Kissamaailma
KISSAN HYVINVOINTI >> Hankinta >> Kissanhiekkavertailua
http://www.kissamaailma.net/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1188829576

Aiheen aloittaja romppu 03.09.2007 klo 17:26:15

Aihe: Re: Kissanhiekkavertailua
Kirjoittaja Pikkuhukka 07.12.2014 klo 22:19:52
Meillä on vaihdokset sujuneet kivuttomasti, ja aina voi tehdä niin että vaihtaa pikkuhiljaa sekoittamalla käytössä olleen hiekan sekaan uutta enemmän ja enemmän, vaikka jokaisen hiekan vaihdon/laatikon siivouksen yhteydessä. Meillä myös semmoinen keino tälläkin hetkellä testissä, että toisessa lootassa on vanhaa hiekkaa (ökö, puupohj.) ja toisessa uutta "tavallista" paakkuuntuvaa hiekkaa (EverClean) ikään kuin vertailutestissä. :D

Puupohjaisista itse tiedän sen verran että on puristepellettejä ja sitten paperipohjaisia paakkuuntuvia kuten Ökö Plus.

Pelletit hajoavat kastuessaan sahanpurumaiseksi jauhoksi, ja niille onkin omia sopivia laatikkoja joissa on rei'itetty pohja ja alla sellainen astia mihin pissijauho putoaa. Ei oman kokemukseni mukaan pidä ainakaan kakanhajua yhtään mutta toisaalta tuoksuu puulta, hyvin miellyttävältä. tiedän kissatalouden jossa on pelletit avolaatikossa käytössä ja ei kyllä haise, tai pöllyä. Eikä oikein kulkeudukaan ainakaan tämän kissan mukana. Tietenkin on varmasti paljon hiekkakohtaisia eroja.

Meillä on ököä, ja se on sellaista rouhemaista, myöskin tuoksuu puulta mielestäni. Ei sekään pidä kakanhajua, mutta pissin todella hyvin ja paakkuuntuminen tekee siivoamisesta helppoa. Ei pahemmin pölise. Se tosin paakkuuntuu selaiseksi "liisteriksi" varsinkin jos on isoja pissejä. Toisaalta sitä on kivempi kaapia laatikon pohjasta kuin savihiekkaa kun se ei jymähdä kiinni. Ökö kulkeutuu meidän kissojen tassussa vähän turhan hanakasti kaikkialle ja rakeet ovat yksittäisinäkin sen verran isoja että ne ovat aika ällöjä esim. sängyssä.

Itse en keksi muita puu/paperipohjaisia omasta päästäni, valaiskoon muut lisää :) Zooplussasta on varmaan helpoin katsella hintavertailuja eri lajikkeiden ja merkkien välillä. Mielestäni tärkeä ja hieno juttu näissä "hiekoissa" on myös se että ne ovat biohajoavia. Pelleteistä on helppoa kakatkin poimia ja panna pönttöön. Ököä ei kauheasti saisi vetää vessasta mutta sekään ei tartu pökäleisiin paljoa niin yleensä olen itse laittanut WC-pöntöstä ne alas ja kerännyt pissat kissojen omaan bioroskaämpäriin.

Kissamaailma » Powered by YaBB 2.6.0!
YaBB Forum Software © 2000-2018. Kaikki oikeudet pidätetään.