahtelee satunnaisesti ja on siksi sitäkin hupaisampaa (nimin. aamukahvit syliinsä saanut). Ja birma on ilman muuta sosiaalinen, se vain näkyy sellaisena hiippailuna oman ihmisen ympärillä. Aina kun vaihdan huonetta, ihan huomaamatta hakeutuu birmat nukkumaan johonkin lähistölle (ja sitten näyttävät jo närkästyneiltä jos en ymmärrä pysyä paikallani ;)).

Pyhä birma kehittyy hitaasti, siksi ulkonäkö poikkeaa aika tavallakin nuoren ja vanhemman yksilön kohdalla. Tästä voisi kirjoitella pitkästi ::) Mutta laitetaan kuva, on mukavampaa katsottavaa.
Tummempi on väriltään suklaatabbynaamio ja toinen lilatabbynaamio. Ja palmu on siirretty pois kaksikon ulottuvilta...


Tässä tarkkaillaan perhosta:

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja Ammi 17.08.2011 klo 11:13:57
Ketjun aloittaneen Muulikuskin vieras Umberto näyttää kovasti etäiseltä sukulaiseltaan Manulilta (Felis manul):Samoilla seuduilla elelee tuo villikissa, joten tulipa vain mieleen että liekköhän sillä jotain tekoa Pyhän Birman alkumuotojen kanssa...

Manuleita on muuten Korkeasaaressa ja ne on ihan mahdottoman veikeitä karvapalloja! Ulkonäkö hämää niissä 100-0 koska ison kotikissan kokoista, rantapallon muotoista patukkahäntää ei voi vain ottaa tosissaan vaarallisena villieläimenä  ;D

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja Lucilla 17.08.2011 klo 12:39:13
^Komppaan Ammia, manulit on ehkä siisteimpiä Korkeasaaren kissalaakson asukkeja. :D

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja rii 17.08.2011 klo 12:45:32
^^ Siis häh! Onko tuollaisia palleroita Korkeasaaressa? Miten oon täysin ohittanut nuo! :o

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja elosalama 17.08.2011 klo 12:49:43
mitähän lajia ja rotua Umberto oikeasti on?

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja Morgance 17.08.2011 klo 15:42:00
Pakko todeta, että birma yhdistyksen jäsentapahtuma pidetään lokakuussa korkeasaaressa. Porukka pääsee opastetulle kierrokselle katsomaan kissaeläimiä. Pitääkin kysellä manulista tarkemmin... :)


Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja lara 19.08.2011 klo 14:08:33
Pahoitteluni, kuvien laatu on kamala, ja nää on, noh, pentukuvia  :-*
Hoitokissa Jules Verne, kuvat vuodelta 2009

Kyllä tähän kissakatraaseen vielä yksi birma mahtuu. :)

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja elosalama 11.09.2011 klo 12:22:39
näin lauantaina livenä Pyhän Birman kissoja, ja voi hyvänen aika kuinka kauniita ja erikoisen näköisiä ne ovat naamioineen ja sinisine silmineen ja se upea kerman värinen turkki. Etenkin tyttökissa katseli minua jo aika tympääntyneen näköisenä, kun yritin jututtaa sitä  :)

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja Hanselmiina 07.11.2011 klo 09:36:32
Ihania Birma-kuvia  :)

Äidilläni on kaksi pyhää birmaa, vanhempi on 3-vuotias kolli ja nuorempi tytteli täyttää kohta vuoden. Aivan ihana rotu!

Aikoinaan kun kolli leikattiin, äiti sanoi eläinlääkärille, että birmat on herkkiä nukutusaineille (kasvattaja oli näin kertonut). Eläinlääkäri sanoi että kasvattajat ei näistä asioista mitään tiedä, eikä ottanut asiaa huomioon. En tiedä sitten mistä johtui, mutta kollilla oli kovasti vaikeuksista herätä nukutuksesta. Eläinlääkärin arvion mukaan olisi pitänyt olla pystyssä jo 1,5 h jälkeen, mutta vielä 3 h jälkeen poika nukkui liikkumatta yhtään.

Nyt on kohta edessä tyttelin leikkaus, ja ymmärrettävästi nukutus pelottaa. Onko täällä muita birmaharrastajia, joilla olisi jotain tietoa asiasta, onko ihan huuhaata vai onko siinä perää että birmat on herkkiä nukutusaineille?

