Kissamaailma
KISSAT >> Kissanäyttelyt >> Näin valmistaudun näyttelyyn
http://www.kissamaailma.net/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1302527066

Aiheen aloittaja martsu7916 11.04.2011 klo 16:04:26

Aihe: Näin valmistaudun näyttelyyn
Kirjoittaja martsu7916 11.04.2011 klo 16:04:26
Olisi kiinnostavaa, mitä kaikkea pitää huomioida oman rodun kohdalla, kun valmistautuu näyttelyyn. Pesuja, nyppimistä, karvojen sheivaamista jne. Milloin tehdään mitäkin? Jne.

Itsellä itis ja räggäri. Ensimmäinen näyttely toukokuussa. Itikselle riittää kynsien leikkaus, mahdollinen pesu (ei vielä rasvahäntää) ja korvakarvojen sheivaus. Kynsien leikkuun, korvien puhdistus ja silmien puhdistaminen on normihommaa.
Räggärillä on edessä pesu ( voi sitä kynsien määrää! ), korvien huippujen pyöristäminen, kuolleiden karvojen nyppiminen ( näitä on varmaankin miljoona! ) + nuo normihommat.

Aihe: Re: Näin valmistaudun näyttelyyn
Kirjoittaja Crowmoor 11.04.2011 klo 16:51:29
Meillä ei kyllä tehdä mitään ihmeellistä, paitsi pesu- ja föönausrituaalit on melkoiset jotta pojat ovat puhtoisia ja  tuoksuvia näyttelyssä ;)

Darwinilla on jonkun verran valkoisia hajakarvoja, jotka tietty eivät mustassa kissassa oikein hyvä juttu ole, mutta poikaparka vetää niiden nyppimisestä sellaiset hepulit että en ole nyppäissyt kuin kaksi keskellä selkää kasvavaa valkoista karvaa. Hännässä on siellä täällä varmaan 50 mutta kissa olisi täysi hermoraunio operaation jälkeen jos niitä nyppisin, ja kun väri ei ole norjalaisilla tärkeä asia niin on entistä helpompaa todeta että jso ei kelpaa niin sitten ei kelpaa. Pakko on kumminkin kissan ehdoilla mennä.

Älkää nyt käsittäkö tätä niin että kritisoisin nyppimistä yleensä, siitä vaan jos kissa antaa/kestää :) Mut meidän herkkähipiä ei kyllä moista toimitusta kestä ollenkaan joten pitäkööt karvansa.

Mikä toi "kuolleet karvat" -juttu on? Kaikkihan ne on kuolleita :D

Aihe: Re: Näin valmistaudun näyttelyyn
Kirjoittaja 4Cats 11.04.2011 klo 17:28:14
niin, mikä olisi sellainen lista, mitä pitäisi varmasti muistaa.

meillä ensimmäinen näyttely viikonloppuna.

Mukaan:

-verhot
-harja
-laatikko hiekalle + hiekkaa
-peti +muutama lelu
-vesi+ruokakippo+muonaa+vesipullo
-passi
-tuoli itselle
-ja tietysti itse kissa kuljetuskassissa+ muutama lämmike vaate + valjaat ja flexi

Ennen näyttelyä

-kynsien leikkuu
-pesua ainkain yritetään + perusteellinen harjaus
-nyppiä en aio mitään, ihmeellistä touhua jos tuollaista tehdään :o

puuttuko jotain oleellista.


Aihe: Re: Näin valmistaudun näyttelyyn
Kirjoittaja martsu7916 11.04.2011 klo 19:05:53

Crowmoor kirjoitti 11.04.2011 klo 16:51:29:Mikä toi "kuolleet karvat" -juttu on? Kaikkihan ne on kuolleita :D


Kasvattaja kertoi, että sellaisen kovat, valkoiset karvat pitää nyppiä. Näkyy hyvin, kun vetää vastakarvaan ja ovat paljon pidempiä kuin normikarvat.

Aihe: Re: Näin valmistaudun näyttelyyn
Kirjoittaja 4Cats 11.04.2011 klo 19:19:00
^ Juu, varmasti näin tehdään, mutta älytöntähän tuo on ::)

Aihe: Re: Näin valmistaudun näyttelyyn
Kirjoittaja Tabby 11.04.2011 klo 20:19:44
Mä haistatan pitkät sille, että kotikissoilta pitäisi valkoiset hajakarvat nyppiä. Eikä ne sitä paitsi mun kokemuksessa TICA- ja CFA-näyttelyissä merkkaa yhtään mitään, FIFé-näyttelyissä olen niistä kyllä saanut huomautuksia.

Eli joo, nyppimättä jätän minäkin. Pesemätöntä kissaa en yleensä näyttelytä eli loppuviikosta on poikien suihkupäivä. Pitkäkarvaisen Pekun laittaminen näyttelykuntoon vie n. 8 tuntia näyttelyä edeltävänä iltana. Lyhytkarvainen Ässä on lähestulkoon wash & go -tyyppiä, ihan hassua kun ei tarvitse kuin pestä ja karstalla harjata ja se on siinä :D

Aihe: Re: Näin valmistaudun näyttelyyn
Kirjoittaja Edina 11.04.2011 klo 21:28:05
Kynsien leikkuu ja pesu on ne tärkeimmät valmistautumiset meillä. Oman mukavuuden takia leikkaan kissan kynnet ennen pesua, vaikka Hilma onkin rauhallinen pestävä. Pesen yleensä Hilman torstaina, jolloin turkki ehtii laskeutua ja asettua ennen näyttelyä. Pesun jälkeen föönaan turkin. Korvat puhdistan tarvittaessa. Hilmallakin noita valkoisia hajakarvoja on joskus, niitä olen nyppinyt, jos mustasta kohdasta pistää selvästi silmään, en muuten.

Aihe: Re: Näin valmistaudun näyttelyyn
Kirjoittaja Crowmoor 13.04.2011 klo 15:40:41
Itse tykkään leikata kynnet jo pesua edeltävänä päivänä (jos muistan...) jolloin kärjet ehtivät vähän pyöristyä jne, koska leikkaamisesta jäävät reunatkin voivat huolella liotettuun ihoon tehdä ärsyttäviä kirveleviä naarmuja kun on tällainen herkkähipiäinen ja painii kissojen kanssa suihkun lattialla  ;D No ei vais, aika kiltistihän nuo ovat. Mutta ensimmäisistä pesukerroista tuli opittua tuo että kissat saattavat pois halutessaan ottaa tukea ihan kaikesta ulottuville tulevasta.

Mutta siis... "Pitkäkarvaisen Pekun laittaminen näyttelykuntoon vie n. 8 tuntia näyttelyä edeltävänä iltana." 8 tuntia? Nyt on pakko kysyä että mitä tähän operaatioon oikein kuuluu.  :o Olen suorastaan sanaton.

