Kissamaailma
KISSAN HYVINVOINTI >> Hankinta >> Kissanhiekkavertailua
http://www.kissamaailma.net/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1188829576

Aiheen aloittaja romppu 03.09.2007 klo 17:26:15

Aihe: Re: Kissanhiekkavertailua
Kirjoittaja Nokinenä 18.05.2014 klo 22:48:03
Nyt on testattu sen verran, että voi jo vähän vertaillakin.
Meidän kissat selkeästi tykkää enemmän hajustamattomasta hiekasta. Suosivat siis huomattavasti enemmän sitä vessaa missä kulloinkin on hajusteeton hiekka.
Kissan vessat (Modernan Flip Cat ja Flip Corner), ovat samassa pienessä ihmisten veskissä, toinen siis pienempi kulmaversio ja toinen iso suorakaide, jotka saa avattua "puolikuomuisiksi". Pidän niitä kokonaan auki, että kattoa on vain puolessa veskiä, jolloin ilma vaihtuu paremmin eikä kissat ahdistu suljetusta tilasta tai korkeuden puutteesta. Valitsin nämä kuomulliset vessat sen takia, kun kolli harjoittaa välillä seisomapissaa, ja näissä on vuotamaton ylä- ja alaosan liitos. Eli pojan lentopissat ei tihku välistä ulos.

:) Compact Care hajustamaton mikrohiekka: Hyvät paakut, kuten mikroilla yleensä. Hajunpito ihan hyvä muistaakseni. Kulkeutuu mikrojen tapaan "iloisesti"  :P

Compact Care Premium Multi Cat sekä Odour Free: Ostin tuon hajustetun Multi-version vahingossa. Tuoksu sellainen saippuaisen kukkainen, ei yhtään paha, mutta liian voimakas omaan makuun. Odour Free taas ei pitänyt pojan pissan hajua yhtään, osaltaan vaikuttaa sekin ettei roikale liiemmin peittele jälkiään. Paakut vähän murenevaisia. Pikkasen suurempi raekoko ei kulkeudu yhtä paljon kuin mikroversio.

:) Golden White: Mun suosikki.. Tuoksui mielestäni puhtaana lähinnä vaniljaiselle, ja likaisena laventelille (ällön tunkkaiselle). Likaisena hajuste korostui ja tuntui voimakkaammalta. Paha haju poistuu onneksi paakkujen mukana. Todella hienojakoisena paakkuuntui hyvin, riittoisaa ja hyvä hajunpitokin. Kulkeutuminen häiritsi tällä jotenkin vähemmän kuin CC:llä tai EC:llä, jostain syystä.

Ever Clean, Extra Strenght Unscented: Ihan hyvä. En ole havainnut hajuhaittaa, kun paakut siivoaa pois. Paakut murenee tässäkin pikkasen (tosin nyt on liian vähän hiekkaa).
Ever Clean, Less Track: Liian voimakas, tunkkainen partavesimäinen hajuste, hyh. Kissatkaan ei ihastuneet. Raekoko kuten Compact Caren Premiumeissa, eli sen takia vähempi kulkeutuva. Kollin peittelemättömät hajut tulee läpi, kuten aiemminkin. 

Kollin hutipissojen takia etsin kaikille mahdollisimman miellyttävää vaihtoehtoa. Aloitin oireilun takia vessakyttäämisen, jolloin putsasin suunnilleen saman tien myös pissapaakut pois (ja tein merkinnät seurantavihkoon :P ). Mielestäni molemmat kissat ovat käyneet enemmän asioillaan, kun edelliset pissat on siivottu pois häiritsemästä. Kissaklinikalta suositeltiin hajustamatonta ja mahdollisimman hienojakoista hiekkaa. 

Ever Clean, Multiple Cat odottaa komerossa vielä vuoroaan, harmi vaan että sekin on hajustettua. Savihiekoista mikrot tuntuu pelittävän parhaiten, vaikka kulkeutuvatkin myös puolipitkäkarvaisen turkin mukana. Golden White oli parasta, joten tilaan seuraavaksi testiin hajusteetonta Golden Greytä.
Biokat´s Soft Fresh olisi kiinnostanut: "Sileäpintainen hiekka ei tartu tassuihin tai turkkiin, joten se ei kulkeudu ulos vessasta." ..mutta sitä on vain hajustettuna. Biokat'sin Microa saisi aika edullisesti Zooplussalta, ehkä sitäkin vois tilata.

Kissamaailma » Powered by YaBB 2.6.0!
YaBB Forum Software © 2000-2018. Kaikki oikeudet pidätetään.