Kissamaailma
KISSAN HYVINVOINTI >> Hankinta >> Kissojen totuttaminen toisiinsa
http://www.kissamaailma.net/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1159619258

Aiheen aloittaja Saturnina 30.09.2006 klo 15:27:38

Aihe: Re: Kissojen totuttaminen toisiinsa
Kirjoittaja Piu 05.04.2007 klo 23:55:28
Nostin tämän ketjun tuolta uumenista tähän näkösälle, että me jotka koemme tämän ajankohtaiseksi, saisimme toisistamme tukea ja ehkä vinkkejä niiltä jotka ovat samojen asioiden kanssa painineet. En uskaltanut aloittaa omaa ja toisaalta ei kai liene tarviskaan jos vanhat otsikot täsmäävät. Eikös?

Meillä yhteiseloa ollut nyt kaksi viikkoa. Manu saapui siis kaksi viikkoa sitten Pönnin reviirille. Pönni on ollut Manua vastaaan alusta asti. Rauhoittumista on tapahtunut ja sitten taas yhtäkkiä otettu takapakkia. Pönni sähisee (ei kuitenkaan enää murise  :)) Manulle päivittäin ja vetelee käpillä päin näköä säännöllisesti. Silloin tällöin (kahden viikon aikana ehkä neljä kertaa) haistelevat toistensa neniä ohimennessään eikä siitä synny käppien viuhtomista eikä sylkeä ja sähinää.

Felifriend-suihe on hankittu, mutta ajoittain sen vahva tuoksu näyttäisi jopa provosoivan Pönniä. Käytössä myös Aputipat. Kissat ovat meidän poissaollessamme eri huoneissa lähinnä hiekkalaatikko ongelmien takia (käyvät kiusaamassa toisiaan toisen ollessa laatikkoasioilla, josta syystä Pönni on alkanut reippaasti vähentää laatikkokäyntejään), mutta muuten ovi on auki. Pitäisikö pitää enemmän erikseen vai yhdessä? Tästä tuntuu olevan kaksi koulukuntaa.

Kertokaa ihmeessä kokemuksianne ja tarinoita ja vinkkejä kissojen sopeutumisesta toisiinsa. Kauanko on mennyt ja mihin tuloksiin päästy? Yhdeltä ystävältäni kuulin sellaisen tarinan, jossa kissojen tottuminen toisiinsa oli ottanut toista kuukautta ja lukuisia kunnon tappeluita, mutta tänä päivänä nämä kisulit ovat toistensa pesijöitä ja unikavereita. Ollaan mietitty, että vaikkei noista nyt toistensa kainalokavereita tulisikaan, niin tarkoitus kuitenkin on, että niistä on seuraa ja iloa toisilleen eikä stressiä ja huolta ja ahdistusta. Missä vaiheessa voidaan tietää onko niistä toisilleen enemmän stressiä kuin seuraa.

Joo. Onhan kaksi viikkoa varsin lyhyt aika kissan elämässä ja kyllähän yhdenkin kissan sopeutuminen uuteen paikkaan vie kauemmin aikaa kuin pari viikkoa. Olen vaan niin huolissani Pönnin hyvinvoinnista ja kyllä tietysti Manunkin viihtyvyydestä. Vaikka Manu onkin tämän lauman altavastaaja se on selvästi reipas sellainen, eikä mikään herkkis (kuten Pönni).

Hitsiläinen. Olisi alunperinkin pitänyt ottaa kaksi otusta samalla kertaa. Silloin reviiririitoja luulisi olevan vähemmän.

Kissamaailma » Powered by YaBB 2.6.0!
YaBB Forum Software © 2000-2018. Kaikki oikeudet pidätetään.