Aihe: Re: Näin valmistaudun näyttelyyn
Kirjoittaja Tabby 13.04.2011 klo 16:54:57
^Turkin pesu 2-3 eri aineella + mahdollinen hoitoaine, itse pesuun kuluu reippaasti toista tuntia. Turkkia ei meinaa saada millään kunnolla kastumaan, Pekulla on sellainen mukavasti vettä hylkivä turkinlaatu. Ensin pestään Fairylla, sitten shampoolla ja mahdollisesti vielä toisella shampoolla. Huuhdellaan, johon menee taas ihan mukavasti aikaa että varmasti saa kaikki tökötit kunnolla pois turkista. Turkki puristellaan käsin kuivahkoksi, sen jälkeen kuivataan pariin kertaan pyyhkeeseen ja sitten vielä talouspaperiin. Fööni on iso hui kauhistus, joten sitä ei voi käyttää vaikka sillä saisi turkin paljon näyttävämmäksi ja pöyheämmäksi.

Kuivaamisen jälkeen harjataan, kammataan, laitetaan "takkuspraytä", harjataan, kammataan, kuivataan paperiin, kammataan, harjataan, harjataan vastakarvaan, kammataan jne. Riippuu siitä miten hyvässä turkissa Peku on, mutta kuivuminen kunnolla vie aikaa jopa 12 tuntia. Tämä siis täydessä turkissa, talvisin kuivuu 6-7 tunnissa kun karvaa ei ole niin paljon.

Joo, ei ole laiskan ihmisen kissa :) Monet on järkyttyneitä kun kuulee, mikä duuni tuossa turkissa on. Mutta ollaan me sitten saatu siitä turkista paljon kiitosta tuomareilta. Pari kertaa olen jättänyt Pekun pesemättä ja heti on tullut tuomarilta kommenttia, että turkki voisi olla paremmin laitettu. Tykkään laittaa pitkäkarvaisen turkkia näyttelyä varten, siksi mulla on pitkäkarvainen kotikissa näyttelykissana :) Liukuhihnatyylillä näitä menisi useampikin samalla vaivalla, kerran ollaan JarZan pikkusiskon kanssa vedetty liukuhihnamallilla kaksi pitkäkarvaista kotikissaurosta näyttelykuntoon ja niihin meni yhteensä sama aika mikä Pekuun menee yksin.

Mä olen niin onneton lyhytkarvaisen Ässän turkin kanssa, en osaa tehdä sille mitään :-[ Nyt olen vähitellen oppinut joten kuten pesemään sen, viime näyttelyssä tuomarit jo sanoivat että on "super grooming" ja kiittelivät kovasti kun oli lyhytkarvainenkin niin hienosti näyttelyyn laitettu. Katsotaan mitä viikonloppuna tulee tuomioksi :D

Aihe: Re: Näin valmistaudun näyttelyyn
Kirjoittaja Crowmoor 15.04.2011 klo 00:11:53
Oho, en osannut ajatella että kuivaamisen jälkeen pitäisi vielä tehdä jotain... Ja föönin käytön mahdottomuuskin selittää jo aika paljon tuosta aikamäärästä. :) Meillä kyllä myös pestään useammalla aineella - en tiedä miten toimii kotikissan pitkän turkin kanssa mutta ainakin norskin vettähylkivän turkin saa kastumaan sillä että kampaa harvapiikkisellä kammalla reippaasti (tyyliin 1 osa Fairya, 10 vettä) fairylitkua turkkiin ennenkuin edes alkaa suihkutella. Itse teen seoksen lämpimään veteen, vanhaan Fairypurkkiin, josta on sitten kätevä pruuttailla fairya ja heilua samalla kamman kanssa kun avokki pitää kissaa paikallaan ettei se marssi muualle. :D Säästää ainakin meillä ihan hirveästi aikaa, olen tosi iloinen että keksin tuon.

Mitä takkusprayta käytät? Meillä on yksi Ring5:n spray mutta se ei sovi kummankaan turkille ollenkaan, turkkiin tule eihan väärä tesktuuri, sellainen "rasvainen" muttei kuitenkaan.

Aihe: Re: Näin valmistaudun näyttelyyn
Kirjoittaja L-L 15.04.2011 klo 01:22:22
Mulla on ihan näyttelykäyttöön pyhitetty pyörillä oleva matkalaukku jossa on kaikki tarvittavat näyttelyissä  tavarat alkaen nippusiteistä ja saksista, päättyen numerolappuihin, merkkaus tussista ja desifiointiaineeseen.

Näyttelyverhot ulkoilutan (pakkaspäivänä) tai pakastan näyttelyiden välissä ja pakkaan vanhaan päiväpeitteen myyntipussiin (kirkasta, pehmeää muovia, vetoketjulla ja kantohihnoilla) lisään pakkauksen matkalaukkuun näyttelyä edeltävänä iltana. Hiekkalaatikko mulla on erillisenä muovilaatikkona jossa on oma kansi.

Näyttelytavaraa kertyy siis yksi iso matkalaukku ja iso kuljetuskoppa jonka sisällä on kissan lisäksi hiekkalaatikko. Tavarat kulkee varsin kivuttomasti yksinkin sillä sekä kuljetuskopassa että matkalaukussa on pyörät alla.

Mulla on kastraatti abynaaras jota en ole koskaan ennen näyttelyitä pessyt. Ensimmäinen pesu oli 2,5 vuotiaaalle kissalle IP-tittelin jälkeen kotioloissa. (Halusin testata pesun vaikutuksen turkkiin, koskaan tuomarit eivät ole valittaneet turkin olevan likainen).

Nyt seuraava näyttely on toukokuun puolivälissä ja varmaankin pesen kissan paria päivää ennen. Turkki oli testaus-pesun jälkeen niin ihanan silkkinen ja hohtava, etten voinut olla hipelöimättä kissaa koko ajan :) Ja minä tosiaan kuulun niihin jotka eivät halua pitkä- tai puolipitkäkarvaista kissaa sillä helppohoitoinen turkki on mun juttu  ;)

Näyttelyihin valmistautuminen on helpottunut paljon sen myötä kun näyttelylaukun "perusvarustus" on vakiintunut.

Aihe: Re: Näin valmistaudun näyttelyyn
Kirjoittaja Tabby 15.04.2011 klo 07:35:50
Pekulla ja Monnilla on molemmilla käytössä Heryn takkuspray, hintaa siinä 14,90 €/pullo paitsi jos löytää sattumalta eläinkaupan poistokorista hintaan 1 €/pullo kuten mä tein :D Sopii hyvin molemmille (pitkäkarvaisia siis kumpikin, mutta turkki vähän erilainen rakenteeltaan), mutta Monni inhoaa tuon sprayn hajua. Kai se on liian naisellinen pallittomallekin kollille ;)

Mun autoon pakataan huomenna aamulla neljä isoa kuljetusboxia, neljän kissan näyttelykamat, kahden ihmisen tuolit ja tietysti me kaksi ihmistä. Melkein tekis mieli ottaa valokuva pakatusta autosta, mulla kuitenkin on autona tuo Peugeot 205 ;) Veikkaan, että se tulee olemaan todella täynnä kun en ala poppivehkeitä sieltä kuitenkaan repiä irti.

