Kissamaailma
KISSAT >> Kissanäyttelyt >> Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
http://www.kissamaailma.net/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1115148642

Aiheen aloittaja Janttu 03.05.2005 klo 22:30:42

Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja oca 04.05.2005 klo 01:35:21
Kissanäyttelyissä on tullut pyörittyä vasta pari vuotta, mutta mahtuu mukaan muutama ulkomaanreissukin.  :) Tallinna, Latvia, Venäjä ja Ruotsi on tullut koettua.

Matkajärjestelyt
Matkajärjestelyjen osalta pienimmällä vaivalla pääsee menemällä ns. pakettimatkalla. Matkanjärjestäjä hoitaa siis bussi- ja mahd. laivamatkat, hotelliyöpymiset + aamiaiset. Bussi vie ja hakee näyttelypaikan ovelle. Näitä järjestää ainakin kaksi eri tahoa: KingTours ja Saarikoski

Omatoimimatka tulee kuitenkin jonkun verran halvemmaksi, ainakin jos yhdellä autolla menee pari kolme henkilöä. Etenkin Ruotsin puolelle meneminen on edullisempaa omin avuin, koska laivayhtiöt tarjoavat myös hotellipaketteja.

Mitä kissalla pitää olla
- Perusrokotukset
- Rabies (otettuna vähintään 30vrk ennen maasta poistumista)
- Lemmikkieläinpassi
- Mikrosiru
- Heisimatolääkitys (lähimaiden osalta ei koske Ruotsia eikä Norjaa)

Rokotukset, siru ja passit hoidetaan luonnollisesti kotimaassa eläinlääkärillä. Heisimatolääkitys on annettava enintään 30vrk ennen Suomeen palaamista, lääkityksen voi hoitaa Suomessa eläinlääkärillä ennen reissua joko tablettina tai piikkinä (maksaa n. 30e? ), mutta se onnistuu myös täysin kitkatta Tallinnassa ja Riikassa paikallisen eläinlääkärin toimesta (ovat näyttelypaikalla jonkun aikaa päivästä). Osta valmiiksi Drontal-lääkepaketti apteekista, niin eläinlääkäri vetää vain leiman ja päiväyksen lemmikkieläinpassiin. Veloittaa muistaakseni muutamia euroja..

Ruotsiin ja Norjaan mennessä tarvitaan lisäksi vasta-ainetesti. Vasta-ainetesti voidaan tehdä, kun rabiesrokotuksesta on kulunut vähintään neljä kuukautta. Eläinlääkäri ottaa verikokeen ja se tutkitaan laboratoriossa. Vain tietyt laboratoriot saavat tehdä näitä tutkimuksia, ja tulosten saamiseen menee useimmiten 2 - 3 viikkoa. Toisin sanoen Ruotsiin tai Norjaan näyttelymatkaa suunnittelevan kannattaa aloittaa matkavalmistelut ajoissa.


Omakohtaisia kokemuksia

Ensikertalaiselle Tallinna on varmasti helpoin ja halvin vaihtoehto. Siellä on yleensä yli puolet suomalaisia näytteilleasettajia, joten apua on varmasti saatavilla ja eksymäänkään tuskin pääsee.  ;) Näyttelyhäkit ovat ainakin suurinpiirtein saman kokoisia kuin suomalaisetkin, mutta on syytä kuitenkin varautua muutamalla piipunstrassilla. Pääosin näyttelyt ovat euromallisia, eli tarvitaan ne kahdelta sivustalta auki olevat verhot. Useimmiten Tallinnan näyttelyt ovat pieniä: keskimäärin 250 kissan näyttelyitä.

Riikan reissu on ajallisesti pidempi ja kalliimpi, mutta käytännössä kaikki muu on hyvin pitkälti samanlaista.

Ruotsissa lisäkustannusta ensimmäiselle reissulle tekee tosiaan se vasta-ainetesti. Häkit ovat vähän eri kokoisia, mutta hyvin pärjättiin vähän reilumman kokoisilla euroverhoilla. Muuten ei juurikaan ole eroa suomalaiseen näyttelymaailmaan, paitsi että assarit eivät tosiaankaan juokse omistajien perässä ja käy pyytelemässä kissoja arvosteluun, jos omistaja huinii muualla.

Ryssistä olin kuullut niin paljon kauhujuttuja jo etukäteen, että taisin odottaa jotain totaalista katastrofia.  ;D Loppujen lopuksi kaikki sujui ihan ok, vaikka häkit muistuttivatkin kooltaan lähinnä jotain marsuhäkkejä, eläinlääkärintarkastusta ei ollut ollenkaan ja paikallinen ruoka oli aika elämys. Matkailu avartaa, mutta kissanäyttelyyn en kyllä Venäjän puolelle enää tunge.  ;)

Tässäpä jotain alkuun.  :)Täydentäkää ja korjatkaa tarpeen mukaan!


Kissamaailma » Powered by YaBB 2.6.0!
YaBB Forum Software © 2000-2020. Kaikki oikeudet pidätetään.