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja Els 07.11.2011 klo 10:35:42
Olen myös kuullut juttua että birmoille ei pitäisi antaa niin paljoa nukutusainetta tms. kuin muille. Tämän sain tietää vasta sen jälkeen kun Rudolf oli jo käynyt leikattavana. Melko uneliaalta vaikutti pitkään sinä iltana vaikka lääkäristä lähdettyämme lääkäri sanoi että Rudolf on jo ihan hereillä. Kotona sitten vain istua nökötti paikoillaan, luultavasti puol unessa koska silmät olivat auki muttei reagoinut mitenkään ympäristöön. Tätä jatkui varmaan neljä tuntia leikkauksen jälkeen (vessaan pyrhälsi kuitenkin määrätietoisesti jonka jälkeen jatkoi "nököttämistä").

Enempää en kyllä asiasta tiedä, olisi kiva kuulla enemmän tästä asiasta.

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja MissyKitty 08.11.2011 klo 16:51:11
Yleensä eläinlääkäreillä on kyllä tiedossa se, että yleensä rotukissat ja varsinkin tietyt rodut ovat herkkiä nukutusaineille ja rokotteille. Ragdolleille on tietyt rokotteet joita suositellaan käytettäväksi. Meillä Nasu (exotic) on tosi herkkä nukutusaineille, ja viimeksi hammaskivenpoistossa sille annettiin annos vain yhtä kiloa kohti (painaa yli 4 kiloa), ja poika sammahti heti. Eläinlääkärikin oli vähän ihmeissään, onneksi tiesin varoittaa asiasta.

Birmoista en tiedä, mutta uskoisin menevän samoilla linjoilla räggäreiden kanssa. Kannattaa ottaa yhteyttä kasvattajaan, joka varmasti parhaiten osaa neuvoa. Valitettavan monet eläinlääkärit eivät tiedä itse mitään kissoista, varsinkaan rotukissoista. Kaikenmaailman lehmälääkäreitä on tullut vastaan, jotka oikeesti on ihan ulalla kissoista. Kokeilemalla löytää sen pätevimmän.

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja Morgance 13.11.2011 klo 03:27:59
Kyllä siinä perää on että birmoilla on ongelmia nukutusaineiden kanssa. Palmua aikaisemmassa kuvassa järsivä Lenni nukkui kuin kivi monta tuntia. Oli aika työ suojata silmiä ja piti jopa kääntää välillä  :o

Mutta yllättäen en löytänyt mistään faktatietoa. Tässä linkki ketjuun, jossa useampi birmaharrastaja asian toteaa:

http://www.makephpbb.com/birma/viewtopic.php?t=143&mforum=birma

Toivottavasti tästä on apua. En siis halua hermostuttaa, enimmäkseen varmasti sujuvat leikkaukset hyvin. Mutta kyllä kannattaa varmistaa eläinlääkärissä että ovat tietoisia asiasta.


Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja Hanselmiina 15.11.2011 klo 08:36:44
kiitokset kommenteista ja tuosta linkistä!
Sehän asiassa juuri harmittikin, kun äitini oli asiasta eläinlääkärille maininnut mutta lääkäri ei siitä välittänyt kun ei uskonut... täytyy kyllä katsoa seuraava eläinlääkäri paremmin!

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja Sisy 26.11.2011 klo 02:41:13
Mulla ei ikinä ole ollut omani / kasvatti birmojen tai coonien kanssa ogelmia nukutus aineen kanssa. Uskon että ihan niinkuin ihmisillä kissoillakin on jotkut herkempiä joillekkin kuin toiset.

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja Viiruska 09.02.2012 klo 21:32:36
Pakko tulla laittaan meidän Sulosta pari poseeraus kuvaa :D

Käytiin tänään ottamassa rokotukset, kun herra on nyt reilun vuoden vanha. Kaikki oli ok, ja painoakin jo 4,5kg :)
Minkäs kokoisia muiden birmat on?

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja Els 09.02.2012 klo 22:32:21
Sulohan on komea nuori herra :-*.

Paino on samaa luokkaa mitä Rudolfilla oli vuoden ikäisenä vielä leikkaamattomana. 4,7 kg oli joskus 9 kuukauden iässä, mutta sitten kevät ja naisten perään huutelu vei veronsa  ::). Nyt melkein 1v 8kk, painoa on 5 kg ja eläinlääkärin mukaan erittäin sopivassa painossa tällä hetkellä :).Rudolf lempiasennossaan

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja Mintan 10.02.2012 klo 16:48:08
Rudolf on niin ihanan pusuteltavan näköinen  :-*

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja Hanselmiina 10.02.2012 klo 21:04:50
Ihanat Sulo ja Rudolf  :-*

Me ollaan huomenna menossa kissani kanssa yökylään mun vanhempien luokse jossa siis 2 pyhää birmaa. Jännä taas nähdä miten kissat suhtautuu toisiinsa  :)

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja Herukka 12.02.2012 klo 16:09:13
Oih, mä oon ihan rakastunut Rudolfiin!  [smiley=cheesy.gif]
Mä haluaisin kanssa pyhän birman tai kaksi. Toinen punainen/ creme ja toinen ruskea- tai sininaamio. Joudun vielä muutaman vuoden odottamaan, että saadaan isompi asunto. Aluksi mietin ragdollia mutta totesin, että pienempikokoinen birma olis kuitenkin parempi. Ei vaan jaksais odottaa...

