Kissamaailma
KISSAN HYVINVOINTI >> Hankinta >> Kissojen totuttaminen toisiinsa
http://www.kissamaailma.net/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1159619258

Aiheen aloittaja Saturnina 30.09.2006 klo 15:27:38

Aihe: Re: Kissojen totuttaminen toisiinsa
Kirjoittaja anneko 22.08.2014 klo 10:25:41
Okei, elikkä lähtötilanne:
Pepe, maatiainen, uros, kastroitu, 1-vuotias (ollut minulla luovutusikäisestä asti)
Akaasia, bengali, naaras, kastroitu, 4-vuotias

Sovimme Akaasian omistajan kanssa, että neiti tulee viikon "koeajalle". Akaasia ei ole tottunut toisiin kissoihin, mutta on kuulemma tottunut koiriin ja on omistajan mukaan oikein ihmisrakas ja leikkisä.
Pepe taas haluaa aina oikein kovasti tutustua toisiin kissoihin, ei edes sähise tai murise lajitovereilleen, vaan on heti aloittamassa leikkimisen  ::)

No, Akaasia tuli eilen illalla (21.8.2014 noin kello 17:00). Laitoin Pepen makuuhuoneeseen, että Akaasia sai ensin tutkia asuntoa rauhassa ennen kuin päästin Pepen samaan tilaan.
Akaasia löysi nopeasti "oman paikkansa" sängyn alta, enkä lähtenyt sitä sieltä hätistämään väkisin pois. Murisee ja sähisee Pepelle, joka menee välillä makaamaan sängyn lähelle.

Jossain vaiheessa Pepe oli kuitenkin menossa sängyn alle Akaasian seuraksi, ja siitähän alkoi kunnon huuto. Laitoin illalla sitten makuuhuoneen oven kiinni, että Akaasia saisi oltua hieman omassa rauhassa, Pepen otin kanssani olohuoneeseen.
Nukkumaan mennessä jätin Pepen olohuoneeseen ja Akaasian kanssani makuuhuoneeseen. Siirsin jo illan aikana Akaasian vessan, ruuan ja vesikipon makkariin, neiti on onneksi syönyt ja käynyt vessassakin.

Siinä kun makkarin ovi oli kiinni ja makoilin sängyllä kännykällä räpeltäen, hyppäsi Akaasia sängylle ja tuli moikkaamaan. Yllätyin hieman siitä, että lähelle tullessa alkoi murisemaan myös minulle, vaikka samalla haisteli sormiani  :o Ei ole ennen kukaan kissa suoraan minulle murissut...
No, yö meni rauhallisissa merkeissä, Akaasia tuli jopa siihen sängyn päälle nukkumaan vaikka pysyttelikin minusta suunnilleen metrin päässä. Nyt aamun tullen meni takaisin sängyn alle, Pepe jälleen koittaa tehdä tuttavuutta, mutta sähinää ja murinaa sieltä kuuluu. Pepe siis ei ole murissut eikä edes sähähtänyt, hiljaa vaan maukuu ja kurisee Akaasialle.

Olisi kiva kuulla teidän ehdotuksia tästä tilanteesta. Itse olen tulkinnut tilanteen niin, että Akaasiaa yksinkertaisesti pelottaa koko tilanne. Mitä kannattaisi tehdä toisin, kannattaisiko Pepen ja Akaasian kontaktia rajoittaa Pepen innokkuuden takia?

Kissamaailma » Powered by YaBB 2.6.0!
YaBB Forum Software © 2000-2018. Kaikki oikeudet pidätetään.