Kissamaailma
KISSAT >> Kissanäyttelyt >> Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
http://www.kissamaailma.net/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1115148642

Aiheen aloittaja Janttu 03.05.2005 klo 22:30:42

Aihe: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja Janttu 03.05.2005 klo 22:30:42
Täältä löytyy varmaan henkilöitä, jotka ovat kissojensa kanssa olleet ulkomailla näyttelyissä...

Nyt kun meillekin on tullut ajankohtaiseksi käyttää kissoja muuallakin kuin kotimaassa, niin ajattelinpa kysellä käytännön vinkkejä ja ohjeita tällaiseen reissuun.

Kaikki tieto on tervetullutta! :)

Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja minimalis 04.05.2005 klo 01:07:56
Lähde ekalle reissulle jonkun kokeneen reissaajan kanssa  ;D  Tai vaihtoehtoisesti valmismatkalle.

Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja oca 04.05.2005 klo 01:35:21
Kissanäyttelyissä on tullut pyörittyä vasta pari vuotta, mutta mahtuu mukaan muutama ulkomaanreissukin.  :) Tallinna, Latvia, Venäjä ja Ruotsi on tullut koettua.

Matkajärjestelyt
Matkajärjestelyjen osalta pienimmällä vaivalla pääsee menemällä ns. pakettimatkalla. Matkanjärjestäjä hoitaa siis bussi- ja mahd. laivamatkat, hotelliyöpymiset + aamiaiset. Bussi vie ja hakee näyttelypaikan ovelle. Näitä järjestää ainakin kaksi eri tahoa: KingTours ja Saarikoski

Omatoimimatka tulee kuitenkin jonkun verran halvemmaksi, ainakin jos yhdellä autolla menee pari kolme henkilöä. Etenkin Ruotsin puolelle meneminen on edullisempaa omin avuin, koska laivayhtiöt tarjoavat myös hotellipaketteja.

Mitä kissalla pitää olla
- Perusrokotukset
- Rabies (otettuna vähintään 30vrk ennen maasta poistumista)
- Lemmikkieläinpassi
- Mikrosiru
- Heisimatolääkitys (lähimaiden osalta ei koske Ruotsia eikä Norjaa)

Rokotukset, siru ja passit hoidetaan luonnollisesti kotimaassa eläinlääkärillä. Heisimatolääkitys on annettava enintään 30vrk ennen Suomeen palaamista, lääkityksen voi hoitaa Suomessa eläinlääkärillä ennen reissua joko tablettina tai piikkinä (maksaa n. 30e? ), mutta se onnistuu myös täysin kitkatta Tallinnassa ja Riikassa paikallisen eläinlääkärin toimesta (ovat näyttelypaikalla jonkun aikaa päivästä). Osta valmiiksi Drontal-lääkepaketti apteekista, niin eläinlääkäri vetää vain leiman ja päiväyksen lemmikkieläinpassiin. Veloittaa muistaakseni muutamia euroja..

Ruotsiin ja Norjaan mennessä tarvitaan lisäksi vasta-ainetesti. Vasta-ainetesti voidaan tehdä, kun rabiesrokotuksesta on kulunut vähintään neljä kuukautta. Eläinlääkäri ottaa verikokeen ja se tutkitaan laboratoriossa. Vain tietyt laboratoriot saavat tehdä näitä tutkimuksia, ja tulosten saamiseen menee useimmiten 2 - 3 viikkoa. Toisin sanoen Ruotsiin tai Norjaan näyttelymatkaa suunnittelevan kannattaa aloittaa matkavalmistelut ajoissa.


Omakohtaisia kokemuksia

Ensikertalaiselle Tallinna on varmasti helpoin ja halvin vaihtoehto. Siellä on yleensä yli puolet suomalaisia näytteilleasettajia, joten apua on varmasti saatavilla ja eksymäänkään tuskin pääsee.  ;) Näyttelyhäkit ovat ainakin suurinpiirtein saman kokoisia kuin suomalaisetkin, mutta on syytä kuitenkin varautua muutamalla piipunstrassilla. Pääosin näyttelyt ovat euromallisia, eli tarvitaan ne kahdelta sivustalta auki olevat verhot. Useimmiten Tallinnan näyttelyt ovat pieniä: keskimäärin 250 kissan näyttelyitä.

Riikan reissu on ajallisesti pidempi ja kalliimpi, mutta käytännössä kaikki muu on hyvin pitkälti samanlaista.

Ruotsissa lisäkustannusta ensimmäiselle reissulle tekee tosiaan se vasta-ainetesti. Häkit ovat vähän eri kokoisia, mutta hyvin pärjättiin vähän reilumman kokoisilla euroverhoilla. Muuten ei juurikaan ole eroa suomalaiseen näyttelymaailmaan, paitsi että assarit eivät tosiaankaan juokse omistajien perässä ja käy pyytelemässä kissoja arvosteluun, jos omistaja huinii muualla.

Ryssistä olin kuullut niin paljon kauhujuttuja jo etukäteen, että taisin odottaa jotain totaalista katastrofia.  ;D Loppujen lopuksi kaikki sujui ihan ok, vaikka häkit muistuttivatkin kooltaan lähinnä jotain marsuhäkkejä, eläinlääkärintarkastusta ei ollut ollenkaan ja paikallinen ruoka oli aika elämys. Matkailu avartaa, mutta kissanäyttelyyn en kyllä Venäjän puolelle enää tunge.  ;)

Tässäpä jotain alkuun.  :)Täydentäkää ja korjatkaa tarpeen mukaan!


Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja Janttu 04.05.2005 klo 09:16:35
Kiitos Oca! Paljon tuli tietoa :D

Kuinka tuo ilmottautumispuoli menee?

Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja unique 04.05.2005 klo 09:31:34
Kuinka paljon nuo Saarikosken ja KingToursin matkat eroavat toisistaan (paitsi hinnalta?) , onko toinen selvästi parempi kuin toinen jne. ?

Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja Sputnik 04.05.2005 klo 10:18:12
Mä olen käynyt yhden kerran vasta Tallinnassa ja matka tehtiin Saarikosken valmismatkana. Suosittelen lämpimästi. Homma toimi loistavasti :D Tietysti se oli paljon kiinni myös hyvästä matkaporukasta, kun kaikki hoitivat itsensä vastuuntuntoisesti ajoissa paikalle tiukasta aikataulusta huolimatta.

Eli yhden Tallinnan reissun kokeneena sanoisin, että Tallinnalla kannattaa aloittaa :)

Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja HELINE 04.05.2005 klo 10:56:03
Omat reissuni ovat kohdistuneet tuonne itäpuolella.

Vettä tä olen varannut jo pullon varmuuden vuoksi Suomesta, aina ei ole saatavilla pullotettua lähdevettä (kissaa varten). Samoin itselle jotakin pikkupurtavaa näyttelypaikalle koska ruoka ei ole aina ihan sellaista jota söisin. Tallinnassa täytyy kyllä kehua Kristine Sporthallin ruokia, nam.

Muuten on matkavarustut ollut kutakuinkin sama kuin Suomen näyttelyissä, huomioon ottaen tietysti matka-ajan pituus.

Niin ja ihan kellon tarkkoja aika tauluja esim. paluun suhteen ei kannata tehdä joskus luonnonvoimat hieman hidastavat matkan tekoa. Helmikuussa mm. seilasimme pari tuntia satama altaassa ennen kuin paatti saatiin kiinni laituriin ja aikataulut sitten venyi huollella.