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja Viiruska 12.02.2012 klo 18:15:31
Rudolf on aivan ihanan näköinen :-*

Mä olen löytänyt itseni jo muutaman kerran surfailemassa pyhä birman pentulistalla ja kasvattajien kotisivuilla. Ruskeanaamio olisi kiva saada Sulolle kaveriksi, mutta rahatilanne on niin huono, että pakko odotuttaa nyt jonkin aikaa. ::)

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja Els 12.02.2012 klo 20:12:22
Rudolf kiittää ;).

Birmat on kyllä niin kauniita otuksia. Joskus ennen kuin olin tutustunut birmoihin tarkemmin haaveilin juuri ruskea/suklaanaamiosta, kuitenkin päädyttiin tähän ihanaan cremevauvaan :-*. Myös lilakilpikonnanaamio väritys on lähellä sydäntä. Ruskeassa kyllä korostuu parhaiten ihanat siniset silmät. :)

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja Hanselmiina 12.02.2012 klo 22:38:55
Tässä pari kuvaa vierailultamme porukoiden luona. Pahoittelen laatua, kamera unohtui kotiin ja jouduin turvautumaan kännyn kameraan.

Wili


Wili ja Siiri
älkää antako muhkean turkin hämätä, molemmat ovat ihan ihannepainossaan ;)


tässä kuva Wilistä viime kesältä


ja Siiri pentuna

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja Chilla 13.02.2012 klo 18:31:32
Kävin tänään kaverin luona katsomassa kolmea pientä 6 viikkoista birmapentua!
Menen varmaan hoitamaan niitä, niiden emoa ja kolmea muuta birmaa viikonlopuksi, kun omistajat lähtevät Jyväskylään näyttelyyn kolmen kissan kanssa. :)

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja Viiruska 13.02.2012 klo 20:04:23
Chilla: Taisi olla tuon meidän Sulon siskon pennut joita kävit katsomassa ;) Sininaamioita ja uudenvuoden aattona syntyneet.

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja Chilla 13.02.2012 klo 20:43:11
Viiruska: Jos majailevat sijoituskodissa kasvattajalla Hyvinkäällä niin ovat varmaankin sitten samat pennut. :)

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja Viiruska 14.02.2012 klo 16:52:44
^Juu, on samat pennut :)

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja Oliivi 19.02.2012 klo 14:46:12
Kävinpä sitten kissanäyttelyssä rakastumassa birmoihin ihan lopullisesti. Taidan perua mun suunnitelmat pitäytyä kahdessa kissassa tän opiskeluajan..

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja neko 12.04.2012 klo 12:29:14
Jee Birma ihmisiä! Täältä löytyy myös yksi punanaamio birma. Hiukan harvinaisemman värityksensä vuoksi (monet kun mieltää, että birmoilla on tumma naamio) tätäkin on luultu räggäriksi. Kauan oli haaveena (puoli)pitkäkarvainen kisuli, mutta en ollut ihan varma, että mikä rotu tulisi olemaan. Siperiankissat ja norjalaset metsäkissat houkutti ja toisaalta myös balineesit ja javaneesit. Birmojen ulkonäöstä myös tykkäsin. Visiitti kissanäyttelyssä vain lisäsi valinnan vaikeutta kun kaikki kissat vaan on niin ihania :) Kaverin birmaan tutustuttaessa lähemmin ja tähän meidän tapaukseen tutustuttaessa (se oli rakkautta ensisilmäyksellä ja molemmin puolista) oli valinta selvä!

Luonteeltaan aivan ihana! Sosiaalinen, mutta ei kuitenkaan mikään höslääjä (paitsi silloin kun iskee iltahepuli ja pallopelit päälle  ;D) Toisaalta en osaa sanoa mikä on yksilön omaista luonteenpiirrettä ja mikä taas rodun kun esimerkiksi kaverin birma oli todella arka ja ujo ja eräs toinen birma taas hirveän villi ;D Mutta mitä rotumääritelmiä ja luonnekuvauksia olen lukenut niin aika hyvin vastaa ainakin meidän Eevaa.

