Kissamaailma
KISSAN HYVINVOINTI >> Hankinta >> Kissan hankinta - liuta peruskysymyksiä
http://www.kissamaailma.net/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1110970641

Aiheen aloittaja Alina 16.03.2005 klo 12:57:21

Aihe: Re: Kissan hankinta - liuta peruskysymyksiä
Kirjoittaja -pajunkissa- 12.01.2015 klo 20:03:08
Pitkäkarvaisiksi kissaroduiksi lasketaan vain persialainen, sillä sillä on runsas aluskarva. Puolipitkäkarvaisten kissojen karva on pitkä, mutta niiltä puuttuu aluskarva. Aluskarvan puuttuminen tekee turkista helppohoitoisemman eli se takkuuntuu vähemmän.

Minulla itselläni on leikattu birmapoika. Sen turkki on hyvin helppohoitoinen, sillä se ei takkuunnu melkein ollenkaan. Välillä tosin kainalo- ja pöksykarvat voivat olla hieman takkuiset, mutta muutamalla karstanvedolla niistäkin selvitään. Turkki vaatii pesua, kun se näyttää ja tuntuu likaiselta/rasvaiselta. Jos Tiitus olisi näyttelykissa, se olisi pestävä aina ennen näyttelyä. Tuskin mistään löydät kissaa, jota ei ikinä tarvitsisi pestä.

Itse päädyin birmaan sen rauhallisen luonteen takia, sillä Tiitus on ensimmäinen kissani. Valitsin poikakissan, koska meillä asuu myös sijoituksessa oleva somalinaaras ja usein leikattu poika tulee hyvin toimeen leikkaamattoman naaraan kanssa. Päädyin poikaan myös sen takia, että pojat viihtyvät usein mielummin sylissä kuin tytöt. Tiituksesta ei kuitenkaan tullut sylikissaa, vaan se nukkuu mieluiten lattialla tai sängyllä. Sylittelyhetket ovat varsin harvinaisia, vaikka Tiitus silittämisestä kovasti pitääkin. Huomioita Tiitus haluaa useimmiten silloin, kun emme ole nähneet vähään aikaan esim. aamuisin, työpäivän jälkeen ja Tiituksen päiväunien jälkeen. Tiituksella on tosin paha tapa vaatia huomiota myös ihmisten käydessä nukkumaan, mutta ei se kauaa jaksa huutaa, kun lattialta löytyy tassuteltava pallo ja kupista ruokaa. ;) Tiituksella ja Haftalla on blogi, jos haluat tarkemmin tutustua yhden birman luonteeseen. :) Tiituksen toimet eivät kyllä kuvaa kaikkien birmojen luonnetta, onneksi. Tiitus on varsin hönö kissa... ;D

Kaikki kissat ovat yksiläitä ja rotumääritelmät antavat vain suuntaa kissan luonteesta. Todellinen luonne tulee esiin vasta kissan kotiuduttua. Toivottavasti löydät itsellesi ihanat kisuset, jotka sulattavat sydämesi. :)

Kissamaailma » Powered by YaBB 2.6.0!
YaBB Forum Software © 2000-2018. Kaikki oikeudet pidätetään.