Aihe: Re: Näin valmistaudun näyttelyyn
Kirjoittaja martsu7916 15.04.2011 klo 08:13:31
^^ Kätevä tuo matkalaukkuidea. Laitetaan korvan taakse. :)

Aihe: Re: Näin valmistaudun näyttelyyn
Kirjoittaja Hankki 15.04.2011 klo 09:28:59
Ei neloskategorian kissoja välttämättä tarvitse pestä. Silloin joo, jos tulee rasvahäntää tai kissa on muuten tosi likainen. Likaisen kissan pesu kannattaa tehdä vähintään viikko ennen näyttelyä, jotta karva pääsee laskemaan.
Omiania oon pyyhkinyt mm. vauvojen puhdistuspyyhkeellä tai ns. vaahtopesulla, jota ei tarvitse huuhdella.
Korvakarvat ajellaan ja kynnet leikataan.
Ensimmäistä kertaa olen myös mustavalkoista bicolor "lehmää" nyppinyt; valkoiset hajakarvat ja mm. rajannut valkoisen ja mustan alueen nyppimällä. Täytyy myöntää, että melko hieno efekti siitä tulee. Mutta tuo kissa onkin tottunut nyppimiseen jo pentuna, joten ongelmaa ei ole  :)

Aihe: Re: Näin valmistaudun näyttelyyn
Kirjoittaja Edina 15.04.2011 klo 11:20:36
Meillä helpottui näyttelykamojen pakkaaminen huomattavasti oman näyttelyhäkin myötä. Mahtuu kassiin paljon paremmin tavarat, kun ei tartte verhoja ja häkin alusia sinne pakata. Häkki kulkee omassa säilytyskassissaan ja sinne mahtuu hyvin häkin pohjalle laitettavat alusetkin. Näyttelykassia en näyttelyiden välillä sen paremmin pura, pestävät jutut, kuten vesi- ja ruokakupit, häkin päällä olleet fleece-viltit ym tietysti pesen, mutta muuten saa kamppeet olla kassissa seuraavaa näyttelyä odottamassa.

Meillä menee pesuun ja föönaukseen yhteensä noin 1,5-2 tuntia. En ole koskaan oikein tarkkaan aikaa ottanut, jotenkin semmoinen kutina on, että pesussa menee vähän vähemmän aikaa, kuin föönauksessa. Mutta jos otetaan aika ihan pesulle lähdöstä siihen, että kissa on näyttelykunnossa, niin aikaa menee vähintään vuorokausi. Mulla ei (eikä kissalla) riitä kärsivällisyys föönata turkkia ihan täysin kuivaksi, turkki on siis kyllä päällisin puolin kuiva, mutta jää aavistuksen kosteaksi tyvestä ja oma aikansa menee sen täydelliseen kuivumiseen. Plus sitten sen jälkeen vielä turkin asettumiseen ja laskeutumiseen. Vähintään se yksi päivä täytyy olla pesun ja näyttelyn välillä.

Aihe: Re: Näin valmistaudun näyttelyyn
Kirjoittaja martsu7916 15.04.2011 klo 14:12:10

Hankki kirjoitti 15.04.2011 klo 09:28:59:
Ei neloskategorian kissoja välttämättä tarvitse pestä. Silloin joo, jos tulee rasvahäntää tai kissa on muuten tosi likainen. Likaisen kissan pesu kannattaa tehdä vähintään viikko ennen näyttelyä, jotta karva pääsee laskemaan.
Omiania oon pyyhkinyt mm. vauvojen puhdistuspyyhkeellä tai ns. vaahtopesulla, jota ei tarvitse huuhdella.
Korvakarvat ajellaan ja kynnet leikataan.
Ensimmäistä kertaa olen myös mustavalkoista bicolor "lehmää" nyppinyt; valkoiset hajakarvat ja mm. rajannut valkoisen ja mustan alueen nyppimällä. Täytyy myöntää, että melko hieno efekti siitä tulee. Mutta tuo kissa onkin tottunut nyppimiseen jo pentuna, joten ongelmaa ei ole  :)


Minkä merkkistä vaahtopesua käytät? Meidän neloskategorian pentu on tulossa ensimmäiseen näyttelyyn ja ei turkki likainen ole. Pölyinen kun kaikissa koloissa hyörii. :) Muutama valkoinen karva pitää nyppiä mustasta turkista pois.
Onko toi korvakarvojen ajelu haastavaa? Pitääkö muita korvakarvoja ottaa pois, kun noi, jotka on tuolla pisimmällä sivulla?

Aihe: Re: Näin valmistaudun näyttelyyn
Kirjoittaja Hankki 15.04.2011 klo 15:35:22
Hitsi kun mä en nyt muista sitä aineen nimeä, mutta eräästä eläinkaupasta olen sitä ostanut.

Mä ajelen ihan kaikki korvakarvat korva sisältä mitkä vaan pystyt, näyttävät sitten korvat paljon avoimemmilta. Kissa vaan jalkojen väliin, korvan kääntö ja sitten ajelemaan. Ite käytän kulmakarvaveistä...

Aihe: Re: Näin valmistaudun näyttelyyn
Kirjoittaja martsu7916 16.04.2011 klo 09:32:04
^Mä hankin myös tuon kulmakarvaveisten.
Tuota pesuvaahtoa pitää katsella. Liekö tarpeen, kun pojulla niin lyhyt turkki, mutta ainahan voi kokeilla. :)

Aihe: Re: Näin valmistaudun näyttelyyn
Kirjoittaja Edina 16.04.2011 klo 18:57:06
Mä ostin hätävaraksi Paul Mitchellin kuivashampoota. On siis semmoista vaahtoa, jota ei tartte huuhtoa pois, vaan harjataan/kammataan turkki kuivaksi vaahdosta. Koko kissaa en sillä tosin ole aikeissa pestä, mutta jos sattuu vaikka joku kakkaäksidentti tms, niin saa pienen osan turkista pestyä.

Aihe: Re: Näin valmistaudun näyttelyyn
Kirjoittaja Edina 01.06.2011 klo 11:32:05
En ole kyllä oikein tyytyväinen tuohon Paul Mitchellin kuiva-shampooseen. Ei kestä hermo minulla, eikä kissallakaan sitä harjaamista, minkä tuo shampoo kuivuakseen vaatii. Varmaan koirilla toimii paremmin (tuo käy siis sekä kissoille, että koirille).

Pitää ostaa jotain oikeaa, jauhemaista kuivashampoota tai tulla toimeen talkilla, kuten tähänkin asti.