Jossain vaiheessa olisi kiva ottaa toinenkin kissa. Voi olla, että sekin tulee sitten olemaan pyhä birma (sellainen tummanaamioinen ehkä tällä kertaa) tai siperiankissa. Tai javaneesi/balineesi. Tai siamilainen. Tai...Ei osaa sanoa :D Eevalla vaan on vähän ollut vaikeuksia muiden kissojen kanssa, että en tiedä onnistuuko toisen kissan ottaminen.

Laitanpa tähän vielä muutaman söpöstelykuvan :DEeva osaa nukkua rennosti:


Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja Mintan 12.04.2012 klo 12:35:00
Eeva on niin kaunis tyttö. Niin pehmoisen ja suloisen näköinen  :-*

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja neko 12.04.2012 klo 20:53:46
Birmojen ulkonäössä parasta on kyllä tuo turkki. Se on niin ihanan pehmoinen ja helppo hoitoinenkin kun ei ole aluskarvaa  :-* Ja aikaisemmin ajattelin, että kissankarvoja olisi joka paikassa, varsinkin tuollaisella rodulla, mutta yllättävän vähän niitä lähtee. Varsinkin jos harjailee silloin tällöin niin suurin osa irtokarvoista lähtee harjauksen mukana.

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja Iines 13.04.2012 klo 22:56:31
Tosi sulonen Eeva  :-* Mäki haluun Birman!  ;D

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja lara 16.04.2012 klo 12:11:33
Ahkera kissavauvanmetsästys on nyt alkanut! :) Täytyy alkaa suht usein kyttäämään pentulistaa, jos vaikka johonkin pentueeseen syntyisi lemmikkitasoinen tyttöbirma.

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja lara 23.04.2012 klo 12:32:41
Onko tytöissä ja pojissa hirveästi eroa koon ja turkin muhkeuden suhteen? Sille kasvattajalle, johon tykästyin, syntyi yksi tyttö ja kaksi poikaa, ja tyttö on tarkoitus antaa sijoitukseen. Tässä pentueessa on haettu kissoille lisää kokoa, isä on kuulemma aika kookas ja "romuluinen", eikä järkkyiso birmapoika oikein tunnu mulle sopivalta kissalta.  ::)

Pojathan toki tuppaa usein olemaan tyttöjä kookkaampia, mutta onko turkeissa hirveästi eroa?

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja Hanselmiina 23.04.2012 klo 12:45:19
Meidän äitin Wili on 3 v leikattu poika, ja se painaa noin 4 kiloa. Mun eurooppalainen Vertti taas painaa 4,5 kg eli enemmän kuin Wili, mutta Wili näyttää ainakin 2 kertaa isommalta kuin Vertti juuri muhkean turkin takia :D

Siiri on 2 v leikattu tyttö ja on tosi pieni, painaa muistaakseni alle 3 kiloa, ja näyttää vähintään Vertin kokoiselta turkin takia.

Eli turkki tuo itsessään jo sen, että näyttävät isommilta kuin ovatkaan, mutta en kyllä osaa sanoa, onko sukupuolilla eroa turkin laadun suhteen. Äitini kissojen perusteella sanoisin, että Siirillä on pehmeämpi turkki, ehkä. Ja Wili pitää turkkiaan usein pöyhötettynä eli näyttää muhkeammalta, Siiri ei niinkään pörhistele.

Tässä siis kokemusta vain kahdesta birmasta, joten ehkä joku birmaharrastaja osaisi paremmin sanoa?

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja Crowmoor 23.04.2012 klo 14:09:02
Kokoasia taitaa aika lailla kaikissa roduissa mennä niin, että samassa pentueessa pojat päätyvät käytännössä aina isommiksi kuin tytöt.

Turkin erot tuntuu olevan enemmän linjoista ja leikkaamattomuudesta riippuvia kuin sukupuolisidonnaisia. Lisäksi eroja voi olla esim. pentujen karvaisuudessa - aikuisiässä 2 kissaa voi olla yhtä karvaisia vaikka toinen olisi ollut pentuna oikea turrikka ja toinen lähes lyhytkarvainen.

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja Els 23.04.2012 klo 19:59:56
Turkin erot varmaan ovat tosiaan kiinni linjoista. Rudolfin turkki ei kastroinnin myötä muuten muuttunut kuin että tuli muhkeammaksi (nyt tosin tiputtanut sen talvella olleen ihana muhkun :(). Rudolfin siskoon(leikkaamaton) verrattuna Rudolfilla on "kovempi" päälliturkki, mutta kuitenkin silkkisen sileä kuten birmoilla kuuluukin olla :). Tämähän saattaa olla ihan yksilöllistäkin, ei ole tullut muihin birmauroksiin vertailtua.

