Kissamaailma
KISSAT >> Kissanäyttelyt >> Näin valmistaudun näyttelyyn
http://www.kissamaailma.net/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1302527066

Aiheen aloittaja martsu7916 11.04.2011 klo 16:04:26

Aihe: Re: Näin valmistaudun näyttelyyn
Kirjoittaja Crowmoor 21.12.2011 klo 02:47:17
Tässä nyt vähän pikkutuntien tajunnanvirtaa aihetta hipoen...  ;D

Oli kissa sitten lyhyt- tai pitkäkarvainen niin pesisin sen kertaalleen "kokeeksi" hyvissä ajoin ennen näyttelyä, oikein huolellisesti (siis useampi kierros laimennettua fairya, yksi kierros laimennettua kissashampoota ja paljon huuhtelua). Tämän jälkeen nimittäin tietää, että miltä kissa näyttää kun sen turkki on oikeasti puhdas ja rasvaton. Mikäli tulee ihan sähköiseksi ja kamalaksi niin voi ensi kerralla jättää fairyt hieman vähempään ja lisätä shampoon määrää jne. Samalla näkee, montako päivää menee, että turkki on parhaimmillaan.

Pennuilla peseminen ei ole ihan yhtä rakettitiedettä - harvoin näyttelyssä huonosti laitettua pentua näkee. Ne rasvaisimmat otukset, joille tuomaritkin huomauttavat, ovat monesti sellaisia, joita ei ole kauheasti näyttelytetty ja tulevat suoraan avoimeen luokkaan, usein tuntuu että omistajat eivät välttämättä edes tiedä ettei heidän kissansa olekaan niin puhdas kuin se näyttelyssä mieluusti saisi olla.

Tuomarit sanovat siis ihan oikeasti välillä (toiset herkemmin, toiset vasta tosi törkyisen kissan kohdalla) pahimmille tapauksille ihan suoraan, että peskää nyt herranjumala se kissa paremmin seuraavaan näyttelyyn.

Pari vinkkiä (pitkäkarvojen) aloitteville näyttelyttäjille:
- etenkin norskin vedenpitävän turkin kastelussa kullankallis apuväline on tyhjä fairypullo tms, johon on tehty iso satsi laimeaa fairyvettä. kastelee turkin HUOMATTAVASTI nopeammin kuin pelkkä vesi! toimii hyvin myös sompulle, vaikka somppu ei olekaan lähtökohtaisesti läheskään niin haastava kasteltava kuin norski ; )
- laita fairya, rasvanpoistoshampoota jne ennemmin liian monta kierrosta kuin liian vähän - hoitavia tuotteita taas mieluummin liian vähän kuin liikaa
- jos kissallasi ei ole erityisen kuiva turkki, kannattaa olla hyvin nuuka erilaisten hoitoaineiden yms kanssa
- föönaa jos mitenkään mahdollista! tosi monet antavat kissojen kuivua "itsekseen", ja lyhytkarvoilla varmasti toimiikin, mutta tietäähän jokainen millaisen eron föönaaminen tekee ihmisenkin hiuksiin jos on pitkä tukka.
- ellet halua kuluttaa föönatessa ikää ja terveyttä, pyyhekuivauksen jälkeen voi hyvin antaa kissan kuivua itsekseen n. tunnin, ja sitten viimeistellä sen föönillä.
- jos kissa on puhtaana sähköinen, siihen voi käyttää antistaticcia, texturizing sprayta jne. näidenkin käyttö kannattaa kumminkin treenata kotona sellaisen pesun jälkeen joka EI ole näyttelypesu, näyttelypaikalla on kauheaa taiteilla sähköisyyden ja liioista hoitotuotteista johtuvan turkin kökkööntymisen välillä.
- kotona ehkä paras apu turkin sähköisyyteen on ilmankostutin.

Lyhytkarvojan föönaamisesta en osaa sanoa juuta tai jaata, kenties esim. britille fööni voisi olla ihan paikallaankin?

Kissamaailma » Powered by YaBB 2.6.0!
YaBB Forum Software © 2000-2019. Kaikki oikeudet pidätetään.