"poistettu tekstiä"

Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja Maikki1 04.05.2005 klo 14:33:57
Yhdyn edellisiin kirjoittajiin, että Tallinna on kaikkein helpoin ensimmäiseksi ulkomaannäyttelyksi. Näyttelyt siellä ovat suhteellisen pieniä ja tosiaan suurin osa näyttelleasettajista on suomalaisia..lisäksi vielä osa järjestäjistäkin puhuu selkeää suomea.
Itse olen ollut Tallinnassa muutamaan otteeseen ja ihan omatoimimatkalla. Ollaan kerätty autollinen porukkaa ja lähdetty..tulee huomattavasti halvemmaksi kuin nuo valmismatkat. Pari kertaa olen ollut jopa kuskina.  :)
Ehkä tuollainen valmismatka kuitenkin on ensikertalaiselle se helpoin vaihtoehto. Tai sitten kokenut seura, kuten minulla oli ensimmäisellä kerralla.

Riikassa olen ollut kaksi kertaa..ensimmäisellä kerralla KingToursin mukana ja toisella kerralla ihan omatoimimatkalla. KingToursin järjestämä reissu sujui oikein hyvin, eikä tarvinnut itse pähkäillä mitään hotelli- tai ruokailujuttuja. Näyttelyn jälkeen vietiin kissat hotellille ja lähdettiin kaikki yhdessä bussilla syömään.

Venäjällä olen käynyt kerran, eikä toista kertaa tarvitse mennäkään! Aivan kamalaa!

Nyt pääsiäisenä oltiin Arnhemin näyttelyssä Hollannissa omatoimimatkalla. Onhan siinä hieman enemmän hommaa, kun pitää itse varata lennot ja hotellit. Kyllä siinä hotelleja netissä etsiessä meni tovi.
Matka meni kuitenkin todella upeasti ja näyttely oli aivan mahtava (527 kissaa).
Kuvia näyttelystä löytyy osoitteesta:
http://www.ninellis.com/Holland/
Vähän puolueellista, mutta lähes kaikki kuvat ovat burmista..Arnhemin näyttely oli burmien erikoisnäyttely. :)

Tuosta ilmoittautumisesta ulkomaannäyttelyyn..kissaliiton nettisivuilta http://www.kissaliitto.fi/lomakkeet.php
löytyy ilmoittautumislomakkeita sekä kotimaisiin, että ulkomaisiin näyttelyihin. Tallinnan ja Ruotsin näyttelyihin on ainakin aiemmin hyväksytty tuo kotimainen ilmoittautumislomake.

Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja oca 04.05.2005 klo 18:08:22

kirjoitti 04.05.2005 klo 09:16:35:
Kiitos Oca! Paljon tuli tietoa :D

Kuinka tuo ilmottautumispuoli menee?


Eipä kestä, kiva kertoilla jotain vinkkejä, vaikken konkari olekaan. Itsekin olisin kaivannut alussa tukevampaa tietopakettia.  ;)

Ilmoittautuminen
Pääosin ulkomaisiin näyttelyihin ilmoittaudutaan ulkomaisella kaavakkeella - jälleen ainoana poikkeuksena Tallinna, joka on pitkälti suomalaisten tai ainakin suomea ymmärtävien järjestämä. Tallinnaan voit ilmoittautua kotimaisella ilmoittautumiskaavakkeella.

Oma kokemukseni on, että ruotsin puolella moniin näyttelyihin on rajattu kissamäärä 300:aan tai jopa alle. Näin ollen kannattaa ilmoittautua ajoissa, jos todella tahtoo ao. näyttelyyn päästä.

Ulkomaiset ilmoittautumiset lähetetään aina oman yhdistyksen sihteerille. Ota huomioon, että posti kulkee mutkan kautta joten lähetä ilmoittautumisesi hyvissä ajoin ennen deadlinea.

HUOM! Ulkomaisiin näyttelyihin ei makseta näyttelymaksua etukäteen, vaan vasta paikan päällä. Joitakin poikkeuksia tästäkin on nähty, mutta pääasiassa juttu menee näin, koska pankki nyysii sievoisen summan välistä ulkomaanmaksujen kanssa.

Kutsuja
Kutsuja on mielestäni ihmeen nihkeästi saatavilla. Fifen näyttelykalenterista voi yrittää bongailla, mutta kaikilla yhdistyksillä ei ole nettisivuja tai sitten vaan linkitys tökkii.  ;) Tässä muutama linkkivinkki näihin lähimaihin:
Ruotsin näyttelyt löytyy kätevästi kutsuineen Sverakin sivuilta
Täällä lisänä Norjan näyttelyt
Felix - Tallinna (näyttelykutsut löytyy yleensä Uudised tai Näitused-linkkien alta)
Riikassa Rebuss ja toinenkin järjestävä yhdistys löytyy, jonka nimeä ei nyt tule mieleen..  ::)

Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja oca 04.05.2005 klo 18:30:33

kirjoitti 04.05.2005 klo 09:31:34:
Kuinka paljon nuo Saarikosken ja KingToursin matkat eroavat toisistaan (paitsi hinnalta?) , onko toinen selvästi parempi kuin toinen jne. ?


Onhan niitä eroja. Molemmille kuitenkin löytyy vannoutuneet kannattajansa, jotka eivät toisen bussiin menisi, joten tiedä näistä sitten..  :D Paljon vaikuttaa varmasti sekin, että ketä samaan bussiin on menossa.

En ole Saarikosken kanssa mennyt, johtuen lähinnä siitä, että heidän bussinsa kurvaa harvoin Turun kautta. Kun menen KingTourssilla bussi tulee hakemaan tuosta linja-autoasemalta, tai jos lähtijöitä ei ole tarpeeksi niin he maksavat expressbussikyydin Hesaan. "Ylimääräiseen" matkaan menevät rahat saa kuittia vastaan heti kun nähdään järjestäjät, koska alkuperäisessä matkasuunnitelmassa Turku on aina yhtenä vaihtoehtona.

Jonkun verran aikataulut eroavat myös toisistaan, esimerkkinä vaikkapa tämä Tallinnan reissu. KingTours ylittää lätäkön nopeilla katamaraaneilla ja näin ollen ollaan Tallinnan puolella jo pe-illalla. Saarikoski lähtee 21 iltalaivalla, mutta Vikingin isolla paatilla eli yöpyvät laivalla. KingTourssilaiset nukkuvat pe-la yön Tallinnassa hotellilla kun taas Saarikoskelaiset tulevat näyttelypaikalle suoraan laivasta.

Paluu sujuu samaan tyyliin: Saarikoskelaiset lähtevät iltalaivalla ja yöpyvät jälleen menomatkan laivassa. KingTourssilaiset menevät n. klo 18 laivalla yli ja ovat kotona jo su-illalla.

Itse pidän myös ehdottoman hyvänä palveluna sitä, että KingTours kuskaa jokaikinen kerta halukkaat näyttelypäivän jälkeen kaupunkiin/syömään, tai mihin sitten päätetäänkin mennä. Ketään ei jätetä oman onnensa nojaan niin että pitäisi mennä yksikseen etsimään ruokapaikkaa tms.  :)

Viime hetken aikataulumuutoksiin kannattaa varautua, joskus luonnonoikkujen takia, joskus jonkun muun mokan vuoksi (väärän kellonajan katsominen milloin pitäisi olla näyttelypaikalla tai vaikkapa oikealta tieltä harhaantuminen). Aina on kuitenkin päästy perille turvallisesti ja näyttelypaikalle siinä määrin ajoissa, että on päästy vielä sisälle.  :) Tuulien vuoksi voi olla kinkkistä paattien kanssa, mutta sitähän ei tosiaan pysty ennakoimaan.