Ei ole myöskään ole tullut niin paljoa vertailtua uroita ja naaraita. Rudolf on selvästi isompi kuin äitinsä ja siskonsa, jotka ovat kyllä aivan ihania leidejä :-*. Mutta toisaalta, turkki kyllä hämää tässä asiassa varmasti kun ovat leikkaamattomia, vaikka tietysti uroot yleensä aina ovat isompia kuin naaraat.

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja lara 06.06.2012 klo 08:16:53
Noniin, kävin eilen katsomassa 10-viikkoisia pentuja! Pentueessa 3 pentua, kaksi tyttöä ja poika. Kaikki ruskeatabbynaamioita, ja tyypit erottaa toisistaan parhaiten tassuista. Pojalla on parhaat tassut, kaikki valkoisia ja takatassuissa kunnon kiilat, toisen tytön tassut on ihan ok:t ja toisella taas etutassuissa on valkoista todella vähän.

Ja tässä tämä ok-tassuinen, joka muuttaa ilostuttamaan mun ja Kedin elämää:Tytön nimi on tällä hetkellä Saara, mutta mua on jo pitempään houkuttanut Aava tyttökissan nimenä. Mun ensimmäinen kissa oli nimeltään Saara, ja en halua nimen olevan enteenä. Saara oli aika pulskassa kunnossa... Ja jos joskus saan lapsia, niin haluaisin antaa tytölle nimeksi Sara.

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja Gekko 06.06.2012 klo 08:24:50
Söpö Birma neito ja Aava on aivan ihana nimi! :-*

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja Ansi 06.06.2012 klo 10:34:49
Ihana pikku birma-tyttö on teille tulossa! Aava on oikein kaunis nimi kauniille tytölle.

Kohtahan vauveli jo kotiutuukin kun ikääkin on jo 10 viikkoa.

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja sadettaja 06.06.2012 klo 11:25:05
Voi mikä söpöläinen teille on tulossa!  :-*

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja Ozzy 06.06.2012 klo 12:38:25
Aava on tosi kaunis nimi, sopii tuollaiselle pikku-kaunottarelle!

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja Iines 06.06.2012 klo 18:53:05
Tosi söpö Aava-neiti :) Onnea uudelle perheenjäsenelle :)

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja Els 07.06.2012 klo 06:40:04
Mikä söpöliini :-* ja Aava on nätti nimi, ei varmaan kovin montaa kissaa tule vastaan samalla nimellä. Birmavauvat on kyllä niin ihania palluroita :)

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja Wilpustin 07.06.2012 klo 08:24:35
Oiiii, miten söpö  :-* Onnea tulevasta vauvelista  :)

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja Vipi 08.06.2012 klo 02:20:15
On se soma pallero. :-* Onnea perheenlisäyksestä! :)

Nyt tyhmä kysymys, eikös birmoilla pidä olla valkoiset käpälät? Kysymys siksi, kun ketjun ekan viestin kissa Umberto ei näytä valkeatassuiselta. Tosin eipä herran tassuja hirveästi noista kuvista näy.

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja lara 08.06.2012 klo 09:58:42
Joo, pitäisi olla. Birmojen rotumäärityksen mukainen väritys on tosi tarkka, ja siksi birmojen kasvattaminen on todella haastavaa. Mun pennun siskolla etutassuissa on valkoista vaan kärjessä pikkaisen, ja siksi se on lemmikkitasoinen. Aavan etutassut on valkoiset, mutta takatassuissa ei ole kunnon kiilaa. Näiden pentujen äidinäidillä on myös "huonot tassut", mutta niitä ei olla näyttelyissä kuulemma hirveästi tuijoteltu.

Tämän pentueen poikapennulla oli todella upeat tassut, mutta menee perheeseen, jossa ei olla erityisemmin kiinnostuttu näyttelyissä käymisestä.

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja Hanselmiina 08.06.2012 klo 10:08:43
On kai tosiaan aika yleistä että valkoista ei ole tarpeeksi. Äitini 2 birmaa ovat molemmat myös lemmikkitasoisia juuri tästä syystä. Tosin ovat kyllä luonteeltaankin sellaisia mammankisuja että näyttely ei olisi heille mikään nautinto :D

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja Crowmoor 08.06.2012 klo 14:41:03
Tarkkaan määritelty valkoinen on tosiaan jalostuksessa äärettömän hankala tekijä, koska valkoisen määrään ja asettumiseen/symmetrisyyteen tuntuu vaikuttavan lukematon määrä polygeenejä ja kenties hieman sattumakin.