Aihe: Re: Näin valmistaudun näyttelyyn
Kirjoittaja martsu7916 01.06.2011 klo 13:12:40
^Ostin seka shampoosprayta ja pesuvaahtoa. Vaahtoa en ole vielä kokeillut, sprayta kokeilin (Tigin lemmikkisarjasta). Kiva muffinssituoksu on ja helppo suihkia. Harjataan turkki suihkimisen jälkeen ja pyyhkeellä hiukan tasoitin. Päivässä turkki meni normaaliksi, puhtaaksi. Meidän kissa ei pesua välttämättä kaipaisi, mutta turkki on aika pölyinen kun luuhaa kotona kaikki paikat läpi. :)

Aihe: Re: Näin valmistaudun näyttelyyn
Kirjoittaja Edina 01.06.2011 klo 13:44:28
Kun mä tartten just semmosen hätävarakuivashampoon, joka ei kastele turkkia millään lailla ja turkin pitää olla kuivapesun jälkeen heti kunnossa. Ei näyttelyreissulla ole aikaa päivää odotella turkin asettumista ;)

Kotonahan siis pesen kissat ihan kunnolla, mutta näyttelyihin tartteis jonkin hätävarajutun, jos tulee joku kakkaäksidentti tai kissa muuten sotkee turkkiansa. Vetzymen Brush&go-kuivashampoota minulle joku aika sitten suositeltiin, taidan sitä ostaa sitten hätävaraksi.

Aihe: Re: Näin valmistaudun näyttelyyn
Kirjoittaja NinaM 01.06.2011 klo 21:40:28
Me saatiin viime näyttelyssä kehuja kun Tihru (balineesi) oli niin "hienosti näyttelyyn laitettu". Ja mitä mä olin tehnyt? Pessyt sen kahta päivää ennen näyttelyä valkoisen kissan shampoolla ja leikannut kynnet. Ennen pöydälle menoa sipaisin vielä harjalla, ettei varmasti ole pölyjä matkassa (takkuja tuohon ei tulekaan).  :)  Olin oikeasti ihan nolona noista kehuista (kissaahan saa kehua estoitta mutta omistajalle tuli tuossa kehut ihan aiheetta  ;D).

Korvakarvoja en ole poistanut enkä ole aikonut sitä tehdä jatkossakaan; mitään muita tuotteita en ole turkkiin käyttänyt. Fööniä en tuolle ole esitellyt kun karvaa on balineesimaisesti eli kuivuu hyvän pyyhkeilyn jälkeen tuossa tuokiossa.

Jemsun karva on vähän erilaista kuin Tihrun (ei niin silkkistä) mutta samoilla meinaan mennä senkin kanssa.

Nostan oikeasti hattua tuntikausia kissansa turkkia laittaville. Tämäkin vakuuttaa minut siitä, että olen oman rotuni löytänyt.  ;D.
Aihe: Re: Näin valmistaudun näyttelyyn
Kirjoittaja MissyKitty 30.10.2011 klo 13:11:51
Aloittajan viestiin liittyen, että tekeekö jotkut räggäreilleen samaa, että sheivaa korvakarvoja ja pyöristää korvien huippuja? Minä kun en ole ikinä kuullutkaan, että niin tehtäisiin.  :o

Aihe: Re: Näin valmistaudun näyttelyyn
Kirjoittaja kisumamma 30.10.2011 klo 17:19:44

Lainaa:


Kasvattaja kertoi, että sellaisen kovat, valkoiset karvat pitää nyppiä. Näkyy hyvin, kun vetää vastakarvaan ja ovat paljon pidempiä kuin normikarvat.


Älkää nyt herranjestas nyppikö kissalta tuntokarvoja pois! Kissalla on viiksien lisäksi ympäri karvapeitettä paksumpia karvoja, joiden karvatuppi on syvemmällä ihossa kuin peitinkarvan ja jotka siksi välittävät kissalle tehokkaammin tietoa tuulesta, etäisyyksistä jne. Nuo paksummat karvat toimivat kissan tuntoaistimina samaan tapaan kuin viiksetkin, ovat siis ehkä elävämpiä kuin mikään muu karva.

Aihe: Re: Näin valmistaudun näyttelyyn
Kirjoittaja Edina 30.10.2011 klo 18:08:04
Nyt taitaa kuitenkin olla kyse valkoisista hajakarvoista, joita esim meidän Hilmallakin löytyy mustien karvojen seassa. Eikä korvaansa lotkauta, kun niitä nyppii pois. Itse asiassa ne valkoiset hajakarvat irtoavat paljon helpommin, kuin värilliset karvat.

Aihe: Re: Näin valmistaudun näyttelyyn
Kirjoittaja Crowmoor 30.10.2011 klo 19:32:22
En ota kantaa että mitä ne valkoiset karvat on, mutta meillä niiden nyppiminen Darwinilta ei tule kuuloonkaan. Kissaparka loukkaantuu sydänjuuriaan myöten jo yhdestä, joten en ole pitänyt vaivan arvoisena, varsinkin kun siinä käy niin että niitä vaan löytyy ja löytyy ja löytyy.

Aihe: Re: Näin valmistaudun näyttelyyn
Kirjoittaja Ria 30.10.2011 klo 19:55:49
^ Mä veikkaisin, että ne on ns. ei toivottua valkosta karvaa, jota vaan sattuu joskus mustissa kissoissa ja koirissa olemaan. Ei tuota kuollutta karvaa.

Geishan kasvattaja näytti mulle oikein selkeästi tuon kuolleen karvan, se on juuri sitä irtokarvaa, mitä on joka paikassa.. ::) Geishasta lähtee ainakin todella helposti se vastakarvaan "nyppimällä" eli paijaan vaan vastakarvaan ja kasaan keon karvaa viereeni.

Aihe: Re: Näin valmistaudun näyttelyyn
Kirjoittaja kisumamma 30.10.2011 klo 21:47:04
Joo. Tuo Bessant kuvaili tuntokarvat nimenomaan paksummiksi ja pidemmiksi kuin peruskarvan, väri kai voi olla mikä vaan (eli otin kantaa vain tuohon ekaan viestiin, josta sai käsityksen, että kasvattaja on kehottanut ettimään just näitä pitkiä&paksuja, en tuohon "värihäiriökarvan" poistoon). Käsittäisin, että niiden nyppiminen sattuukin vähän, koska kasvavat syvemmällä ja ovat paremmin "hermotettuja".

Mä muuten pesin tuossa kissat ja kuivatellessa harjasin pyörivää liikettä kumisualla, koska se pöyhi kivasti turkkia. Molemmista irtosi tosi paljon karvaa tolla tavalla, eli ilmeisesti kostea turkki + kumisuka on irtokarvan kauhu. Jos näyttelykattia muutenkin pesee, tuolla tavalla saa varmaan furminaattoria turvallisemmin harjattua irtokarvan pois.

Aihe: Re: Näin valmistaudun näyttelyyn
Kirjoittaja mettew 20.12.2011 klo 08:29:51
Miten te joilla on lyhytkarvanen kissa, valmistaudutte kisun kanssa? Mitä pitäisi tehdä? Mulla ei ole mitään käsitystä, että mitä sille turkille pitäis tehdä, ja omistan siis kotikissan.

