Kissamaailma
KISSAN HYVINVOINTI >> Hankinta >> Kissojen totuttaminen toisiinsa
http://www.kissamaailma.net/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1159619258

Aiheen aloittaja Saturnina 30.09.2006 klo 15:27:38

Aihe: Re: Kissojen totuttaminen toisiinsa
Kirjoittaja oopu 18.08.2014 klo 00:40:27
Heips!

Täällä alkaa iskemään jonkin asteinen epätoivo.. Tässä alkuun pohjatietoja. Taloudessamme on 4 kissaa, 3 naarasta ja 1 kolli. Naaraat ovat 8v, 3v ja 16vk ja kukkona tunkiolla hyörii 2v kollipoika. Kaikki muut, paitsi 16vk leikattuja. Tilanteena on se, että 3v N ja 2v K olivat pitkään kahdestaan ja suunnittelimme ottavamme kolmannen. Löysimme pennun mutta ennen luovutusta (jonka kanssa oli hieman viivästystä, seikaisin oleva maha -> ei voinut rokottaa.) kuulimme tuttavaltamme että hänen kämppiksellään on 8v terve naaraskissa joka on menossa lopetettavaksi koska maukui sekä vaati huomiota liikaa. Päädyimme mieheni kanssa lopputulokseen ottaa 8v N meille. 8v N oli ollut meillä noin vajaan viikon ja tilanne näytti rauhoittuvan, oli vain laimeaa sähinää eikä mitään muuta. No, koitti viikonloppu jona 16vk pennun luovutus oli mahdollista ja haimme pennun kotiin. Tämän viikonlupun jälkeen tilanne on ollut aikaajoittain jokseenkin kaaottinen. 8v N ja kollipoika sähisevät ja ovat muutaman kerran pyrkineet tappelemaan, tosin aloittaja on ollut 8v N. Tilanteen olen keskeyttänyt käyttämällä suihkepulloa "hyvissä" ajoin. Meillä on käytössä Feliway haihdutin sekä suihke jota olemme suihkutelleet ovenkarmeihin, oviin ja paikkoihin jossa kissamme oleilevat.

Kysymys kuuluukin, jatkanko samaan malliin kissojen seuraamista ja mahdollisten riitojen keskyttämistä sekä Feliwayn käyttöä? Ja ennenkaikkea olenko liian hätäinen?!

Maalaisjärjen kanssa tässä ollaan yritetty rämpi eteenpäin.

Kiitos vastauksista ja vastaantulevista vinkeistä jo etukäteen. Niin ja toivottavasti tekstistä saa selvän kun sitä tässä hammaskivun kourissa kirjoitan. :D

Kissamaailma » Powered by YaBB 2.6.0!
YaBB Forum Software © 2000-2018. Kaikki oikeudet pidätetään.