Kissamaailma
KISSAN HYVINVOINTI >> Hankinta >> Kissojen totuttaminen toisiinsa
http://www.kissamaailma.net/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1159619258

Aiheen aloittaja Saturnina 30.09.2006 klo 15:27:38

Aihe: Re: Kissojen totuttaminen toisiinsa
Kirjoittaja Delilah 10.12.2014 klo 20:09:04
Pistinpä epähuomiossa ihan tämän ketjun alle kuuluvasta aiheesta viestiä Psykologian ja käyttäytymisen puolelle.. Postaan nyt viestini tähän alle.

Eli siis: otimme vajaa viikko sitten kaksivuotiaan ocicat-tyttömme kaveriksi 16-viikkoisen bengalipojan. Molemmat vaikuttivat sen verran sopuisilta heti alussa, että päätimme pitää ne heti päivisin samoissa tiloissa ja yöt erikseen niin, että toinen nukkuu toisen ja toinen toisen kanssa. Kaikki on mennyt sikäli hyvin, että nuo ovat ihan rennosti lähekkäinkin ja kehräävätkin, vaikka toinen olisi vieressä. Ainoastaan leikkiminen välillä vähän huolestuttaa, emmekä siksi uskalla jättää kisuja vielä yhtään kaksistaan.

Nyt olemme nukkuneet kaksi yötä jo ovi auki, ja molemmat kissat ovat tulleet yhdessä sängylle nukkumaan meidän viereemme, pienen välimatkan päähän toisistaan.

Mutta: ocicat on tosi innoissaan pennusta ja vaikuttaa hyväksyneen sen jo täysin, mutta bengali ei ole vielä ihan vakuuttunut. Kun isompi kissa innostuu leikkimään ja ajamaan pentua takaa, pentu luimistelee korviaan, murisee ja sähisee, varsinkin jos se joutuu nurkkaan, mutta ei kuitenkaan mene pakoon. Olemme silloin menneet silittelemään ja rauhoittelemaan molempia kissoja ja yrittäneet antaa niille myös makupaloja, kun ne ovat lähekkäin.

Pari kertaa on kuitenkin käynyt niin, että kun ocicat on leikkinyt ja pentu on samalla puolustautunut, ocicat on saanut sohaistua pentua tassulla - tänään tuollaisessa rytäkässä pennulle tuli pieni naarmu nenään, joka ei vaikuta onneksi haittaavan pentua ollenkaan. Feliway-haihdutin meillä on seinässä koko ajan, ja huomioimme molempia kissoja ekstrapaljon.

Onko tuollainen rajojen hakeminen ihan normaalia? Mitä pitäisi tehdä, kun huolestuttaa, ettei pentu tätä menoa opi luottamaan isoon kissaan? Pitäisikö kisut erottaa heti kun ne leikkivät, vai antaa niiden selvittää välinsä itse? Nimim. huolestunut :/

Kissamaailma » Powered by YaBB 2.6.0!
YaBB Forum Software © 2000-2018. Kaikki oikeudet pidätetään.