Aihe: Re: Näin valmistaudun näyttelyyn
Kirjoittaja Mintan 20.12.2011 klo 09:56:00
Mä oon pessyt turkin ihan kissashampoolla päivää paria ennen näyttelyä ja antanu kuivua ihan itekseen (meillä menny vajaa vuorokausi itestään kuivua). Sitten vielä harjailen pahimpia irtokarvoja irti ennen arvostelua kotona tai näyttelypaikallakin vielä.

Toki lyhytkarvainen ei välttämättä tarvitse pesua vaan harjailu voi riittää. Meillä vaan yhdellä kissoista on aika rasvainen turkki, niin siksikin haluan sitten pestä sen.

Aihe: Re: Näin valmistaudun näyttelyyn
Kirjoittaja mettew 20.12.2011 klo 14:10:05
Okei, kiitos (taas) paljon, Mintan!  :)

Aihe: Re: Näin valmistaudun näyttelyyn
Kirjoittaja martsu7916 20.12.2011 klo 19:46:43

mettew kirjoitti 20.12.2011 klo 08:29:51:
Miten te joilla on lyhytkarvanen kissa, valmistaudutte kisun kanssa? Mitä pitäisi tehdä? Mulla ei ole mitään käsitystä, että mitä sille turkille pitäis tehdä, ja omistan siis kotikissan.


Jos näyttelyyn mennään lauantaina, niin torstaina töitten jälkeen pestään. Joskus vesipesulla+ apteekin aptus helläpesulla ja jos on pari näyttelyä lyhyellä aikavälillä, niin jälkimmäistä ennen joko shampoovaahtoa tai spraynä.

Aihe: Re: Näin valmistaudun näyttelyyn
Kirjoittaja Crowmoor 21.12.2011 klo 02:47:17
Tässä nyt vähän pikkutuntien tajunnanvirtaa aihetta hipoen...  ;D

Oli kissa sitten lyhyt- tai pitkäkarvainen niin pesisin sen kertaalleen "kokeeksi" hyvissä ajoin ennen näyttelyä, oikein huolellisesti (siis useampi kierros laimennettua fairya, yksi kierros laimennettua kissashampoota ja paljon huuhtelua). Tämän jälkeen nimittäin tietää, että miltä kissa näyttää kun sen turkki on oikeasti puhdas ja rasvaton. Mikäli tulee ihan sähköiseksi ja kamalaksi niin voi ensi kerralla jättää fairyt hieman vähempään ja lisätä shampoon määrää jne. Samalla näkee, montako päivää menee, että turkki on parhaimmillaan.

Pennuilla peseminen ei ole ihan yhtä rakettitiedettä - harvoin näyttelyssä huonosti laitettua pentua näkee. Ne rasvaisimmat otukset, joille tuomaritkin huomauttavat, ovat monesti sellaisia, joita ei ole kauheasti näyttelytetty ja tulevat suoraan avoimeen luokkaan, usein tuntuu että omistajat eivät välttämättä edes tiedä ettei heidän kissansa olekaan niin puhdas kuin se näyttelyssä mieluusti saisi olla.

Tuomarit sanovat siis ihan oikeasti välillä (toiset herkemmin, toiset vasta tosi törkyisen kissan kohdalla) pahimmille tapauksille ihan suoraan, että peskää nyt herranjumala se kissa paremmin seuraavaan näyttelyyn.

Pari vinkkiä (pitkäkarvojen) aloitteville näyttelyttäjille:
- etenkin norskin vedenpitävän turkin kastelussa kullankallis apuväline on tyhjä fairypullo tms, johon on tehty iso satsi laimeaa fairyvettä. kastelee turkin HUOMATTAVASTI nopeammin kuin pelkkä vesi! toimii hyvin myös sompulle, vaikka somppu ei olekaan lähtökohtaisesti läheskään niin haastava kasteltava kuin norski ; )
- laita fairya, rasvanpoistoshampoota jne ennemmin liian monta kierrosta kuin liian vähän - hoitavia tuotteita taas mieluummin liian vähän kuin liikaa
- jos kissallasi ei ole erityisen kuiva turkki, kannattaa olla hyvin nuuka erilaisten hoitoaineiden yms kanssa
- föönaa jos mitenkään mahdollista! tosi monet antavat kissojen kuivua "itsekseen", ja lyhytkarvoilla varmasti toimiikin, mutta tietäähän jokainen millaisen eron föönaaminen tekee ihmisenkin hiuksiin jos on pitkä tukka.
- ellet halua kuluttaa föönatessa ikää ja terveyttä, pyyhekuivauksen jälkeen voi hyvin antaa kissan kuivua itsekseen n. tunnin, ja sitten viimeistellä sen föönillä.
- jos kissa on puhtaana sähköinen, siihen voi käyttää antistaticcia, texturizing sprayta jne. näidenkin käyttö kannattaa kumminkin treenata kotona sellaisen pesun jälkeen joka EI ole näyttelypesu, näyttelypaikalla on kauheaa taiteilla sähköisyyden ja liioista hoitotuotteista johtuvan turkin kökkööntymisen välillä.
- kotona ehkä paras apu turkin sähköisyyteen on ilmankostutin.

Lyhytkarvojan föönaamisesta en osaa sanoa juuta tai jaata, kenties esim. britille fööni voisi olla ihan paikallaankin?

Aihe: Re: Näin valmistaudun näyttelyyn
Kirjoittaja kisumamma 21.12.2011 klo 05:57:50
Crowmoor: näin (pitkätukkaisesta) maallikosta kuulostaa hurjalta, että turkista poistetaan kaikki rasva. Eikö näyttelykissoille tule siitä mitään haittoja, esim. turkki ala rasvoittumaan äkäisemmin?

Mä pesen kissoja pari kertaa vuodessa, mutta vain lanoliinishampoolla, ja sähköisyyden + tahmaisuuden poisto on syyt. Noiden turkit on tuntuneet puhtailta noinkin. Ilmeisesti eivät näyttelystandardeilla olisi.

Aihe: Re: Näin valmistaudun näyttelyyn
Kirjoittaja Edina 21.12.2011 klo 06:13:56
^ Ei meidän kissoilla ainakaan turkki yhtään sen nopeammin rasvoitu, vaikka rasvanpoiston turkkiin teen myös välipesuissa ja näillä sohvachampioneille. Armas on erityisesti niin rasvoittuvaa sorttia luonnostaan, että jos sille ei kunnollista rasvanpoistoa tee, niin on ihan sama sitten, vaikka jättää pesemättä. Pelkällä shampoolla sitä ei puhtaaksi kertakaikkiaan saa, vaan turkki näyttää rasvaiselta heti pesun jälkeen.

