Kissamaailma
KISSAN HYVINVOINTI >> Hankinta >> Kissan hankinta - liuta peruskysymyksiä
http://www.kissamaailma.net/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1110970641

Aiheen aloittaja Alina 16.03.2005 klo 12:57:21

Aihe: Re: Kissan hankinta - liuta peruskysymyksiä
Kirjoittaja cezan 17.03.2005 klo 23:21:46

kirjoitti 17.03.2005 klo 20:51:53:
jos teen ruokaa itselleni, niin uskaltaako samaa antaa kissalle. Esimerkiksi jotain lihamureketta jossa on sisällä herne-maissi-paprikaa tai poronkäristystä tai muuta vastaavaa.


Sinä jokatapauksessa varmasti maustat omat ruokasi ja mausteet eivät kuulu kissan ravintoon. Myöskään esim. herne-maissi-paprikalla kissa ei tee mitään, eikä voi sitä millään lailla hyödyntää. Ihan oikean johtopäätöksen teit, eli kissalle omat murekkeet tai jauheliha ihan raakana. :)

Feliway on kissaferomonia, eli ainetta, jota kissa erittää naamastaan ja jolla se merkkailee paikkoja. Sitä saa ostaa eläinlääkäriltä tai apteekista suihkeena tai sellaisena "laitteena", joka laitetaan pistokkeeseen ja se erittää feromonia hitaasti huoneilmaan. Feliwaytä voi käyttää, jos kissalla on sopeutumisvaikeuksia esim. kun uusi kissakaveri tulee taloon tai on muutettu uuteen asuntoon tms. Suihke on hyvä, jos kissa raapii kiellettyjä paikkoja tai jos kissa pelkää kovasti matkustamista kantokopassa. Meillä on ainakin toiminut ihan hyvin, kun ollaan suihkittu suihketta kiellettyihin raapimispaikkoihin. Kissa luulee, että paikka on jo merkattu, eikä koe enää tarvetta raapia sitä. :)

Kuivattu kissanminttu on yrtti, joka saa monet kissat "huumaantuneeksi". Sitä on monesti kissoille tarkotetuissa leluissa sisällä, jotta ne olisivat kissalle mieluisampia. Kissanmintulla missään muodossa ei tunnu olevan Väinöön mitään vaikutusta, mutta se on täysin kissakohtaista. Joku kertokoot tästä enemmän, koska minulla ei pahemmin ole kokemuksia. :)

Kissa varmasti pärjäisi tuon vuorokauden yksin, kunhan ruokaa ja raikasta vettä on tarjolla ja kissalla on estoton pääsy vessakopille. Itse en mielelläni jättäisi kissaa edes näin pitkäksi aikaa yksin. Pyytäisin jonkun käymään ainakin kertaalleen katsomassa, että kaikki on varmasti hyvin. Kissa saattaa esim. kaataa vesikuppinsa tjms, joten olis hyvä tosiaan pyytää joku käymään edes kertaalleen.

Jos pentukissa syö laadukkaita raksuja pääravintonaan vitamiinilisä ei minusta ole tarpeellinen. Jos muu ruokavalio koostuu pelkästä raa'asta lihasta esim. kalkkilisää voisi harkita. Pirskattia pennullekin voi antaa kuuriluonteisena esim. viikon putkeen kuukauden välein, jos tuntuu, että vaava ei saa riittävästi vitamiineja syömästään ruuasta. Jos ruokavalio koostuu pelkästään laadukkaista raksuista ja teollisesta ruuasta vitamiineja ei tarvita missään nimessä lisää. :)

Muut korjatkoon, jos puhun ihan läpiä päähäni. Varsinkin tuosta Feliwaystä ja kissanmintusta vois joku enemmän kokemusta omaava kertoa. :)

Kissamaailma » Powered by YaBB 2.6.0!
YaBB Forum Software © 2000-2018. Kaikki oikeudet pidätetään.