Reissuun kannattaa varata mukaan aimo annos huumoria ja toinen annos seikkailumieltä. Tiukkapipoilusta ei ole mitään hyötyä eikä se nopeuta asioita millään tavalla. Jos minuuttiaikataulut ovat elämän tarkoitus niin kannattaa varmasti lähteä omatoimimatkalle ennemmin kuin bussiin, jossa on useimmiten parisenkymmentä muutakin ihmistä joitten tekemiset saattaa vaikuttaa matkan kulkuun.  ;)Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja HELINE 04.05.2005 klo 21:36:09
"poistettu edellinen kommetti"

Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja oca 05.05.2005 klo 10:21:44
Taisinpa olla peräti samalla reissulla - koirien läsnäolo bussissa tuli yllätyksenä, mutta jokaiselle kyllä mielestäni riitti istumapaikka ja koirat lastattiin auton takapäähän siinä missä etupäähän jäi mielestäni osa boxeista? Olisi luullut näiden etupään boxeihin laitettavan niitä koira-arkoja kissoja. Noh, omani olivat koirien kanssa takapäässä enkä minä itse sen enempää kuin kissatkaan kokeneet tilannetta ongelmaksi, mutta varmasti oli niitä joille se oli kauhistus.  ;)

Terminaalilla oli tosiaan epäselvyyksiä siitä kuka menee milläkin bussilla yli, mutta itse satuin ilman sumplimista samaan paattiin kuin kissatkin..

Samaten helmikuussa tultiin tosiaan samalla paatilla kuin Saarikoskelaiset - koska myrskytuulen takia katamaraanit eivät lähteneet mihinkään. Ao. laivakin lähti pahasti myöhässä johtuen siitä että katamaraaneilta bookattiin valtaosa ylimenijöistä tähän nimenomaiseen laivaan ja näin ollen lähtöselvitys oli yhtä sekasortoa. Pidempi matka tunkkaisten koko viikonlopun kännänneiden kanssa oli mielestäni paljon epämukavampi kuin parin tunnin nopea veto veden yli, mutta kyseinen osoitti hyvin sen miten ne luonnonoikut voi vaikuttaa matka-aikatauluun.   ;D


Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja lelle 05.05.2005 klo 15:47:30
Mahtavasti tietoa! Kiitos ystävät kalliit. Juu, elokuussa ois tarkoitus lähteä Tallinnaan....  Ekaa kertaa ulkomaille!

Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja Janttu 05.05.2005 klo 15:52:46

kirjoitti 05.05.2005 klo 15:47:30:
Mahtavasti tietoa! Kiitos ystävät kalliit. Juu, elokuussa ois tarkoitus lähteä Tallinnaan....  Ekaa kertaa ulkomaille!Tietoa on tullut todellakin mukavasti, kiitos kaikille!

Lelle : Ja heti ekaa kertaa ilman järjestettyä matkaa reissun päälle :) Taidetaan silti saada kokenut opastaja mukaan!

Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja lelle 05.05.2005 klo 21:30:10
Me ollaankii koviksii!!11!!  ;D

Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja oca 05.05.2005 klo 21:56:28
Niinkuin tuossa heti tokassa viestissä tuli ilmi niin kaikesta huolimatta todella HELPOIN tapa on lyöttäytyä jonkun konkarin matkaan.   ;D

Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja Janttu 06.05.2005 klo 09:21:42

kirjoitti 05.05.2005 klo 21:56:28:
Niinkuin tuossa heti tokassa viestissä tuli ilmi niin kaikesta huolimatta todella HELPOIN tapa on lyöttäytyä jonkun konkarin matkaan.   ;DNiinhän meille Lellen kanssa sitten kävikin, melkein vahingossa :)

Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja HELINE 06.05.2005 klo 11:55:04
Kokemuksesta olen päätynyt omatoimimatkoihin mukavassa seurassa jonkun kanssa joka tuntee kohteen.
Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja taijuli 23.06.2005 klo 09:12:06
Itse kävin Tallinnassa viime syksynä omatoimimatkalla. Kauheinta matkassa oli tavaroiden kantaminen ahtaassa laivassa  :D Muuten matka onnistui hyvin, vaikka ensimmäisessa taxi matkassa taidettiin ottaa tupla hinta.
Nyt syksyllä aion lähteä tallinnaan (säästö syistä) joko omatoimi matkalle tai saarikosken matkassa.
Tulevaisuudessa haluan ehdottomasti suunnata ruotsiin ja toivon että espanjassa järjestettäisiin ainakin yksi näyttely sinä aikana kun siellä asutaan.  :)

Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja oca 25.06.2005 klo 12:37:26

kirjoitti 23.06.2005 klo 09:12:06:
Kauheinta matkassa oli tavaroiden kantaminen ahtaassa laivassa  :D


Senpä tähden itse tykkään mennä katamaraaneilla yli, kun kissat saavat olla rauhassa bussissa eikä tarvitse roudata sitä tavaramäärää mihinkään.  ;)

Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja Racoon 25.06.2005 klo 15:44:19
Lähdin viime elokuussa ekaa kertaa kissani kanssa ulkomaille. En tiennyt mistään mitään  :-/ mutta kyselin kissayhdistyksen ihmisiltä neuvoja (kiitokset vaan Marjo ja Hanna ystävällisistä vastauksista  :D ). En edes tiennyt minkäänlaisten kissasivujen olemassaolosta, joten Te ketkä olette löytäneet nämä ajoissa (onnittelen), saatte täältä hyvää tietoa. Kissanäyttelyssä sain häkin päälle King Toursin esitteen joten ajattelin, että  helpointa ensikertalaiselle on lähteä valmismatkalle. Ja niinhän se olikin. Matkaan (oli juuri tuo koirakissakuljetus) olin enemmän kuin tyyytyväinen   ;D .

Istuessani täpötaydessä bussissa umpituntemattomien "kissahullujen"   ;) kanssa sain ns. "ahaa-elämyksen". Omassa elämänpiirissäni minut tunnetaan  "kissahöperönä" ja yritänkin välttää, että en aina puhu kissoista. Kun tuon matkan kuuntelin ja  ihmettelin, että eikö nää mistään muusta puhu kuin kissoista  ::) ja totesin, että enhän minä edes ole vielä kissahöperö, mutta tajusin myös, miten vapauttavaa on, että toisten kissaihmisten kanssa saa vapaasti puhua kissoista eikä kukaan pidä höppänänä  ;D   Nooh oma höperyysaste taitaa olla koko ajan nousussa  :P.  Ensimmäisen Tallinan matkan piti jäädä ainoaksi ulkomaan matkaksi, mutta toisin kävi.