Aihe: Re: Näin valmistaudun näyttelyyn
Kirjoittaja Tehi 21.12.2011 klo 08:13:58
^Komppaan Edinaa.
Meillä myös tehdään mr. Sohvaperunalle säännöllisesti aivan normaali pesu rasvanpoistoineen. Muuten herra menee niin hirveälle takulle, ettei sitä selvitä kukaan. Ja minun mielestä turkin ajaminen EI ole kissanhoitoon kuuluva toimenpide.

Aihe: Re: Näin valmistaudun näyttelyyn
Kirjoittaja martsu7916 21.12.2011 klo 08:14:38

martsu7916 kirjoitti 20.12.2011 klo 19:46:43:


Jos näyttelyyn mennään lauantaina, niin torstaina töitten jälkeen pestään. Joskus vesipesulla+ apteekin aptus helläpesulla ja jos on pari näyttelyä lyhyellä aikavälillä, niin jälkimmäistä ennen joko shampoovaahtoa tai spraynä.


Unohtui vielä mainita, että pesun jälkeen pyyhekuivataan ja föönataan hiukan. Kyse siis neloskategorian kissoista.

Pitkäkarvasen pesemme myöskin torstaina kolmella eri shampoolla, lopuksi pyyhekuivaus ja föönaus.

Mutta tuo Crowmoorin kertoma, että harjoitsupesu kannattaa tehdä, niin sitä kannatan. Me pestiin meidän pitkäkarvainen kisu ennen ensimmäistä näyttelyä liian aikaisin, joten piti pari päivää ennen näyttelyä pestä uudestaan.

Aihe: Re: Näin valmistaudun näyttelyyn
Kirjoittaja pettta 21.12.2011 klo 09:01:49
Mitä jos en omista fööniä? Tosissaan mulla on aina ollut lyhkänen tukka, niin en oo fööniä mihinkään tarvinnu... hmm, pitääpi käyä ostamassa.

Aihe: Re: Näin valmistaudun näyttelyyn
Kirjoittaja Crowmoor 21.12.2011 klo 11:41:10
Ei ainakaan suomalaisella näyttelypesutahdilla tuosta ole sen kummempaa haittaa että pestään "usein". (Siis kuukauden-parin välein, joskus pari kertaa kuussa jos on näyttelyitä.) Päinvastoin, erityisesti karvanlähtöaikaan pysyy irtokarvat kurissa ja karvaoksennukset vähentyy yms. Jenkeissä ilmeisesti monet pesevät näyttelykissojaan joka ainoa viikko oli sitten näyttelyitä juuri sillä viikolla tai ei - se kuulostaa jo mun mielestä aika erinomaisen hurjalta. En tekisi omalle kissalle.

Toki olen nähnyt tasan yhden norskin, jonka turkki on fantastinen aivan ilman mitään pesujakin, ja ainakin yhden jonka turkki on tosi hieno ihan pelkällä kissashampoolla pestynä. Silti suosittelen pesemään kissan kerran "kunnolla", jotta näkee millainen se on oikeasti puhtaana. Jos se on puhtaana samanlainen kuin vaikka pelkällä kissashampoolla pestynä, niin ei silloin tietenkään kannata turhaan käyttää mitään Fairya ensi kerralla.

Sitten kannattaa muistaa, että mulla on näistä kollinronteista kokemusta, varmastikaan kaikki kastraatit eivät rasvoitu samalla tavalla ja silloin ne kissashampoopesut riittää. Mut varmistakaa ihmeessä edes yhden kerran että millainen se kissa on oikeasti puhtaana, ei tuu sitten yllätyksiä tuomarinpöydällä. ;)

Aihe: Re: Näin valmistaudun näyttelyyn
Kirjoittaja martsu7916 21.12.2011 klo 12:08:45

pettta kirjoitti 21.12.2011 klo 09:01:49:
Mitä jos en omista fööniä? Tosissaan mulla on aina ollut lyhkänen tukka, niin en oo fööniä mihinkään tarvinnu... hmm, pitääpi käyä ostamassa.


Ennen fööniä käytimme auton lämppäriä. :D

Aihe: Re: Näin valmistaudun näyttelyyn
Kirjoittaja Crowmoor 21.12.2011 klo 12:13:38
Yksi vinkki tuli vielä mieleen: ei laimentamattomia pesuaineita kissaan (paitsi tietty Goop, koska se laitetaan kuivaan turkkiin). Etenkin Fairya on raivostuttavaa huuhdella jos sitä on pruutattu suoraan kissaan, ja laimennettu versio tekee tehtävänsä aivan yhtä hyvin, kun vaan muistaa suorittaa pari erillistä kierrosta. Kissashampoissahan onkin yleensä ohjeena laimentaa - kannattaa noudattaa. ;)

Aihe: Re: Näin valmistaudun näyttelyyn
Kirjoittaja Tehi 22.12.2011 klo 11:32:25

pettta kirjoitti 21.12.2011 klo 09:01:49:
Mitä jos en omista fööniä? Tosissaan mulla on aina ollut lyhkänen tukka, niin en oo fööniä mihinkään tarvinnu... hmm, pitääpi käyä ostamassa.


Ei se fööni välttämätön ole. Me ei esimerkiksi föönätä ollenkaan.

Aihe: Re: Näin valmistaudun näyttelyyn
Kirjoittaja Ansi 22.12.2011 klo 13:01:05
Me kokeiltiin tuota fairya yhdessä testipesussa Hipulla ja se teki Hipun turkin kiillottomammaksi ja sähköisemmäksi kuin pelkkä shampoopesu. Voihan se olla, että aikuisen Hipun karvalle fairy sitten sopiikin, mutta tässä yhdessä testissä nyt ainakin todettiin huonoksi vaihtoehdoksi.

Kokeiltiin myös sitä, että annetaan turkin kuivua tunnin verran ennen föönausta, mutta se aiheutti sen, että Hippu vietti koko tunnin pesten itseään raivokkaasti ja seuraavana päivänä tulikin karmean kokoinen karvaoksennus. Kun föönaus on suoritettu heti, niin Hippu ei käytä peseytymiseen niin kamalasti aikaa, vaikka toki silloinkin pitää närkästyneenä oikoa turkki oman maun mukaiseksi.

Siinä sen näkee, että rodun sisälläkin yksi kikka sopii yhdelle ja toinen toiselle. Jos me vielä näyttelyyn eksytään, niin edellisestä kerrasta oppineena rohkaistun käyttämään sähköisyydenpoistajaa/talkkia tms. viime hetken virittelyjä ja harjaan Hipun ihan justiinsa ennen arvostelua, ettei tyttö ehdi möyrytä sylissä odottelun aikana itseään ihan takkuisen näköiseksi.

