Kissamaailma
KISSAN HYVINVOINTI >> Hankinta >> Kissojen totuttaminen toisiinsa
http://www.kissamaailma.net/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1159619258

Aiheen aloittaja Saturnina 30.09.2006 klo 15:27:38

Aihe: Re: Kissojen totuttaminen toisiinsa
Kirjoittaja ankkaumunkero 20.04.2014 klo 15:32:28
Hei taas!

Meillä ongelmat jatkuvat, enkä tiedä miten reagoida. Pohdin kovasti, pitäisikö kissat esitellä toisilleen uudestaan vaiko ei.

Yleisesti ottaen Eemeli ja Miina elävät oikein sovinnollisesti. Kuitenkin Miina tuntuu olevan aivan ihastunut Eemeliin, sillä se alkaa kehrätä miltei aina, kun Eemeli ohittaa sen (luulin tosiaan tätä ensin murinaksi, mutta ei, se on kehräämistä). Sen lisäksi Miina aloittaa yllämainitun poskilla merkkailun ja hännän värisyttelyn. Usein Miina myös yrittää puskea tai hinkata itseään Eemeliä vasten.

Silloin kun Eemeli ei välitä tästä, kaikki sujuu oikein hyvin. Kuitenkin jos Eemeli päättää suutahtaa, hän on myös se joka useimmiten ottaa nokkaansa, sillä Miina käyttää voimaa aivan eri tavalla kuin Eemeli. Miina useimmiten sähisee, murisee ja vähintäänkin kynsii tosissaan. Eemeli taas harvemmin tekee muuta kuin hyppii, sinkoilee ja tönii tassulla (yleensä ilman kynsiä).

Toisaalta ongelma on myös se, että minulle on edelleen epäselvää kumpi kisuista on dominantti osapuoli. Iltaisin Eemeli tuntuu saavan riehulikohtauksia ja se haluaa leikkiä Miinan kanssa. Miina taas ottaa tämän aivan liian tosissaan, alkaa sähistä ja murista ja lopulta aina pakenee omaan piilopaikkaansa. Silloin ainakin näyttää siltä, että Eemeli kiusaa Miinaa, joka ei uskalla pois piilostaan, kun Eemeli hätistää sen heti takaisin.

Miina on myös älyttömän kosketusherkkä (koskee niin ihmisen kuin eläimenkin kosketusta, pun intended). Olen muutaman kerran nähnyt, kun Miina ensin haluaa Eemelin lähelle ja Eemeli sitten pääatää sen ja päättää nuolla Miinan otsaa. Jos Eemeli kuitenkin nuolee myös selkää, Miina alkaa sähistä ja usein mätkäisee Eemeliä kovaakin. Tänä aamuna Eemeli sai ensimmäisen haavansa, kun Miina mätkäisi sitä nenänvarteen ja siitä kohtaa vuosi hieman verta. En tietenkään voi olla ihan varma, mutta Miina ei ole saanut oiketa haavoja Eemelin käsittelyssä.

Miina myös edelleen välillä ajaa (puskemalla ja kehräämällä) Eemelin pois ruokakupilta ja vessasta, joten näitäkin suorituksia pitää vartioida.

Itse olen eniten huolissani, sillä jatkuvasti tarkkailen kissoja ainakin sivusilmällä ja minun on vaikea rentoutua, kun pelkään, että ne satuttavat toisiaan. Mitä voisin tehdä, ettei verta enää vuodatettaisi tai ahdisteltaisi kaveria pois laatikolta? Kiitos taas vastauksista!

Kissamaailma » Powered by YaBB 2.6.0!
YaBB Forum Software © 2000-2018. Kaikki oikeudet pidätetään.