Aava on kyllä todella sievä <3

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja lara 22.06.2012 klo 20:31:07
Yksi Aava-kuva, lisää laitan blogiin jossain vaiheessa (muut on siis vielä puhelimessa, enkä viitsi laittaa miljoonaa Aava-kuvaa facebookkiin [koska sinne menisi sitten saman verran myös kuvia Kedistä ;) ]).Muoks.

Neiti nukkuu niin söpösti mun selän takana, että pakko oli laittaa vielä yksi kuva naamakirjaan ja sieltä sitten tänne. :)


Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja skarlett 23.06.2012 klo 10:37:31
Onpas Aava upea! Todella hurmaava neiti, aivan ihana väritys :D
Kuvasta on vaikeaa hahmottaa kokoa, kuinka paljon se painaa?

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja lara 23.06.2012 klo 11:29:14
Aava painaa pari kiloa, on aika mini kissa. :)

Tästä näkee ehkä vähän osviittaa koolle, leluna on tuollainen minihuiskalelu.


Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja Meocho 23.06.2012 klo 16:05:26
Vaaleilla väreillä näkyy sukat ja kiilat tosi heikosti pentuina. Prinssilläni (cremenaamio) 10 kk ikäisenä näyttelytuomari piti arvata missä etusukat menee. Nyt vasta 1 v iässä on näkynyt että molemmat takasukat nousee liian ylös, mutta symmetrisesti. Joten toivotaan ettei vaikuta sertin metsästykseen. Laittaisin kuvan Prinssistäni tänne mutten osaa :(.

En oikein osaa päättää minkä värisen birman haluaisin. Kaikki on tosi kauniita. Tummassa naamiossa nuo siniset silmät tulee kauniisti esille. Eniten kiinnostaa sininen ja ruskeanaamio tai kilpparit. Haaveissa on meinaan vielä yksi birma jonka kanssa käytäisiin näyttelyissä.

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja lara 24.06.2012 klo 19:49:24
Tässä on toinen kokokuva Aavasta.Mä tykkään birmoissa ruskeatabbynaamioista, suklaa(tabby)naamioista sekä pojilla creme- ja puna(tabby)naamioista. Perinteinen ruskeanaamio ei oo mun mielestä niin kaunis, kun monilla se naamio on tosi laaja ja se vaan on liian tumma mun makuun. Punainen tyttö tuntuu musta tosi hassulta, kun oon tottunut punaisiin poikakissoihin - niin maatiaisiin kuin birmoihinkin. Toki tiedän punaisia maatiaistyttöjä muutaman, mutta useampi mun tuntema punainen kissa on poika. :)

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja Meocho 01.07.2012 klo 16:32:41
No niin  vihdoin sain laitettua kuvan Prinssistäni. Mietin tässä kannaattako mennä elokuussa tuon näköisen kissan kanssa kissanäyttelyyn :)


Tänään otettu kuva jossa Prinssi nauttii uudesta kissa-aitauksesta.

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja Hanselmiina 01.07.2012 klo 16:45:25
Oi kuinka komea!
Turkkiako mietit näyttelyn kannalta? Minusta näyttää olevan ihan hienossa kunnossa turkki  :)

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja puar 20.09.2012 klo 22:14:12

Terkkuja kohta 10-vuotiaalta Pumbalta.

Kyseinen kuva on päässyt myös Pyhän Birman kissa ry:n kalenterin kansikuvaksi. Onneksi ei tassut näy, sillä niissä ei juurikaan ole valkoista. Pumba on ihan lemmikkitasoinen jääräpää, jolla on aina karvoja suussaan ja jos ottaa pois niin laittaa uusiksi heti lisää.

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja lara 02.10.2012 klo 20:10:50
Knaavis on jo puolivuotias, ja perjantaina mennään strerilaatioon, kääk!  :o

Tässä on pari (huonoa) kuvaa pikkuneidistä, hän kun ei millään malttaisi olla kuvattavana:

Aava on tummunut koko ajan, juhannuksena se oli ihan sellainen haalean ruskea, mutta nyt on jo kunnolla ruskea, ja naamiokin on kasvanut.

Vielä pari "vanhempaa" kuvaa:

Syyskuun alussa otettu


Syyskuun puolivälissä otettu:

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja lara 06.12.2012 klo 13:20:27
Aava on tummunut väritykseltään tosi paljon, ja vaikka vähän kauhulla ja kateellisena seuraan norskipentujen kehitystä (Aava vajaa 9kk, ehkä painoa jo kolme kiloa), niin on tää tyttö kyllä kasvanut!