Viimeisimmässä Kissafanissa oli vähän hassusti tehty juttu pitkä- ja puolipitkäkarvakissojen turkin hoidosta persialaiskissaa mallina käyttäen. Persialaisen turkin näyttelykuntoon trimmaaminen ja perushoitokin taitaa olla aika paljon vaativampaa kuin näiden metsäkissarotujen? Ainakin jutun perusteella vaikutti siltä, että pesuun ja trimmaamiseen saa helposti päivän kulumaan, ainakin tottumattomampi kissanpesijä. En kyllä tajunnut esimerkiksi sitä, että miksi föönausta varten olisi hyvä olla ainakin kaksi, jopa kolme eri fööniä :o. Ja että suunnilleen jokaiselle turkin väriläikälle on oma värinkorostushamppoonsa. Tai ehkä mä en vain osaa suhtautua asiaan sen vaatimalla vakavuudella.

Aihe: Re: Näin valmistaudun näyttelyyn
Kirjoittaja Tehi 22.12.2011 klo 14:52:38

Ansi kirjoitti 22.12.2011 klo 13:01:05:
Me kokeiltiin tuota fairya yhdessä testipesussa Hipulla ja se teki Hipun turkin kiillottomammaksi ja sähköisemmäksi kuin pelkkä shampoopesu. Voihan se olla, että aikuisen Hipun karvalle fairy sitten sopiikin, mutta tässä yhdessä testissä nyt ainakin todettiin huonoksi vaihtoehdoksi.

Kokeiltiin myös sitä, että annetaan turkin kuivua tunnin verran ennen föönausta, mutta se aiheutti sen, että Hippu vietti koko tunnin pesten itseään raivokkaasti ja seuraavana päivänä tulikin karmean kokoinen karvaoksennus. Kun föönaus on suoritettu heti, niin Hippu ei käytä peseytymiseen niin kamalasti aikaa, vaikka toki silloinkin pitää närkästyneenä oikoa turkki oman maun mukaiseksi.

Siinä sen näkee, että rodun sisälläkin yksi kikka sopii yhdelle ja toinen toiselle. Jos me vielä näyttelyyn eksytään, niin edellisestä kerrasta oppineena rohkaistun käyttämään sähköisyydenpoistajaa/talkkia tms. viime hetken virittelyjä ja harjaan Hipun ihan justiinsa ennen arvostelua, ettei tyttö ehdi möyrytä sylissä odottelun aikana itseään ihan takkuisen näköiseksi.

Viimeisimmässä Kissafanissa oli vähän hassusti tehty juttu pitkä- ja puolipitkäkarvakissojen turkin hoidosta persialaiskissaa mallina käyttäen. Persialaisen turkin näyttelykuntoon trimmaaminen ja perushoitokin taitaa olla aika paljon vaativampaa kuin näiden metsäkissarotujen? Ainakin jutun perusteella vaikutti siltä, että pesuun ja trimmaamiseen saa helposti päivän kulumaan, ainakin tottumattomampi kissanpesijä. En kyllä tajunnut esimerkiksi sitä, että miksi föönausta varten olisi hyvä olla ainakin kaksi, jopa kolme eri fööniä :o. Ja että suunnilleen jokaiselle turkin väriläikälle on oma värinkorostushamppoonsa. Tai ehkä mä en vain osaa suhtautua asiaan sen vaatimalla vakavuudella.


Samaisessa Kissafani-lehdesä oli myös pieni juttu coonin pesemisestä tai lähinnä sen tiheydestä yms. rotu/kasvattajajutun yhteydessä.
Kyllä muhkeaturkkisen coonin pesemiseen menee lähes yhtä kauan kuin perskin.
Itselläni löytyy kotoa neitokainen, jonka turkki ON lähes perskimitoissa kesäaikaan ja pesemiseen menee tällöin helposti pari tuntia, ilman föönausta. Tähän aikaan vuodesta neiti onneksi osaa olla hieman maltillisempi...

Tässä kuva neidistä pari vuotta sitten, toukokuun loppua on tuo ajankohta. Ja neiti tekee tuosta vielä kk ajan turkkia :D

Aihe: Re: Näin valmistaudun näyttelyyn
Kirjoittaja Crowmoor 22.12.2011 klo 15:00:30
Ansi, ei Hippu välttämättä tule koskaan tarvitsemaan Fairypesuja, kun se on jo steriloitukin. Toki voihan se silti ruevta aikuisempana rasvoittumaan.

Eikös tuo coonien turkki muuten ylipäätään muistuta perskin turkkia paljon enemmän kuin norskien, siis senhän kai pitää olla silkkinen kun taas norskin turkin pitää olla "karkea"? Vai olenko nyt ihan väärin katsellut näyttelyissä coonien turkkeja. :)

Aihe: Re: Näin valmistaudun näyttelyyn
Kirjoittaja Ansi 22.12.2011 klo 15:19:44
^Ahaa...Mä olen elänyt siinä käsityksessä, että coonin turkki on samanlainen helppo "harjaus pari kertaa viikossa -malli" kuin norskillakin, eikös cooneillakin kuitenkin ole tuo vettä hylkivä päällikarva, luulin että sellainen on aina karheampi.

Perskeillä olen ymmärtänyt, että turkin pesu on tosi tärkeää ihan sen takuttomana pysymisenkin takia, eli pestä pitää vaikka ei näyttelyissä kävisikään ja harjan/kamman kanssa saa olla myös aika ahkerasti huitomassa jos haluaa välttää takkuja.

Lehdessä tosin taidettiin väittää metsäkissarotujenkin vaativan säännöllistä pesua jotta turkki pysyy takuttomana, mutta mä en ole Hipulta vielä löytänyt takun takkua (lukuun ottamatta hiekkaklimppisiä perskarvoja), vaikka pesua on harjoiteltu vain muutaman kerran ennen tuota meidän ekaa näyttelyreissua ja harjaamisvälikin pääsee välillä vähän venähtämään siihen viikkoon.

Aihe: Re: Näin valmistaudun näyttelyyn
Kirjoittaja Tehi 22.12.2011 klo 15:31:45
Juu.. coonin turkki on enemmän perskimäinen kuin norskin. Norskilta vaaditaan näyttelyissä ainakin karkeutta turkkiin mutta coonin turkin pitää olla silkkimäinen ja hyvin laskeutuva.
Cooni on helppohoitoisin turkiltaan silloin, kun se pestään noin kuukauden välein. Riippuu yksilöstö, kuinka tiuhaa pesua tarvitsee. Kun coonin pesee säännöllisesti, harjaamista tai kampaamista ei juurikaan tarvita, koska takkuja ei tule.

Aihe: Re: Näin valmistaudun näyttelyyn
Kirjoittaja Ansi 22.12.2011 klo 15:41:51
Niin ja onhan toisaalta norskeissakin eroja, jollain on takkuuntuvampi turkinlaatu kuin toisella ja toisia varmaan kannattaa pestä enemmän jotta turkki ei takkuunnu, ainakin niitä leikkaamattomia jotka rasvoittuu enemmän. Onneksi meille sattui tuollainen helppo yksilö  :).