Kohta jo mietin, mikä olisi toinen ulkomaan kohde. Itänaapuriin en halunnut mennä mistään hinnasta ja Tallinnaa etelämmäksi matka tuntui liian pitkältä. Niinpä otin selvää Ruotsin näyttelyistä. Siellähän (huomio) aika monet näyttelyt ovat ns. yksipäiväisiä. No, huomasin  kuitenkin, että loppuvuodesta Tukholmassa oli 2-päiväinen näyttely. Ilmoittauiduin ja varasin Viking Linen matkan. Ongelmana vaan oli, että näyttelypaikkaa ei ilmoitettu kuin vasta muutamaa viikkoa ennen. Ehdin sitä heiltä jo pariin otteeseen kysyäkin, koska olisin halunnut varata hotellin ja tietää vähän missä päin Tukholmaa näyttely oli. No sain lopulta tiedon ja varasin hotellin -  ja olin kuin lottovoiton saanut  ;D, kun huomasin, että näyttelypaikka oli aivan Viking Linen sataman läheisyydessä (en tuntenut Tukholmaa yhtään entuudestaan). Tämä omatoimimatka meni loistavasti ilman mitään kommelluksia. Tukholman sataman tullikin oli kiinni, kuten se kuulemma usein on. Laskin myös, että Tukholman reissu oli halvempi kuin Tallinnan! Tukholmaan mennessä on myös luxusta kissalle, että se päsee hyttiin jaloittelemaan eikä boxissakökötysaika veny kauhean pitkäksi.

Alkukeväästä olin Tallinnassa uudestaan King Toursin matkalla ja matka ja näyttelyt menivät loistavasti. Kissat olivat matkan ajan bussissa ja laivalla ei tarvinnut kanniskella tavaroita eikä kissaa, vaikka ei mentykään (talvella) nopealla yli. Eli minulla ei ole mitään valittamista näistä matkoista vaan päinvastoin. Tallinnassa oli molemmilla kerroilla parempi hotelli kuin Tukholmassa, jossa sekin kolmen-neljän tähden hotelli, mutta kissan takia meidät laitettiin tupakoivien huoneeseen (vaikka kissani ei poltakaan  ;)).

Siinä olivat meidän ulkomaanreissut ja niistä kaikista jäi oikein positiivinen kuva. Yksi asia mikä helpottaa ainakin omatoimimatkalla hirveästi - on -tavarakärry-rahjattuamme mainecoonia  :P ja kassejamme Tukholmassa, ostin suosiolla heti paluumatkalla kärryn laivasta ja johan helpotti  :D!

Meillä on ollut onneakin matkassa, koska en tiennyt etukäteen mitään rabiesvasta-aineiden kenkkuilusta. Meillä aikataulu veti niin hilkulle, että näyte saatiin otettua juuri tasan 120 päivää rokotuksesta ja vastaus tuli viikkoa  ennen Tukholmaan lähtöä. Kuuleman mukaan vasta-aineet eivät aina ekasta rokotuksesta muodostukaan ja matka voi siirtyä sen takia. Jos haluaa pelata varman päälle kannattaa otattaa vatsa-aineet hyvissä ajoin.

Mukavia ulkomaan reissuja!  :)


:edit by Tabby: En halua nipottaa, mutta josko samat säännöt kirjoitusasussakin koskisivat kaikkia.

Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja Racoon 25.06.2005 klo 18:17:09
Tabbylle: ei aavistustakaan, mitä taas tein väärin   :o  :-/


Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja Tabby 25.06.2005 klo 18:33:03

kirjoitti 25.06.2005 klo 18:17:09:
Tabbylle: ei aavistustakaan, mitä taas tein väärin   :o  :-/


Vihje: Katso Säännöistä se Oikeinkirjoituksesta -kohta ;) Poistin turhia pisteitä ja huutomerkkejä.

Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja Hipsu 07.05.2006 klo 23:40:15
Tallinnaan meno onnistui ihan hyvin eka kertalaisilta omatoimisesti ilman autoakin. Hotellissa vähän huijattiin, että meillä on vain yksi kissa (oli vain yksi boksi), joten maksettiin vain yksi maksu (yli 50 euroa kyllä :o). Taksilla mentiin laivalta hotelliin ja hotellista näyttelyyn ja takaisin. Ja toisena päivänä sitten laivalle. Takseineen matka tuli halvemmaksi kuin nuo valmismatkat ja hotelli oli ihan Tallinnan keskustassa. Hotellihuone oli tosi tilava, joten kissatkin mahtuivat temmeltämään. Menomatkalla ei ollut hyttiä, mikä oli virhe, paluumatkalle sitten otettiin.

Heisimatotodistuksesta veloittivat näyttelyssä 100 EEK:ta/kaksi kissaa. Missään ei kyllä mitään papereita tarkastettu. Sama juttu oli Iinestäkin tuotaessa, silloin ei otettu edes koneeseen mitään maksua kissasta.

Kokemuksesta viisastuneena pitää hankkia seuraavaksi kerraksi kuljetuskärry. Oli aika hankalaa liikkua, kun boksi sattui hajoamaan.

Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja Minna_ 07.08.2006 klo 19:09:13
Tallinnassa on tultu reissattua monta kertaa; kerran järjestetyllä matkalla ja muut kerrat omatoimimatkalla. Muut reissut on menneet putkeen, paitsi viime lokakuun reissu, jolloin meidän laiva ei lähtenytkään teknisen vian vuoksi Helsinkiin, muihin laivoihin ei mahduttu auton kanssa, ja lopulta jouduttiin jäämään yöksi Tallinnaan  :o

Jos jotakuta kiinnostaa tällainen reissu "gone wrong" niin kotisivuilta löytyy juttu, joka mettislehdessäkin on julkaistu: http://www.norleon.net/tallinna15-16102005.htm

Silloin asia ei paljon naurattanut, onneksi laivayhtiö pitkän vääntämisen jälkeen maksoi hotellin ja ruoat, joten saatiin katto pään päälle ja murua rinnan alle  ;) Kyllä se silti ketutti, kun ei päässyt töihin maanantaina ja siihen asti että vihdoin laivaan ajettiin, oli tunne että päästäänkö sinäkään päivänä pois.

Muuten reissut on aina olleet kivoja ja extreme meininkiä on saatu ainakin siitä, millainen hotellihuone on  ;D  Latviassa on tultu oltua vain kerran järjestetyllä reissulla ja sääntöuudistuksen myötä tuskin tulee ihan heti uudelleen lähdettyä. Tallinnan reissut on kuitenkin niin vaivattomia ja halpoja siihen verrattuna.

Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja Hipsu 17.08.2006 klo 23:29:25
Ollaan menossa Riikaan King Toursin pakettimatkalle ja tuli tällainen tyhmä kysymys mieleen. Jätetäänkö kissat laivamatkan ajaksi bussiin vai otetaanko mukaan? En kyllä haluaisi Waksua sinne jättää, vaan ottaisin hytin, jos niitä vielä satamasta saa.

Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja Janttu 22.08.2006 klo 18:25:27

kirjoitti 17.08.2006 klo 23:29:25:
Ollaan menossa Riikaan King Toursin pakettimatkalle ja tuli tällainen tyhmä kysymys mieleen. Jätetäänkö kissat laivamatkan ajaksi bussiin vai otetaanko mukaan? En kyllä haluaisi Waksua sinne jättää, vaan ottaisin hytin, jos niitä vielä satamasta saa.

King Toursin kyydissä on tullut muutamia kertoja oltua, ja aina on kissat jätetty laivamatkan ajaksi bussiin. Luulenpa ettei kuski ilahdu, jos kissoja aletaan laittamaan bussiin vasta Tallinnan satamassa, sillä kuskilla on jo pitkä päivä laivarantaan tullessa takana ja hotellihuone häämöttää vielä kaukana Riikassa.

Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja Hipsu 23.08.2006 klo 09:47:48
Joo, enpä tullut ajatelleeksikaan, että siinä pakkauksessa menisi  tietysti aikaa. Viimeksi oli niin kiva omatoimimatkalla, kun sai kissat laittaa hyttiin. :)

Saa nähdä miten pissaamisen kanssa käy, mutta toisaalta Waksu pidättää koko näyttelypäivän, eikä se yleensä mene kotonakaan heti vessaan, kun tullaan takaisin. Waksu on varmaan kerran tai kaksi käyttänyt hiekka-astiaa näyttelyssä. Tuskinpa se tuolla bussissakaan käyttää laatikkoa.

Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja Nekuliini 28.12.2006 klo 23:10:41
Me ollaan ensi keväänä tai kesänä menossa johonkin näyttelyyn Ruotsissa, jos asiat sujuu suunnitelmien mukaan. Rupesin miettimään, että onko Ruotsissa häkit samanlaiset kuin Suomessa vai pitääkö verhot häkkiin olla jotenkin erilaiset? Ajattelin kysäistä tätä niin ei tule mitään ikäviä yllätyksiä.

Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja Margay 28.12.2009 klo 14:16:02
Hei
Jos joku on menossa tammikuussa FIFe:n näyttelyyn Moskovaan, niin ottakaa huomioon, että kahdessa kaupungin aluella virallisesti julistettu RAIVOTAUTI Karenssi.
Siis harkitkaa ennen kun lähdette ruusukkeita hakemaan

Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja Mijau 05.05.2010 klo 18:48:13
Mulla on pari kysymystä.

1. En ole löytänyt mitään ulkomaalaisia näyttelyitä netistä jos niitä siis on netissä, jos on niin linkittäkää.

2. Mistä löytäisi niitä valmis reissuja?

Kiitos jo etu käteen. ;D ;D ;D

Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja Alli 05.05.2010 klo 19:57:41
FIFen näyttelykalenteri
http://fifeweb.org/wp/shows/shows.asp

CFA International Division
http://www.cfainternational.org/showseuropa.html

TICA
http://ticamembers.org/calendar/

Matka Saarenpää
http://www.matkasaarenpaa.net/

KingTours
http://www.kingtours.net/

Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja Mijau 06.05.2010 klo 22:26:32
Vau vitsi! Taiankin tosta heti lähtee tallinnaan. ;D

Kiitos!!!

Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja Hankki 06.05.2010 klo 23:27:38
Tosiaan ne ulkomaan näyttelyt löytyvät Kissaliiton näyttelyosioista mistä pääsee FiFen- näyttelykalenteria selaamaan.

Tahtoisin vaan muistuttaa, että ulkomaille ei voi lähteä näyttelyyn tuosta vaan, kissalle tarvitsee tarkistaa, että perusrokotukset ovat voimassa, 21vrk ennen lähtöä pitää olla annettuna rabies ja sitten vielä se ekinokokki-häätö lääke. Ja kissahan ei sitten matkusta minnekään ilman passia ja sekin pitää hankkia eläinlääkäriltä.

Voin kokemuksesta kertoa, että monta asiaa sai ottaa selville ennen meidän ensimmäistä reissua helmikuussa, nuo kaikki jutut eläinlääkäriltä, matkojen varaus, hotellien varaus sun muuta.

Olen myös kiinnittänyt huomioita siihen, että on nuristu, että flussan- ja ruttorokotukset tulisi uusia vuosittan, samoin kuin rabies. Itse olen ainakin näin tehny ja tulen tekemään edelleenkin, jos joku ei noudata näyttelyn järjestäjän sääntöjä, niin jääköön ulos pois sitten.

Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja Mijau 01.06.2010 klo 22:50:19
no tossahan tuli vähän uutta tiatoa.  ::)

Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja Edina 18.12.2010 klo 15:11:14
Ekinokokkoosilääkityksestä uusi ohjeistus: http://www.evira.fi/portal/fi/elaimet/ajankohtaista/?bid=2305

Eli lääkitys annetaan aina ulkomailla, ei ennen näyttelyreissua Suomessa!

Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja Lala 08.03.2011 klo 20:59:26
Tarvitaan nopeaa vastausta!

Aiotaan Alfakattenin näyttelyyn Ruotsiin ja en nyt sitten tiedä, että pitääkö tuo näyttelymaksu maksaa etukäteen jonnekin tilille :-/. Tilitietoja en ole löytänyt vaikka olen etsimällä etsinyt

Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja PiiRoo 09.03.2011 klo 13:32:43
Minusta tämä tieto
INBETALNING
2011-02-15 – 2011-03-31 (förlängd anmälningstid)
PG Raggen, 424 9584-6

on maksutieto eli pankki olisi tuo PG Raggen ja numerot tilinumeroita. Suomesta ei voi maksaa ulkomaille tuollaiselle tilille joten lähetä viesti Alfakatteniin ja kysy IBAN ja BIC -koodit kansainvälistä makua varten.

Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja Lala 09.03.2011 klo 14:27:29
^ Sain heiltä eilen illalla meiliä ja voin kuulemma maksaa vasta näyttelyyn tullessa 8-)

Onnistuin toki itse jo selvittämään että PG Raggen liittyy ilmeisesti Nordeaan, mutta eipä se tieto paljoa olisi hyödyttänyt :-/.

Kiitoksia kuitenkin PiiRoo  :)

Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja gatis 10.03.2011 klo 17:20:02
^^ elosalaman viestiin liittyen (ei nyt liity varsinaisesti näyttelyihin mutta ulkomaanmatkailuun kuitenkin).

Itse blondina hieman töppäilin näissä asioissa muutaman vuoden takaisella kesälomamatkalla (Espanja-Suomi-Espanja). Kiirellä hoidettiin kuntoon Suomen tuontimääräysten mukaiset rokotukset ja loishäädöt (samaan syssyyn sattuivat myös normi-penturokotukset, kun junioreista oli kysymys), mutta tajusin vasta pitkän aikaa reissun jälkeen, etten ollut ottanut huomioon Espanjan tuontimääräyksiä (rabies vasta-aineet jne)  :-[ Yllättävää on, ettei eläinlääkärikään sanonut mitään, vaikka kyllä tiesi, että lomareissusta oli kyse.

Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja martsu7916 03.08.2011 klo 15:06:34

Alli kirjoitti 05.05.2010 klo 19:57:41:
FIFen näyttelykalenteri
http://fifeweb.org/wp/shows/shows.aspOnko toimivaa linkkiä?

Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja Tehi 03.08.2011 klo 19:29:30
^hyvin tuo mulla toimii. Liekö ollut väliaikainen katkos?

Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja sadettaja 22.01.2012 klo 17:51:14
Me mennään huomenna ottamaan Hillalle rabies -rokotteen, hankkimaan passin ja laitetaan samalla siru niskaan. Kasvattaja soitteli tuossa yllättäen, että hänen kasvattajakaveri ja eräs toinen tuttu lähtee viemään Attilan isää ja velipuolta Tallinnaan ja kyytiin mahtuisi vielä yksi kissa mukaan... Pohdin tuossa asiaa muutaman päivän ja päätin, että uskallan päästää Hillan mukaan. Ihmiset ovat mulle näyttelyistä jo ennestään tuttuja ja luotan kyllä niiden hoitavan Hillan hyvin, vaikka kieltämättä hieman hirvittää miten toinen tulee toimeen ilman tuttuja ihmisiä.  :-/ Ovat kuitenkin onneksi ihania kissaihmisiä ja varmasti pitävät meidän prinsessaa kuin kukkaa kämmenellä. :)

Attilallekin pitäisi rabies pian ottaa ja passihan sillä onkin jo. Nimittäin varasin meille Saarenpään näyttelymatkan Tallinnan toukokuun näyttelyyn. Hieman hirvittää sekin, että lähden yksin kissan kanssa näyttelyyn, mutta onhan tuolla bussilastillinen muitakin kissaihmisiä kissoineen.  :P Attilan vien ihan sen takia, että sillä on tässä luokassa kotimaan sertit täynnä.

