Kissamaailma
KISSAT >> Kissanäyttelyt >> Näin valmistaudun näyttelyyn
http://www.kissamaailma.net/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1302527066

Aiheen aloittaja martsu7916 11.04.2011 klo 16:04:26

Aihe: Re: Näin valmistaudun näyttelyyn
Kirjoittaja Tehi 22.12.2011 klo 14:52:38

Ansi kirjoitti 22.12.2011 klo 13:01:05:
Me kokeiltiin tuota fairya yhdessä testipesussa Hipulla ja se teki Hipun turkin kiillottomammaksi ja sähköisemmäksi kuin pelkkä shampoopesu. Voihan se olla, että aikuisen Hipun karvalle fairy sitten sopiikin, mutta tässä yhdessä testissä nyt ainakin todettiin huonoksi vaihtoehdoksi.

Kokeiltiin myös sitä, että annetaan turkin kuivua tunnin verran ennen föönausta, mutta se aiheutti sen, että Hippu vietti koko tunnin pesten itseään raivokkaasti ja seuraavana päivänä tulikin karmean kokoinen karvaoksennus. Kun föönaus on suoritettu heti, niin Hippu ei käytä peseytymiseen niin kamalasti aikaa, vaikka toki silloinkin pitää närkästyneenä oikoa turkki oman maun mukaiseksi.

Siinä sen näkee, että rodun sisälläkin yksi kikka sopii yhdelle ja toinen toiselle. Jos me vielä näyttelyyn eksytään, niin edellisestä kerrasta oppineena rohkaistun käyttämään sähköisyydenpoistajaa/talkkia tms. viime hetken virittelyjä ja harjaan Hipun ihan justiinsa ennen arvostelua, ettei tyttö ehdi möyrytä sylissä odottelun aikana itseään ihan takkuisen näköiseksi.

Viimeisimmässä Kissafanissa oli vähän hassusti tehty juttu pitkä- ja puolipitkäkarvakissojen turkin hoidosta persialaiskissaa mallina käyttäen. Persialaisen turkin näyttelykuntoon trimmaaminen ja perushoitokin taitaa olla aika paljon vaativampaa kuin näiden metsäkissarotujen? Ainakin jutun perusteella vaikutti siltä, että pesuun ja trimmaamiseen saa helposti päivän kulumaan, ainakin tottumattomampi kissanpesijä. En kyllä tajunnut esimerkiksi sitä, että miksi föönausta varten olisi hyvä olla ainakin kaksi, jopa kolme eri fööniä :o. Ja että suunnilleen jokaiselle turkin väriläikälle on oma värinkorostushamppoonsa. Tai ehkä mä en vain osaa suhtautua asiaan sen vaatimalla vakavuudella.


Samaisessa Kissafani-lehdesä oli myös pieni juttu coonin pesemisestä tai lähinnä sen tiheydestä yms. rotu/kasvattajajutun yhteydessä.
Kyllä muhkeaturkkisen coonin pesemiseen menee lähes yhtä kauan kuin perskin.
Itselläni löytyy kotoa neitokainen, jonka turkki ON lähes perskimitoissa kesäaikaan ja pesemiseen menee tällöin helposti pari tuntia, ilman föönausta. Tähän aikaan vuodesta neiti onneksi osaa olla hieman maltillisempi...

Tässä kuva neidistä pari vuotta sitten, toukokuun loppua on tuo ajankohta. Ja neiti tekee tuosta vielä kk ajan turkkia :D

Kissamaailma » Powered by YaBB 2.6.0!
YaBB Forum Software © 2000-2019. Kaikki oikeudet pidätetään.