Aihe: Re: Näin valmistaudun näyttelyyn
Kirjoittaja Crowmoor 22.12.2011 klo 16:07:41
Norskit takkuuntuu lähinnä silloin jos niillä on sellainen supervillava turkki päällä, eli siis paljon aluskarvaa. Norskin peitinkarvat eivät juurikaan takkuunnu vaikka yrittäisi, kun ovat jämäkkää tavaraa. Meillä ainoat takut on nähty viime kesänä kaulurissa (kauluri muodostui käytännössä kokonaan pohjavillasta ja oli niin pitkä että tuppasi jäämään kissan suuhun --> kuolaista pohjavillaa --> takkuja).

Hipun turkki muistuttaa ainakin mun mielestä Tristan-isoveljen turkkia, ja Tristan ei toisteiseksi ole vielä ikinä kasvattanut sellaista oikein totisen villaista muhkuturkkia vaan on panostanut peitinkarvaan. Eli ehkä tekin saatte "hoitovapaan" norskin :)

Aihe: Re: Näin valmistaudun näyttelyyn
Kirjoittaja Fiona  V. 06.01.2012 klo 20:20:29
Meillä fööni kuuluu myös niihin laitteisiin, joita pitää juosta karkuun. Olen kuitenkin sen verran laiska ihminen, että en viitsi enkä halua käyttää monia tunteja turkin kuivaamiseen. Onnekseni löysin kaapin kätköistä pöydälle laitettavan lämpöpuhaltimen. Sen ääni on paljon hiljaisempi ja lämpö tulee suuremmalle alueelle kuin föönissä ja molemmat kädet jäävät vapaiksi, kun pitää esim. kuivata masun alta. Kissa pöydälle ja puhallin vähän matkan päähän, että neidille ei tule liian kuuma. Nyt kissan kuivaus sujuu sekä kissan että emännän mielestä ilman ongelmia :)

Aihe: Re: Näin valmistaudun näyttelyyn
Kirjoittaja Estel 17.07.2012 klo 12:38:22
Meillä on näyttelyyn valmistautuminen varsin helppoa, kun pelkän venäjänsinisen kanssa ollaan näyttelyssä käyty. Jos tuo kotikissa lähtisi näyttelyyn, olisi valmistautuminen jo hurjasti hankalampaa kun tuolla on niin oikukas turkki.

Russin kanssa kuitenkin operaatioihin kuuluu...
- Peseminen näyttelyä edeltävänä päivänä tai jo pari päivää aiemmin, riippuen siitä miten kerkeää. Mahdollisimman lähellä näyttelyä kuitenkin, jotta shampoon sähköisyyttä poistava ominaisuus on varmasti vielä toiminnassa (näin ei tarvita minkäänsortin sähköisyydenpoistajia enään näyttelyssä).
- Sen kuivaaminen pyyhkeellä, föönistä ei tykkää. Turkki pitäisi saada ilmavaksi (koska venäjänsinisen turkki ei saa olla vartalonmyötäinen, ja sitä se helposti on pesun jälkeen).

Kynnet tuolla pidetään muutenkin lyhyenä ja venäjänsinisen turkkia "ei saa" harjata - osa tuomareista on sitä mieltä että russin turkin ainutlaatuinen tuntuma katoaa jos liikaa harjailee. Osa russin kanssa näyttelyyn menevistä ei edes pese kissojansa ennen näyttelyä, itsellä vain tapana kun pentuna totuteltiin aina hyvällä syyllä pesemiseen juuri ennen näyttelyitä.


Aihe: Re: Näin valmistaudun näyttelyyn
Kirjoittaja Meocho 09.11.2012 klo 18:33:31
Miten valmistelette pyhän birman näyttelykuntoon?  Nyt tarvittaisiin vinkkejä kun Prinssi ei tykkää hiustenkuivaajasta. Osittain ehtii kuivattaa turkin mutta kun pitäisi alkaa kuivaamaan vatsakarvoja ja kauluria niin raivostuu. 

Aihe: Re: Näin valmistaudun näyttelyyn
Kirjoittaja Elea 11.11.2012 klo 12:51:00
^ Oletko kokeillut föönin sijaan auton sisätilanlämmitintä?

Mun yksi kissa ei tuota maha/pussihousu/kauluriosastoa oikein siedä föönillä kuivata, joten tuo webasto on ollut tyhjää parempi. Jos ei ole antanut kuivata ja karva on jäänyt kiharaksi, on se sitten pitänyt kuivashampoolla suoristaa näyttelyssä.

Aihe: Re: Näin valmistaudun näyttelyyn
Kirjoittaja Adash 25.08.2014 klo 17:43:29
Voisiko joku persialaisen omistaja kertoa kuinka valmistatte kissan näyttelyyn?

Aihe: Re: Näin valmistaudun näyttelyyn
Kirjoittaja Adash 25.08.2014 klo 18:05:07
Ostin tuollaista värin korostus shampoota punaiselle perskilleni. Käytin pari kertaa ja sain pinkin kissan  ::) Eli en käytä enää koskaan. Ei ollut ihan halpakaan ja jäi tuonne lojumaan.

Aihe: Re: Näin valmistaudun näyttelyyn
Kirjoittaja Janhenia 26.08.2014 klo 20:05:48
^Ompas ollut tehokasta. Itselläni on Anju Beaute-Abricot, joka on tarkoitettu kullan-punaisen sävyisille kissoille. Sillä pesin punanaamio birmaaa eikä todellakaan tullut pinkkiä kissaa vaan punainen väri tehostui/kirkastui kuten tarkoituksena olikin.

Tämän hetkisen birman pesuun käytän aika paljon aikaa ja vaivaa vaikkei turkki todellakaan ole mitään perskin turkkiin vastaavaa nähnytkää. Toki birmaksi aikasta tuuhea turkki on, pituutta ei niinkään ole.  Mutta joka tapauksessa pesuu kuuluu neljä vaihetta (rasvanpoisto, valkoisen kissan-shampoo, hoitoaine ja tuuheuttaja) + huolelliset huuhtelut. Hiljattain tilasin kuivurin niin kuivausaika puolittui 1h -> 30min! Suosittelen ehdottomasti ostamaan, jos tiheästi pesee pitempi turkkista kissaa.Aihe: Re: Näin valmistaudun näyttelyyn
Kirjoittaja Adash 26.08.2014 klo 21:12:31
Tuolla on kuva kissastani ja se on punainen perski joten tuumin että pitää olla punaiselle kissalle se shampoo.
Tämä shampoo oli Chris Christensenin Red on Red-shampoo ja kysyin ennen ostoa värjääkö tuo tökötti ja sanottiin että vain väriä korostaisi... no en omistanut ennen pinkkiä kissaa joten...
Jos joku haluaa parin kympin hintaisen pullon tota shampoota ilmaisesksi niin täältä saa  ;)
Pitänee kokeilla tuota mitä kerroit joten kovasti kiitosta vinkistä :)

Kissamaailma » Powered by YaBB 2.6.0!
YaBB Forum Software © 2000-2019. Kaikki oikeudet pidätetään.