Olisi kiva kuulla, onko muita Kissisläisiä lähdössä tuonne toukokuun reissulle ja vielä mahdollisesti samalla matkanjärjestäjällä?

Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja Edina 22.01.2012 klo 18:16:50
Me ollaan Hilman kanssa lähdössä toukokuussa Tallinnaan :) Ei kylläkään Saarenpään reissulle, vaan PIROKin. Ulkomaan CAPS-serti olisi haussa. Pitäisi jossain vaiheessa saada aikaiseksi käydä uusimassa rabies-rokotus, mutta onhan tässä onneksi vielä aikaa...

Nythän tuli taas lisää helpotuksia Tallinnan näyttelymatkaamiseen, kun kissoja ei enää tämän vuoden alusta ole tarvinnut ekinokokkoosilääkitä ennen Suomeen tuloa :) Ei tartte matoleimoja huolehtia.

Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja Draconian 17.02.2012 klo 09:08:12
Helmikuun Tallinnan vahvistus tuli, ja mietin siinä olevaa lausetta "Allowed to use own cages only if you informed about that in entry form!" Olen tuore sturdin omistaja, ilmoittautumislomakkeessa ei ollut mitään kohtaa mihin olisi voinut rastittaa että on oma häkki, joten en tietenkään osannut moista sinne raapustaa. Pitääkö siitä nyt tuonne sitten kenties ilmoittaa?

Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja Nintsu 10.10.2012 klo 14:34:26
Tämä on erittäin hyvä info, tätä etsinkin, Kiitos !  :-*


Alli kirjoitti 05.05.2010 klo 19:57:41:
FIFen näyttelykalenteri
http://fifeweb.org/wp/shows/shows.asp

CFA International Division
http://www.cfainternational.org/showseuropa.html

TICA
http://ticamembers.org/calendar/

Matka Saarenpää
http://www.matkasaarenpaa.net/

KingTours
http://www.kingtours.net/


Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja Hanselmiina 03.01.2013 klo 10:15:58
No niin, sarjassamme tyhmiä kysymyksiä...

Täytetäänkö Kissaliiton sivuilta löytyvä ulkomaan ilmoittautumislomake suomen kielellä?

Olen menossa Tallinnaan helmikuussa (23.-24.2.2013), mutta vieläkään en löydä järjestävän yhdistyksen sivuilta mitään infoa ko. näyttelystä. Suomessa on ilmeisesti totuttu ilmoittamaan asioista hieman aiemmin?

Entäpä maksupolitiikka, pitääkö näyttelymaksu maksaa ennen ilmolomakkeen lähettämistä vai miten pitää menetellä?

Ummikko lähdössä Tallinnaan, mitähän tästäkin tulee  :o

Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja Hankki 03.01.2013 klo 10:22:49
Ulkomainen ilmottautumislomake täytetään ENGLANNIKSI. Sitten se lähetetään oman yhdistyksen ulkomaisten ilmojen vastaavalle, joka laittaa sen eteenpäin.

Tallinnan näyttelyissä näytteilleasettaja maksaa paikan päällä, jos kissa on estynyt osallistumasta näyttelyyn, maksamattomasta näyttelystä tulee lasku kotiin.

Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja Hanselmiina 03.01.2013 klo 10:23:59
Kiitos!  :)

Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja Hankki 03.01.2013 klo 10:29:26
Tai siis saahan sen täyttää myös kahdella muulla virallisella FIFe kielellä; ranska tai saksa, mutta luulen että toi englanti on helpompi  :) :)

Mutta oman yhdistyksen vastaavan kautta ne sinne lähetetään  :) :)

Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja Hanselmiina 03.01.2013 klo 10:40:44
Jep, valitsen näistä englannin  :)

Passi on hankittu, rabiesrokote haetaan ajoissa (21 vrk ennen matkaa, näin olen ymmärtänyt). Kissan osalta pitäisi siis asiat olla kunnossa.

Sitten vielä kaikki matka- ja majoitusjärjestelyt, kyllä tässä tekemistä riittää. Onneksi on ilmeisesti tuttuja lähdössä samaan näyttelyyn, joten ihan yksin ei tarvi siellä sooloilla  :D

Ja sekin kyllä mietityttää, että kun tarkoitus on olla kaksi päivää ja saada sertit kahdessa eri luokassa jos hyvin käy, niin miten pitäisi menetellä jos kissa valmistuu lauantaina, jotta sunnuntaina mahdollinen serti saadaan sitten seuraavaan luokkaan?

Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja Hankki 03.01.2013 klo 11:33:53
Varmistaa että ilmoittaa että kissa voi mahdollisesti valmistua lauantaina ja sitten sunnuntaina itse pitää huoli siitä, että kissa on oikeassa luokassa. Siis ihan samalla tavalla kuin kotimaassakin  :)

Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja martsu7916 04.01.2013 klo 18:26:10
Kävin silloin helmikuussa lauantaina arvostelusetelin saamisen jälkeen ilmoittamassa sihteeristöön, että huomenna kissa x olisi luokassa x. Muistaakseni maksupöydästä (siis siitä, mihin maksettiin näyttelymaksut) sai lomakkeen tuota varten. Ja sitten sunnuntaina tuomarin pöydällä tarkistin, että on oikea luokka setelissä.

Helppo näyttelypaikka tuo Tallinna, kun on niin paljon suomalaisia paikalla, jotka auttavat. :)

Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja Hanselmiina 05.01.2013 klo 00:28:57
Kiitos taas vastauksistanne!
Ei olla koskaan oltu Suomessakaan kahtena peräkkäisenä näyttelypäivänä (siis aika aloittelijoita ollaan) joten ei ollut tietoa mitä tehdään :)

Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja martsu7916 06.01.2013 klo 18:20:27
^Tämä bongattu FB:stä ko. näyttelystä:


Welcome to 142 and 143 International Cat Shows in Estonia, Tallinn
February 23- 24 , 2013
Show address: TALLINN, KRISTIINE SPORDIHALL, Forelli 12
Veterinary examination:
Saturday 8.00-9.30 a.m.
Sunday 7.30-8.00 a.m.
Vet check is obligatory for all cats entering show hall. All cats must have a valid vaccination booklet/certificate, be healthy and free from infections and parasites. It is obligated for all cats to be vaccinated against rabies (2 year valid), respiratory virgqal diseases and panleucopenia, at least 21 days before the show , but no longer than 12 months prior to the show. Pedigree and proof of vaccination as well as hearing certificate for white cats has to be shown. All cats must have their nails cut before the show.
Please note! FIFe and EKL Felix show rules apply at all time.Exibitors are responsible for the health and behavior of their cats for all time.Exibitors may present their cats to the judging themselves, except for BIS.Cats must be in decorated cages until official end of the Show.
NB! Allowed to use own cages only if you inform in entry form! (size 65x65x65).
NB ! Cats can't be hidden or masked from visitors. To protect cat (or visitors) cage can be covered only with transparent sheet or other transparent material.
Invited judges : Y.Roca-Folch , E.Zagorskaja , L.Comorio , S.Stoliarova , O.Komissarova…….
Closing date : 24.01. 2013
Prices:
Until 24.01.2013 :
1 day 35 EUR, 2 days 60 EUR.
After 24.01.2013 :
1 day 50 EUR, 2 days 80 EUR
Entries:
FIFe entry form countersigned by exhibitor`s club have to be sent to show secretary before 24.01.2013. Also, please write the certificates the cat has in the current class and your valid e-mail address!
The Address:
Rain Aava
Kütise 4, Saue post office
P.O.box 17
76505 Estonia
Foreign exhibitors can pay at entrance.
Cancellations until the closing date, all applications should be paid!
Additional information on entries:
e-mail: eklfelixshow@gmail.com NB! New e-mail !
Additional information on prices, hotels:
e-mail: eklfelix@yahoo.com NB! New e-mail ! tel. +372 6571338

Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja Hanselmiina 10.01.2013 klo 23:34:07
^Kiitos! FB tietää kaiken  :D

edit. Ja sellainen kysymys olisi vielä, että jostain muistan kuulleeni/lukeneeni, että kopiot arvosteluseteleistä pitäisi ottaa mukaan, jos kissa on mahdollisesti valmistumassa? Onko näin?

Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja Lala 14.01.2013 klo 20:43:52
^Ruotsissa ainakin kannattaa/pitää olla.. Yksi seteli puuttui kissalta eli oli väärässä kansiossa.. ei olisi siellä tavallaan valmistunut/saanut oikeaa ruusuketta ellei ole esittää kaikkia sertejä. Oli väärän kissan kansioon eksynyt tuo 1 seteli, onneksi oli koto-Suomessa kotiporukat paikalla ja pystyivät skannaamaan setelin ja lähettämään sen sihteeristön meiliin ::). Aika pöljää..olisi fiksumpi käytäntö se mikä Suomessakin on eli kun valmistutaan niin lähetetään setelikopiot kissaliittoon ja näin titteli varmistetaan.

Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja Hanselmiina 26.01.2013 klo 11:53:10
Minä täällä taas kysymyksineni...

Voisiko joku ystävällinen ihminen kertoa, mitä käytännössä tapahtuu kun kissan kanssa mennään rajan yli? Tallinnaan siis ollaan menossa ja mietin tässä että mitä tapahtuu Suomen puolella satamassa ja vastaavasti Tallinnan päässä? Tullivirkailija tarkastaa kissan ja sirun ja paperit varmaan mutta missä vaiheessa se tapahtuu? Pitääkö mennä tullattavaa-jonoon?

Ja jos olen nyt ymmärtänyt oikein, niin ekinokokkoosilääkitystä ei enää Tallinnasta palattaessa tarvita kissoille?

Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja martsu7916 26.01.2013 klo 13:10:23
^Ei meillä ainakaan tarkitettu kissojen papereita lainkaan. Kai se on pistokoe, jos tarkistetaan? Eli autolla siis mentiin ja autokaistalle ja eikä missään vaiheessa kysytty kissojen papereita. Eli ei tullattavaa-linjan valitsisin. Samoin Matka Saarenpään kanssa kissan passi piti jättää kissan kuljetuksboxin lähelle ilmeisesti mahdollista tarkistusta varten.

Ja ekinokokkoosia ei Tallinnaan mennessä tarvitse kissoille.

Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja martsu7916 27.01.2013 klo 16:31:09
Mahtaako lentokoneet ottaa kissaa Sturdin L-kokoisessa pehmeässä, kantolaukussa (koko P 46 x L 30,5 x K 30,5 cm).
S-kokoisesta on kokemusta, että kelpaa (koko P 46 x L 25 x K 25 cm).
Lentoyhtiön antaja kokoraja: 40x25x23 cm.

Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja Hankki 28.01.2013 klo 09:03:57
Riippuu lentöyhtiöstä että tarkistaako mitat. Jotkut tarkistaa ja jos on liian iso, niin sitten vaan vaihtamaan.

Sama on noiden papereiden kanssa. Harvemmin satamassa niitä tarkistetaan, mutta autolla mennessä, joillain rajoilla saatetaan papereita kysyä.

Samoin lentokentillä, joissain maissa tarkistetaan kissan paperit lähtöselvityksessä, joissain ei. Että kaikkeen kannattaa varautua, myös siihen kaikkein pahimpaan.

Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja Ansi 22.04.2013 klo 14:26:43
Olenkohan nyt muistanut kaiken pakollisen Tallinnan näyttelyä ajatellen, eli näyttelyyn on ilmoittauduttu (vahvari vissiin tulee sähköpostilla aika viime tipassa)  kolmoisrokote on voimassa, rabiesrokote on otettu jo reilu kuukausi sitten ja passikin on olemassa (sekä Hippikselle, että huoltajille).

Kauhea ahdistus päällä, että joku pakollinen muodollisuus on unohtunut ja kalliit matkat joudutaankin perumaan jonkun tyhmän möhläyksen takia, eikä rahojakaan saa tietty täysmääräisesti takaisin viime hetkellä peruutettaessa.

On kyllä törkeän kallis reissu tulossa, samalla hinnalla oltaisiin päästy johonkin etelän lomakohteeseen. noh, onhan se Tallinnakin etelämpänä kuin Nastola  ::).

Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja Hanselmiina 22.04.2013 klo 21:50:10
Ei mulle kyllä tule mieleen mitä tuosta olisi unohtunut näistä ns. virallisista jutuista.

Eri asia sitten se, kun alat miettiä mitä kaikkea tarvitsette mukaan... ;)

Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja Ansi 23.04.2013 klo 06:56:02
^No juu! En ole vielä edes viitsinyt alkaa miettiä moista! Mahdollisimman vähäisinä ne romppeet pitäisi saada pidettyä, joten täytyy tinkiä omista vaihtovaatteista, että mahtuu Hippikselle kaikki tarpeellinen. Onhan meillä se bussi koko ajan matkassa ja kaksi ihmistä kantamassa, mutta ei sitä silti viitsisi kauheasti tavaraa raahata. Retkituoli nyt ainakin jää matkasta, pitää sitten vaan jaksaa seistä ja toisaalta olen lueskellut, että Tallinnan näyttelyssä on jonkun verran tuoleja valmiiksi siellä näyttelypaikalla.

Aika hyvin olen ollut ajattelematta koko reissua kun on ollut uuteen työpaikkaan perehtymisessä muuta ajateltavaa, mutta nyt alkaa kyllä jännittää. Vielä kun tuli tuo Mökön masupöpö tai mikä lie ja kauhistuttaa, että se onkin tarttuvaa ja iskee kohta Hippuun...

Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja Edina 23.04.2013 klo 10:40:48
Siellä on semmoset penkit häkkirivien välissä, ei todellakaan kannata mitään jakkaroita mukana raahata!

Mulla on ollut kissan tavarat semmosessa pienemmässä kassissa, jonka olen sitten kuskannut mukana. Omat romppeet on ollu toisessa kassissa, jonka olen jättänyt hotellihuoneeseen lauantaipäiväks ja sunnuntaina sit linja-autoon näyttelyn ajaksi. Hirveesti ei kannata tavaraa raahata mukana, aika vähällä loppujen lopuksi pärjää. Itelläni on ollut pari vaatekertaa (joskin melkeinpä tulee melkein samoissa vaatteissa sielä pyörittyä koko viikonloppu, mut jos vaikka sattuu sotkeentumaan), mukavat kengät, hygieniatarvikkeet. Kissalle kannattaa ottaa varuiksi jotain kuivashampoota, ruokakipot, ruokaa, hiekkalaatikko, juomavettä kotoa mukaan. Orthexin kannellinen säilytyslaatikko on hyvä hiekkis ulkomaanreissuilla, hiekat ja muut kulkee siinä kätevästi mukana :)

Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja Ansi 23.04.2013 klo 13:06:20
^Juu näin mä ajattelin, että Hipulle sama pikkukassi mikä sillä on normistikin näyttelyissä mukana ja sitten isompi matkakassi, johon mahtuu sisään sekä tuo Hipun kassi, että vaihtovaattet ja kempparit mulle ja miehelle.