Tässä vähän naamion värityksen kehitystä, eka kuva on otettu heinäkuun puolessa välissä ja toinen tänään.Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja Crowmoor 06.12.2012 klo 14:23:18
On se kaunis neiti. Ja ihan mahtava tuo edellisen postauksen eka kuva, hovercat ;) Kuvaajan käsien(kö?) varjo tulee just silleen että ensin katsoin kissan leijuvan ilmassa.

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja Ansi 07.12.2012 klo 10:13:17
Onpa kiva nähdä Aavastakin taas kuvia  :). Onps tyttö kyllä kasvanut ja aikuistunut, ainakin ulkoisesti  ;). Onko Aava yhtään rauhoittunut?

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja Els 07.12.2012 klo 13:59:02
Hurjasti Aava on kasvanut ja naamio kehittynyt 5kk aikana :). Nätti tyttö.

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja lara 07.12.2012 klo 16:57:49
Juu, kyllä siinä on henkilökunnan käsien varjot. :D

No on Aava rauhoittunut vähän. Nukkumaan mennessä ei rieku enää niin paljon, mutta keskellä yötä Aavan mielestä on kiva tulla piinaamaan mua ja repimään hiuksista + puremaan käsistä. Jos ei oo aikainen herätys niin sinnikkäästi nostan kissaa kauemmaksi ja puhallan sen naamaan, mutta millään tavalla en oo saanut tuon päähän taottua sitä että äitiä EI näykitä. Kyynärpäät on neidin lemppari nikerryspaikka... Jos taas on pakko saada nukuttua, niin nakkaan neidin pois makkarista ja laitan oven kiinni, mutta Aava ei osaa yhdistää pienessä päässään että jos näykkii ja on muutenkin riesa, niin hän ei saa olla makuuhuoneessa.

Mutta ehkä tuo pikkuhiljaa aikuistuu...  ::) Äiti ja isoveli odottavat innolla. :D

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja saje 07.02.2013 klo 14:40:06
Meille on tulossa maanantaina (jos kaikki menee hyvin, eli huominen rokotus ja kastrointi) ihana pieni poikavauva birma.
En malttaisi millään enää odottaa, mutta ehkä nämä pari päivää tässä menee :). Mielenkiinnolla olen tämänkin ketjun lukenut läpi, ja jännityksellä odotan minkälainen naamio loppujen lopuksi kissalle tulee. Suklaatabby hän ilmeisesti on...

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja Ansi 08.02.2013 klo 08:01:19
Onnittelut tulevasta vauvasta  :). Laitahan kuvia heti kun poika kotiutuu.

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja Suklaatabby 08.02.2013 klo 11:51:16
saje, onnea uudesta perheenjäsenestä! Suklaatabby on mainio väri! ;)

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja saje 15.02.2013 klo 17:47:22
Maanantaina meille siis kotiutui ihana pieni Birma poika <3.

Tässä kuva (jos vain osasin sen oikein laittaa).

Kasvattaja vaihtaa värin vielä suklaatabbysta ruskeatabbyksi, kun ilmeisesti väritys tuleekin olemaan tummempi.

Hienosti on ensimmäiset päivät vauvan kanssa mennyt.

http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/c0.0.200.200/p200x200/11227_10151325924308802_355500052_n.jpg

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja saje 15.02.2013 klo 17:58:27
Jaahas, jostain syystä en kuvaa tähän nyt saanut, vaikka ohjeita noudatin.. höh!
Jatkan yrittämistä paremmalla ajalla.

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja saje 18.02.2013 klo 22:31:24
Vihdoinkin sain tämän kuvan toimimaan, vaikka samalla systeemillä olen yrittänyt sen tehdä koko ajan. No, parempi näin ;).

Tässä siis meidän virkeä pikkupoika.
Meidän tytöt on ihan helisemässä välillä, kun kissa hyökkäilee pieniin varpaisiin ja sormiin. Ja heillä ei vielä oikein ole taitoa komentaa..


Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja saje 18.02.2013 klo 22:36:42
Tässä vielä toinenkin kuva <3 .

Poika myytiin meille lemmikkitasoisena, vaikka periaatteessa mitään ns. vikaa ei ole etteikö voisi näyttelyyn viedä jos haluaa. Etujalkojen sukat on tosin aika vaatimattomat.


Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja Suklaatabby 19.02.2013 klo 14:35:18
^ Suloinen pikkupoika. :) Jokos pikku herra on alkanut kotiutumaan hyvin?

