Kissamaailma
KISSAN HYVINVOINTI >> Hankinta >> Kissojen totuttaminen toisiinsa
http://www.kissamaailma.net/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1159619258

Aiheen aloittaja Saturnina 30.09.2006 klo 15:27:38

Aihe: Re: Kissojen totuttaminen toisiinsa
Kirjoittaja Threesome 11.05.2014 klo 09:28:18
Hei!

Uusi foorumilainen kaipaisi kipeästi neuvoja tilanteeseen...

Meillä on ollut kaksi kissaa noin 11 vuotta, joista ensimmäiset 7 vuotta laumaan kuului myös kolmas kissa. Kaksi kissaamme ovat siskokset, noin 4,1 ja 4,6 kiloisia leikattuja naaraskissoja. Kolmas kissa ei ollut sisko, mutta vanhempi leikattu naaraskissa.

Noin kaksi viikkoa sitten pelastimme nopealla harkitsemisella laumaan kolmannen kissan jälleen. Uusi kissa on 1,5-vuotias juuri leikattu kollikissa. Painoa kaverilla on 5,5 kiloa ja ruumiinrakenne vanhoja kissojamme huomattavasti isompi ja voimakkaampi.

Olemme pitäneet uutta tulokasta omassa huoneessa pääsääntöisesti, mutta mm. ruokailut on hoidettu yhdessä siten että tulokas kävelee valjaissa.

Tulokas on jonkin verran viettänyt aikaa vapaana kahden vanhemman kissan kanssa, mutta suurin huoli ja ongelma tällä hetkellä on tulokkaan halu jahdata ja painia vanhojen kissojen kanssa, jos nämä päättävät vetäytyä tai juosta pois tilanteesta. Vanhat kissat tuskin kovin hyvin pärjäisivät leikkipainissa tai aggressiivisessa kahakassa uudelle voimakkaammalle kissalle. Uusi kissa on osoittanut olevansa halukas menemään suoraan asiaan eli sähäkkään painiin. Vanhat kissat eivät todellakaan pidä tästä. Toinen vanhempi kissa pelkää uutta tulokasta, toinen sietää ja pystyy jonkn verran sähisemällä saamaan uuden kissan väistämään.

Voisin kuvitella, että uuden tulokkaan leikkihaluihin ei ole mitään kovin hyvää ratkaisua? Mitä voisimme tehdä saadaksemme kissalauman tasapainoon ja vanhoille kissoille säilytettyä rauhallinen koti? Jokainen kohtaaminen, jossa vanha kissa haluaa poistua paikalta on johtanut joko säntäämiseen perään tai sen yritykseen.

Uusi kissa on ihmiselle todella helmi, kaikki on hienoa ja kivaa, kissaa on kohtuullisen helppo käsitellä ja on oppinut kaikille tavoille hyvin.

EDIT:
- Pyllynhaistelukikkaa pitää yrittää, eli tarjotaan tulokasta haistettavaksi perä edellä. Ongelmana lienee tuo arempi kissa, joka painuu sohvan taakse piiloon kun tulokas otetaan esiin...

Kissamaailma » Powered by YaBB 2.6.0!
YaBB Forum Software © 2000-2018. Kaikki oikeudet pidätetään.