Kissamaailma
KISSAN HYVINVOINTI >> Hankinta >> Kissojen totuttaminen toisiinsa
http://www.kissamaailma.net/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1159619258

Aiheen aloittaja Saturnina 30.09.2006 klo 15:27:38

Aihe: Re: Kissojen totuttaminen toisiinsa
Kirjoittaja Murray 23.05.2007 klo 11:02:32
Kynsien leikkuun tärkeydestä muistutti Emppujannu ja tulipa se konkreettinen muistutus minullekin.

(Vanhat kissat: Roope n. 8 v. päällepäsmäri, Rudolf n. 8 v. kaikkien kaveri
Nuoret: luonnosta 4.11. pyydystetyt villikissanpennut: Rafael n. 1 v. rohkea pikku "kolli", Roosa n. 1 v. vielä hieman arka neiti)

Eilen illalla Pikku-Rafael livahti verkko-ovesta eteisen puolelle, alueelle jossa saavat verkkoaidan turvin liikkua illasta aamuun. Mutta liian aikaisin... verkkoaita ei ollut vielä paikoillaan. Roope oli kytiksessä ja iski kimppuun kuin sika limppuun. (Olen tullut näppäräksi estämään ison Roopen kulkua ovesta, mutta Rafaelin liikkeitä en osannut varoa.)

Kesti tovin, ennen kuin sain karvamylläkästä erotettua päällepäsmärin. Rafael pakeni pikkukissojen huoneen hyllylle muassaan siskolikka Roosa. Siellä napottivat tunnin, kunnes uskaltautuivat taas liikkua. Rafael on jo aivan sylivauvaksi kesyyntynyt, joten pääosin valkoisesta turkista oli helppo tutkia mahdolliset vammat. Mitään naarmuja ei näkynyt.

Olin ensimmäisen kerran itse napsinut Roopen etukäpälien kynsistä kärjet 2 viikkoa sitten. Se taisi nippa nappa riittää, ettei tullut vammoja Rafaeliin. Takatassuissa oli vielä kunnon sapelit, mutta eipä ehtinyt onneksi käyttää niitä täysillä. Nyt on otettava jämäkämpi ote kynsienleikkuuseen ja ottaa tuo Emppujannun VERSAALILLA kirjoittama vakavasti.

Feliway-haihdutin on taas pöhissyt loppuun (vissiin viides pullo menossa). Verkotetun parvekkeen ovi on kuitenkin päivät auki -- kissojen ja kuumuuden takia. Ei olisi siksi mitään järkeä tuulettaa uutta pullollista Feliwayta pihalle. Nyt on vaan seurattava muuttuuko käytös ja alkaako Roope esim. ruikkia (SE tästä nyt vielä puuttuisi).

Kukkatipoista unohdin mainita, että minun ei-niin-toimiva kokeiluni maksoi 14 euroa. (Bachin Rescue Remedy -tipat luontaistuotekaupasta) Se onkin ollut varmaan halvin (toimimaton) konsti kaikkeen muuhun verrattuna.

Parasta olisi jos Roopelle saisi hyvän kodin. Vaatimukset ovat vain melko kovat: ainoaksi kissaksi, paljon läsnäoloa ja huomiota, verkotettu parveke. Jotta asia ei olisi liian helppo, pitäisi olla myös molemminpuolinen sopimus palautusoikeudesta, jos Roope alkaisi ikävöidä pitkäaikaista kaveriaan Rudolfia, vaikkeivät mielestäni olekaan niin tiivis pari. Tai jos Roopen kanssa tulisi ongelmia uudessa kodissa. Mutta tämä ei ole oikea keskusteluketju asialle.
(Yleensä saisi olla niin, että viimeksi tulleet saavat lähteä, mutta vielä vaikeampaa olisi löytää koti villikissanpennuille.)

Kaikki on kokeiltu. Eipä olekaan. En ole kokeillut noituutta vielä. Pikkasen arveluttaa näin jossain-määrin-uskovaista. Rukkoiltu kyllä on.  :)
Mites wicca-jäsenet. Onko hyvejä neuvoja. Voipi laittaa vaikka johonkin muuhun ketjuun  :)


Kissamaailma » Powered by YaBB 2.6.0!
YaBB Forum Software © 2000-2018. Kaikki oikeudet pidätetään.