Kissamaailma
KISSAN HYVINVOINTI >> Hankinta >> Kissojen totuttaminen toisiinsa
http://www.kissamaailma.net/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1159619258

Aiheen aloittaja Saturnina 30.09.2006 klo 15:27:38

Aihe: Re: Kissojen totuttaminen toisiinsa
Kirjoittaja Jekkunen 10.08.2014 klo 13:25:00
Meille tuli neljä kuukautta sitten 5-vuotiaan leikatun naaraskissan seuraksi noin 3-v leikattu kolli paikallisesta kissatalosta. Kolli oli ja on edelleen arka, mutta nykyään hakee jo itse kontaktia, tulee silitettäväksi ja nukkuu sohvalla vieressä. Syliin ei tule eikä anna nostaa, ja jos tekee äkkinäisiä liikkeitä niin lähtee karkuun, mutta on erittäin kiinnostunut ja seurallinen poika.

Alku oli aika takkuinen, vaikka naaras oli tottunut kissaseuraan (edellinen kollimme piti lopettaa pari vuotta sitten, tämä kolli oli kuitenkin tullut perheeseen pentuna ja ne olivat tottuneet toisiinsa nopeasti). Nyt naaras ja uusi kolli ovat kuitenkin jo sillä asteella, että syövät samasta kupista, nukkuvat etenkin parvekkeella vierekkäin ja sisälläkin nyt loikoilevat lattialla suht lähellä toisiaan. Naaras ei kuitenkaan enää tule sohvalle silloin kun poika on siinä, ja vielä pari viikkoa sitten naaras oleili lähes aina muissa huoneissa, kun pojan käytössä oleva kiipeilypuu on olohuoneessa.

Olemme seuranneet sopeutumuista vähän huolissamme, kun välillä näytti siltä että naaras jahtaa ja kiusaa poikaa ihan huolella, mutta nyt tilanne näyttää kääntyneen tai olevan kääntymässä toisinpäin, tänään olen katsellut kun koko aamupäivän kissat jahtasivat toisiaan aika tasapuolisesti. En vaan oikein osaa tulkita, että onko se leikkiä vai vähän totisempaa touhua, kynsiä tai hampaita eivät käytä mutta muuten on aika rajua menoa. Edellisen kollin kanssa kyllä naaras paini myös, mutta jotenkin sen on unohtanut minkälaisia eleitä ja ilmeita käyttivät silloin.

Olen itse ollut aina ns. koiraihminen, ja kissat tulivat mukaan kuvioihin muutama vuosi sitten miehen mukana. Olen nyt yrittänyt selvitellä että miten tuohon jahtaamisleikkiin pitäisi suhtautua, että onko se leikkiä vai ei. Naaras on pari kertaa ruokaa odottaessaan hellyydenpuuskassaan nuollut kollin päätä ja korvia, mutta sitten tosiaan välillä meno taas näyttää enemmän siltä että *uck you. Ota näistä nyt sitten selvää  :o

Kissamaailma » Powered by YaBB 2.6.0!
YaBB Forum Software © 2000-2018. Kaikki oikeudet pidätetään.