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja Hanselmiina 20.02.2013 klo 22:04:50
^^Ihana pieni poika  :-*
Onnittelut uudesta perheenjäsenestä! Mikä hänen nimensä on?

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja saje 14.03.2013 klo 21:23:55
Kiitos onnitteluista :). Meidän Fero poika on tosiaan kotiutunut aivan loistavasti ( Kujakeikarin Feroz).
Se on todella ihana sylivauva, mutta osaa meitä pureskellakin tarpeen tullen. En tiedä vaihtaako hampaita tällä hetkellä, mutta kaikki joutuu koetukselle tietokoneista lähtien.

Ensimmäinen lomareissukin tehty ja Fero viihtyi todella hyvin kopissaan koko 7 tunnin automatkan. Ja päämäärässä oli heti kuin kotonaan :). Eli ei mitään ongelmaa kuljettaa mukana pidempiäkin matkoja.

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja lara 30.03.2013 klo 21:13:28
Aava täytti tiistaina vuoden, tosin ipana käyttäytyy vieläkin kuin pentu. Olkkarissa oli verhot viikon ajan, mutta koska Aavan mielestä niiden kuvio oli liian houkuttava (Vallilan Kelohonka), siirtyivät verhot takaisin kaappiin odottamaan parempia aikoja.

Pari kuvaa naperosta:Tää selkään hyppääminen on uus lempparijuttu, Aava tekee sitäaika usein ja mielellään matkustaisi selässä pitempäänkin! Samalla on myös kiva kertoa äitille päivän kuulumisia, mielellään suoraan korvaan kovalla äänellä... ;)


Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja Ansi 31.03.2013 klo 15:31:25
Paljon onnea Aava! Niin soma pikku riiviö  :-* :).

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja Suklaatabby 02.04.2013 klo 12:40:30
Myöhästyneet onnittelut suloiselle Aavalle! :)

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja Nineteen 02.04.2013 klo 16:47:12
Voi mikä ihana karvahäntä tuo Aava ♥ Meillä harrastetaan myös tuota selässä matkustamista, kissa jos saisi päättää niin ei varmaan omin jaloin kävelis enää mihinkään kun on kaksi kätevää ihmiskamelia :D

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja Janhenia 20.09.2013 klo 18:57:54
Savu viettää tänään 4-v synttäreitään :)


Synttärikakku (kitten kana-annos + kissanminttu-napeilla) katosi hyvin nopeasti tyytyväisen kissan mahaan. Tuli myös pitkästä aikaa punnittua poika ja puntarihan näytti 5,7kg. Hieman on tullut lisää painoa kesän aikana, kun vielä keväällä paino oli 5,3kg. Toki nyt tarjolla olleilla pentu-ruuilla on ehkä oma osansa painon nousun kanssa...

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja Iines 22.09.2013 klo 16:45:59
Onnea komealle Savulle!  :-*

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja -pajunkissa- 01.04.2014 klo 18:50:39


Jospa tällä kuvalla saisin hiukan elvytettyä Kissamaailman birmakeskustelua... ;)

Kuvassa on siis FI*Nalle-Puhin This Kiss eli Tiitus. Tiitus on väriltään punanaamio ja kyseinen kuva on otettu 1.3. eli Tiitus on siinä noin 3,5 kk vanha.

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja Janhenia 02.04.2014 klo 19:45:37
Punanaamio <3 Vielä jonain päivänä kotonani on creme- tai punanaamio kolli.

Toivon mukaan ei kovin isona tule, mutta tässä pari kuvaa Tuhdista CFA:n näyttelystä viime viikonlopulta.
Poika on kasvanut niin hienosti ja luonne on niin mahtava <3Ikää on kuitenkin vasta 11kk:tta :)

Aihe: Re: Pyhä Birma
Kirjoittaja Kalle Kustaa 14.05.2017 klo 22:26:02
Terve,

löytyisikö täältä vastauksia uteliaalle. Birmaa olen pitkään haikaillut, kaunis kissa ja luonne tuntuisi rotukuvauksen mukaan hienolta. Pitkäkarvaisista tai puolipitkä- kissoista mulla ei kuitenkaan ole kokemusta. Kasvattajat kertovat sivuillaan, että turkki on helppohoitoinen, mutta mitä hoito käytännössä vaatii? Pesetkö kissaa usein? Sotkeutuuko peräpää hiekkalaatikolla, eli kulkeutuuko kikkareita huussista residenssi muihin huoneisiin? Kiitos, jos joku vaivautuu vastaamaan :)

Kissamaailma » Powered by YaBB 2.6.0!
YaBB Forum Software © 2000-2020. Kaikki oikeudet pidätetään.