Ajattelin ottaa kuivashampoon lisäksi pikkuiseen pulloon ihan kunnon shampoonkin, että jos tapahtuu joku totaalinen kakkakatastrofi matkalla boksissa, niin voi sitten ihan kunnolla pestä Hipun vielä hotellissa.

Hiekaksi ajateltiin ottaa mukaan Purr&Simple paakkuntuvaa puupohjaista hiekkaa. Mennään tänään ostamaan sitä pieni pussi. Ajattelin, että se on kevyempää kuljetella kuin tavan mikroheikka, mutta silti enempi hiekkamaisempaa kuin pelletit.

Tuo Orthex-vinkki on hyvä! Noita varmaan löytyy ihan jostain Robbarista? Minkä kokoinen loota sulla on Edina ollut mukana, mahtuuko se häkkiinkin (Sturdiin)? Netistä löysin, että ainakin kokoa 21x17x6 löytyy, onko teillä sellainen? mahtuuko siihen coonin pylly? Jos mahtuu niin sitten mahtuu Hipunkin  ;D.

Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja Hanselmiina 23.04.2013 klo 20:05:24
Meillä oli kanssa sellanen kannellinen iiiiiso pakasterasia hiekkiksenä, se oli kätevä. Ostin muistaakseni Prismasta. Tosin Vertti veteli sieltä hiekat pihalle hotellihuoneessa ja seuraavan kerran meinaan ottaa jonkinlaisen muovin jonka voi levittää sen rasian alle, helpompi siivota :D

Mulla oli muuten helppo kun Vertillä on rattaat, niin sinne alas meni se hiekkalaatikkorasia ja vähän vaihtohiekkaa.

Omista vaatteista tingin minäkin, vaihtarit oli mukana mutta ei mitään ylimääräistä.

Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja Edina 23.04.2013 klo 22:16:17
Mä en nyt tarkalleen muista, minkä kokoinen se meidän loota on, enkä jaksa lähtee sitä tuolta varastosta ettiin ja mittaamaan. Semmonen aika matalareunainen kumminkin, oliskohan tuo sitten se 40x30x12 kokoinen. Ajattelin ostaa tommosen laakeamman, niin on ison kissan siinä kivempi asioida. Toinen vaihtoehto olis ollu korkeampireunainen ja pinta-alaltaan vähän pienempi. Ostin lootan paikallisesta sekatavaraliikkeestä.

Meidän näyttelyhiekkis on aika snadi ja se oli myös Turun reissulla matkassa, kun yövyttiin hotellissa. Hyvin pystyi cooni tarpeensa tekemään pienempäänkin laatikkoon, kun tarvis on. Hilmalla oli tuo meidän tavallinen näyttelyhiekkis Tallinnan reissulla, kun se mahtuu kuljetusboksiinkin.

Mulla on ollut tuttua mikrohiekkaa aina mukana, kun eipä sitä kilokaupalla tartte mukaan raahata :)

Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja Ansi 25.04.2013 klo 10:28:35
Huh, vahvari tuli ja jännitys kasvoi megalomaaniseksi!

Siis mitä kokoluokkaa nuo Tallinnan näytelmät oikein on, jos tuomareitakin on vaan 5 / päivä  :o? Mä kun vielä olin jostain syystä siinä käsityksessä, että toukokuun näyttely on ollut erityisen suosittu...

Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja Edina 25.04.2013 klo 16:44:09
Ne on tosi pieniä näyttelyitä :) Hyvin se teidän reissu menee, ei se nyt sen kummenpaa loppujen lopuksi ole, kuin Suomessakaan. Kaikki ei ehkä välttämättä suju ihan yhtä jouhevasti, mutta itselläni ei ainakaan mitään isompia ongelmia ole ollut. Kerran olen joutunut arvostelusetelin kanssa vääntämään, kun siinä oli väärä titteli ja se täti meinasi käsin korjata sen, enkä hyväksynyt diplomia, ennenkuin titteli oli siinä oikein tulostettuna.

Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja Mintan 18.10.2013 klo 16:17:25
Edessä olisi ensi vuoden puolella eka näyttelymatka ulkomaille ja valmismatkalla ajattelin näin autottomana lähteä ainakin ensimmäisen kerran. Matka Saarenpäästä olen kuullut hyvää, mutta King Tours tekee myös matkoja ja näyttäisi ainakin muutaman kympin halvemmalta. Onko kellään kokemuksia King Tourista kissanäyttelymatkan merkeissä?

Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja Janhenia 18.10.2013 klo 19:38:31
Kerran olen Kingtoursilla mennyt eikä ainakaan mitään valittamista ole. Matka sujui hyvin ja ilman kommelluksia :)

Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja Els 19.10.2013 klo 09:38:15
King toursista ei ole kokemusta, mutta Saarenpään Tallinnan reissuun me oltiin erittäin tyytyväisiä :)! Todella helppo reissu oli, että melkeen harkittaisiin sitä nyt (tod.näk.)helmikuun reissuunkin jos Saarenpää sinne on menossa silloin, mutta kahden ihmisen taitaa olla jonkun verran halvempi mennä kuitenkin omalla autolla.

Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja Varpu 21.10.2013 klo 08:25:14
KingTourista ei viime aikojen kokemusta, olen joskus 2000-luvun alussa ollut ja hauskoja reissuja oli. Saarenpään reissussa olin elokuussa Tallinnassa ja helppoa oli. Mä arvostan helppoutta ja jatkossa ulkomaan näyttelyreissut teen ryhmämatkoilla, jos vaan mahdollista. ;)

Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja martsu7916 21.10.2013 klo 11:25:40
Täälläkin suunnalla suositellaan Matka Saarenpäätä. Kahdesti ollut Tallinnassa heidän kanssa ja on helppoa matkustelua. Omalla autolla varmaan säästäisi muutamia kymppejä, mutta se, ettei itse tarvitse ajaa metriäkään ja roudata pahemmin tavaroita pitkiä matkoja on minulle iso plussa.

Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja Mintan 21.10.2013 klo 11:57:37
Mä ehkä sitten kokeilen vaa tota Saarenpäätä ekana, ku on muutenkin hukassa noiden ulkomaankuvioiden kanssa. Omaa autoa ei edes ole.

Aihe: Re: Kissanäyttelyyn ulkomaille - vinkkejä
Kirjoittaja Ansi 21.10.2013 klo 12:26:33
Saarenpään matkassa ei kyllä ainakaan tarvitse vaivata omaa päätään yhtään. Ristolla on niiiin paljon tietoa ja kokemusta siitä, miten homma toimii niin näyttelypaikalla kuin sen ulkopuolellakin, että itse saa leikkiä ihan rauhassa tyhmää turistia  :)

Kissamaailma » Powered by YaBB 2.6.0!
YaBB Forum Software © 2000-2020. Kaikki oikeudet pidätetään.