Kissamaailma
KISSAN HYVINVOINTI >> Hankinta >> Kissanhiekkavertailua
http://www.kissamaailma.net/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1188829576

Aiheen aloittaja romppu 03.09.2007 klo 17:26:15

Aihe: Re: Kissanhiekkavertailua
Kirjoittaja MomoSan 27.09.2014 klo 22:27:38
Meillä on käytössä hajusteeton tigerino crystals-silikaattihiekka, ja jo on hyvää tavaraa! Ei kulkeudu laatikosta kuin yksittäisiä rakeita ihan siihen eduslattialle, ja niitä on tosi helppo heitellä takaisin koppiin. Tämä oli meille ehkä ykkösvaatimus, koska vihaan pölinää, imurointia ja lakaisemista. :D On myös vaivaton, koska se riittää, että kerää pois sen ainoan päivittäisen pökäleen ja samalla vähän pöyhäisee hiekkaa sekaisin, eli pissakökköjä tai murusia ei tarvitse noukkia pois, eikä hiekkaa tarvitse myöskään lisätä missään vaiheessa. Tämäkin on jees, koska en keksisi missä sitä avattua santsihiekkapussia voisi täällä kätevästi säilyttää...

Coonipoikasella säkillinen hiekkaa kesti reilun 3vk ennen kuin vaihdoin kokonaan uusiin ja pesin kunnolla laatikon. Hajuja hiekka ei päästänyt läpi vielä tuossakaan vaiheessa eikä häirinnyt kissaakaan, mutta minusta se näytti jo tosi "täydeltä", ja pöyhäistessä laatikon pohjalla olikin tavallaan geeliintynyttä pissaa. Nämä seuraavat vaihdan kyllä heti kun 3vk tulee täyteen. Ei nouse hiekkakulut edes kovin pahoiksi tuolla rytmillä, kun säkillinen on viitisen euroa (nyt näköjään 5x5l tarjouksessa reiluun kahteen kymppiin, uuh!).

Onhan hiekka ehkä jotenkin "luonnotonta" kissalle. Ei kovin pehmeää tassuille, pitää aika kovaa rapinaa ja sihinää, ja näyttää jotenkin tekniseltä. Mutta vaivattomuus ja toimivuus vievät voiton, kun kerran kissakin kelpuuttaa ongelmitta! :)

Kissamaailma » Powered by YaBB 2.6.0!
YaBB Forum Software © 2000-2018. Kaikki oikeudet pidätetään.